jun 102008
 

Reddingsbrigade Helmond doopt haar nieuwe reddingsboot op zondag
22 juni a.s.!

De huidige snelle reddingsboot van de reddingsbrigade Helmond

Op zondag 22 juni wordt de nieuwe snelle reddingsboot van Reddingsbrigade Helmond gedoopt door wethouder T. Houthooft-Stockx.
De jaarlijkse vaardagen van Reddingsbrigade Helmond vinden dit jaar plaats op zaterdag 21 en zondag 22 juni op recreatieplas Berkendonk. Continue reading »

 Posted by at 20:28
jun 102008
 

Hallo allemaal,
Op het moment dat dit stukje geschreven wordt zijn onze aller actiefste scouts druk bezig een medaille te behalen. Ook scouting Rijpelberg neemt elk jaar deel aan de avond wandelvierdaagse. Ongeveer 30 personen lopen de 5 km en 30 personen de 10 km. Een knappe prestatie waarvoor zij tijdens de bloemenintocht gehuldigd worden. Tijdens het lopen wordt er volop gezongen zodat iedereen kan horen wie wij zijn: “Wij zijn scouting Rijpel, Rijpie Rijpie Rijpel”. Natuurlijk is er halverwege de tocht een drinkpost zodat er even gerust kan worden en er voor iedereen een traktatie is hmmm.

Inmiddels is het alweer juni en over een paar weken is het scoutingseizoen alweer ten einde.
De voorbereidingen van het zomerkamp zijn al in volle gang en het aftellen kan beginnen. De leiding heeft het nu vooral druk met het uitwerken van het programma, route’s uitzetten, plannen en boodschappen doen. De speltakken gaan dit jaar allemaal apart op kamp en dat betekent dat elke speltak zelf moet zorgen voor vervoer van spullen, leden en ook moet zorgen dat er op het kamp gekookt kan worden. Bij de jongere speltakken gaat hiervoor een kookstaf mee en de ouderen koken zelf.
Het is ook goed om een keer te vermelden dat ruim 25 leidinggevenden één week van hun vakantie besteden aan de jeugd. Er zijn nog altijd mensen die denken dat leiding betaald krijgt om dit soort evenementen te organiseren maar dat is niet zo, iedereen zet zich vrijwillig in en levert eigen vakantiedagen in om mee te gaan. Belangeloos zetten zij zich in en zorgen ervoor dat de kinderen een week beleven die zij zich nog lang zullen herinneren. Zelf genieten zij ook wanneer de leden het naar hun zin hebben.
De jongste speltak (Bevers) gaan in juni al op kamp. Zij gaan geen week maar een weekend. In januari hebben zij al een probeerweekend van één nachtje gehad op onze eigen blokhut. Dit keer gaan zij twee nachten naar een blokhut in Geldrop. Extra spannend dus! Hun kampen hebben altijd een thema en zij beleven elke keer weer de gekste avonturen. Wat het thema deze keer is kunnen wij nu nog niet verklappen, daarover leest u de volgende keer meer!

 Posted by at 20:25
jun 102008
 

Geen tekorten kraamzorg bij De Zorgboog
De tekorten aan kraamverzorgenden binnen De Zorgboog zijn minimaal. De Zorgboog kan nog steeds voor nagenoeg alle klanten binnen het eigen werkgebied zorg verlenen volgens het landelijk indicatieprotocol.

De organisatie is hier heel blij mee en ziet dit ook voor een groot deel als een waardering voor haar inspanningen wat betreft planning en roostering. Continue reading »

