sep 122008
 

Dichtbundel ‘Ode aan Rijpelberg’
Een dichtbundel van en voor inwoners van Rijpelberg.  Een leuk nieuw initiatief, dat aansluit bij de Huiskamer Kunstroute in november. Misschien kan er jaarlijks een bundel komen met telkens een ander thema. Dit jaar schrijven Rijpelbergers gedichten met Rijpelberg zelf als onderwerp. De gedichten worden eerst op de website geplaatst en dan, als het kan, uitgegeven in een boekje.
Je kunt je werk ook voordragen of voorgedragen laten worden tijdens de Huiskamer Kunstroute in november (zie hieronder). Voor gedichtenvoordracht is al een huiskamer beschikbaar gesteld.
Mail je gedichten naar hardirkx@wanadoo.nl
Voor de gedichten ga naar www.rijpelberg.info > ABCD groep Actief Rijpelberg > lopende initiatieven

Huiskamer Kunstroute Rijpelberg (voorheen open huiskamer kunstdagen)
Er komen steeds meer aanmeldingen voor de Huiskamer Kunstroute. Zoals het er nu uitziet hebben we al tien huiskamerpresentaties! En dat mogen er gerust meer worden. We hebben diverse zangers en musici, een informatieve muzikale presentatie met accordeon, keyboard en orgel, er zijn dichters met kunstzinnige omlijsting van een kunstenares, er komt een toneelstukje, de jongeren van plein 1 gaan iets in elkaar zetten… We zouden graag presentaties in het programma opnemen op het gebied van dans. Doe je aan breakdance, buikdans, hiphop, of een andere vorm van dans en lijkt het je leuk om mee te doen? Neem dan contact op met Wanda Hendrickx, tel. 513409 of mail wanda@ckx.nl. Of bespreek het met de jongerenwerkers Maarten of Meta.
Voor meer info kijk op www.rijpelberg.info > ABCD groep actief Rijpelberg > lopende initiatieven.
Als je niet zeker weet of je goed genoeg kunt presenteren kun je via de HUISKAMER KUNSTROUTE een docent van Kunstkwartier vragen om tips. Dan gaat het zeker lukken!
Noteer alvast in de agenda:
ZONDAG 2 NOVEMBER 2008 HUISKAMER KUNSTROUTE RIJPELBERG

www.rijpelberg.info
De website voor de Rijpelberg biedt steeds meer informatie en wordt steeds vaker bekeken.
Er zijn een aantal nieuwe items toegevoegd, zoals een gedichtenpagina, een ideeënbus, een vrijwilligers vacaturebank en een opiniepagina waar u uw mening over actuele zaken kunt geven.

Verder zijn er rubrieken met het laatste Rijpelnieuws, de agenda, de goudgele Rijpelgids, hobby’s en alle overige wijkinformatie. Vergeet vooral ook niet te kijken bij ‘Ik zoek iets te doen in Rijpelberg, maar wat…?

 Posted by at 21:18
sep 122008
 

Wij zijn de bevers van scouting Rijpelberg en zijn op zoek naar nieuwe bevers. Ons nieuwe seizoen is gestart op zaterdag 13 september 2008 en we hebben nog plaats. Wie zijn wij: Jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar.
Wat doen wij: Met mooi weer zijn we vaak buiten te vinden. In de bossen, de Berkendonk of in de wijk. Met slecht weer spelen we in ons lokaal. We doen dan gezelschapspelletjes, kringspelletjes of we gaan knutselen.
We werken met thema’s die je door het jaar tegenkomt, zoals de seizoenen en feestdagen.
Twee keer per jaar gaan wij een weekend op kamp en beleven dan de gekste avonturen.
Wanneer draaien wij: Op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur. Waar vind je ons: Blokhut scouting Rijpelberg, Berkendonk 91 in Helmond.
Lijkt dit alles je leuk? Maak dan een afspraak en kom een keer (vrijblijvend) kijken!
Mail je naam, leeftijd en adres naar bevers@scoutingrijpelberg.nl of bel op zaterdagochtend naar 512732 en vraag naar de beverleiding.
Je krijgt dan meteen meer informatie over de Bevers.

Groetjes de bevers en de beverleiding.

