nov 142008
 

nov-16

Ook dit jaar zal Sinterklaas samen met zijn pieten onze wijk bezoeken. Op zaterdag 22 november tegen 13:00 uur verwachten we dat hij op het Wederhof zal aankomen.
Samen met burgemeester Jacobs zal de Wijkraadvereniging Rijpelberg Sinterklaas officieel verwelkomen.
Om 13:15 uur zal de intocht door de wijk van start gaan. Dit jaar zal de stoet door het Wederhof, Groningenhof, Theo Driessenhof, Weg door de Rijpel, Baroniehof, Peelhof, Veluwehof, Betuwehof, Twentehof en het Rijpelplein gaan. De intocht zal tot ongeveer 14:00 uur duren.
Om 13:45 uur begint het programma in het wijkcentrum De Brem. Een verhalenvertelster zal een spannend sprookje vertellen, en er zal Sinterklaaskienen zijn waarmee leuke prijsjes te winnen zijn! Natuurlijk zal er ook gelegenheid zijn om Sinterklaas te ontmoeten en te feesten met de pieten! Samen met een DJ zal de hofkapel “Vur Spek en Zoole” op het feest voor de sfeervolle muziek zorgen. Zoals elk jaar zal Sinterklaas de prijzen uitreiken aan de winnaars van de kleurplaatwedstrijd!
De middag duurt tot 16:00 uur, waarna alle kinderen een snoepzak krijgen! De entree is gratis. Allemaal tot zaterdag 22 november!

 Posted by at 17:41
nov 142008
 

nov-15

Net zoals andere jaren hebben we op zaterdag 18 oktober met Scouting Rijpelberg weer meegedaan aan de spetterende landelijke en zelfs wereldwijde Scouting activiteit Jota / Joti. Deze globale activiteit werd dit jaar weer voor de 51e keer gehouden. Jota / Joti staat voor “Jamboree On the Air” en “Jamboree On The Internet”. Ieder jaar in het 3e weekend van oktober gaan tienduizenden Scouts wereldwijd (die mee doen met dit evenement) proberen contact met elkaar te zoeken via de radio en via het internet. Met Scouting Rijpelberg hebben wij hier ook ons steentje aan bijgedragen. Via de radio (Jota) en wederom via het internet (Joti).
De foto’s van deze activiteit zijn te vinden op
www.scoutingrijpelberg.nl
De zichtbare voorbereidingen zijn enkele weken van te voren al begonnen. Na “technische probleempjes” met de bouw van onze traditionele houten toren hebben we dit jaar een “weerbestendig” modelletje kunnen regelen: Deze metalen toren was iets minder hoog dan ons houten exemplaar van het vorige jaar maar hij voldeed gelukkig uitstekend (en de houtworm lust hem niet). Na een avondje hard werken op de vrijdag avond door de Rowans,Sherpa’s, Pivo’s een aantal man leiding, bestuur en uiteraard onze zendamateurs was alles klaar voor de Jota / Joti. Continue reading »

 Posted by at 17:38
nov 142008
 

nov-13

Onlangs heeft de Wijkraadvereniging Rijpelberg een brief gezonden naar het college van B & W en de gemeenteraad van Helmond. Hieronder is deze brief opgenomen.
Daags na het bekend worden van deze brief werd bekend dat de gemeente Helmond inderdaad met Helmond Sport heeft afgesproken om binnen 3 maanden met een plan te komen om te komen tot de bouw van een stadion plus een aantal trainingsvelden nabij Berkendonk.
Hofkompas wil graag de mening van de wijkbewoners hierover horen en publiceren. Geef uw mening op redactie@hofkompas.nl

Aan het College van B&W van de gemeente Helmond
Aan alle leden van de gemeenteraad van Helmond
Naar aanleiding van een steeds sterker wordende stroom geruchten en naar aanleiding van de berichten in de publiciteit over een mogelijk stadion voor Helmond Sport bij Berkendonk, wil de Wijkraadvereniging Rijpelberg (WVR) middels deze brief een dringend beroep doen op de politiek om het oosten van Helmond serieus te nemen en het idee voor een stadion op Berkendonk definitief naar de prullenbak te verwijzen.
De afgelopen weken is er veel onrust ontstaan in de wijk Rijpelberg toen de geruchten over de mogelijke komst van een stadion bij Berkendonk steeds sterker toenamen. Hieronder zullen wij uiteenzetten hoe de WVR over een mogelijke komst van het stadion denkt. Continue reading »