 Posted by at 20:24
jun 102008
 

Zaterdag 17 mei vond op het Overijsselplantsoen  Doliwood’s D-Day plaats.
Doel was het hele buurtgebied Drenthehof. Overijsselplantsoen en Limburghof te ontdoen van alle zwerfvuil. Hiervoor had het “Doliwoodteam” met nadruk de jeugd in haar werkgebied opgeroepen om hieraan actief mee te willen werken.
Ook was er bijzonder aandacht voor de oudere buurbewoners.
Ná een tijd van veel voorbereidingen was zaterdag 17 mei de “grote dag” daar.
Zoals al door  verschillende weerdiensten was aangekondigd:  om 07:00 uur regende het pijpenstelen. Een typische meiregen: veel fijne regendruppels vallen haast loodrecht omlaag. Wat nu? Afblazen? Dat kan gelet op de al verrichte inspanningen en gemaakte afspraken nooit de bedoeling zijn, dus aan de slag.
Er werd begonnen met het opbouwen van een aantal tenten en het gehele Overijsselplantsoen werd feestelijk ingericht. Een aantal sponsoren  waren bereid om voor dit maatschappelijke doel een  bijdrage te leveren en daarmee de activiteiten mogelijk te maken. Iets later dan de planning, konden de opruimwerkzaamheden dan toch beginnen. Ondanks het slechte weer waren alle aangemelde kinderen gekomen, zodat we met een groep van zo’n 30 kinderen van start konden gaan. Als eerste hebben we luidruchtig
fluitend en lawaai makend onze buurt eens goed wakker gemaakt om hen op deze wijze attent te maken op ons en het vuilprobleem. Gelukkig was de regen opgehouden.

Ná een ronde door de wijk en terugkomst op het plantsoen konden  de kinderen nog even aansterken, even iets drinken, een appeltje en een lolly. De kinderen konden niet langer wachten om aan hun taak te Continue reading »

 Posted by at 20:12
jun 102008
 

Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg regio Helmond zoekt enthousiaste vrijwilligers voor diverse vacatures in de gehele regio. Voor meer informatie over de vacatures: 0492-554586
Vacatures mei 2008
Helmond (Brouwhuis): Voor een 85-jarige dame die slecht ziet en hoort, Continue reading »

 Posted by at 20:11
jun 102008
 

Je hoeft niet ver weg te gaan om je te vermaken.
Bespaar de kinderen de files en andere vacantiestress.
Leuke mogelijkheden in de buurt, die ook per fiets bereikbaar zijn:
-Speeltuin de Rijpelroets, Rijpelberg.
-Holten’s Molen, aan de Veldstraat in Deurne. Maalt graan, slaat olie, en zal t.z.t. ook hout gaan zagen. Het vriendelijke personeel heeft interessante verhalen te vertellen. Op zondagmiddagen en op maandagavonden bij genoeg wind is ie aan het werk.
-Het Beiaard- en Natuurmuseum in Asten, Ostaderstraat 23.
Expositie van luidklokken, carillons, bellen, torenuurwerken en nog veel meer. Je mag er zelf klokken luiden en carillons bespelen. Alle middagen open. Zie www.museumasten.nl .
-Dierenrijk Europa, Gulbergen Mierlo. Zie: www.dierenrijkeuropa.nl .
-En bij slechter weer, voor de kleineren: Trollenland, in Deurne. Zie www.trollenland.nl .
Voor de groteren:
-Het Helmonds kasteel.
-Prinsenmeer Tropisch Zwemparadijs, Ommel.
-Laatste week van de schoolvakantie de Kindervakantieweek voor Rijpelberg en Brouwhuis. Info: WVR-Rijpelberg@zonnet.nl.

En natuurlijk kunnen er ook stukken van het Rondje Helmond (40 Km) gefietst worden, of een deel van het fietsroutenetwerk in de omgeving. Je weet wel, van het ene nummerbordje naar het andere fietsen.
Heeft als voordeel dat je onderweg gemakkelijk van plan kan veranderen.