 Posted by at 21:14
sep 122008
 

Gemoderniseerde fitness- studio groot succes
Sport Citadel heeft de zomerperiode gebruikt om het sportcentrum een flinke opknapbeurt te geven. Het multifunctionele sportcentrum met o.a. squash, fitness, spinning en aerobics is inmiddels 15 jaar gevestigd op de Rivierensingel en de meeste afdelingen waren toe aan vernieuwing.

Zo is de horecaafdeling voorzien van een laminaatvloer, nieuw meubilair en de bar is gemoderniseerd. Het resultaat is bijzonder fraai en heeft een eigentijdse trendy uitstraling gekregen. De kinderopvang is geprofessionaliseerd en de kinderen worden opgevangen in een nieuwe aparte afgesloten ruimte, die zeer kindvriendelijk is ingericht.
Als nieuwe activiteit heeft Sport Citadel vanaf september pilates lessen.

NIEUWE FITNESS STUDIO
De fitness afdeling van Sport Citadel heeft een metamorfose ondergaan en is ingericht zoals je van een modern fitnesscentrum mag verwachten. Continue reading »

 Posted by at 21:11
sep 122008
 

Stelt u zich eens voor… U bent een rode bloedcel en uw naam is ERY. U heeft een transportbedrijfje, en u vervoert essentiële voedingsstoffen naar de gehele wereld. U ontvangt uw goederen in Longenland en levert aan bestemmingen als Nierië, Dun- en Dik Darmenië en Leveria. Zonder deze voedingsstoffen is er geen leven mogelijk. U heeft daarmee dus een uiterst verantwoordelijke taak, maar bent ook afhankelijk van de grote generator die u een vervoersmiddel verschaft en u van brandstof voorziet.
Nu is de generator al een tijd niet in orde. Kleine onderdelen functioneren niet meer en hoewel u uiteindelijk nog wel uw werk kunt doen, merkt u dat het steeds lastiger gaat. Doordat de generator extra hard moet werken lijkt het werk steeds zwaarder te gaan en kan hij de belasting niet meer goed dragen. Maar zijn taak is van levensbelang, anders kunt u ook uw werk niet meer doen…..

Hartfalen
Klachten als “Hij is niet meer zo actief als vroeger”, “Hij hijgt zo veel”, “Hij hoest met name
‘s nachts of na inspanning” of “Hij is wat afgevallen”, kunnen allemaal een eerste aanwijzing zijn dat er  een probleem is met het hart, of zelfs dat het hart het aan het begeven is. Veel van dit soort klachten worden geweten aan ouderdom en slijtage van het lichaam. Hoewel we niet hoeven te verwachten dat een hond of een kat die al een beetje op leeftijd is nog een marathon zal winnen, is het onwaarschijnlijk dat alléén de leeftijd de oorzaak van de klachten is. Ouderdom is namelijk geen ziekte!
Continue reading »

 Posted by at 21:09
sep 122008
 

Onze Kindervakantieweek ging van start met zo’n kleine 250 kinderen. Vanzelfsprekend hoorden daar ook het aantal begeleiders bij. En jawel, die waren er ook. Allemaal enthousiaste moeders, vaders en natuurlijk de vaste kern ongebonden vrijwilligers op wie we gelukkig elk jaar kunnen rekenen. Ook dit jaar hadden we een hoog aantal jeugdige begeleiders. Petje af voor al deze mensen die het ook dit jaar weer mogelijk maakten om een dergelijk evenement te organiseren. Met het weer zouden we, volgens de weersprofeten, wel wat last kunnen krijgen, maar achteraf bleek het weer toch geen grote spelbreker, al had het natuurlijk wel wat zonniger gekund.

Opening
Even voorbij de klok van één uur opende Michel Loch de 15e  Kindervakantieweek.
Zijn openingswoord, dat in het teken stond van veiligheid, samenwerking en plezier maken, duurde gelukkig en zoals gebruikelijk, niet lang en werd daarom met applaus ontvangen. We konden van start.

Stokbrood bakken
Michel, dit jaar voor het eerst in de organiserende werkgroep had voor dit jaar een uitdagende activiteit voor de ouderen. Stokbrood bakken in een ton gevuld met gloeiende cokes. En dat het zelf gebakken brood lekker was bleek al ras, er bleef geen kruimel over.

