nov 142008
 

n november is het 5 jaar geleden dat de Wereldwinkel zich vestigde in de Ameidestraat op nummer 5.
Het is een fantastische plek om vanuit een prachtige winkel producten uit de derde wereld te verkopen. Dat is de reden dat de Wereldwinkel feest viert, een maand lang.  Zo’n 29 jaar geleden startten een aantal mensen met verkoop van eerlijke koffie in een kraam op de markt. Op een gegeven moment kwam er een winkel in het Ketsegengske.
Daar werd de basis gelegd voor wat de winkel nu is, de (H)eerlijkste cadeauwinkel van Helmond.

nov-5
De winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zij verkopen de mooiste wereldcadeaus, originele producten met een hedendaags tintje. Alles is fairtrade, dat wil zeggen “eerlijke handel”, gemaakt in ontwikkelingslanden met respect voor mens en milieu. Iedereen die spullen in de Wereldwinkel koopt, werkt dus mee aan een menswaardiger bestaan van de producenten. Juist dat maakt het cadeau tot het wereldcadeau.
Mede door dit alles hebben de Wereldwinkels tijdens de verkiezing, georganiseerd door Elsevier Retail, van Beste Winkelketen van 2008 de eerste prijs gewonnen in de categorie Hobby en cadeau.
Uniek en ludiek startschot
Op zaterdag 1 november gaven loco burgemeester Kees Bethlehem en Peter Tielemans samen het startschot, in de Ameidestraat, voor de Wereldwinkel. De manier waarop was even ludiek als uniek. Om 12.00 uur namen ze plaats achter een schildersezel.
Tegenover elkaar zittend gingen ze een portret van elkaar schilderen, met penseel en verf.
De unieke portretten hangen de hele maand in de etalage van de Wereldwinkel. Tijdens koopzondag 30 november worden de schilderijen publiekelijk bij opbod verkocht.

Elke zaterdag in november vinden er van 11.00 tot 15.00 uur feestelijke activiteiten plaats voor de winkel in de Ameidestraat. Op 15 november worden de kinderen vermaakt. Op 22 november wordt er in koor gezongen en op 29 november worden de snaren geraakt door gastmuzikanten, waarna op zondag 30 november een veiling van de unieke schilderijen plaatsvindt, waarbij wij er op rekenen dat u in grote getale hierbij aanwezig bent.
Een wereldcadeau kopen is leuk
Vanwege het jubileum zijn er gedurende de hele maand november in de winkel ook allerlei leuke attracties. Kinderen van klanten die iets kopen, mogen een verrassing uit de grabbelton halen. De klant zelf mag met een dobbelsteen gooien. Valt deze op 5, dan gaat er 5% van het aankoopbedrag af.
En er is een afdeling waar de spullen 25% (5×5) zijn afgeprijsd.
En speciaal voor de feestdagen in december zijn er mooie producten ingekocht, voor ieder wat wils.

 Posted by at 17:15

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)