De VVV heeft er kaarten van

 Posted by at 20:09
jun 102008
 

Op 2 juni kopte het Eindhovens Dagblad dat onze centrummanager, voormalig wethouder van financiën Tielemans, een eigen klussenteam wilde voor noodzakelijk onderhoud in het centrum van Helmond.
De voormalige wethouder constateert terecht dat er bergen afval op het Havenplein blijven liggen, prullenbakken vies zijn en fietsrekken scheef staan.
Het centrum van Helmond moet op peil blijven. Een bank repareren met een plank in een afwijkende kleur is funest, dat mag en kan volgens deze centrummanager niet. Laat staan een fietsenrek dat maanden scheef staat.
Met recht vraagt Naald zich af, waar deze voormalige wethouder, die een carrière heeft van meer dan 25 jaar in de Helmondse politiek, al die jaren heeft uitgehangen.
Bergen afval liggen er niet alleen op het Havenplein, ook bij ons in de wijk liggen bergen afval. En wat doen wij als wijk daar dan aan als klagen bij de gemeente niet helpt? We organiseren een wijkschoonmaakactie om samen met bewoners en schoolkinderen al dat afval gewoon weer op te ruimen. En dat doen we jaar in jaar uit, want de gemeente kan dit niet allemaal voor haar rekening nemen. Die stelt andere prioriteiten. Dus centrummanager, organiseer gewoon iedere maand een wijkschoonmaakactie, samen met de ondernemers op het Havenplein.
Ook de vieze prullenbakken zijn een doorn in het oog van de centrummanager. Maar dat is niet alleen in het centrum het geval. Ook in de wijken zijn de prullenbakken smerig, zo er al een prullenbak aanwezig is. En in de periode dat de centrummanager verantwoordelijk was voor de schatkist van Helmond is daar geen enkele verbetering in gekomen.
Ook staan er fietsrekken scheef in het centrum van Helmond. Nou ja, beter een scheef fietsrek dan geen fietsrek. Want hoeveel moeite kost het soms niet om fatsoenlijke fietsrekken in Helmondse wijken geplaatst te krijgen.
Verder schijnt de gemeente Helmond in het centrum nog banken te repareren. Wel met een plank met een andere kleur, maar er wordt tenminste gerepareerd. Volgens Naald doen ze dat lang niet meer in alle wijken van Helmond. Wij zijn wel blij met een nieuwe plank, of deze nu wel of niet de juiste kleur heeft.
En wat wil deze centrummanager nu als oplossing: een eigen klusploeg via Atlant, met één opzichter als aanspreekpunt. Een prachtig reïntegratieproject en korte lijnen met het centrummanagement, zodat klachten snel kunnen worden verholpen. Volgens mij is dat niet meer dan baasje willen spelen over een eigen klusploeg op kosten van de Helmondse schatkist die vier jaar door deze centrummanager is beheerd.
Ach, beter laat dan nooit moet je maar denken. Eindelijk ziet deze voormalige politicus dat op de eerste plaats het onderhoud van de stad hoort te staan in plaats van prestigeprojecten. En dan niet alleen de wijk die centrum heet maar in alle wijken die samen de stad Helmond vormen. Alleen jammer dat hij dat nu pas inziet en niet toen hij wethouder van de Helmondse schatkist was.
De Naald.

 Posted by at 20:08
jun 102008
 

U vroeg in het Hofkompas om een straat door te geven waar een onveilige situatie is in het verkeer. Ik wil u erop wijzen dat het op het Utrechtplein een zeer onveilige situatie is.
Het gaat hier niet om het autoverkeer, maar om de (brom)fietsers die hier nog steeds langs de spelende kinderen scheuren, en ja zelfs over het speelgoed van de kinderen heen rijden. Het is hier overigens verboden voor (brom)fietsers.
Op het Utrechtplein wonen veel kleine kinderen en ook de kinderen van Buitenschoolse Opvang de Sleutel spelen hier dagelijks op het plein. Deze situatie is zeer onveilig en een tijdje geleden is er in het Hofkompas al een stukje over geschreven door een buurtbewoner, waarop er wel door de politie bekeuringen zijn uit gedeeld.
Er is alleen niks veranderd.

