okt 302009
 

okt6

Ook dit jaar zal Sinterklaas samen met zijn pieten onze wijk bezoeken. Op zaterdag 21 november tegen 13:00 uur verwachten we dat hij op het Wederhof zal aankomen.
Samen met burgemeester Jacobs zal de Wijkraadvereniging Rijpelberg Sinterklaas officieel verwelkomen.
Om 13:15 uur zal de intocht door de wijk van start gaan.

 Posted by at 13:18
okt 302009
 

okt5

In de jongere speltakken (7 tot 11 jaar) had onze groep al jaren te kampen met wachtlijsten. We willen graag iedereen een plaatsje bieden maar de laatste jaren ontbrak het aan voldoende leiding waardoor de capaciteit beperkt was. Door intern een en ander te reorganiseren hebben we kans gezien een extra speltak in deze leeftijdgroep te kunnen realiseren. Dat betekent dat we weer plek hebben voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. De nieuwe speltak heet: Esta’s! Dit zijn jongens en meisjes die samen scoutingactiviteiten ondernemen.  Deze speltak draait op zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Dus wilde je altijd al bij scouting en heb je geen zin om te wachten op een plekje in de ochtend, kom dan op zaterdagmiddag eens naar de blokhut aan de Berkendonk 91 en doe een paar keer op proef mee. Je zult zien dat het hartstikke leuk is om aan scouting te doen. Continue reading »

 Posted by at 13:15
okt 302009
 

De Verwelkominggroep Rijpelberg nodigt alle mensen uit, die de afgelopen jaren in Rijpelberg zijn komen wonen, om kennis te maken met alle activiteiten en mogelijkheden die onze wijk te bieden heeft. En dat is waarschijnlijk meer dan u denkt. Deze kennismaking zal op donderdagavond 19 november gehouden worden. Om 20.00 uur in de Brem.
Op die avond maakt u kennis met elkaar en met mensen van de Verwelkominggroep. U krijgt een welkomstpakket met allerlei handige informatie en u kunt vragen stellen. Continue reading »

 Posted by at 13:13
okt 302009
 

okt4
Op zondag 4 oktober hebben weer vele geïnteresseerden de wandelschoenen aangetrokken om op bezoek te gaan bij Rijpelbergers die hun huiskamer openstelden tijdens de Huiskamer Kunstroute Rijpelberg.

De bezoekers werden warm onthaalt in de huiskamers waar zij een kijkje konden nemen in het leven van de bewoners en in wat deze bewoners op het gebied van de kunsten bezig houdt.

Het programma was weer divers: Continue reading »

 Posted by at 13:11
okt 302009
 

Op zondag 25 oktober 2009 wordt alweer voor de 15e keer de jaarlijkse veldtoertocht van Tourclub ’81 Helmond georganiseerd. Dit jaar weer met een geheel vernieuwde route.
De start- en finish is bij scouting Rijpelberg, Berkendonk 91, 5703 KB, Helmond (vlakbij de Berkendonk).  Start tussen 08.30 uur en 10.00 uur. Inschrijven, NTFU leden € 3,-, niet leden € 4,-, jeugd tot 16 jaar gratis. Continue reading »

 Posted by at 13:09
okt 302009
 

Sinds kort is het verboden om fietsen te parkeren rondom het NS-station Brouwhuis. Mensen die hun fiets kwijt willen zijn verplicht de daarvoor speciaal bestemde fietsenstallingen te gebruiken.

Overlast
De reden voor dit stallingverbod is de wildgroei aan rondslingerende fietsen in de omgeving van het station. Mensen zetten hun fiets te pas en te onpas neer en niet zelden leidt dat tot overlast en hinderlijke situaties. Continue reading »

 Posted by at 13:08
okt 302009
 

Vrijdagavond 25 september werd bij woningen aan de Jan Bungenershof en de Baroniehof een boompje in de voortuin in brand gezet. Al een tijdje constateert de politie in Helmond Oost dat opvallend vaak op deze wijze brand wordt gesticht.
Rijpelberg
In Helmond Oost is in 2009 nu al zo’n 55 keer een brandje aangestoken. Het grootste gedeelte daarvan in de wijk Rijpelberg. Tot nu toe zijn er gelukkig geen gewonden gevallen, maar het is natuurlijk levensgevaarlijk. Als een brand overslaat naar een woning zijn de gevolgen niet te overzien. Continue reading »

 Posted by at 13:07
okt 302009
 

okt3

Waar waarschijnlijk veel kinderen nu aan het wennen zijn om na de vakantieperiode weer te leren, huiswerk maken en spreekbeurten aan het voorbereiden zijn voor school, is  winkeliersvereniging van W.C. Brouwhorst en diverse leden van CV de Spekzullekes weer volop bezig voor het bezoek wat Sinterklaas en zijn Pieten hebben gepland op zaterdag 14 november.