Spellencircus
Door Bianca, ook nieuw in de werkgroep, was samen met Evert een spellencircus bestaande uit oud Hollandse spelen opgezet in speeltuin De Rijpelroets. De Jongeren konden zich hier uitstekend vermaken met de vele spellen. En dat niet alleen. Met een tweetal chocoladefonteinen konden de Jongeren koekjes en spekjes voorzien van een laagje witte of bruine chocolade en dat ging er in.

Groepsnaam
En dan de groepsnaam. Alweer een traditie in onze Kindervakantieweek. Het is gebruikelijk dat de gevormde groepen een originele, spraakmakende maar vooral een ladingdekkende groepsnaam bedenken. Onder leiding van Rianne konden onze deelnemers hun creativiteit kwijt op witte kartonnen platen. Deze posters, met fraaie namen, fleurige tekeningen en felle belettering, gaven ons versierde wijkhuis De Brem het aanzien van een kunstatelier.

Pannenkoekjes bakken
Voor de Midden stond er op het programma het bakken van pannenkoekjes boven een waxinelichtje. Bij de ene groep lukte dat beter dan bij de andere. Waar dat aan zou liggen, daar waren de meningen over verdeeld.

Luchtballon maken
Onder leiding van Michel was het voor de Ouderen ook nog knutselen geblazen. Met de groep moest men een heuse luchtballon bouwen. Nadat deze gereed was werd deze gevuld met warme lucht en warempel, diverse luchtballonen kozen het luchtruim en hebben we niet meer teruggezien. Continue reading »

 Posted by at 21:05
sep 122008
 

Zeskamp met luchtkussen
De zeskamp werd ook dit jaar wederom gehouden op de sportvelden van voetbalvereniging Rood-Wit ’62. De zeskamp voor onze Jongeren en Midden groepen. Helaas was in de ochtend de temperatuur wat minder en moest menigmaal gevlucht worden voor de regen. De deelnemers speelden de diverse spellen de gehele dag en competitie was er voldoende.
De spellen, aangevuld met een luchtkussen en een skelterrace waren, zo vernamen we van de deelnemers, erg leuk en attractief. Ook de organisatie en het spelschema, die zoals vanouds voor dit onderdeel in handen was van Folker, de  zeskampspecialist, staken prima in elkaar. Een dankwoord is ook op z’n plaats voor het bestuur van Rood-Wit ’62, want ook dit jaar mochten we weer gratis gebruik maken van hun accommodatie.

Berkendonk.
De Jeugdzeilvereniging Berkendonk, de windsurfvereniging Berkendonk en de Kanovereniging De Helmvaarders organiseerden in samenwerking het NOC*NSF een waterfundag voor de Kindervakantieweek Rijpelberg – Brouwhuis. Het was heel leuk kennis te  maken met deze sporten. Doelstelling  van deze “proeftuin” was om zoveel mogelijk kinderen op het water te krijgen. Alle kinderen die deelnamen krijgen allemaal een reddingsvest om.
Omstreeks 09:40 waren we bij de containers van de verenigingen op Berkendonk. Er werd instructie en uitleg gegeven (die moest iedereen aan!) over het zwemvest.
In drie verschillende groepen hebben we op deze dag gevaren met bootjes en kanoën en geleerd om te windsurfen. Naast de zwemvestjes zorgde natuurlijk ook de reddingsbrigade van De Watervrienden voor onze veiligheid.  Het werd een topdag voor de jeugd, ondanks de vele regen, maar nat worden zouden we toch!

Dierenkliniek Brouwhuis Continue reading »

 Posted by at 21:02
sep 122008
 

Voor de Jongeren stond een gevarieerd programma op de rol. Ze gingen te voet naar de Bakelse bossen, waar de organisatie (Piet en Wilma) een goudmijn hadden gevonden. In het bos werd goud gezocht en gevonden en veilig opgeborgen in echte goudzakjes.
De tocht vervolgde door de bossen naar Speeltuin Leonardus alwaar er na de lunch vrij gespeeld kon worden maar ook kon worden deelgenomen aan spelletjes.