 Posted by at 17:35
nov 142008
 

Iedereen weet dat Sint-Nicolaas het elk jaar heel druk heeft. Vroeger had hij het zo druk dat hij geen tijd had om in Brouwhorst te komen, maar gelukkig is dat 20 jaar geleden veranderd. Toen kwam hij eens in Brouwhorst kijken en vond de kinderen er toen zo aardig en vriendelijk dat hij besloot om met zijn pieten elk jaar (ook dit jaar weer op zaterdag 15 november) in Brouwhorst terug te komen.

nov-12

Over een paar dagen zal hij alweer in Brouwhorst zijn, en onze reporter wilde wel eens met de Sint gaan praten over zijn werk. Toen hij de Sint een brief schreef om met hem te praten kreeg hij van de schrijfpiet een briefje dat hij mocht komen,  maar hij moest wel naar de boot komen die al uit Spanje vertrokken was op weg naar Almere.
Op de vraag hoeveel pieten hij had, begon Sint te vertellen:
“Ach, ik weet eigenlijk niet hoeveel pieten ik heb want dat regelt de hoofdpiet. Continue reading »

 Posted by at 17:31
nov 142008
 

Ook dit jaar mocht de zondag 2 november door het buurtpreventieteam “Doliwood”gehouden Halloweentocht een groot succes worden genoemd. Direct vanaf de start op de blokhut liep de spanning al snel op.

nov-10

Welkom geheten door Druïde Hans en onder muzikale begeleiding van Ine werden zij verzocht plaats te nemen in een door Horrornight Hellmond ingerichte donkere ruimte. Hier werden zij voorgesteld aan de nieuwe mascotte van het Buurtpreventieteam “Doliwood” Continue reading »

 Posted by at 17:29
nov 142008
 

Wij kunnen het veranderen! Met die gevleugelde uitspraak wist Barac Obama de Amerikaanse verkiezingen te winnen en zal hij in januari 2009 de 44-ste president worden van het machtigste land in deze wereld.
Aan zijn gevleugelde uitspraak, “We can change”, moest ik ook denken toen ik de dag nadat onze wijkvereniging een brief had geschreven aan het college van B & W en gemeenteraad niets te zien in een stadion voor Helmond Sport nabij Berkendonk, de krant opende. De CDA wethouder van ruimtelijke ordening gaat zijn medewerking geven aan een onderzoek om nabij Berkendonk een nieuw stadion te bouwen voor Helmond Sport, inclusief trainingsvelden. Hoe is het in hemelsnaam toch mogelijk dat een wethouder medewerking geeft aan zo’n onderzoek als de gemeenteraad al meerdere keren heeft uitgesproken geen nieuw stadion nabij Berkendonk te zien zitten? Is dit nu de arrogantie van de macht of is het dommigheid?
Volgens mij is het niets meer en niets minder dan niet meer weten welke kant je op wil. Het is zwabberen in het kwadraat. Na net een presentatie te hebben gegeven over een nieuw stadion op De Braak (een onderzoek wat ook weer de nodige eurootjes heeft gekost) herroept deze wethouder binnen enkele dagen zijn standpunt en zwicht, …. tja voor wie of wat eigenlijk? Wat is er in die paar dagen gebeurd waar wij geen weet van hebben? Hoe is het mogelijk om in zo’n korte tijd te switchen van De Braak weer terug naar Berkendonk waarvan de gemeenteraad heeft uitgesproken niets voor die locatie te voelen?
Over een paar jaar zullen we de waarheid kennen, maar staat het stadion er dan al niet?
But we can change! In maart 2010 zijn er weer verkiezingen en het lijkt mij onmogelijk om voor maart 2010 op Berkendonk een stadion gebouwd te krijgen. Alleen al het bestemmingsplan wijzigen en de bezwaarprocedures doorlopen kost minimaal 2 jaar.
Yes, we can change. In maart 2010 kunnen we er voor zorgen dat er een bestuur in Helmond gekozen wordt dat Berkendonk behoud voor het zwemmen, de vrije toegankelijkheid die ons altijd beloofd is en behoud van de natuur. Nu nog een partij voor het behoud van het huidige Berkendonk.

De Naald.

