jul 102008
 

Ook dit jaar zal de reddingsbrigade Berkendonk weer aanwezig zijn op en rond Berkendonk
De hele zomervakantie zal de reddingsbrigade (bij zomerweer) op volle sterke aanwezig zijn om te waken over de veiligheid van u en anderen. Het gaat hier voor een groot deel om jeugdige vrijwilligers die hun vakantie besteden aan het garanderen van de veiligheid op en rond het water.
De reddingsbrigade heeft als primaire taak het bevorderen van veilig zwemmen en voorkomen van ongevallen. Mocht het fout gaan, dan zijn ze door training en opleiding in staat adequate hulp te verlenen.
Maar ook voor de eerste hulp bij ongevallen treden deze vrijwilligers adequaat op.
Als redactie hopen we dat u dit jaar op vele dagen te gast kunt zijn op Berkendonk, want dan gaan we een warme zomer tegemoet. En als u dan deze vrijwilligers ziet lopen of varen, bedenk dan ook eens dat zij degene zijn die hun vakantie besteden om uw en onze veiligheid te garanderen.

Na bijna een jaar van hard werken is de nieuwe snelle reddingsboot van Reddingsbrigade Helmond op zondag 22 juni gedoopt door mevrouw T. Houthooft-Stockx, wethouder voor stedelijke ontwikkeling van de gemeente Helmond.
Reddingsbrigade Helmond heeft in 2007 na het zomerseizoen een nieuwe snelle reddingsboot gekocht. In overleg met Reddingsbrigades Nederland is gekozen voor een Duarry SR8. Continue reading »

 Posted by at 21:48
jul 102008
 

lle meerpersoonskamers ombouwen tot eenpersoons privékamers is niet haalbaar, volgens De Zorgboog.
Staatsecretaris Bussemaker kondigde deze week aan alle meerpersoonskamers in verpleeghuizen om te willen bouwen tot privékamers. Binnen de verpleeghuizen van De Zorgboog (Bakel) zijn sinds 2002 alleen nog maar privé- en tweepersoonskamers te vinden.
De organisatie maakte al begin jaren negentig op eigen initiatief de keus alle meerpersoonskamers in haar verpleeghuizen om te bouwen. De Zorgboog is sceptisch over de plannen van het kabinet. “Het is volksverlakkerij om (potentiële) bewoners van verpleeghuizen met ingang van 2011 een privékamer toe te zeggen. Die plannen zijn gewoonweg niet haalbaar”, aldus verpleeghuisarts Hans van de Bosch, lid  Raad  van Bestuur van De Zorgboog. Continue reading »

 Posted by at 21:46
jul 102008
 

Phoenix, de badmintonvereniging die traint in de Rijpelbergse VEKA-sporthal  wint de finale van de bekercompetitie in de C-klasse door Mixed te verslaan met 7-1.
Op zondag 25 mei werden de finalewedstrijden gespeeld in de Helmondse badminton bekercompetitie.
Phoenix was doorgedrongen tot de finale van de C-klasse en moest uitkomen tegen Mixed.
Phoenix was zeer fel gebrand op het winnen van de finale, want Mixed was in de reguliere competitie Phoenix  te snel afgeweest. In de reguliere competitie wist Mixed het kampioenschap naar zich toe te trekken in de 2e klasse door met slechts 2 games verschil Phoenix-4 achter zich te laten.

Om 13.00 uur verzamelden beide teams zich en kon de wedstrijd beginnen. Fred van Woerkom en Jaimy van Wijk beten het spits af in het gemengd dubbel. Continue reading »