Uiteraard zal Sinterklaas ook dit jaar weer volop lekkers meenemen naar het winkelcentrum en kunnen de kleine kinderen weer een hand schudden met Sinterklaas en de hele brave kinderen mogen zelfs op schoot! Ook zullen er weer veel zwarte Pieten te vinden zijn in het winkelcentrum. Hopelijk voor de Sint en zijn Pieten zal het die dag een beetje mooi weer moeten worden, want in Spanje is het natuurlijk een stuk warmer!
Naast Sinterklaas en de zwarte Pieten, zal deze middag ook opgefleurd gaan worden door de dansgardes van CV de Spekzullekes.
Verder staan er ook optredens gepland van DéDé Danceballet! Om 14.15 uur zal de eerste groep een optreden houden op het plein van winkelcentrum Brouwhorst. In eerste instantie natuurlijk voor Sinterklaas, maar iedereen die mee wil dansen is van harte welkom! Iedere 20 minuten zal één van de groepen doorlopend een optreden komen verzorgen.
Samen met de dansgardes van CV de Spekzullekes, DéDé Danceballet en de Zwarte Pieten zullen we voor Sinterklaas er een spectaculaire middag van maken!

Knutselen met zwarte Piet
Nieuw voor dit jaar zijn de twee speciale knutselmiddagen in W.C. Brouwhorst. Samen met diverse zwarte Pieten, vrijwilligers vanuit CV de Spekzullekes en de winkeliersvereniging kunnen kinderen op zaterdag 21 en zaterdag 28 november komen knutselen! Het knutselen op deze dagen begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur! Op beide middagen kan je samen met zwarte Piet een schoentje knutselen, kleuren en uiteraard zal zwarte Piet kijken of er ook iets “lekkers” in het schoentje kan!

 Posted by at 13:05
okt 302009
 

De dagen beginnen al weer flink korter te worden en de bladeren van sommige bomen en struiken vallen al. Kortom het is weer herfst.

Bladkorven
Vanaf 5 oktober zijn er door de gemeente Helmond weer bladkorven geplaatst. Er zijn iets meer bladkorven dan vorig jaar geplaatst, in het totaal 337. Uiterlijk 18 december worden de bladkorven weer verwijderd. Op de site van Gemeente Helmond zijn de plaatsen te vinden waar ze staan.
De bladkorven staan voornamelijk op plaatsen waar bomen van de gemeente door vallend blad overlast (kunnen) veroorzaken.
Het doel van de bladkorven is dat u als bewoner de gemeente een handje kunt helpen door het trottoir of berm voor uw huis vrij te houden van gevallen bladeren en/of zaden van bomen.
De bladkorven worden regelmatig geleegd. Continue reading »