 Posted by at 17:28
nov 142008
 

Dat scouting ook leuk is voor leidinggevenden blijkt wel uit het plezier dat de leiding had tijdens het leidingweekend dat we hebben gehad op 11 en 12 oktober.

nov-8

Zaterdagmorgen rond 09.30 u moest de leiding zich melden op de blokhut. Na een kleine uitleg van het weekend werd er begonnen met het maken van een opdracht voordat men met de auto kon vertrekken. Op de blokhut waren diverse aanwijzingen verstopt, met deze aanwijzingen kon men via een stafkaart bepalen welke route men moest volgen. Het eerste deel van de route ging richting Mook.
Op  de  pauzeplaats  aangekomen  (Heilige Landstichting bij Nijmegen) werden er eerst broodjes en koffie genuttigd. Van hieruit werden we naar de ijsbaan in Nijmegen gestuurd. Hier werden de nodige baantje gereden. Continue reading »

 Posted by at 17:26
nov 142008
 

Bij afnemen van het aantal bladeren aan de bomen neemt het aantal activiteiten van de diverse commissies binnen Carnavalsvereniging De Spekzullekes toe. Er is en er wordt hard gewerkt om weer een groots carnaval te organiseren in 2009.

Een belangrijke verbetering in de communicatie is de geheel vernieuwde website:
www.spekzullekes.nl die veel informatiever en actueler is dan voorheen en daardoor een communicatiemiddel voor het gehele jaar is geworden. Op deze website, die op 1 oktober gelanceerd is, vindt u algemene informatie, geplande activiteiten, historie en veel meer van De Spekzullekes.

Wat gaan De Spekzullekes de komende weken doen:
De Spekzullekes zullen op diverse plaatsen “acte de presence” geven bij diverse zustervereniging in de regio Helmond:
Zaterdag 15 november: organiseert C.V. De Spekzullekes samen met W.C. Brouwhorst de intocht van Sinterklaas in het winkelcentrum.
Zondag 16 november: Een ruime afvaardiging van De Spekzullekes zal als “Moi Gewist” optreden tijdens het schlagerfestival in het Brabant House. Vele Spekzullekes zullen als enthousiaste supporter aanwezig zijn;
Zaterdag 13 december zullen we op grootse wijze afscheid nemen van onze Prins Wilbert d’n Urste die ons het afgelopen jaar zo voortreffelijk is voorgegaan.
Met andere woorden, De Spekzullekes zijn er klaar voor en willen aan de slag om er samen met u weer een ouderwets carnaval van te maken.

 Posted by at 17:24
nov 142008
 

Na 26 jaar werkzaam te zijn geweest op scholen in de wijk Rijpelberg heeft onze directeur dhr. Jos van der Heijden een nieuwe uitdaging gevonden. Hij is per 15 september jl. benoemd als directeur van Bredebasisschool Helmond Noord.

In 1982 is Jos begonnen als leerkracht van basisschool De Rijpel. In 1989 werd hij directeur van deze school.
In 1994 zijn De Rijpel en De Torelaar gefuseerd en gingen verder als basisschool De Zevensprong en daarvan werd Jos de nieuwe directeur.
In 2002 werd Jos door het bestuur gevraagd om ook directeur te worden van basisschool Den Bongerd. Hij heeft dat verzoek ingewilligd en is vanaf die tijd dus directeur geweest van zowel De Zevensprong als Den Bongerd. Dat heeft heel wat geregel en “heen-en-weer gefietst” met zich meegebracht, maar Jos heeft dat altijd met heel veel plezier en volle overgave gedaan!!

Natuurlijk hebben we zijn vertrek uit Rijpelberg niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben we hem op vrijdag 7 november een receptie aangeboden.

Teams Den Bongerd en De Zevensprong.

 Posted by at 17:23
nov 142008
 

nov-7

Helmond en Zielona Gora
De jaarlijks terugkerende wijnfeesten in Zielona Gora is voor het gemeentebestuur van deze stad aanleiding om een conferentie te beleggen voor vertegenwoordigers van al hun partnersteden . Dit jaar stond die conferentie in het teken van de onderlinge samenwerking van steden in EU verband.