 Posted by at 21:40
jul 102008
 

Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Eindelijk zijn er enkele politici die durven te bekennen dat stadsverwarming vele honderden euro’s per jaar meer kost dan een “gewone” aansluiting op gas. Haagse politici die na ruim 25 jaar durven uit te spreken dat mensen die aangesloten zijn op stadsverwarming ieder jaar honderden euro’s teveel betalen. Politici van PvdA, CDA en CU kondigen net voor de zomer aan daar een einde aan te maken en beloven (overigens voor de zoveelste keer) dat per 1 januari 2009 er een Warmtewet zal zijn die er voor gaat zorgen dat de stadsverwarminggebruikers eindelijk de echte prijs gaan betalen. Maar bedenk wel, deze uitspraken kwamen net voor de zomer, waarbij de zomerwarmte menig politici in de bol slaat, om toch nog even het ANP nieuws te halen. Dat lukt ze ieder jaar weer en tegen de tijd dat ze daadwerkelijk tot actie zouden moeten overgaan weet de oppermachtige branchevereniging van warmtebedrijven, EnergieNed, zand in de lagers te gooien en zijn de gebruikers weer terug bij af.
Nou, dan maar liever de Helmondse politiek. Eindelijk staan er een paar wijze raadsleden op die kwaliteitseisen willen gaan formuleren voor Helmondse wethouders. Helaas vertegenwoordigen ze slechts een heel klein aandeel in de gemeenteraad. Het idee wordt niet overgenomen door andere partijen, dus blijft het aanmodderen.
Kijk nu eens naar de thuiszorg en het gehandicapten- en ouderenvervoer in Helmond. Het is echt een grote puinhoop. Mensen spreken af en zitten soms één tot twee uur te wachten voordat ze opgehaald worden. Heb je een afspraak in het ziekenhuis om 11.00 uur, spreek je af om 10.00 uur, geheid dat je niet op tijd aanwezig bent. Ben je dan om 11.30 uur klaar en wil je weer naar huis, nou met een beetje geluk ben je net op tijd voor het diner
’s avonds.
Ook de thuiszorg is een brok ellende. Vraag je het aan en wordt je het toegekend, gebeurt het volgende. Een telefoontje, maandagmiddag komt de hulp van 13.30 tot 16.30, 3 uur maar je moet wel tekenen voor 3 en een half uur, maar dat terzijde. Komt er niemand opdagen. Maar even bellen, och de hulp is je vergeten, maar volgende week komt er zeker iemand. De week erop ja hoor, er wordt gebeld. Staat er een dame voor de deur die geen Nederlands spreekt en om de oudjes bezig te houden ook maar even de kleine heeft meegenomen. Van de 3  uur komt niet veel. Na een telefoontje naar de zorgverlener waarbij de gang van zaken wordt verteld wordt beloofd dat het de week daarop beter zal gaan. En inderdaad, de week daarop verschijnt de hulp zonder kind. Echter na 2 uur moet ze vertrekken, want het kind moet worden opgehaald. Weer een telefoontje naar de zorgverlener die beloofd weer beterschap. De week daarop komt een andere hulp. Helaas, die hulp heeft zich nooit gemeld met als reden dat ze het adres niet kon vinden.
En wil je dan voor deze ellende een politici verantwoordelijk stellen in Helmond, dan is dat op z’n minst een wethouder, maar beter nog het hele college inclusief de voorzitter. Helaas dekken de coalitiepartijen elkaar en wordt er een hoofd van de wethouder gespaard, laat staan dat het heel college haar verantwoordelijkheid neemt. De motie van wantrouwen wordt verworpen, de raadsleden gaan 2 maanden op vakantie, de wethouder(s) blijven zitten en de thuiszorg en ziekenvervoer blijft een ellende. Zo gaat dat in de politiek. Tegen de volgende verkiezingen aan beloven ze weer beterschap, wedden!
De Naald.

 Posted by at 21:39
jul 102008
 

Met ingang van komend schooljaar is Cor Kuijpers uit Neerkant de nieuwe directeur van de vestiging Deltaweg van het Jan van Brabant College.
Kuijpers – geboren en getogen in Helmond – maakte zijn onderwijscarrière voornamelijk in Veldhoven. Daar werkte hij achttien jaar op het Sondervick College, in het begin als docent scheikunde en biologie, en later vooral als adjunct-directeur.

Kuijpers kent de wijk Brouwhuis goed. Hij woonde hier vijftien jaar en bleef lid van de honkbalvereniging toen hij er niet meer woonde. Met zijn benoeming als directeur in Brouwhuis gaat een stille wens in vervulling. De kleinschaligheid van de school in Brouwhuis (bijna 500 leerlingen) en de gemoedelijkheid die daaruit voortvloeit, vindt Kuijpers aantrekkelijk. De onderwijsrichtingen mavo/vmbo-t op de vestiging Deltaweg boeien hem. Van de kritiek die op het moment geleverd wordt op het vmbo wil Kuijpers ook niets horen.
“Tweederde van de leerlingen in het voortgezet onderwijs bestaat uit vmbo-leerlingen. Logisch dat je dan vaker over problemen hoort. Bovendien is het zo dat een groot deel van die problemen zich thuis afspeelt en niet op school. Daarom is het juist zo belangrijk om met deze kinderen betekenisvol bezig te zijn en hun een basis te bieden waarop ze verder kunnen.”