 Posted by at 20:06
jun 102008
 

In Helmond hebben wij de dierenambulance, een organisatie waar de gemeente Helmond een flinke subsidie voor geeft en waar via een huis aan huis collecte een gift wordt gevraagd. Allemaal prima  zou je zeggen totdat je ze nodig hebt.
Op maandagavond 12 mei zag ik bij ons in de straat een vogel liggen die niet meer kon vliegen. Mijn honden kwamen er langs en de vogel bleef liggen, een teken dat hij niets kon. Ik heb direct de dierenambulance gebeld en dit doorgegeven. Ze zouden komen, maar dat duurde wel even, want de ambulance was in Someren! Maar hij moest ook nog naar het Gooisehof en dan kwam hij wel langs.
Hij is dus niet geweest en toen ik dinsdagmorgen voorbij kwam lag de vogel er nog steeds en dus heb ik om 10 uur gebeld en het nog een keer doorgegeven. Ze zouden weer komen.
Om 11 uur moest ik weg en dus nog maar een keer gebeld. Ze waren er bijna, vertelden ze mij, Ik heb toen nog 10 minuten gewacht, maar toen waren ze er nog niet.
Dus toen ik om 14.00 uur weer thuis was ben ik gaan kijken, maar toen was het te laat, de vogel was toen dood. Ik vraag me af waar we de dierenambulance voor hebben. Alleen om met dieren naar de dierenarts te rijden waar voor betaald moet worden en betaalt  de gemeente Someren ook mee voor de ambulance Helmond. Ik dacht dat het dierenvrienden waren en niet zo’n beestje laten liggen tot hij dood is.
W.v.A.

 Posted by at 20:05
jun 102008
 

Er moet ons even iets van het hart. In bijna iedere uitgave lezen we over de bezorgdheid over ons winkelcentrum.
Leegstand is niet goed.
Natuurlijk kunnen we zelf ook een bijdrage leveren aan het voortbestaan van het winkelcentrum, gewoon een kwestie van hier de boodschappen te doen! Een goed winkelcentrum biedt variatie en het is dan ook noodzakelijk dat er een breed scala aan winkels is.

De kern van het verhaal.
Met Pasen had Albert Heijn gedurende drie dagen een extra bloemenactie. Drie dagen lang stonden er kramen met bossen bloemen voor het pand. Omdat het kennelijk een aantrekkelijke aanbieding was, kwamen er veel mensen op af. Continue reading »

 Posted by at 20:03
jun 102008
 

Binnenprogramma: Maandag t/m vrijdag:
Inloop 15.00 tot 17.00 uur.
Dinsdag: Meidenavond 18.30 tot 20.30 uur.
Woensdag: Inloop 18.00 tot 21.00 uur.
Vrijdag: Disco 19.00 tot 22.30 uur (eerste vrijdag van de maand)

Inloop:
Kom gezellig binnen om te poolen, darten, tafelvoetballen, waar je zin in hebt. Of gewoon om te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Je mag binnen als je uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk komt en als je tussen de 10 en 17 jaar oud bent.

Meidenavond:
Een avond speciaal voor meiden van 10 tot 17 jaar uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk. We doen van allerlei dingen, van knutselen tot koken en van dansen tot gewoon lekker kletsen met elkaar. Kom eens een keer kijken en neem gerust een vriendin mee!

Disco: Gezellig feesten met elkaar! Als je tussen de 10 en 17 jaar bent en je  komt uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk dan ben je hier ook weer van harte welkom! De entree is gratis en iets lekkers te eten of te drinken kun je verkrijgen voor 0,60 euro aan de bar. Kom dus elke eerste vrijdag van de maand met je vrienden en vriendinnen naar het Tienerhuis!
Het Tienerhuis vind je aan de Rivierensingel 752 in Brouwhuis. Continue reading »