De Midden en Ouderen gingen met de bus naar het subtropische zwembad van Center Parcs in Westerhoven, De Kempervennen. Bianca had op een nog steeds door haar niet onthulde manier een prijs kunnen afspreken waardoor het met ons beperkt budget toch mogelijk was met onze groep dit prachtige zwembad te bezoeken.
Vanuit Kempervennen was het prima geregeld. De plaats waar we de tassen en dergelijke zouden neerleggen was keurig gekenmerkt door de badmeesters. En, net als vorige jaren, het goede gedrag van onze kinderen viel zelf de badmeester aldaar op. Een pluim voor alle deelnemers.

Ingezonden
Uit het dagverslag van Niek van Veghel: Om half 10 begon mijn dag bij O2 samen met Melanie en Bianca. Voordat we weg gingen moesten we nog wat doen, er waren twee jarigen en één die maandag jarig was en waar we nog niet voor gezongen hadden. En toen naar de bussen. Onze tassen onder in de bus gelegd en op weg naar de Kempervennen.
Na ons omgekleed te hebben, hebben we afspraken gemaakt over hoe we verzamelen en over het tijdstip van eten bij onze verzamelplaats waar we alle tassen en dingen neer konden leggen en daar ons melden als er wat was. Ik wou eigenlijk niet nat worden om wat meer op te letten op de kinderen, maar Anthony had me overgehaald om mee te gaan in de wildwaterbaan. Ik was nu toch nat en ik dacht ja dan gaan we maar gewoon het water in.
En heb ook nog wat meegespeeld met de kinderen. Zowat een half uur voor het omkleden zijn wij naar de zonnebanken gegaan want ik dacht ik wil toch wel wat bruin op m’n werk aankomen. Maar het is maar beetje gelukt en toen heb ik mijn kleren gepakt bij de verzamelplaats en heb Melanie gevraagd om alle kinderen van de groep bij elkaar te halen en om te laten kleden. We waren op tijd weg, alleen we kwamen kwart over vier pas aan bij De Brem en nog afsluiten en toen mocht iedereen naar huis IN DE REGEN
Ik was thuis maar zeiknat, maar ik was thuis.

 Posted by at 21:01
sep 122008
 

Voor de Jongeren en Midden stond er vandaag een wat rustiger programma gepland. Afwisselend keken beide groepen naar een film in de grote zaal van De Brem.
Terwijl de ene groep naar de film keek, was de andere groep in de wijk Rijpelberg bezig met een speurtocht. Maar ook liepen er twee huifkarren rond die de groepen van de ene plaats naar de andere brachten.

De Ouderen hadden vandaag een fietstocht met een fotospeurtocht, een bezoek aan het Tolpostmuseum, de molen in Bakel, een varkensschuur waar gekeken kon worden naar de geboorte van biggetjes en midgetgolf. Een druk en gevarieerd programma wat net als andere jaren weer prima is verlopen.

Avond.
Deze avond was er traditiegetrouw een disco voor de jongeren vanaf 10 jaar. Opgedoft en aanvankelijk nog schoorvoetend betraden de deelnemers de dansvloer. Toen de muziek wat harder ging werd er flink gedanst. Met name het voorbeeld wat de jeugdige begeleiders gaven werd door de deelnemers goed gevolgd en nagedaan.
Continue reading »

 Posted by at 20:57
sep 122008
 

Zo’n 250 deelnemers werden vandaag met niet minder dan vijf bussen door Van Berlo Tours, vervoerd naar het Land van Toos Toverhoed, dochter van de goede heks Hocus Pocus en de machtige tovenaar Sim sa la Buik, jawel, Toverland in het Limburgse Sevenum.
Om 09.20 uur, dus prima in het schema van Rene, de regelaar van deze dag, vertrokken de bussen.

Verzamelpunt
Nog voor de opening van het park stond onze groep al voor de ingang te trappelen om toegelaten te worden. Een medewerkster van het park bracht ons naar een prachtig grasveld waar de zon de gehele dag kon werken aan het krijgen van een kleurtje. Dit was voor die dag ons verzamelpunt. Op deze locatie, waar altijd mensen van de organisatie aanwezig waren, konden onze deelnemers rusten, eten en drinken. Er was genoeg te beleven in het park. De racemotoren van de Boosterbike leken die dag nog harder te gaan dan meestal het geval was. Het water van de Backstroke spetterde nog hoger op door de boomstammetjes die vol zaten met de Brouwhuisse en Rijpelbergse jeugd. Zelfs de Towers of Adventure leken er dit jaar een gele top bij gekregen te hebben. Ook het survivalparcours werd door onze durfallen volop bezocht. De Aqua Snake, een razendsnelle bootbaan, was een belevenis op zich.