 Posted by at 21:38
jul 102008
 

Een vrijwilligersorganisatie bestaande uit actieve 50-plussers die hun kennis en ervaring informeel over willen dragen aan de mensen die daar behoefte aan hebben.

Wij zoeken nieuwe aanbieders voor Engels, Spaans en het project SamenSpraak. Elke andere kennis is natuurlijk welkom.
SamenSpraak is een uniek taal- en integratieproject, gewoon praten met anderstaligen in de huiskamer over alledaagse onderwerpen. Geen officiële lessen. Wij vragen uw hulp als vrijwilliger om dit project te ondersteunen.
Heeft u belangstelling, neem dan contact op met het Gilde!
Tel:  0492-537330/535574 maandag t/m donderdag 9.00-16.00 uur.

 Posted by at 21:37
jul 102008
 

Leo van Teeffelen – die alweer een tijdje meedraait in het pand van het voormalig postkantoor – is geen beginneling wat betreft gordijnen, vloerbedekking en aanverwante artikelen.
Enkele jaren lang heeft hij vanuit zijn woonhuis zijn bedrijf uitgeoefend, waar hij begon met tapijt- en gordijnstalen, met een showroom in Someren. Het ging goed met de zaak en al gauw wilde hij iets meer. Toevallig kwam hij in Helmond terecht, waar hij zich in eerste instantie wilde vestigen in een pand aan de Molenstraat. Maar al gauw viel zijn oog op het voormalige pand van de fietsenwinkel, en het voormalige postkantoor in Brouwhuis. De reden was simpel maar doordacht: Er was in Brouwhuis noch in Rijpelberg een winkel te vinden waar men terecht kon voor gordijnen en tapijten. Continue reading »

 Posted by at 21:34
jul 102008
 

Graag wil ik reageren op het stukje in de Hofkompas van juni 2008 over de dierenambulance. Zelf werk ik er al sinds augustus 1999.
Ten eerste krijgt de dierenambulance absoluut geen cent subsidie. Elk dier dat we vervoeren naar het asiel wordt door het asiel betaald, en elk dier dat in de opvang moet omdat het medische hulp nodig heeft (bv na een aanrijding) daarvoor hebben wij een contract met de gemeente afgesloten.
Tevens heeft de dierenambulance een contract met de gemeente voor het ophalen van kadavers op en langs de openbare weg. Alle mensen die bij de dierenambulance werken zijn vrijwilligers. Deze vrijwilligers staan 24 uur per dag klaar voor de dieren. Het maakt niet uit of het ’s middags 3 uur is of ’s nachts 3 uur.
Het enigste probleem op dit moment is, dat het in de periode van mei tot september altijd ontzettend druk is. Er komen allerlei jonge katjes binnen, soms 10 op 1 dag. Ook rijden wij van de ene kant van Helmond naar de andere om allerhande jonge vogels op te halen die voor het eerst proberen te vliegen, hiervoor komen ook tientallen meldingen per dag. Deze vogeltjes moeten dan ook nog eens naar het vogelasiel in Someren gebracht worden. En dan hebben we in deze periode ook nog eens een keer de vakantieslachtoffers.  Honden die aan bomen worden gebonden, katten die met meerdere in een klein doosje worden gepropt en langs de kant van de weg worden achtergelaten. Continue reading »

 Posted by at 21:32
jul 102008
 

Treurige ogen, speekselen, braken, onrustig zijn, trillen: “Baasje, ik voel me niet lekker…”
Bijna 1 op de 6 honden heeft wel eens last van reisziekte. Dit is niet prettig voor uw hond, maar het  is ook jammer als jullie samen van plan waren een leuke reis te maken: een wandeling in de bossen die net te ver is om naar toe te lopen of lekker samen naar het buitenland op vakantie.
Sommige eigenaren kiezen een alternatief voor deze gezellige uitstapjes, ze blijven thuis of de hond wordt naar een pension gebracht. Andere eigenaren kiezen voor een middel tegen de misselijkheid en tegen het braken.
Maar wat is nu reisziekte? Continue reading »

jul 102008
 

Bij peuterspeelzaal Ukkepuk kan uw peuter al vanaf 2 jaar op dinsdagochtend lekker spelen met leeftijd-genootjes.