 Posted by at 13:02
okt 302009
 

Ten tijde van het schrijven van deze column is het nog steeds niet zeker of de DSB overeind kan blijven staan of dat ze gedoemd zijn te verdwijnen van deze aardbodem. Het is natuurlijk voor alle mensen die bij deze bank werken een hard gelach. Na jarenlang voor schijnbaar wel een heel goede baas te hebben gewerkt het bedrijf op deze wijze zien te klappen. Of het helemaal onverwacht is gekomen, is natuurlijk wel de vraag. Voor degene die een beetje het nieuws volgden was het er langere tijd bekend, dat deze bank wel veel toezegde maar lang niet altijd alles nakwam. In het programma Tros Radar is dat meerdere keren wel heel nadrukkelijk aan de orde gekomen.
De finaleklap lijkt te zijn uitgedeeld door de heer Lakeman met zijn oproep aan alle klanten om hun geld van deze bank af te halen.
Wat echter nu ook overduidelijk is geworden, dat is de macht van de consument, zolang deze maar in staat is om als “één man” opereren. Zodra alle consumenten of de overgrote meerderheid van consumenten allemaal hetzelfde doen ploft het systeem uit elkaar.
Dat biedt natuurlijk wel mogelijkheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld energieleveranciers die zo af en toe ook van die wurgcontracten hebben afgesloten, aan telecom aanbieders en andere instellingen die zogenaamd in “uw” belang zaken gaan regelen. Maar ook plannen van gemeenten of semiprivate instellingen kunnen op deze manier eenvoudig getorpedeerd worden.
Zo zou je eens kunnen opzoeken wie de sponsors zijn van de voetbalclub die een stadion wil bouwen op Berkendonk. Door juist van hen geen producten te kopen of diensten af te nemen en ze desnoods dat ook te vertellen waarom je dat niet doet, is door de consument een vuist te maken tegen ongewilde plannen. Per slot van rekening is de bouw alleen mogelijk als er voldoende sponsors blijven.
Met de teloorgang van DSB is dus ook direct de macht van de consument duidelijk geworden, zolang deze maar in staat is tezamen een vuist te vormen.

De Naald.

 Posted by at 13:00
okt 302009
 

Op dinsdag 27 oktober gaat RaboJeugdland voor de 11e keer van start! Dit sport-, spel,- en doe-festijn vindt ook nu weer plaats in sporthal De Braak in Helmond en duurt t/m vrijdag 30 oktober.
Er zijn weer tal van activiteiten zoals schminken, trampoline springen, twirlen, knutselen, surfen, diverse behendigheidsspelletjes en op donderdag en vrijdag is er ook een klimwand, air hockey, tattooshop en haargel maken. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Informatie kinderen
Helmondse basisschoolkinderen die in groep  3 t/m 8 zitten, mogen deelnemen aan dit fantastische evenement. De meeste kinderen ontvangen in  oktober alle informatie via hun eigen basisschool of via de  media.

Verkoop entreekaarten Continue reading »

 Posted by at 12:38
okt 302009
 

Er is een aquarium in De Brem geplaatst met toestemming en gesponsord door Stichting Welzijn Helmond.
Jean heeft druk gezocht op marktplaats en is er in geslaagd om een heel mooi aquarium te kopen. Een 240 liter bak, met vissen en alle toebehoren.
Hij heeft deze samen met Johan, Piet en Walter opgehaald in Limburg. Wij bedanken hierbij Johan voor zijn medewerking en zijn hulp bij het ophalen in zijn aanhanger.
Het aquarium heeft een mooie plek gekregen centraal in de ontmoetingsruimte van wijkhuis De Brem. Continue reading »

 Posted by at 12:36
okt 302009
 

In de informatiepakketten over het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval zijn een paar storende fouten geslopen. In het informatiepakket zitten onder andere een bewonersbrief en kalender waarop u kan zien wanneer de afvalzakken bij u in de straat worden ingezameld. In de bewonersbrief staat geen telefoonnummer voor nadere informatie vermeld. Dat is het algemene informatienummer van Helmond namelijk 14 0492.
In de ophaalkalender staat dat het plasticaval dit jaar nog vier keer wordt ingezameld, dat moet zijn: drie keer. De weeknummers 42, 46 en 50 kloppen wel. Continue reading »

 Posted by at 12:34
okt 302009
 

De leden van CV de Spekzullekes weer volop aan de gang gegaan voor het organiseren van het carnaval van 2010!
In september hebben de leden van de Spekzullekes nog een fantastisch feest vanuit de vereniging gehad en zijn ze nu helemaal klaar voor om samen met u het carnaval te gaan vieren!
Uiteraard maken de Spekzullekes er weer een “spetterend” feest van in de eigen residentie, maar daarnaast organiseren de Spekzullekes al jaar en dag diverse evenementen.  De diverse commissies binnen de Spekzullekes zijn weer begonnen met het bedenken, plannen en voorbereiden van de diverse evenementen. Vooral zal het dit jaar nog beter, gezelliger en meer “Carnaval” worden dan de mensen van ons al gewend zijn. Na vorig jaar vele goede recensies te hebben gehad van diverse bladen en kranten zijn de Spekzullekes erop gebrand er een “Super Carnaval” van te maken in 2010! Continue reading »

