nov 142008
 

Kasteel van Sinterklaas opent in Helmond, 18 november
t/m donderdag 4 december, met vele Zwarte Pieten.

nov-1

In de periode voorafgaand aan 5 december zal de Sint duizenden kinderen welkom heten. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de vertrekken waar tientallen Pieten druk bezig zijn met de voorbereidingen voor pakjesavond.

Rondleiding
Bezoekers krijgen in groepen een rondleiding van een Wegwijspiet door het Kasteel van Sinterklaas.

Binnen bekijken zij de diverse werkkamers zoals o.a. de Bakkerij, de Pietenzolder én natuurlijk de werkkamer van Sinterklaas zelf. Elke 7 minuten gaat er een nieuwe groep bezoekers het kasteel binnen. De  rondleiding in het kasteel duurt zo’n 35 minuten.Buitenterrein
Op het buitenterrein, dat gratis toegankelijk is, klinkt sfeervolle Sinterklaasmuziek. Voor het kasteel staat het paard van Sinterklaas, Americo, in zijn stal. Er lopen Zwarte Pieten rond en er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar. In het winkeltje zijn o.a. snuisterijen, snoepwaar, boeken en Kasteel van Sinterklaassouvenirs te koop. Op het buitenterrein is tevens een nostalgische carrousel en een toiletvoorziening.
Entree
De entree bedraagt 2,50 euro p.p. Kinderen t/m 2 jaar gratis.
Toegangsbewijzen zijn alleen te koop aan de kassa voor het kasteel. De kassa is dagelijks geopend vanaf 9.00 uur.
(Gesloten op maandag).
Reserveren is helaas niet mogelijk.
Bij grote drukte kán het Kasteel van Sinterklaas uitverkocht zijn.

 Posted by at 16:28

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)