Vanaf de leeftijd van 2 jaar en 3 maanden wordt uw peuter dan geplaatst in een reguliere groep (2 dagdelen; 1 ochtend en 1 middag).
Het inschrijfgeld bedraagt 5,00 euro. Voor informate kunt u contact opnemen met: Diana Nijenhuis, tel. 0492-515111

 Posted by at 21:29
jul 102008
 

Café Brein houdt maandag 14 juli van 19.00u tot 21.30u een bijeenkomst voor mensen met Niet Aangeboren  Hersenletsel (N.A.H.) in Lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond.

Niet alleen mensen met N.A.H., bijvoorbeeld door een beroerte, ongeval of herseninfarct, maar ook hun partner of ouders zijn welkom.
Het thema van de avond gaat over Spraak en Taal.

Na een hersenaandoening hebben getroffenen vaak moeite met het vinden en uitspreken van de juiste woorden (woordvindingsproblemen). Vaak weet je in je hoofd wel wat je wilt zeggen, maar je zegt  andere woorden, hetgeen tot onbegrip of verwarring kan leiden. Of je kunt het juiste woord niet meer vinden in je brein, waardoor het gesprek moeizaam kan verlopen en gesprekspartners uiteindelijk afhaken.  Degene die geïnterviewd wordt is logopediste op een revalidatiecentrum. Na de pauze is er een half uur ruimte voor het stellen van vragen aan haar.

Voor meer informatie telefoonnummer . 0492-5545586
E-mail: info@vrijwilligethuiszorghelmond.nl

 Posted by at 21:28
jul 102008
 

Politie Helmond waarschuwt: ‘brugspringen’ wordt dure grap
De politie in Helmond maakt zich zorgen over de hobby van een aantal jongeren. Zij lijken er plezier in te scheppen om op bruggen te klimmen en van daar af in het water te duiken of te springen. Nog los van het feit dat deze activiteit bijzonder hinderlijk is voor het scheepvaartverkeer, is het ook erg gevaarlijk voor de springers zelf. Vooral als ze tegelijkertijd of kort na elkaar springen.

Strafbaar
Voor de gemeenteraad van Helmond was dit reden genoeg om het brugspringen strafbaar te maken. Dat gebeurde in een zogenoemde Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarvan de letterlijke tekst luidt:
1.  Het is verboden op bruggen en fonteinen te klimmen en/of hiervan af te springen
2.   Het verbod geldt niet voor zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door het Wetboek van Strafrecht, het Binnenvaart politiereglement en de Wet beheer Rijkswaterstaatswerken.

Meldingen
Nu de zomer op het punt staat te beginnen en we al weer enkele lekkere dagen achter de rug hebben, zijn bij de politie ook weer de eerste meldingen van brugklimmers en – springers binnen gekomen. De politie zal daar repressief tegen op gaan treden. Dat wil zeggen dat we ze gaan controleren en dat jongeren die bij het brugspringen betrapt worden een boete kunnen verwachten. Dat doet ze niet om te pesten, maar om te voorkomen dat er (ernstige) ongelukken gebeuren.

 Posted by at 21:27
jul 102008
 

Parochie Brouwhuis-Rijpelberg
Vakantie:
De maanden juli en augustus zullen voor veel mensen weer in het teken staan van de zomervakantie. Huis en haard worden dan vaak voor een paar weken verlaten om op reis te gaan naar een andere plek om er te genieten van de zon en de natuur.
Op reis met het vliegtuig, de auto, de fiets of zelfs te voet.