 Posted by at 19:54
jun 102008
 

Door omstandigheden is de website van onze vereniging niet bereikbaar via internet!
Dit hopen we snel onder controle te hebben want we wachten namelijk op een nieuwe modem. De provider heeft toegezegd deze zo snel mogelijk te zenden.
Ook is onze webmaster Mark druk met zijn verhuizing en we weten allemaal wel wat zo’n verhuizing met zich meebrengt. Maar het grootste deel is voor hem al achter de rug. Uiteraard kunt u zich aanmelden bij onze vereniging: Telefoon: 06-24178464
Website: www.algemenebommobielenvereniging.nl
Email: brommobiel15@gmail.com
Secretariaat;  A.B.V. p.a. Veluwehof 56  5709 KB Helmond
Ook aan de eerste tourrit wordt hard gewerkt en is het eerste verkenningsritje al gemaakt. Zodra deze gereed is maken wij dat bekend via uw wijkblad, op posters en op onze website. Dan is ook de datum bekend en de wijze van aanmelden.
Aan het nieuwsblad van onze vereniging wordt hard gewerkt door het redactieteam van de A.B.V. zodat het eerste nummer binnenkort uitgebracht kan worden.
Heeft u zelf ideeën of wilt u meer willen weten van  onze vereniging, naam dan met ons contact op.
Het A.B.V. team.

 Posted by at 19:54
jun 102008
 

Evenals vorig jaar mochten wij van Buurtpreventie Doliwood in samenwerking met de Wijkraadvereniging Rijpelberg ook dit jaar weer de Nationale Straatspeeldag organiseren.
Na veel voorbereidend werk was dan de dag aangebroken. Tijdens het opbouwen regende het zo nu en dan een paar druppeltjes. Om 13:30 uur, tijdens de opening door wethouder Jos Boetzkes, regende het rond uit. Op dat moment leek de opkomst ook duidelijk minder dan vorig jaar. Dit had wellicht ook te maken met het feit dat om 18:30 uur de avondvierdaagse van start ging en veel kinderen
‘s middags een inenting moesten halen. Geleidelijk gedurende de middag stroomden toch nogal wat kinderen toe. Totaal mochten wij toch nog zo’n kleine 160 kinderen laten deelnemen aan de vele spelletjes die wij als organisatie bedacht hadden.
Natuurlijk waren er voor elke leeftijdscategorie ook weer leuke prijzen te winnen. Deze werden door de dolblije winnaars tijdens de prijsuitreiking maar wat graag in ontvangst genomen.
Kortom we kijken terug op een zeer geslaagde middag. Continue reading »

 Posted by at 19:51
jun 102008
 

Vieringen parochie Brouwhuis-Rijpelberg
Brouwhuis: Eucharistieviering op zondag om 09.30 uur.
Voorlopig op donderdag geen eucharistieviering.
Rijpelberg: Eucharistieviering op zondag om 11.00 uur.
Eucharistieviering op donderdag om 19.00 uur
Bereikbaarheid Pastorale zorg: In dringende gevallen (ziekenzalving, uitvaart) kunt u contact opnemen met pater Benjamin (06-5085 7027).
Misintenties: Opgeven aan het parochiesecretariaat, tel. 511 394
Postadres: Rector Heuvelsstraat 2, 5704 AN Helmond
E-mail: parochie.brouwhuis-rijpelberg@hetnet.nl
Website: home.hetnet.nl/~parochie.brouwhuis-rijpelberg
Kerk-/gezinsbijdrage Giro 1917282 of Rabobank 12.10.64.816 ten name van Parochie Brouwhuis-Rijpelberg, Helmond
Kerktaxi: Alleen voor de wijk Rijpelberg. Liefst bellen vóór zondag, tel. 512 589
(in speciale gevallen zondag tussen 09.30 en 10.00 u)

Evangelische Gemeente Helmond Continue reading »

 Posted by at 19:48
jun 102008
 

Zeven cursisten behalen bromfietscertificaat

Na een cursus van dertien lessen hebben zeven cliënten van MEE Zuidoost Brabant hun bromfietscertificaat bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) behaald.
Zij kunnen nu zelfstandig de weg op. Reden voor een feestje!
Op donderdag 22 mei zijn de geslaagden in het zonnetje gezet.
En natuurlijk was hun familie ook uitgenodigd voor de feestelijke bijeenkomst.

