mei 102008
 

Zaterdag 17 mei van 14.00 tot 16.30 uur
Locatie: Blokhut “de Regenboog” Berkendonk 91

Wellicht heeft u het al gelezen op een poster of op onze flyers die tijdens Koninginnedag zijn uitgedeeld. Maar hierbij nodigen wij u allen van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze open dag.

Op deze dag laten wij zien wie wij zijn en wat wij doen. Zo zal er een echte “trappersbaan” zijn waar je je helemaal op uit kan leven. Je kan een vuurtoren beklimmen, een broodje bakken boven een kampvuur, pannenkoeken bakken en diverse spellen spelen. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan deze activiteiten. Er zijn verder nog wat versnaperingen te verkrijgen tegen een geringe vergoeding. Er zal ook een infostand zijn waar u uzelf of uw kind(eren) aan kunt melden. Soms is er direct plaats bij een speltak maar het kan ook zijn dat er een wachttijd is. Hieronder alvast een overzicht van de diverse speltakken: Continue reading »

 Posted by at 19:09
mei 102008
 

Vanaf 15 mei: Wandelgroep ‘Sportief wandelen’
De nieuwe wandelgroep ‘Sportief Wandelen’ gaat elke donderdagochtend  een uurtje lekker doorstappen. Start 9.30 uur vanaf de Brem, Rijpelplein 1.
We zijn weer terug om 10.30 uur. Geen kosten. Bij regen lopen we niet. In de Brem kun je een consumptie gebruiken (eigen kosten). Info: Liesbeth Janssen, email: g.janssen1@chello.nl

Vanaf 15 mei: Wandelgroep ‘Nordic Walking’
Wij willen elke donderdag om 19.00 uur onder begeleiding gaan wandelen (Nordic Walking).
Wie mee wil doen, dient om 19.00 uur op de Wederhof te zijn vóór cafetaria de Bonte Plu.

We zijn om 20.00 uur weer terug. Geen kosten. TOT ZIENS!
Mieke de Vries, email: H.VRIES123@CHELLO.NL  ; tel. 559730

19 mei: 3e vervolgbijeenkomst
Open HuiskamerKunstdagen voor jong en oud
Tijdens de bijeenkomst van 14 april jl. bleek dat we waarschijnlijk een tiental presentaties georganiseerd krijgen, wat genoeg is om een leuke route te maken. Een paar presentaties extra zou echter wel fijn zijn. Daarom is er maandag 19 mei a.s. een vervolgbijeenkomst voor iedereen, die interesse heeft in het nieuwe initiatief Open HuiskamerKunstdagen, dat ergens in september gepland is. Ik wil jong en oud graag verder informeren over het geven van een mini voorstelling in eigen huis. Toneelstukje, muziek, dansen, zingen, rappen, voorlezen, ballet, enz. Alles is mogelijk. Wil je wel iets doen, maar kan het niet in je eigen huis? Geen probleem. We mogen gebruik maken van andere ruimtes. Heb je hulp nodig?  Het Kunstkwartier biedt professionele begeleiding. Deelname is gratis.
Plaats: De Brem, 20.00uur.
Uitgebreide informatie is te lezen op www.rijpelberg.info > ‘laatste Rijpelnieuws’.
Wanda Hendrickx, email: wanda@ckx.nl ; tel. 513409
3 juni: 3e ABCD bijeenkomst voor alle geïnteresseerden
De bijeenkomst van 15 april jl. was een groot succes. Meer dan 30 mensen waren aanwezig om geïnformeerd te worden over de stand van zaken en om eigen ideeën naar voren te brengen. Sommigen werd gewezen op bestaande activiteiten waar zij zich bij kunnen aansluiten. Ideeën van anderen worden verder uitgewerkt. Maar weer twee nieuwe initiatieven zijn ook al daadwerkelijk van start.
De Kidsclub – een kinderclub voor kinderen van groep 3 t/m 6, die meer vrijwilligers nodig heeft om de stormachtige groei aan te kunnen –  en de wandelgroep ‘Sportief wandelen’ (zie hiervoor). Voor het complete verslag zie www.rijpelberg.info> ‘laatste nieuws’. Continue reading »

 Posted by at 19:07
mei 102008
 

Wie  denkt dat volksdansen oubollig en stoffig is, moet maar eens vrijblijvend bij de volksdansgroep in de Brem komen kijken.
Wij dansen de hele wereld over. Onze dansen komen uit China, Japan, Israël, Turkije, Zuid Amerika, Mexico, V.S., Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Groot Btittanië, Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Roemenië, Servië, Slovenië, Polen, Rusland, Afrika, Nederland, en nog veel meer landen.