De patroonheilige van de reizigers en alle verkeersdeelnemers is Sint Christoffel.
Zijn naamdag is 24 juli. Er is weinig bekend over de historische Christoffel maar er gaan meerdere verhalen over zijn leven. Eén van de meest bekende, verhaalt van ene Reprobus die zo arrogant was dat hij zijn diensten alleen wilde aanbieden aan het allerhoogste gezag. Eerst trad hij in dienst bij de koning, die echter bang bleek te zijn voor de keizer. Hij trad in dienst bij de keizer, maar die was bang voor de duivel. Toen bood hij zijn diensten aan aan de duivel. De duivel was echter bang voor Christus en Reprobus besloot Christus te gaan dienen. Hij deed dit, op advies van een kluizenaar, door mensen op zijn brede rug een rivier over te dragen. Op zekere dag moest hij een klein kind de rivier over tillen. Terwijl hij daarmee bezig was werd het kind echter zwaarder en zwaarder, totdat Reprobus bijna bezweek en tot zijn schouders in het water stond.
Toen openbaarde het kind zich als Christus en doopte Reprobus in de rivier. Zijn doopnaam werd Christoffel (Christusdrager). Continue reading »

 Posted by at 20:58
jul 102008
 

Ja, ja, de skatepool begint nu echt vorm te krijgen!!! En de opening komt steeds dichterbij!
We willen er als Tienerhuisteam een geweldige dag van maken, met jong en oud. De opening van de skatepool zal gehouden worden op zaterdag 13 september.Het zal een spetterende dag worden, meteen een goed begin voor een nieuw seizoen!

Binnen programma: Maandag t/m vrijdag Inloop van 15.00 tot 17.00 uur.
Dinsdag: Meidenavond van 18.30 tot 20.30 uur.
Woensdag: Inloop van 18.00 tot 21.00 uur.
Vrijdag: Disco van 19.00 tot 22.30 uur. (1ste vrijdag van de maand)
Inloop: Kom gezellig binnen om te poolen, darten, tafelvoetballen, waar je zin in hebt. Of gewoon om te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Je mag binnen als je uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk komt en als je tussen de 10 en 17 jaar oud bent.
Meidenavond: Een avond speciaal voor meiden van 10 tot 17 jaar uit Rijpelberg,
Brouwhuis of Dierdonk. We doen allerlei dingen, van knutselen tot koken en van dansen tot gewoon lekker kletsen met elkaar.
Kom eens een keer kijken en neem gerust een vriendin mee!
Disco: Gezellig feesten met elkaar!
Als je tussen de 10 en 17 jaar bent en je komt uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk dan ben je hier ook weer van harte welkom!
De entree is gratis en iets lekkers te eten of te drinken kun je verkrijgen voor . 0,60 aan de bar. Kom dus elke eerste vrijdag van de maand met je vrienden en vriendinnen naar het Tienerhuis!
De volgende data kun je alvast noteren in je agenda!
Vrijdag 5 september
Vrijdag 3 oktober
Tienerhuis: Rivierensingel 752. Continue reading »

 Posted by at 20:51
jul 102008
 

Gemeente zet extra bestrijdingsploeg in na massale meldingen processierups in Helmond
Dit jaar is er in de regio een fikse toename van het aantal processierupsen. Bij de gemeente Helmond zijn al ruim 130 meldingen binnengekomen van mensen die een nest hebben ontdekt van deze diertjes met de vele brandhaartjes. Helaas heeft de gemeente door deze enorme piek van meldingen in sommige gevallen niet de verwijdertermijn van drie dagen gehaald. De gemeente heeft inmiddels extra ploegen ingezet.

Termijn van bestrijden
Bij het ingaan van het processierupsseizoen heeft de gemeente aangegeven dat nesten binnen drie  dagen worden verwijderd.
Door het grote aantal zijn niet alle meldingen binnen deze termijn afgehandeld.
Continue reading »

 Posted by at 20:45
jul 102008
 

Als  de hond mee op vakantie gaat, denk dan aan de volgende zaken:
•  Europees dierenpaspoort met daarin het ingevulde inentingsbewijs, de rabiës (hondsdolheid) verklaring en eventuele gezondheidsverklaring.
•  Kopie van het registratiebewijs van je huisdier bij een databank met daarop het chipnummer van je huisdier.
• Eigen voer, water voor onderweg, speeltjes, tekenpen, halsbandje met kokertje waarop je vakantieadres of  telefoonnummer vermeld staat.
•  Een duidelijke foto van je huisdier, telefoonnummer van je dierenarts en de gegevens van een dierenarts op de plaats van bestemming. Continue reading »

 Posted by at 20:44
jul 102008
 

Je hoeft niet ver weg te gaan om je te vermaken.
Bespaar de kinderen de files en andere vacantiestress,
Hieronder vindt u enkele leuke uittips, Fijne vakantie.