Rustig aan kan ook
Wie het wat rustiger aan wilde doen kon zich dol laten draaien in de Theekoppen of kon zijn hoogtevrees overwinnen op de ongevaarlijke Toverhoed.
En wie helemaal geen zin had in draaien, afdalen of klimmen kon een bezoek brengen aan de theatershow, de speelweide of kon de geheimen ontdekken van Villa Fiasco. Een bezoek aan Toverland staat altijd garant voor een succesvolle dag en op deze laatste Kindervakantiedag was dat niet anders.

Prijsuitreiking en Afsluiting Continue reading »

 Posted by at 20:53
sep 122008
 

Wat is dat nu weer zou een argeloze lezer kunnen denken.
Nou, het gaat hier om het zoveelste ideetje (waar bijna de hele gemeenteraad mee instemt, behalve de SP) van een lid van het college van B & W wat een slordige kwart miljoen euro’s gaat kosten. Het gaat erom dat onze gemeenteraad om te beginnen 250.000 euro wil uittrekken om iemand aan te stellen om zich te gaan bezig houden met het opkrikken van het imago van Helmond.
Let goed op de formulering, deze kwart miljoen is volgens de krant om een persoon aan te stellen om een start te maken met citymarketing. Het gaat dus om een heel dure man of vrouw met een wel een heel sjiek bureau op zijn kamer. Deze aan te stellen ambtenaar gaat het eerste jaar natuurlijk broeden op wat er te marketingen valt in Helmond. Vervolgens zal de volgende greep in onze kas plaatsvinden, want dan komen de plannen die ook natuurlijk niet zonder kosten kunnen worden uitgevoerd. Per woning gaan wij in Helmond alleen al om deze start te maken dus bijna 7 euro betalen aan een persoon voor de marketing van Helmond. De onroerendezaakbelasting en andere heffingen zullen dus tenminste weer met dit bedrag verhoogd dienen te worden.
Nou heb ik als Naald liever dat ze wat anders opkrikken met deze 250.000 euro. Ik heb zo wel een paar ideeën. Waarom krikken we het groen in onze wijk niet op voor dat geld. Op veel plekken ligt het er erg slecht onderhouden bij. Of een ander iets wat wel eens opgekrikt mag worden, de zuinige straatverlichting of gebrekkige bestrating.
Nee met de wijk Brandevoort, de Autocampus en de Kasteeltuinconcerten wil Helmond haar imago opkrikken, alsof iedere burger van Helmond daar op zit te wachten. Wat hebben wij daaraan?
Je hoeft me niet te geloven, maar dit is het zoveelste plannetje dat alleen maar geld kost en het imago niet zal opkrikken. Een imago kun je het best opkrikken via je eigen burgers door te zorgen dat ze in een prettige, schone en veilige omgeving kunnen wonen, met voldoende voorzieningen. Dan worden je burgers ambassadeurs van je stad en daarmee krik je pas echt je imago op.

De Naald.

 Posted by at 20:52
sep 122008
 

Na de zomervakantie is basisschool “Den Bongerd” aan het Betuwehof 10, in Helmond er fris tegenaangegaan. Op de eerste donderdag van dit schooljaar werd het ‘Fruitbuffet’ op het podium geopend.
In samenwerking met de G.G.D. Brabant zuidoost, de gemeente Helmond, in het kader van het project ‘Gezond gewicht Helmond’ en Den Bongerd willen we het fruit eten tijdens de pauze stimuleren. Bij de meeste kinderen komt er lekker en gezond fruit uit de trommeltjes te voorschijn tijdens of voor het speelkwartier. Om bij alle gezinnen deze gezonde leefstijl te promoten is er een ‘Fruitbuffet’ aangeboden. Alle kinderen, leerkrachten, aanwezige ouders en belangstellenden kregen een bakje en konden zelf kiezen uit verschillende soorten groenten en fruit. Ook is er op die dag extra aandacht besteed aan fruit en een gezonde leefstijl.
In september staat er voor alle groepen een excursie naar fruitteler Jurrius gepland. De kinderen krijgen een rondleiding en mogen zelf ook fruit plukken en proeven. Foto’s kunt u bekijken op www.denbongerd.nl