Op vrijdag 12 september vertrok Burgemeester Jacobs naar onze zusterstad om deel te nemen aan deze conferentie. In zijn kielzog reisde Harmonie en Drumband Amicitia ook af naar Zielona Gora om ter gelegenheid van de wijnfeesten daar enkele concerten te geven en daarmee Helmond te promoten in deze stad. Continue reading »

 Posted by at 17:20
nov 142008
 

Woningbouwvereniging Bergopwaarts werkt aan de verbouwing van het voormalig Christus Koning aan de Deurneseweg  in de wijk Rijpelberg te Helmond.
De Koning van Helmond, zoals de nieuwe naam van het complex luidt, zal niet alleen woonruimte bieden aan jongeren en studenten die zelfstandig kunnen wonen, maar ook aan jongeren die extra ondersteuning nodig hebben.

nov-6

Christus Koning
Christus Koning is gebouwd in 1930. Het was een kleinseminarie, waar jongens vanaf 11 jaar intern een middelbare schoolopleiding volgden. De leerstof besloeg de eerste drie jaren van de opleiding. Na de derde klas stroomden de leerlingen door naar het Juvenaat in Bergen op Zoom, waar alle klassen vertegenwoordigd waren. In de vijftiger jaren telde Christus Koning zo’n 160 bewoners, waarvan er ruim dertig paters en broeders waren. Het gebouw staat er nog steeds, aan de Deurneseweg. Het heeft na de seminarietijd als Streekschool gediend en laatstelijk als Asielzoekerscentrum. Continue reading »

 Posted by at 17:17
nov 142008
 

n november is het 5 jaar geleden dat de Wereldwinkel zich vestigde in de Ameidestraat op nummer 5.
Het is een fantastische plek om vanuit een prachtige winkel producten uit de derde wereld te verkopen. Dat is de reden dat de Wereldwinkel feest viert, een maand lang.  Zo’n 29 jaar geleden startten een aantal mensen met verkoop van eerlijke koffie in een kraam op de markt. Op een gegeven moment kwam er een winkel in het Ketsegengske.
Daar werd de basis gelegd voor wat de winkel nu is, de (H)eerlijkste cadeauwinkel van Helmond.

nov-5
De winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zij verkopen de mooiste wereldcadeaus, originele producten met een hedendaags tintje. Alles is fairtrade, dat wil zeggen “eerlijke handel”, gemaakt in ontwikkelingslanden met respect voor mens en milieu. Iedereen die spullen in de Wereldwinkel koopt, werkt dus mee aan een menswaardiger bestaan van de producenten. Juist dat maakt het cadeau tot het wereldcadeau.
Mede door dit alles hebben de Wereldwinkels tijdens de verkiezing, georganiseerd door Elsevier Retail, van Beste Winkelketen van 2008 de eerste prijs gewonnen in de categorie Hobby en cadeau.
Continue reading »

 Posted by at 17:15
nov 142008
 

nov-3

De organisatie van de 2e Nieuwjaarsduik in Berkendonk is in volle gang.
Het is een evenement om het nieuwe jaar met een fris gevoel te starten. Het vindt plaats op 1 januari 2009 om 13.00 uur. Momenteel wordt er weer gewerkt aan het binnenhalen van sponsors, iets wat tijd en aandacht vergt. De vergunningaanvraag is weer gedaan en de eerste resultaten van sponsorwerving zijn weer bekend;  Ook de reddingsbrigade is weer van de partij met ondersteuning van Ambulance Event Service,
dus is de veiligheid ook dit jaar weer gewaarborgd.
Jan Schalks, voorzitter
www.nieuwjaarsduikhelmond.nl

Vrijwilligers
Het organiseren van een evenement als het onze kost tijd, eigenlijk best wel veel tijd. Daarom zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers die willen assisteren.
Wij kunnen mensen gebruiken die verstand hebben van PR, en mensen die mee willen denken over het laten groeien van het evenement.  Verder kunnen wij hulp gebruiken op de dag zelf en bij het opbouwen en afbreken van de tent. Graag komen wij in contact met iemand die horecapapieren heeft.
Interesse?  Bel ons op telefoonnummer  06-22945615.

