nov 142008
 

Vaste activiteiten, en agenda overzicht Tienerhuis Skatepark voor de maand november

Binnenprogramma Maandag t/m vrijdag:
Inloop    15.00 tot 17.00 uur
Dinsdag: meidenavond 18.30 tot 20.30 uur
Woensdag: Inloop 18.00 tot 21.00 uur
Vrijdag: disco 19.00 tot 22.30 uur (1ste vrijdag van de maand)
Inloop: Kom gezellig binnen om te poolen, darten, tafelvoetballen, waar je zin in hebt. Of gewoon om te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Je mag binnen als je uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk komt en als je tussen de 10 en 17 jaar oud bent.

Meidenavond:
Een avond speciaal voor meiden van 10 tot 17 jaar uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk. We doen van allerlei dingen, van knutselen tot koken en van dansen tot gewoon lekker kletsen met elkaar.
Kom eens een keer kijken en neem gerust een vriendin mee! In november ziet het programma er als volgt uit:
18-11: Tekenen/schilderen 1  euro.
25-11: filmavond
16-12: kerstknutsel 1 euro.
Meer informatie? Bel even naar 0492-510690 of 0492-556957 en vraag dan naar Meta
Disco: Als je tussen de 10 en 17 jaar bent en je komt uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk dan ben je hier ook weer van harte welkom! De entree is gratis en iets lekkers te eten of te drinken kun je verkrijgen voor . 0,60 aan de bar. Kom dus elke eerste vrijdag van de maand met je vrienden en vriendinnen naar het Tienerhuis! In verband met Sinterklaas is de volgende disco op vrijdag 19 december met het thema:

KERSTGALA. Kom allemaal in je mooiste kerstkleding!

Vanaf donderdag 4 december is er weer inloop op de donderdagavond in het Tienerhuis. Tussen 18.00 en 21.00 uur kun je gezellig komen poolen, darten, tafelvoetballen etc. Iedereen vanaf 10 jaar is welkom!

Jamruimte Tienerhuis
Sinds een paar weken zijn er een paar jongeren zeer actief in het spelen van drums en gitaar. Zij hebben ook een optreden verzorgd tijdens de opening van de Skatepool. Zij hebben zich ingezet om een jamruimte te realiseren in het Tienerhuis en dat is gelukt!
Dankzij het snelle handelen en de vlotte medewerking van de beheerder Manfred en stichting Tienerhuis is de jamruimte inmiddels geïsoleerd en kunnen de jongens helemaal los gaan! De jamruimte is bedoeld voor iedereen, dus als je er een keer gebruik van wilt maken, kom dan even langs om een afspraak te maken.

Buitenprogramma Winterperiode skatebaan
Vanaf oktober t/m april gaat op de skatebaan de winterperiode in.
Dat betekent dat de openingstijden veranderen. De skatebaan is open op maandag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De skatebaan wordt door vrijwilligers open gehouden.
Als de poort dicht is, is de skatebaan gesloten. Bij regen is de skatebaan ook gesloten. Je kunt van te voren ook even bellen naar 0492-556957.
Mocht je zelf leuke ideeën hebben voor activiteiten, laat het ons dat weten. Kom een keertje langs in het Tienerhuis en dan kunnen we kijken wat we samen kunnen doen!
Check ook eens onze site: www.tienerhuis.nl

Gezocht: Basgitarist Project de Band;
Voor het project De Band zijn we op zoek naar een jongen of meisje dat al BAS gitaar speelt of interesse heeft om dit te gaan spelen, in de leeftijd tussen13 en 18 jaar.
Het liefst uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk.
Ben jij dit?  Of ken je iemand die basgitaar speelt of wil leren spelen? Laat wat van je horen!
We zoeken beginners die graag wat tips hebben van gevorderde muzikanten op het gebied van spel en podiumpresentatie.
Het uiteindelijke doel is om met een groep jongeren samen een optreden te geven. We begeleiden het hele proces en zetten gevorderde muzikanten in om verder te komen met je muzikale dromen.
PS: lijkt het je leuk om mee te doen met een ander instrument laat het ons weten. We zijn altijd opzoek naar jongeren met muzikale interesse
Meer info: Maarten.bevers@swhhelmond.nl Telefoon 0492-510690 mail: tienerhuis.hyves.net

Oproep van de jongerenraad Rijpelberg/Brouwhuis:
Zoals jullie misschien wel weten bestaat  er een jongerenraad. Deze bestaat nu uit 5 jongeren tussen de 11 en 17 jaar die in Rijpelberg of Brouwhuis wonen. Zij organiseren van allerlei activiteiten voor leeftijdgenoten en andere buurtbewoners. Zij zijn op zoek naar nieuwe leden! Ben jij geïnteresseerd en ben je serieus en wil jij je inzetten voor jongeren? Meld je dan nu aan!
Mochten jullie nou zelf ook leuke activiteiten in gedachten hebben, laat het de jongerenraad dan weten. Zij zijn te bereiken via e-mail:
jongerenraadhelmond@hotmail.com Wil je een keer komen kijken tijdens de vergadering? Neem dan contact op met Meta Gortemuller op tel. 556957 of 510690.