Pittig examen Continue reading »

 Posted by at 19:46
jun 102008
 

Ondervindt u wel eens hinder van een losliggende stoeptegel of een kapot verkeerslicht? Veroorzaken de jongeren in uw buurt overlast of bent u niet juist behandeld door een medewerker van de gemeente Helmond? Dit soort zaken kunt u eenvoudig doorgeven via:
www.helmond.nl/meldpunt
U heeft dan niets te maken met openings- of wachttijden.

U kunt melden:
* een klacht of melding over de leefomgeving en openbare ruimte.
* dat u niet achter een besluit van de gemeente staat.
* als u vindt dat een ambtenaar zich niet juist heeft gedragen.
* of als u vindt dat u te lang heeft moeten wachten op een behandeling van een aanvraag of een reactie op een brief.
* dat u de gemeente aansprakelijk stelt voor schade.
* dat u een klacht heeft over een bouwwerk.
* hoe onze dienstverlening verbeterd kan worden.
* wat u mist op helmond.nl.

Helmond.nl/meldpunt
Maandelijks worden ruim 1.000 meldingen doorgegeven via telefoonnummer 587777. Dit blijft vanzelfsprekend mogelijk. Maar dient u uw melding digitaal in, dan kan dit 24 uur per dag, 7 dagen per week. U regelt het snel door op het internet naar helmond.nl/meldpunt te gaan. Bepaal om wat voor melding het gaat en dien deze digitaal in. De melding komt dan automatisch en snel terecht bij de juiste medewerker.

 Posted by at 19:45
jun 102008
 

Op de allereerste plaats willen wij iedereen bedanken voor de vele blijken van waardering die wij in ontvangst hebben mogen nemen op onze open dag op 24 mei. Mede dankzij u is deze dag er een die wij ons nog lang met plezier zullen herinneren.
Het is officieel nog niet zo ver maar de temperaturen in ons kikkerlandje bereiken nu al zomerse waarden. Temperatuurrecords worden gebroken en de winter is veranderd in een vroege lente.
Vakanties worden geboekt en in de weekeinden trekken we er met het gehele gezin, huisdieren incluis, op uit om te genieten van het weer. Het moment lijkt ons van dierenkliniek “Brouwhuis” daarom ook aangebroken om een aantal puntjes aan te kaarten om dit seizoen voor onze huisdieren goed te laten verlopen.
Zo zien wij in deze periode een aantal letsels of problemen bij onze huisdieren die elk jaar terugkomen en die we zo graag niet meer zouden zien. Want ze zijn te voorkomen.En voorkomen is altijd beter dan genezen, toch?

Ongediertebestrijding. Continue reading »

 Posted by at 19:41
jun 102008
 

Per 1 januari 2008 zijn de Postzegelvereniging “De Helm, Helmond en Omstreken” en de Vereniging van Postzegelverzamelaars “Helmond” samengegaan.
Zij hebben hun krachten gebundeld om de filatelie in de regio Helmond in de meest brede zin van het woord te bevorderen. Hierdoor is er een nieuwe vereniging ontstaan van bijna 200 leden uit Helmond en omliggende gemeenten.

In het kader van dit samengaan heeft een voorbereidingscommissie een doortimmerde lijst met afspraken opgesteld die door de algemene ledenvergaderingen van beide ‘oude’ verenigingen in oktober 2007 is aangenomen. Vanaf dat moment zijn de afspraken met vereende krachten uitgevoerd, waaronder het kiezen van een nieuw  bestuur, een nieuwe naam en een nieuw logo voor de nieuwe vereniging. Na een spannende verkiezing, waarvoor diverse leden een naam en een conceptlogo hadden bedacht, is de keuze van de leden gevallen op de naam Filatelistenvereniging “De Helmveste Helmond en omstreken”. Als u het logo bekijkt, begrijpt u de naam waarschijnlijk meteen: de helm uit het gemeentewapen van Helmond en het Helmondse kasteel prijken prominent in dat logo. Beide symbolen kwamen al voor in de logo’s van de beide oude verenigingen. Continue reading »