ER IS GEEN ENKEL REISBURO DAT U DIT BIEDEN KAN!!

Vanaf 50+ bent u erbij.
( Bent u 40 +, en zit u in de WIA, ook dan mag u meedoen )

Wij dansen iedere dinsdagmorgen in de Brem, van 10.30 uur tot 11.45 uur.

Kom eens vrijblijvend kijken.
Voor meer informatie kunt u bellen of mailen:

Lenie Weijnen
TEL: 06 – 46206818
lenie@jelewodi.nl

”De Bremgalmers”
Op dit moment zoekt de Muzikale werkgroep, ”De Bremgalmers”,van de seniorenvereniging de Rijpel ook nog versterking.
Het is een groep die kleinschalig is, en graag zingt en musiceert. Wij volgen het jaar met zijn feesten en seizoenen, en verder is er veel mogelijk aan soorten zang en muziek, Nederlandstalig, Duits, Frans of Engels, van volksmuziek tot Gospel.
Optreden gebeurt incidenteel, het accent ligt in het plezier hebben aan het samen bezig zijn.
Wij zijn iedere donderdagavond in de Brem, van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Vanaf 50+ mag u met ons meedoen.
( Bent u 40+ en zit u in de WIA, ook dan mag u meedoen.)

Voor meer informatie kunt u bellen met: Ine Quadekker TEL: 0492 – 512203

 Posted by at 19:05
mei 102008
 

Zoals u in het vorige Hofkompas heeft kunnen lezen zijn wij een vereniging in oprichting en wij moeten zeggen dat het tot nu toe erg prettig verloopt.
Indien u interesse heeft kunt u zich nu al inschrijven via onze website: www.algemene
brommobielenvereniging.nl
Ook kunt u via telefoonnummer: 06-24178464 zich aanmelden of via emailadres:
brommobiel15@gmail.com.
Wilt u meer informatie? Bel of  email ons.
Graag nodigen wij u hierbij uit om een kijkje te nemen op onze website.
Heeft u voor onze A.B.V. ideeën, dan zouden wij dit graag van u vernemen.
met vriendelijke groeten: het A.B.V -Team

 Posted by at 18:12
mei 102008
 

Vrijdag 11 april en zaterdag 12 april had jeugdtheater Marco Polo haar jaarlijkse uitvoering.
Voor de twaalfde keer stonden er drie voorstellingen op de planken, allemaal uitgevoerd door jeugdige spelers, in de leeftijd van acht tot twintig jaar. Beide avonden waren zeer goed bezocht, en het publiek was laaiend enthousiast, dat bleek ook uit de vele dankbetuigingen.

Groep 1 speelde: “Het ei van Columbus.”
Hierin had Columbus een hoofdrol, zijn scheepsbemanning, de koning en koningin van Spanje en de indianen die in Amerika woonden. Continue reading »