 Posted by at 20:49
sep 122008
 

Dinsdag 23 september is het weer zover! De repetities van het jeugdtheater Marco Polo beginnen weer. Vorig jaar hebben we een grandioze voorstelling gehad en daar gaan we nu ook weer voor aan de slag. Ben je acht jaar en vind je toneelspelen ook leuk? Neem dan contact met ons op en laat je inschrijven om mee te doen.
Tot 21 jaar mag je meedoen bij Marco Polo, wie weet start je hier een grote carrière. 23 september om 18.00 uur, kun je komen kennismaken in De Brem. Je bent van harte welkom. Je krijgt les van een professionele regisseur, en na de lessen en repetities staat er in april 2009 een geweldige voorstelling op de planken.
AARZEL NIET EN LAAT JE INSCHRIJVEN!!!!
Voor meer info: www.marcopolo helmond.nl, of bel of mail naar:Lenie Weijnen TEL: 06 – 46206818 of lenie@weijnen.info.

 Posted by at 20:48
sep 122008
 

Elke laatste vrijdag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur is er voor de senioren een inloopspreekuur, in wijkhuis de Brem, waar men terecht kan voor vragen op het gebied van zorg, welzijn, vervoer, belastingen. Tevens kan men op het spreekuur terecht voor hulp bij invullen van allerlei formulieren.
Mieke de Vries en Joke de Bruijn helpen u graag, het spreekuur is gratis.

INLOOPSPREEKUUR  Wijkvereniging Rijpelberg
Elke tweede dinsdag van de maand van 9.30 uur tot 11.30 uur hebben Mieke en Joke ook een inloopspreekuur, in wijkhuis de Brem, voor alle wijkbewoners Rijpelberg. Tijdens het inloopspreekuur kunt u terecht voor vragen betreffende zorg, welzijn, leefomgeving etc.
Mieke de Vries en Joke de Bruijn

 Posted by at 20:40
sep 122008
 

Beste dierenvrienden
Er is gevraagd: “Mijn kat doet zijn behoefte naast de kattenbak; is daar iets aan te doen?”
Er bestaan katten die, omdat de kattenbak naar hun mening te ‘vies’ was, hebben geleerd om hun behoeften naast de kattenbak te doen in plaats van erin. Omdat zij wel zindelijk zijn, doen zij hun behoefte niet zonder meer op een of andere plek in huis, maar juist direct naast de kattenbak. Als de gewoonte niet al te vast is verankerd in hun gedrag, kunnen dergelijke katten worden gecorrigeerd door ervoor te zorgen dat de kattenbak altijd schoon is en ook fris ruikt. Continue reading »

 Posted by at 20:38
sep 122008
 

Hockey is een leuke sport voor jongens en meisjes en voor jong en oud. Daarnaast is het heel erg gezellig bij Hockeyclub Bakel en dat is ook belangrijk.
Bewoners van o.a. Rijpelberg weten dit intussen ook en hebben de weg al gevonden naar de kleinschalige club in het dichtbij gelegen Bakel. Met de auto is het amper 8 minuten en met de fiets kun je binnendoor via mooie fietspaden. Continue reading »

 Posted by at 20:34
sep 122008
 

De groep Rouwbegeleiding Helmond e.o. ‘Omzien naar elkaar’ start begin oktober met een ontmoetingsgroep voor nabestaanden die ongeveer een half  jaar of langer geleden hun partner verloren hebben.