 Posted by at 19:39
jun 102008
 

Eigenlijk is het maar wat raar dat veel inwoners van onze wijk eigenlijk niet weten dat we zo dichtbij ons eigen huis zoveel natuur hebben. Hadden we het in de vorige uitgave nog over de ontwikkelingen rondom Berkendonk, deze keer wat meer over de Brouwhuise Heide en het daaraan grenzend bos nabij Vlierden.
Van oorsprong is Brouwhuis eigenlijk een deel van Vlierden. In 1926 fuseerde de gemeente Vlierden met de gemeente Deurne en Liessel. De gemeente Deurne liep toen tot aan het oude deel van Brouwhuis. Door de groeistadplannen van de gemeente Helmond verloor de gemeente Deurne het oude Vlierdense deel (Brouwhuis) aan de gemeente Helmond.
De Brouwhuise Heide en de daaraan vastliggende Vlierdense bossen zijn een uitgesterkt bosgebied. In dit gebied leven veel vogels, reeën, vossen en konijnen. Van oorsprong was dit gebied een  zandverstuiving met hier en daar wat begroeiing.
Omdat er voor de mijnbouw in Limburg veel vraag was naar naaldhout werden veel Brabantse zandverstuivingen vol geplant met dennenbomen, zo ook dit gebied.
Wat echter behouden is, is het 5,6 hectare groot gebied met jeneverbesstruiken. Dit gebied is te vinden bij bospark De Bikkels in Vlierden.

De jeneverbes is de enige boomsoort in Nederland die op de Nederlandse Rode lijst van planten staat. De jeneverbes is een in Nederland wettelijk beschermde boom. Voor het voortbestaan van de jeneverbes is het belangrijk dat er voldoende exemplaren in de buurt staan en dat ze vrij staan; de wind moet met name tijdens de bloei vrij spel hebben. Continue reading »

 Posted by at 19:32
jun 102008
 

In september komt het College van B&W naar Rijpelberg voor het tweede klankbord van dit jaar. Het klankbord is het overleg tussen het College en de wijk. Het komende klankbord gaan we eerst weer fietsen naar plaatsen waarvoor wij aandacht van het  college willen hebben of bespreken.
Wilt u meepraten op dit klankbord of punten inbrengen, dan moet u aanwezig zijn op de voorbereidende vergadering, waarop de wijk de agenda punten bespreekt.
De voorbereidende vergadering is op donderdag 26 juni om 20.00 uur in De Brem.
WVR

 Posted by at 19:31
jun 102008
 

De organisatie is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor het toernooi naast de VEKA sporthal. Het toernooi wordt gehouden op zondag 22 juni.
De inschrijvingstermijn voor het toernooi van RVC  is al een tijdje geopend, maar men kan  zich (nog ) online inschrijven.
Op het moment dat dit artikel geschreven wordt (29 mei) staat de teller op 16 ingeschreven teams. De inschrijving stopt bij 21 teams, dit om lange wachttijden tussen de wedstrijden te voorkomen. De inschrijving staat open tot 15 juni. U kunt inschrijven via de site www.beachvolleybal toernooi-helmond.nl; op deze site kunt u ook vragen stellen en alle bijzonderheden vinden. U mag ook bellen naar Rob de Graaf 515598 als bovenstaande informatie niet toereikend is. Continue reading »

 Posted by at 19:29
jun 102008
 

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer wordt gepleegd.
Hierbij rekenen we de (ex)partner, gezinsleden, familie en huisvrienden. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier het slachtoffer van worden. Huiselijk geweld onderscheidt zich in geestelijk geweld en lichamelijk geweld (met inbegrip van seksueel geweld).
Seksueel geweld wordt altijd behandeld door de afdelingen Jeugd en Zeden.