 Posted by at 18:10
mei 102008
 

Onze gemeente Helmond heeft geld over, heel veel geld over.
Uit de Voorjaarsnota 2008, met de bijna ludieke titel “Samen investeren in Helmonders” blijkt, dat men over het jaar 2007 maar liefst een bedrag overhoudt van 8 miljoen, 344 duizend euro.
Als je dan weet dat in Helmond op 1 januari 2008 precies 37312 woningen stonden, betekent dat, dat de gemeente Helmond per woning 223,62 euro overhield. (Hoezo is de onroerende zaakbelasting nog steeds één van de hoogste).
Je kunt dit overschot ook berekenen naar het aantal inwoners. Dat betekent dat de gemeente Helmond per bewoner in deze stad 96,14 euro overhoudt in 2007.
Als we dan eens verder gaan rekenen wat dat betekent, dan zien we, dat in Rijpelberg 8560 mensen woonden op 1-1-2008 en Brouwhuis 9290 inwoners telde. Samen zijn dat 17850 inwoners in de wijken Rijpelberg en Brouwhuis. Samen zijn deze wijken dus goed voor ruim 20% van de totale bevolking van Helmond.
Je zou dan denken, ach 20% van het veel te veel betaalde geld door alle Helmonders zal dan ook wel tegoed komen aan onze wijken. We gaan toch “Samen investeren in Helmonders”! Een mooi bedrag is dat, bijna 1,67 miljoen euro. Kunnen ze eindelijk de doorgaande “snelweg” van Asten naar Den Bosch geluidsarm maken en Berkendonk nog gewoon heel veel jaren voor de gewone Helmonder vrij toegankelijk houden. Ook het groen en de bestratingen in deze wijken zijn toe aan een opknapbeurt of ze leggen eindelijk een betaalbaar aardgasnet aan. En als ze nu niets doen van dit alles, tja geef het dan gewoon terug aan alle burgers door bijvoorbeeld een verlaging van de afvalstoffenheffing of het rioolrecht.
Maar helaas, zo werkt het bij deze gemeente niet. Helmond wil “Samen investeren in Helmonders”.
Dat betekent een kasteel verlichten, wel mooi, maar toch niet iets waar we allemaal iets aan hebben. Kwaliteitsimpulsen in het centrum van Helmond, dit terwijl ons winkelcentrum (Brouwhorst) steeds verder dreigt af te glijden. Kunstgrasvelden op De Beemd, ook niet echt iets waar we hier iets aan hebben, net zo min aan weer nieuwe verkeersregelinstallaties (stoplichten dus) die er extra komen (Het is het zogenaamde “slimme” systeem “utopia”, maar het slim afstellen van stoplichten in Helmond blijft een “utopie”). Zo’n 50 duizend euro erbij voor het Speelhuis om het programma aantrekkelijk te maken. Alleen deze ophoging van het budget is al bijna een derde van de exploitatiekosten voor Berkendonk, weer een heel jaar vrij toegankelijk! Voor de bossen in Stiphout 30.000 euro, waarom niet voor de natuurontwikkeling op Berkendonk?
Hoezo “Samen investeren in Helmonders”. Het is meer “Samen betalen voor voorzieningen van enkele”. Nee dan kiest Naald toch maar voor het verlagen van wat tarieven, want goedkoop is het in Helmond niet, eerder duurkoop!

De Naald.

 Posted by at 18:09
mei 102008
 

Met ingang van schooljaar 2008 – 2009 heeft basisschool De Zevensprong aan het Theo Driessenhof de schooltijden gewijzigd.
In voorgaande jaren gingen de kinderen van De Zevensprong tussen de middag nog naar huis of naar de tussenschoolse opvang.
Om beter aan te sluiten bij de wensen van ouders/verzorgers in de wijk heeft de school nu een continurooster. Dat betekent dat de kinderen om 8.30 u. op school starten en daar tot 14.30 u. blijven. Tussen de middag wordt op school (kosteloos) gegeten. De Zevensprong heeft aansluitend een goed aanbod voor Buitenschoolse Opvang.

Wij informeren u graag over datgene wat wij als basisschool te bieden hebben. Kom bijvoorbeeld eens kijken naar onze digitale schoolborden in de groepen 3 t/m 8.
Voor informatie of een kennismakingsbezoek kunt u contact opnemen met de directie (Dhr. Peter Derks; tel 512223). Ook kunt u onze website bezoeken: www.bsdezevensprong.nl  Op aanvraag sturen wij u onze schoolgids.

 Posted by at 18:07
mei 102008
 

Met een forse graafmachine starte onderwijswethouder Jos Boetzkes woensdag 23 april officieel de werkzaamheden voor de uitbreiding en verbouwing van de Antoon van Dijkschool aan de Deurneseweg in de wijk Rijpelberg.