 Posted by at 17:13
nov 142008
 

nov-2

Het is donderdagochtend en de dag begint weer vroeg voor mij. De wekker gaat om half 6 en ik moet er weer uit.
Onder aan de trap staat mijn drie jarige chocolade bruine labrador Bink mij al kwispelend op te wachten. Vandaag mag hij weer mee naar Dierenkliniek Brouwhuis.
Bink heb ik gekregen van mijn eerste stagebedrijf. Hij was veel te dik en dat geeft veel problemen. Als jonge pup had hij niet de energie om met andere honden te kunnen spelen. Een paar meter lopen was hem al te veel.
Overgewicht is tegenwoordig een ernstig probleem bij vele honden.
Meer dan 50% van de honden in Nederland lijdt aan overgewicht. Continue reading »

 Posted by at 17:10
nov 142008
 

Tegen de stroom in slaat Stichting Kringloop Helmond een nieuwe weg in. De Helmonders kunnen vanaf oktober met vertrouwen tweedehands producten in een hernieuwde staat met een uitstekende service bekijken en kopen.

De donkere hallen van de Engelseweg worden verruild voor een helder verlichte winkelruimte. Er is voor meer dan 100.000 euro geïnvesteerd in de inrichting van het nieuwe pand. De rommelbakken maken plaats voor stellages met producten die zo goed als nieuw op een volgende tweede of derde eigenaar wachten. De goederenstroom wordt scherp in de gaten gehouden zodat geen stoel of versterker onnodig in de afvalcontainer verdwijnt.
Alle lagen van de Helmondse bevolking zijn betrokken bij de Kringloopwinkel nieuwe stijl: ROC en AKA met leer- en stageplaatsen voor de jonge Helmonder, Atlant met 40 werkplaatsen voor de wat oudere Helmonder, en HALT en vrijwilligerscentrale voor de tweede kans of de nieuwe ervaring.

Alle Helmonders zijn vanaf 27 oktober bij Kringloop Helmond van harte welkom aan de Noorddijk 2.

 Posted by at 17:09
nov 142008
 

Iedereen wil gelukkig en gezond oud worden, zelfstandig blijven wonen en vooral zelfstandig blijven functioneren.
Ouder worden kent helaas zijn eigen problemen. Soms lukt het niet om alles zelf op te lossen.

Voor veel ouderen is het een hele stap om naar de hulpverlening te gaan als ze problemen hebben. Ze hebben geleerd dat je de vuile was niet buiten hangt, dat je je problemen zelf oplost of het aan de kinderen vraagt. Allemaal redenen waarom ouderen vaak zelf blijven worstelen en niet de ondersteuning vragen en krijgen die ze nodig hebben.
De drempel naar het dagelijkse spreekuur van Algemeen Maatschappelijk Werk (van 9 tot 10 uur, aan de Overloop 50) is voor  veel ouderen te hoog.
Daarom is er sinds januari een speciaal spreekuur voor ouderen, in de Rivierenhof. Dit is iedere maandag  van 14 tot 15 uur in appartement 2. Daar zijn alle ouderen uit Brouwhuis en Rijpelberg welkom.

Voelt u zich niet in staat om naar het spreekuur te komen en wilt u wel graag dat er iemand komt praten? Belt u dan gerust tussen 9 en 10 uur naar het wijkkantoor (512369) dan maken we zo spoedig mogelijk een afspraak met u voor een huisbezoek.
Bent u bang dat anderen uw problemen te weten komen? Niet nodig, de maatschappelijk werker heeft geheimhoudingsplicht.

Hoe werkt het?
Nadat u zich heeft aangemeld maak ik een afspraak met u voor een gesprek. Samen bekijken we wat er precies aan de hand is en waar u hulp bij nodig heeft. Hierna doe ik een voorstel voor de aanpak van uw probleem. Het kan zijn dat u beter geholpen kunt worden door een andere instantie. In dat geval help ik u die hulp te krijgen.
Soms is een gesprek voldoende. Andere problemen vragen om meer gesprekken. Voor vervolggesprekken kan een van de maatschappelijk werkers bij u thuis komen.
Corrie Eshuis Maatschappelijk werkster
team Brouwhuis Rijpelberg.

 Posted by at 17:08
nov 142008
 

Vaste activiteiten, en agenda overzicht Tienerhuis Skatepark voor de maand november

Binnenprogramma Maandag t/m vrijdag:
Inloop    15.00 tot 17.00 uur
Dinsdag: meidenavond 18.30 tot 20.30 uur
Woensdag: Inloop 18.00 tot 21.00 uur
Vrijdag: disco 19.00 tot 22.30 uur (1ste vrijdag van de maand)
Inloop: Kom gezellig binnen om te poolen, darten, tafelvoetballen, waar je zin in hebt. Of gewoon om te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Je mag binnen als je uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk komt en als je tussen de 10 en 17 jaar oud bent.