Lotgenoten kunnen elkaar in deze groep tot steun zijn bij het verwerken van hun verlies en bij het zetten van de eerste stappen naar een ander leven.
Een groep van ongeveer acht deelnemers komt dan acht keer  bij elkaar op dinsdagmiddag in het Gezondheidscentrum Leonardus, Wethouder Ebbenlaan 131 in Helmond. Continue reading »

 Posted by at 20:30
sep 122008
 

Vaste activiteitenoverzicht Tienerhuis Skatepark:
Binnenprogramma:
Ma.-vr. Inloop 15.00-17.00 uur
Di. Meidenavond 18.30-20.30 uur
Wo. Inloop 18.00-21.00 uur
Vr. Disco 19.00-22.30 uur
(1ste vrijdag van de maand)

Inloop:
Kom gezellig binnen om te poolen, darten, tafelvoetballen, waar je zin in hebt. Of gewoon om te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Je mag binnen als je uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk komt en als je tussen de 10 en 17 jaar oud bent.

Meidenavond:
Een avond speciaal voor meiden van 10 tot 17 jaar uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk. We doen allerlei dingen, van knutselen tot koken en van dansen tot gewoon lekker kletsen met elkaar.
Kom eens een keer kijken en neem gerust een vriendin mee! Continue reading »

 Posted by at 20:27
sep 122008
 

Graag willen we jullie uitnodigen
voor de officiële
opening van de nieuwe skatepool op Tienerhuis/Skatepark.
Wat een Pool is leg ik je niet uit, je komt maar kijken! Zaterdag 13 september van 12.00 tot 18.00 uur.
We hebben hapjes, drankjes, verschillende skate- demonstraties en muziek, verzorgd door onze jongeren.

 Posted by at 20:26
sep 122008
 

In het Tienerhuis repeteert al sinds een jaar of vier een groepje dames, dat zich uitleeft op djembé’s en trommels. Het werkt aanstekelijk om ze bezig te zien – en te horen: het is een en al ritme en ‘sound’ wat er klinkt.
Ze zijn enkele jaren geleden begonnen, toen Marjon van den Tillaart in Rijpelberg les gaf op een djembé. Dat beviel zo goed, dat na afloop van de cursus enkele dames door wilden gaan. Ze vormden een trio, en dachten erover om ook eens te gaan optreden. Zo ontstond Culture Drums, dat zijn eerste optreden had in Plato. Ze hadden de smaak van de muziek zo zeer te pakken dat het groepje geleidelijk uitgroeide tot zes mensen. Continue reading »

 Posted by at 20:24
sep 122008
 

Zondag 14 september organiseert A.B.V. de eerste tourpuzzelrit.
Verzamel tijd 11.00 uur in wijkhuis ”de Brem”, Rijpelplein 1 Helmond. Iedereen is van harte welkom en mag mee doen mits ze in een brommobiel rijden of met iemand meerijden. Vertrektijd van de tourpuzzelrit is om 12.00 uur, een kopje koffie/thee staat voor u klaar.
Deze krijgt u aan geboden van de vereniging. Graag even aanmelden via 06 24178464 zodat we weten wie er komt en of iedereen aanwezig is voor we vertrekken. Neem voor onderweg drinken e.d. mee, er zijn stopplaatsen in de route maar er is niet altijd iets aanwezig waar u dit kan kopen.
Wij zijn een brommobielvereniging i.o. en zoeken leden, donateurs en sponsors die een advertentie willen plaatsen in ons verenigingblad! Wat hebben wij u te bieden? Een website met forum, een verenigingsblad dat 4 x per jaar wordt uitgegeven, collectieve belangenbehartiging van de leden, het ondersteunen en promoten van de vereniging, 1x per jaar een tourrit of meeting (georganiseerd door het bestuur), het geven van routeinformatie.
Wat kost het lidmaatschap? 12,00 euro per jaar, elk ander lid van dezelfde wooneenheid of donateur betaalt € 7,50 per jaar. Info: www.algemenebrommobielenvereniging.nl
Email: brommobiel15@gmail.com  Tel. 06-24178464. Postadres: Veluwehof 56 5709 KB Helmond.