De nieuwbouw omvat 13 klaslokalen, 5 vaklokalen, een grote gymzaal, een leerlingenaula, extra behandelkamers, een personeelskamer en kantoren. Verder wordt het bestaande gebouw flink verbouwd. Zo worden de bestaande klaslokalen aangepast aan de eisen van de tijd. De ingang en de toegangsweg worden verplaatst naar de spoorzijde van het bestaande gebouw. Continue reading »

 Posted by at 18:04
mei 102008
 

Stichting kleinschalig Begeleid Wonen gaat per 1 augustus de schoolwoningen aan de Bruhezerweg en Lavendelheide betrekken. Deze zijn inmiddels geheel verbouwd tot drie prachtige groepswoningen, waarin in totaal 21 ouderen met dementie kunnen komen wonen.

KBWO zal hier, naast een optimaal wonen, zorgdragen voor kwaliteit van leven voor mensen met een dementie. De eigenaar van de groepswoningen, woningstichting woCom, heeft deze opzet mede mogelijk gemaakt.

Kleine voorgeschiedenis Continue reading »

 Posted by at 15:20
mei 102008
 

Even een wandelingetje maken naar de plas (Berkendonk). Je gelooft je ogen niet als je ziet wat daar gebeurd is. Alles is er met de grond gelijk gemaakt! Waar zijn de milieubeheerders. Nu, die zitten zeker een glaasje te drinken met de wethouder.
Geld van de burgers wordt weggegooid in een bodemloze put. Wij betalen met zijn allen voor een nieuw voetbalstadion wat er niet komt op Berkendonk en de Oostappengroep die dik betaald wil worden.
Nesten van dieren en vogels weg ermee. Wij hebben weer een zinloos plan bedacht. Wat de burger weer mag betalen en we sluiten het gebied maar af, want pottenkijkers daar hebben ze een hekel aan. Nu is het niet belangrijk dat de natuur met rust wordt gelaten. Geen probleem dat de weg wordt verbreed, ja van Den Bosch af moet het vrachtverkeer maar langs Berkendonk razen naar Venlo en Duitsland. We kiezen niet voor niets partijen in de gemeenteraad. Zij verhogen de belastingen wel, zodat er meer mensen gebruik kunnen en moeten maken van de voedselbank.
Wanneer komen wij in Rijpelberg op voor onze rechten, niet een groepje, maar allemaal!
PW

 Posted by at 15:19
mei 102008
 

Beste dierenvrienden
Er is gevraagd: “Mijn kat doet zijn behoefte naast de kattenbak; is daar iets aan te doen?”

Er bestaan katten die, omdat de kattenbak naar hun mening te ‘vies’ was, hebben geleerd om hun behoefte naast de kattenbak te doen in plaats van erin. Omdat zij wel zindelijk zijn, doen zij hun behoefte niet zonder meer op een of andere plek in huis, maar juist direct naast de kattenbak. Als de gewoonte niet al te vast is verankerd in hun gedrag, kunnen dergelijke katten worden gecorrigeerd door ervoor te zorgen dat de kattenbak altijd schoon is en ook fris ruikt. Een ding staat als een paal boven water: katten zijn van nature erg zindelijke dieren en zij bevuilen hun omgeving niet graag. Continue reading »

 Posted by at 15:17
mei 102008
 

De geschiedenis Helmondse Wandelavondvierdaagse
De Helmondse Wandelavondvierdaagse is opgericht in 1959, door oa. Dhr. Harrie Smits † als voorzitter van de St. Leonardusspeeltuin en Dhr. Antoon Vermeulen † als bestuurslid van de turnvereniging Utile-Dulci met enkele andere mensen uit het verenigingsleven in Helmond. In 1960 werd er gestart vanaf de toenmalige Sint Jozefschool aan de Pastoor van Leeuwenstraat. De routes van de eerste Wandelavondvierdaagse hadden toen een lengte van 8 – 12 en op de laatste dag ook 15 km. Continue reading »