Meidenavond:
Een avond speciaal voor meiden van 10 tot 17 jaar uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk. We doen van allerlei dingen, van knutselen tot koken en van dansen tot gewoon lekker kletsen met elkaar.
Kom eens een keer kijken en neem gerust een vriendin mee! In november ziet het programma er als volgt uit:
18-11: Tekenen/schilderen 1  euro.
25-11: filmavond
16-12: kerstknutsel 1 euro.
Meer informatie? Bel even naar 0492-510690 of 0492-556957 en vraag dan naar Meta
Continue reading »

 Posted by at 17:01
nov 142008
 

Cursus EHBO
In januari starten wij weer met een nieuwe EHBO cursus.
De cursus zal  worden gegeven op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur. Locatie: wijkhuis De Brem Rijpelplein 1 te Helmond.
Indien u nog interesse heeft om ook een EHBO cursus te volgen, dan kunt u informatie inwinnen op onze website, via onderstaand telefoonnummer of emailadres, ook kunt u zich hier aanmelden.
Ben je al in het bezit van een geldig EHBO diploma, dan kun je bij ons ook lid worden en de herhalingslessen volgen.
Willy van Stiphout
Secretariaat E.H.B.O. vereniging Brouwhuis
Jan de Withof 8 5709 AJ Helmond
Tel: 0492-514096
E-mail secretariaat@ehbobrouwhuis.nl. Website www.ehbobrouwhuis.nl

Nordic Walking
Elke donderdag van 19.00-20.00 uur onder begeleiding. Continue reading »

 Posted by at 16:55
nov 142008
 

Wonen, zorg en recreatie, alles onder een dak.

De herfst is weer begonnen en we zitten weer warmpjes binnen. De volgende activiteiten zijn georganiseerdvoor de maand september.

Zondag 30 november:
Spetterend optreden van de begeleidingsband van de Spekzullekes: “Vur spek en zole”. Het  belooft een geweldige middag te worden! Iedereen is van harte welkom! Aanvang: 14.30 uur in de zaal.
Toegang is gratis.

Maandag 8 december: Continue reading »

 Posted by at 16:54
nov 142008
 

Parochie Brouwhuis-Rijpelberg
Afgelopen weken heeft een aantal vrijwilligers weer veel en zwaar werk verricht voor het onderhoud van het kerkhof. De lange beukenheggen zijn weer geknipt en de coniferen zijn gesnoeid. Het afval is meteen opgeruimd zodat het kerkhof er weer mooi bijligt. De vrijwilligers die dit ook dit jaar weer voor hun rekening hebben genomen, willen wij hierbij van harte dank zeggen.

Minder mooi is het feit dat er ook nogal wat afval is aangetroffen tussen de dennenbomen en struiken op het terrein naast het kerkhof. Afval dat afkomstig lijkt te zijn van graven zoals bloempotten, kaarsenhouders en dergelijke terwijl hiervoor naast de toegangspoort afvalbakken staan. Laten we er allemaal voor zorgen dat het kerkhof er netjes en verzorgd uit kan blijven zien.

De Kerk: één in Gods naam Van tijd en eeuwigheid
‘De Kerk is niet meer van deze tijd’ en ‘De Kerk moet met haar tijd meegaan’: zomaar twee uitspraken die je vandaag de dag vaak hoort. Toch is de Kerk van nu op tal van punten heel anders dan pakweg vijftig jaar geleden. De volkskerk van toen bestaat niet meer; we vieren anders; we kijken anders naar de wereld en we gaan anders om met andere godsdiensten. Ondanks al die veranderingen is de Kerk in wezen nog hetzelfde: haar structuur, haar sacramenten, wat christenen geloven en waarom ze samenkomen om dat te vieren.
Dat is precies de spanning waarin de Kerk staat. Continue reading »

 Posted by at 16:48
nov 142008
 

Beste dierenvrienden
“Frans, mijn hond springt uit vrolijkheid tegen iedereen op; hoe kan ik hem dat afleren?”

Honden springen meestal uit vrolijkheid tegen iemand op, vaak om een geliefd persoon te begroeten; misschien om dichter bij het gezicht van die persoon te komen, om dat te likken. Ze springen zelden uit agressie tegen iemand op.