Lezing over het klimaat
Kees Floor, oud medewerker van het KNMI, verzorgt dinsdag 16 september om 20.00 uur een lezing in het leescafé van de Bibliotheek Helmond. Continue reading »

 Posted by at 20:14
sep 122008
 

Parochie Brouwhuis-Rijpelberg

Dankbetuiging
Vorig jaar hebben wij aan het begin van de vastentijd alle parochianen opgeroepen om in de aanloop naar Pasen stil te staan bij mensen en gemeenschappen die het vaak veel slechter hebben dan wij, die vaak in veel moeilijkere omstandigheden moeten leven en daarmee solidair te zijn. Het is een goede christelijke gewoonte om in die periode mee te doen aan een project van de Vastenactie. Wij hebben er toen voor gekozen aandacht te vragen voor de mensen in India en in het bijzonder de gemeenschap in Nangathur, de geboorteplaats van pater Benjamin die zich, ver van huis, inzet voor de kerk in Brouwhuis en Rijpelberg. De opbrengst van de Vastenactie zou worden bestemd voor een geluidsinstallatie in de grote kerk van Nanghatur waar de mensen de stem van de priester vaak niet goed kunnen horen.

Afgelopen zomervakantie is pater Benjamin voor een paar weken in India geweest en heeft daar het resultaat van het Vastenproject kunnen zien. De geluidsinstallatie in de katholieke kerk in Nangathur is klaar en in gebruik genomen. De gemeenschap in Nangathur is er erg blij mee zoals blijkt uit de dankbetuiging van de pastoor in de parochie van Nanghatur die hieronder vertaald wordt weergegeven :
Continue reading »

 Posted by at 20:05
sep 122008
 

De laatste tijd worden veel kleine brandjes gesticht in de wijk Rijpelberg. De politie roept bewoners van de wijken Brouwhuis en Rijpelberg op om extra alert te zijn.

Kliko’s en coniferen
Het komt de laatste maanden vaker voor dat op achterplaatsen en tuinen van woningen brandjes worden gesticht. Met name coniferen en kliko’s worden daarbij in brand gestoken.

Alert
De politie vraagt buurtbewoners extra alert te zijn en verdachte situaties direct door te geven aan de politie. Denk bijvoorbeeld aan verdachte personen die ‘s nachts door de brandgangen lopen.

Altijd melden
De politie vraagt ook de slachtoffers van deze branden zich altijd bij Politie Helmond Oost te melden. Dit kan ook telefonisch. Op deze manier kan de politie een overzicht krijgen van het aantal incidenten en de daders van deze brandstichtingen sneller opsporen.

 Posted by at 20:04
sep 122008
 

Vrijdag 25 juli reed ik ‘s middags rond een uur of twee met mijn man door het Gooisehof ter hoogte van 106-108  toen wij zagen dat een katje was aangereden, het liep mank de weg over en ging onder een auto liggen. Wij zijn gestopt en hebben de Dierenambulance gebeld. Die waren er binnen 10 minuten.
Ze namen het beestje mee naar de dierenarts. Ik heb ze gevraagd of ze me wilden bellen om te zeggen hoe het met het katje was afgelopen. En inderdaad ze belden me op om te vertellen dat het katje was geopereerd en een pin in zijn achterpootje heeft. Maar het gekke van alles is dat er niemand zich heeft gemeld bij de Dieren-ambulance van wie dat katje is. Continue reading »

 Posted by at 20:02
sep 122008
 

Aan de Molenstraat 74A in Helmond is sinds kort een bijzondere winkel te vinden. Wie op zoek is naar een handgemaakt sieraad, keramiek, een schilderij of mozaïekwerk moet beslist eens bij ‘Clara’ binnenlopen.

De winkel is te vinden in het onlangs gerenoveerde Clara-klooster. Aan de binnenplaats, door de grote poort meteen links, zijn cadeauwinkel en kunstuitleen ‘Clara’ gelegen. Alle producten zijn gemaakt door deelnemers aan de diverse creatieve ateliers van het Ontmoetings- en dagactiviteitencentrum, onderdeel van GGZ Oost Brabant.

Voor een eerlijke prijs zijn diverse sieraden, mozaïekwerken, keramiek, schilderijen, nestkastjes en nog veel meer te koop. De producten hebben allemaal iets eigens en zijn zonder uitzondering handgemaakt.

In de kunstuitleen kan men voor 25 euro per half jaar een schilderij lenen. Mocht de keuze uiteindelijk op dit schilderij vallen en wil men het aanschaffen, dan wordt het leenbedrag van het aankoop-bedrag afgetrokken.

De winkel en de kunstuitleen zijn geopend op dinsdagochtend en vrijdagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur. Adres: Molenstraat 74A, Helmond.

 Posted by at 20:02