 Posted by at 15:14
mei 102008
 

Ook dit jaar zet Natuurtuin “De Robbert” in Helmond weer een aantal zondagen haar poort open.
Dit jaar is een speciaal jaar, daar het 25 jaar geleden is dat deze tuin door vrijwilligers werd ingericht.
Men wilde een stukje verloren natuur weer terugkrijgen. De grote vijver werd uitgegraven. Er werd bewust hoogteverschil in de weilandjes gemaakt. Paden werden
aangelegd tussen de weilandjes en de bosjes door. Het beheer werd en wordt nog steeds gedaan zoals het eeuwen geleden gedaan werd. Dus maar één keer per jaar maaien en het maaisel afvoeren. De grond op de hooiveldjes wordt daardoor steeds schraler en de bloemenrijkdom neemt daardoor dan toe. Veel verschillende wilde bloemen lokken veel meer verschillende insecten. Elke keer weer zijn bezoekers verrast als ze weer iets nieuws zien. Continue reading »

 Posted by at 15:12
mei 102008
 

Politie Brabant Zuid-Oost waarschuwt, evenals de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, voor nepgoudverkopers die actief zijn op toeritten, parkeerplaatsen en tankstations langs de snelwegen A2, A58 en A67 in Zuid-Oost Brabant.
Ook kwamen meldingen binnen vanaf de N279 in Deurne en Asten. De politie kreeg in april tientallen vergelijkbare meldingen binnen.
De nepgoudverkopers hanteren verschillende manieren om mensen geld afhandig te maken.
Ze wenken naar bestuurders en geven de indruk dat ze pech hebben. Ze stoppen daarbij niet alleen op parkeerplaatsen en tankstations, maar ook op op- en afritten en vluchtstroken. In eerste instantie komen ze met een zielig verhaal bijvoorbeeld dat ze geen brandstof meer hebben en op weg zijn naar zieke familie. Als er geld gegeven wordt geven ze daarvoor in ruil nepgouden sieraden. Als men niet snel genoeg met geld over de brug komt gaan ze intimiderend te werk en proberen ze onder dwang de nepgouden sieraden te verkopen.
Mochten mensen benaderd worden door dit soort ‘goudverkopers’ dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie op 0900-8844 en probeer zoveel mogelijk vast te stellen welke personen de (verkoop)handelingen verrichten. Probeer een duidelijk signalement van de personen op te nemen en noteer de kentekens van de voertuigen waarmee zij zich verplaatsen.

Bent u deze fiets kwijt?

Een man werd enkele weken geleden aangehouden bij het NS-station Helmond-Brouwhuis in het bezit van een afgesloten fiets die vermoedelijk gestolen is.
Tot nu toe is geen aangifte gedaan van diefstal van deze fiets.
De eigenaar van deze fiets verzoeken wij om zich bij Politie Helmond-Oost te melden.
Geen eigendomspapieren
De aangehouden verdachte kan geen eigendomspapieren van de fiets overleggen. Aan zijn verklaring over hoe hij aan deze fiets is gekomen, wordt ernstig getwijfeld. Het is daarom van groot belang dat de eigenaar zich meldt bij de politie en aangifte doet. De aangifte is nodig om de verdachte strafrechtelijk te kunnen vervolgen.
Politie zoekt eigenaar tuinkabouter

De politie van Helmond is op zoek naar de eigenaar van een tuinkabouter, een fiets en een tuinbankje.
Aangetroffen spullen
De tuinkabouter, de fiets en het tuinbankje werden door de politie aangetroffen in het bosgebied achter de Dongenstraat in Helmond. De fiets (merk: Locomotief) is flink vernield en voorzien van een overgeschilderde postcode. De politie vermoed dat de tuinkabouter afkomstig is uit een tuintje in de omgeving.
De politie roept de eigenaar van de spullen op om zich te melden, zodat er aangifte gedaan kan worden. Contact opnemen met Politie Helmond Oost kan via telefoonnummer 0900-8844

 Posted by at 15:07
mei 102008
 

Zaterdag 24 mei viert Dierenkliniek “Brouwhuis” haar 20-jarig bestaan met een speciale Open Dag. Op deze zaterdag is de dierenkliniek van 11.00 uur tot 16.30 uur geopend voor iedereen die ook eens achter de schermen wil kijken.