Huiselijk geweld is een strafbaar feit
Politie en justitie beschouwen huiselijk geweld niet als een privéprobleem. Het gaat om strafbare feiten. Vooral bij kinderen zijn de gevolgen groot, ze presteren minder op school, isoleren zich van andere kinderen of gaan zelf over tot geweldgebruik. In het verdere leven blijken ze vervolgens vaak moeite te hebben met (intieme) relaties en de opvoeding van hun eigen kinderen. Continue reading »

 Posted by at 19:27
jun 102008
 

www.rijpelberg.info. De website voor de Rijpelberg biedt steeds meer informatie en wordt steeds vaker bekeken. Er zijn een aantal nieuwe items toegevoegd, zoals een ideeënbus, een vrijwilligers vacaturebank en een opiniepagina waar u uw mening over actuele zaken kunt geven. Verder zijn er rubrieken met het laatste Rijpelnieuws, de agenda, de goudgele Rijpelgids, hobby’s en alle overige wijkinformatie. Vergeet vooral ook niet te kijken bij ‘Ik zoek iets te doen in Rijpelberg, maar wat…?

Werkgroep ‘De geschiedenis van Rijpelberg’
De werkgroep ging enthousiast van start op onze 1e bijeenkomst op 28 mei jl. Voorlopig gaan we ons bezighouden met de volgende onderwerpen: Continue reading »

 Posted by at 19:25
jun 102008
 

Het prachtig gerenoveerde Claraklooster aan de Molenstraat 74a in Helmond zet op 20 en 21 juni de deuren open.
Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje nemen bij het Ontmoetings- en Dagactiviteitencentrum (Odac) van GGZ Oost Brabant, de Infowinkel van GRIP en de Stichting Zelfhulp Netwerk. Samen vormen zij het Dienstencentrum Claraklooster.
Trefwoorden? Ontmoeting, voorlichting, creativiteit, educatie en zelfontplooiing.

De voormalige kapel, de refter, de chambrettes van de zusters: ze hebben allemaal een nieuwe bestemming gekregen. Het Odac van GGZ Oost Brabant, de Infowinkel van GRIP en het Zelfhulp. De historie is bewaard gebleven, maar is vervat in een nieuw jasje.

Op donderdag 19 juni zijn GGZ-medewerkers en genodigden te gast. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni is het van 13.00 tot 17.00 uur de beurt aan cliënten, familie, buren en andere belangstellenden.
Via een looproute volgt men vrijblijvend het programma, langs onder andere de houtbewerking, het atelier, de fietsenmakerij, het computerlokaal, de ontspanningsruimte en de cadeauwinkel. Ook is er een stand van de vele vrijwilligers die binnen de geestelijke gezondheidszorg actief zijn. De toegang is gratis.
De historie is niet alleen terug te vinden in het gebouw zelf, er is ook een fototentoonstelling ingericht met beelden van het nonnenleven vroeger.
Een chambrette – een slaapcel voor een non – is in ere hersteld.

Dienstencentrum Claraklooster, Molenstraat 74a, 5701 KH Helmond, telefoon (0492) 505 160

 Posted by at 19:24
jun 102008
 

Honden moeten inderdaad wormvrij zijn, vooral als u jonge kinderen heeft. Uw dierenarts zal u zeker aanraden het puppy of de volwassen huisgenoot te ontwormen.
Hoe merkt u dat uw hondje wormen heeft?
Het is niet altijd aantoonbaar, maar als u kleine dunne, soms bewegende, opgerolde spaghettiachtige sliertjes in de ontlasting van uw hond aantreft, dan weet u dat hij SPOELWORMEN heeft.
Bij een ernstig geval van spoelwormenbesmetting kunnen deze parasieten ook in het braaksel van de hond worden aangetroffen.
Pups kunnen al voor de geboorte, dus nog in het lichaam van de moeder, worden besmet met wormen. Daarom is het belangrijk dat een zwangere teef wordt ontwormd. Raadpleeg daarvoor eerst uw dierenarts. Continue reading »

 Posted by at 19:22