 Posted by at 12:33
okt 302009
 

okt2

Werkgroep Brouwberg presenteerde haar visie op de leefomgeving van Brouwhuis en Rijpelberg op zaterdag 26 september in winkelcentrum Brouwhorst.
Het was een komen en gaan van geïnteresseerde bewoners van Rijpelberg en Brouwhuis bij de informatiestand van werkgroep Brouwberg. Een aantal kwam bewust om enqueteformulieren op te halen voor hun hele straat; veel mensen werden bij aankomst in het winkelcentrum verrast door iemand die flyers over Brouwberg uitdeelde; nadat ze die gelezen hadden, gingen ze ook naar de infostand. Continue reading »

 Posted by at 12:29
okt 302009
 

Sinds enige tijd heb ik mijn intrek genomen ergens in het Zandbos. Tijdens een van mijn wandelingen was ik onder de indruk gekomen van de prachtige natuur in de omgeving van Rijpelberg en Brouwhuis. Wat een schitterende bossen, wat een prachtige velden en weilanden, wat een mooie waterpartij en vrolijk stromend riviertje. Geen wonder dat hier zoveel dieren  en planten zijn en dat de mensen hier graag wandelen of aan een andere vorm van recreatie doen. Hier wilde ik wonen en mijn zorgen besteden aan de natuur wat nu eenmaal de hoofdtaak van een kabouter is. En graag wil ik jullie vertellen over wat ik tijdens mijn dagelijkse wandelingen allemaal zie en meemaak.

Laatst was ik aan het wandelen in de bossen bij Berkendonk. Continue reading »

 Posted by at 12:28
okt 302009
 

Maandag ochtend: 10.30-11.30 u. Gym. Middag: 13.00 u. Biljarten Avond: 19.00 u. Kaarten, darten, vrij biljarten.
Dinsdag middag: 13.00 u. Schilderen
Woensdag ochtend: 9.30-13.30 u. Spreekuur S.W.O.H. Middag: 13.00 u. Biljarten. Avond: 19.00 u. Kaarten, darten, vrijbiljarten,  kaarten maken. Continue reading »

 Posted by at 12:26
okt 302009
 

Senioren Hobby club: dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Internationale dans: Voor dames en heren, dinsdag van 10.30 tot 11.45 uur onder leiding van een docente. Kosten € 2.50 p.m.
Biljarten: Dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur. € 2.00 p.m.
Meer beweging voor ouderen: Woensdag van 9.00 tot 10.00 uur onder leiding van een gym docente. Kosten € 2.50 p.m.
Country dansen: Woensdag van 19.00 tot 21.30 uur. 6.00 p.m.
Koersballen: Donderdag van 13.30 tot 16.30 uur. Kosten € 1.50 p.m.
Muziek/zang werkgroep: Voor dames en heren, donderdag van 19:30 tot 21:30.
Deze activiteiten zijn allen in het wijkhuis “De Brem.”
Meer beweging voor ouderen:  voor dames en heren, donderdag van 9.30 tot 10.30 uur onder leiding van docente in de Gymzaal van BS “De Zevensprong.”  Theo Driessenhof 35.  € 2.50 p.m. Continue reading »

 Posted by at 12:23
okt 302009
 

Nieuwe programmering!
Binnenprogramma:
Maandag: Inloop    15.00 tot 17.00 uur 10-17 jaar.
Dinsdag: Inloop 15.00 tot 17.00 uur 10-17 jaar.
Meidenavond. 18.30 tot 20.30 uur 10-17 jaar.
Woensdag: Inloop 12.00 tot 20.00 uur 10-17 jaar.
Donderdag: Inloop en diverse cursussen 12.00 tot 20.00 uur 10-17 jaar.
Vrijdag: Inloop 12.00 tot 17.00 uur 10-17 jaar. Inloop 18.00 tot 20.00 uur 14-17 jaar.
disco (1ste vrijdag v/d maand)    19.00 tot 22.30 uur    10-17 jaar

Inloop: Continue reading »

 Posted by at 12:21
okt 302009
 

Stichting Pijn-Hoop (landelijke organisatie voor en door mensen met chronische pijn) organiseert binnenkort in deze regio een training: ”Pijnpatiënt of Mens met pijn…….. de keus is aan u !”
Deze training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van ieder 1 dagdeel. Continue reading »