Slechts twee voorstellingen. Zomers kindertheater bij Mijl op Zeven
In de zomervakantie zijn er bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven drie verschillende kindertheatervoorstellingen te bekijken. De speeldagen zijn dinsdag 15 en 22 juli.
Kindertheater bij Mijl op Zeven
Kindertheater in de zomervakantie is een goede traditie bij Mijl op Zeven. Staatsbosbeheer organiseert deze voorstellingen samen met het IVN Consulentschap Limburg in opdracht van het Nationaal Park De Groote Peel.

Dieren in opstand bij Paulo & Mayka
De voorstelling van dinsdag 15 juli is zó bijzonder dat het bijna niet mogelijk is om het verhaal in een paar zinnen samen te vatten.
Zonder woorden, veel mimiek, sfeervolle muziek, spectaculaire acties en echte dieren. De voorstelling DierEnRijk van Paulo & Mayka is theater in topvorm. Niet mensen, maar het paard Joske, het schaap Rammie, het varken Knorrie en nog andere dieren spelen in deze voorstelling de hoofdrol. De mensen in het verhaal zijn arm en zielig of gemeen en rijk. De toeschouwer valt van de ene verbazing in de andere. Een voorstelling om nog lang over na te praten!

Kikker met de groooote mond
Voor liefhebbers van poppentheater is er op dinsdag 22 juli de voorstelling Kikker met de groooote mond. Ina Geisler speelt met haar ‘Aldo theater met poppen’ een voorstelling over een kikker die altijd honger heeft. Kikker is het  beu om alleen maar vliegen te eten en gaat op zoek naar ander voedsel. Hij bezoekt een aantal dieren om inspiratie op te doen.
Of deze zoektocht naar een gevarieerder menu succesvol is niet zeker. Fantasievolle voorstelling waarin veel interactie met het jeugdige publiek.

Reserveren
Kaartjes voor de voorstellingen van 8 en 22 juli kosten .  3,50 voor volwassenen en . 2,50 voor kinderen en vinden plaats in het overdekte amfitheater van bezoekerscentrum Mijl op Zeven. Er is een beperkt aantal zitplaatsen en vooraf telefonisch reserveren is noodzakelijk op tel: 0495 – 641 497.
Ons adres is: Moostdijk 15 te Ospel
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
www.staatsbosbeheer.nl

Wandelroute Industrieel Erfgoed in Helmond Continue reading »

 Posted by at 20:35
jul 102008
 

Vorige maand las ik in wijkblad Hofkompas over de oprichting van een Algemene Brommobiel Vereniging (ABV), welke op zoek was naar leden en sponsors.
u is onze journalist van nature nieuwsgierig en wilde graag weten wie hier achter zat. En wat is een brommobiel nu eigenlijk? Is dat een mobieltje dat bromt als je het vastpakt? Of is het misschien een bromfiets met een afdak, zodat je niet zo nat wordt?

Niets van dit alles is waar:
Ik spreek met de secretaris / penningmeester van de pas opgerichte vereniging, in zijn tuin. Al snel kom ik tot de conclusie dat het  om een serieuze bezigheid gaat. Cas Kipp vertelt dat hij na jaren lid te zijn geweest van een andere brommobielenclub, zich niet meer kon vinden in de doelstelling ervan. Er was in de loop van de jaren zoveel veranderd dat deze – volgens Cas – zijn doel voorbijschoot. Maar het bleef  kriebelen om toch weer wat met deze hobby te doen en toen iemand in zijn omgeving hem vroeg of er niet een clubje mensen bijeen te brengen was om gezamenlijk met de brommobiel erop uit trekken was de keuze snel gemaakt. De vereniging ABV werd opgericht. Inmiddels heeft de club vier leden, wat natuurlijk niet genoeg is om de kosten te dekken. Continue reading »

 Posted by at 20:35