Wat willen jullie doen in het Tienerhuis?
De medewerkers van het Tienerhuis zouden graag van jullie willen weten wat jullie leuk vinden om te doen in het Tienerhuis. Heb jij goede ideeën? Kom dan even langs om een kort vragenlijstje in te vullen voor ons. Wij zullen hier serieus naar kijken, zodat we het jullie nog meer naar de zin te maken in het Tienerhuis! Vul jij dit vragenlijstje serieus in? En lever je het persoonlijk in bij Meta of Manfred? Dan krijg je van ons een gratis consumptie!

Activiteiten Rijpelberg O.J.C. Plein 1 in Rijpelberg!
“Activiteiten in eigen hand!”
Programma: Maandag: Inloop met thema van 18.30 – 20.30 uur. Bijvoorbeeld een DJ cursus. Heb je zelf andere ideeën? Laat het ons weten!
Woensdag: Open Inloop van 15.00 tot 16.30 uur. Je kunt dan komen om te kletsen, te poolen, darten etc. Leeftijd 10 t/m 17 jaar.
Donderdag: Donderdagmiddagclub van 15.00 tot 17.00 uur. Voor kinderen uit groep 6, 7 en 8.
Vrijdag: Inloop van 15.00 tot 16.30 uur met het thema sport en spel. Leeftijd 10 t/m17 jaar.

Alle activiteiten van het jongerenwerk zijn gratis toegankelijk, maar je hebt wel een pasje nodig. Om lid te worden kun je gratis een pasje laten maken. Het inschrijfformulier kun je bij ons in het OJC krijgen.

Succesvolle Pannacompetitie in het Sallandhof:
Afgelopen weken was de pannacompetitie in het Sallandhof een groot succes dankzij de grote inzet en medewerking van de buurtbewoners. De jongerenwerkers en vooral ook de jongeren zelf willen hiervoor iedereen bedanken! Met speciale dank voor Pedro van den Heuvel en onze sponsors: SWH, Groente- en fruitspeciaalzaak Jan van Bladel, Super de Boer, Shoes for kids, USH.nl, Photo Phillippart,Gerrit en Klazien. Check onze vernieuwde site! www.plein1.nl

Donderdagmiddag CLUB voor groep 6, 7 en 8!
De Donderdagmiddagclub is er speciaal voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 met elke week een ander thema. De activiteiten kosten 0,50 euro per keer en vinden plaats in- en om O.J.C. Plein 1.
Dat is aan het Rijpelplein. Het begint om 15.30 en duurt tot 17.00 uur.

Wat kun je de komende weken verwachten?
20 nov: Beautymiddag
27 nov: X-box
4 dec:  Verrassing!
Voor vragen kun je bellen 510690.

KIDS CLUB:
Kinderen uit groep 2, 3, 4, 5 en 6 kunnen op maandagmiddag in wijkcentrum De Brem terecht bij de Kids Club. Van 15.30 tot 17.00 uur.De kosten zijn 0,50 euro per keer.

Wat kun je de komende weken verwachten:
10 november: Koken
17 november: Lampjes maken
24 november: Disco
Let op: 15 december van 16.00 tot 18.00: verrassing!
De kidsclub wordt georganiseerd door Maaike, Mariëlle, Marjon, Dennis, Bernadette en Martine.
E.e.a. wordt ondersteund door het kinderwerk van SWH.
Voor vragen kun je bellen met Ingeborg, tel.510690.

3D kerstkaarten maken in de Brem:
Voor alle kinderen uit groep 6 -7 en 8 uit de wijken Rijpelberg en Brouwhuis Op woensdag 3 december van 14.00u-17.00u gaan we in Wijkcentrum de Brem mooie 3D kerstkaarten maken!

Het kost 2 euro per persoon, dat is inclusief materialen en wat lekkers. Bel even naar de Brem om je aan te melden. Tel: 510690 en vraag naar Meta Gortemuller, kinderwerk  SWH team Oost.

 Posted by at 17:01

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)