 Posted by at 12:15
okt 302009
 

Op zaterdag 24 oktober wordt in heel Nederland de Nacht van de nacht gevierd met tal van ‘duistere’ activiteiten.
Staatsbosbeheer doet mee aan dit evenement en houdt een sfeervolle avondexcursie in het Nationaal Park De Groote Peel. De activiteit start om 19.00 uur bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel.
Ontdek het donker in de Peel . Continue reading »

 Posted by at 12:13
okt 302009
 

Beste dierenvrienden
Frans: “Hoe gaan wij om met allergieën voor huisdieren en huisstofmijt?”
Een allergie voor huisdieren en/of huisstofmijt is niet gevaarlijk, maar wel heel vervelend!  Rode bultjes, jeuk, een ellendig moe gevoel, een loopneus of niezen. Deze verschijnselen komen u vast en zeker bekend voor.  Veel mensen hebben last van een zogenaamde niet-seizoengebonden allergie.
Een veel voorkomende oorzaak is contact met huisdieren en stofmijt. Als u  ’s ochtends uit bed stapt, is het vaak al raak, laat staan als u met een huisdier in contact komt.

Allergische klachten!
Allergieën voor huisdieren en huisstofmijt komen steeds vaker voor. Geschat wordt dat maar liefst  5 tot 10 % van alle Nederlanders  deze klachten heeft.
Wat kunt u zelf doen om uw allergische klachten zoveel mogelijk te beperken?
1.Houd uw huisdier in elk geval buiten de slaapkamer.
2.Stofzuig uw huis bij voorkeur elke dag, liefst met een lekvrije stofzuiger voorzien van een speciaal filter.
3.Neem meubels regelmatig vochtig af, gebruik zoveel mogelijk gesloten kasten en vermijd gestoffeerd meubilair. Een gladde vloer – bijvoorbeeld parket of zeil – is veel beter schoon te houden dan gewoon tapijt. Verkiest u toch tapijt, neem dan een zo “laagpolig” mogelijke soort.
4.Zorg voor een droog huis: ventileer zo vaak mogelijk, beperk de vochtproductie in huis en zorg in de winter voor matige verwarming.
5.Stop knuffels van kinderen overdag in de vriezer: huisstofmijten zijn niet bestand tegen deze lage temperaturen.
6.En tenslotte: was uw beddengoed vaker dan gebruikelijk, op minimaal 60 graden.

Heeft u nog vragen,
indien mogelijk helpen wij u graag.
Frans en Betsie

 Posted by at 12:12
okt 302009
 

Tien  jaar Stichting Leergeld
Stichting Leergeld Helmond is tien jaar. En dat is een bescheiden feestje waard. Vanmiddag opende de wethouder de jubileummiddag in wijkhuis brede school De Fonkel in Helmond.  Ook Coks Glerum, de voorzitter van het bestuur van de Vereniging van Stichtingen Leergeld Nederland, deed zijn woordje. Continue reading »

 Posted by at 12:09
okt 302009
 

De blaadjes aan de bomen beginnen te verkleuren, het wordt steeds vroeger donker en de temperaturen beginnen te dalen. Kortom; de herfst zit in de lucht, tijd om er op uit te gaan.
Sinds 2002 kent Helmond een hele bijzondere fietsroute; ‘Rondje Helmond’. Een ruim 45 kilometer lange tocht die alle mooi en bijzondere plekken van Helmond laat zien. Het succes van het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat steeds meer fietsers de stad op een unieke wijze ontdekken. Continue reading »

 Posted by at 12:07
okt 302009
 

Parochie Brouwhuis-Rijpelberg
Eerste Heilige Communie
De Eerste H. Communie ontvangen de kinderen die in groep 4 van de basisschool zitten. Voorafgaand hieraan worden de kinderen voorbereid door de communiewerkgroep.
Indien uw zoon of dochter elders naar school gaat en wel in onze parochie woont, dan mag hij of zij toch meedoen met de voorbereiding op het ontvangen van het sacrament. De kinderen in groep 4 die op school zitten in Brouwhuis of Rijpelberg, hebben kort geleden via de school informatie gekregen over de Eerste H. Communie in het parochiële jaar 2009 – 2010 en hebben ook een formulier gekregen om zich hiervoor aan te melden.

Geen aanmeldingsformulier ontvangen? Continue reading »

 Posted by at 12:05