Dat tegen iemand opspringen wordt echter weinig gewaardeerd, omdat honden niet weten wat netheid is en rustig met modderpoten tegen licht gekleurde kleding aanspringen. Uit voorzorg is het beter om dit een al te enthousiaste puppy af te leren. Met een klein hondje valt het nog mee, maar het kan geen pretje worden genoemd als een volwassen hond van het formaat Bouvier of Sint Bernard de gewoonte heeft om tegen mensen op te springen.
U leert het de puppy als volgt af; elke keer als het diertje tegen u opspringt zegt u vastberaden “NEE!” en pakt het snel bij beide voorpoten, die u resoluut op de grond zet. Terwijl u dit doet, beloont u het diertje door het te aaien en iets liefs te zeggen. Continue reading »

 Posted by at 16:44
nov 142008
 

Zaterdag 29 november
Zelf dansen, Tangosalon
Voor de liefhebber van de Argentijnse tango een mogelijkheid om weer eens lekker te dansen.
En de bar is natuurlijk ook open. www.tango-ahora.nl
aanvang: 19.00 uur proefles, aansluitend salon

Kaartjes kunnen gereserveerd worden op:
reserveren@annatheater.nl of telefonisch: 0492-475255.
Het Annatheater is gelegen aan de Engelseweg ter hoogte van het NS-station. Voor meer informatie kijk op www.annatheater.nl

 Posted by at 16:43
nov 142008
 

Als slachtoffer van een misdrijf of een verkeersongeval word je geconfronteerd met emoties en vragen. Je kunt te kampen hebben met angstgevoelens, gevoelens van onmacht, woede, pijn en verdriet. Ook vragen als: hoe krijg ik mijn schade vergoed? Wat zijn mijn rechten? Wat gebeurt er met de dader? Is het normaal dat ik op deze manier reageer?
Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland begeleiden deze slachtoffers en staan naast hen om hun met raad en daad bij te staan.

Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie die er wil zijn voor mensen die slachtoffer zijn geworden van een misdrijf of een (verkeers)ongeval. De hulpverlening die Slachtofferhulp Nederland biedt, bestaat in grote lijnen uit eerste opvang, emotionele ondersteuning, praktisch hulp bieden en juridische begeleiding. Deze hulpverlening gebeurt hoofdzakelijk door vrijwillige medewerkers. Mensen die er belangeloos willen zijn voor mensen in een noodsituatie. Mensen die hun luisterend oor, hun levenservaring en hun deskundigheid willen inzetten om deze slachtoffers daadwerkelijk te helpen: emotioneel, praktisch en juridisch.

Slachtofferhulp Nederland is in de Regio Zuidoost (met kantoren in o.a. Helmond, Eindhoven, Oss en Den Bosch) op zoek naar mensen die deze hulp willen bieden. Mensen die maatschappijbetrokken zijn en mee willen werken aan het verhogen van veiligheid binnen onze samenleving.

Alvorens medewerkers daadwerkelijk aan de slag gaan, krijgen zij een gedegen basisopleiding, gevolgd door specialisatietrainingen.
Regelmatig komen medewerkers samen, onder begeleiding van een teamleider, om casussen te bespreken en ervaringen uit te wisselen.

Indien deze vorm van hulpverlening u aanspreekt en u wilt graag deze hulp bieden dan kunt u contact opnemen met ons Regiokantoor te Beek, telefoon 0900-0101. Onze medewerkers zijn graag bereid u uitvoerig te informeren over onze werk-zaamheden.

 Posted by at 16:42
nov 142008
 

Kasteel van Sinterklaas opent in Helmond, 18 november
t/m donderdag 4 december, met vele Zwarte Pieten.

nov-1

In de periode voorafgaand aan 5 december zal de Sint duizenden kinderen welkom heten. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de vertrekken waar tientallen Pieten druk bezig zijn met de voorbereidingen voor pakjesavond.

Rondleiding
Bezoekers krijgen in groepen een rondleiding van een Wegwijspiet door het Kasteel van Sinterklaas.

Binnen bekijken zij de diverse werkkamers zoals o.a. de Bakkerij, de Pietenzolder én natuurlijk de werkkamer van Sinterklaas zelf. Elke 7 minuten gaat er een nieuwe groep bezoekers het kasteel binnen. De  rondleiding in het kasteel duurt zo’n 35 minuten. Continue reading »

 Posted by at 16:28