Over de dag verspreid zijn er diverse leuke activiteiten waaraan gratis kan worden deelgenomen.
Zo zullen de dierenartsen zelf enkele lezingen geven over de verschillende huisdieren die in Dierenkliniek “Brouwhuis” worden behandeld. Daarnaast is er een demonstratie van de Hondenbrigade Politie Brabant Zuid-Oost, een EHBO-demonstratie en een presentatie van Hill’s over overgewicht bij huisdieren. Uiteraard zijn huisdieren ook welkom, want zij vormen de spil van de Dierenkliniek. Onder het thema “Versier je Huisdier” dingt het dier met de leukst versierde halsband of riem mee naar leuke prijzen. Continue reading »

 Posted by at 15:03
mei 102008
 

Het fietspad Rijpelbergseweg loopt al vele jaren dood in een wei op Bakels grondgebied.
Geruime tijd geleden heeft de gemeente Helmond een fietspad aangelegd. Dit fietspad is eigenlijk een verlenging van de Rijpelberseweg richting Bakel. Het fietspad op het helmonds grondgebied ligt al vele jaren ongebruikt, inclusief een brug over het riviertje. Echter na deze brug kun je niet verder. Bakel heeft tot op heden deze aansluiting niet verwezenlijkt. Volgens de laatste berichten gaat het er dan toch eindelijk van komen. Wellicht dat in het najaar van 2008 deze fietsroute eindelijk wordt afgebouwd.

 Posted by at 15:01
mei 102008
 

Café Brein houdt maandag 19 mei  (inloop van 19.00  tot 21.30 uur) een bijeenkomst voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (N.A.H.) in Lunchroom De Keyser aan de Torenstraat in Helmond.
Niet alleen mensen met NAH, bijvoorbeeld door een beroerte, ongeval of tumor, maar ook hun partner of andere belangstellenden zijn welkom. Het thema van de avond is “Grenzen stellen”.
Zowel getroffenen als partners krijgen hiermee te maken. Immers wat vóór het hersenletsel als normale bezigheden werd ervaren, kan nu een totaal andere betekenis hebben gekregen.
Bijvoorbeeld:
Wat betekent het om iedere dag zelf te bepalen wat te doen? Wat kun je nog wel en wat niet?  Kun je nog het initiatief nemen om zelf iets te ondernemen?
Kortom, kun je zelf grenzen stellen aan je eigen initiatieven? In de pauze kan gebruik worden gemaakt van de informatietafel die op het thema ingericht zal zijn. Wilt u meer informatie: dan kunt u bellen met: tel. 5545586 coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg  Helmond.

 Posted by at 15:00
mei 102008
 

De openbare recreatieplas Berkendonk zal nog zeker tot 2012 onaangetast blijven. Dat blijkt onder andere uit de Voorjaarsnota van de gemeente Helmond alsmede uit het feit dat de gemeente Helmond haar voorkeursrecht op dit plangebied heeft laten vervallen. Tot 2012 zijn nu gelden voor het beheer en onderhoud van deze plas door het college van B & W gereserveerd. De komst van een nieuw stadion voor Helmond Sport naar Berkendonk is definitief (voor zover dat in de politiek mogelijk is) van de baan.

Zoals het er nu voorstaat, zal de oppervlakte aan water niet verder worden uitgebreid. Er bestond namelijk nog de mogelijkheid om de plas nog een stuk groter te maken. De gemeente Helmond kiest daar niet voor, hetgeen betekent dat de gemeente ook niet de revenuen van 1 miljoen euro zal ontvangen. Continue reading »

 Posted by at 14:56
mei 102008
 

Parochie Brouwhuis-Rijpelberg

Pinksteren
De naam Pinksteren komt van het Griekse pèntèkostè, dat ‘vijftigste’ betekent. Het is de laatste dag van de vijftigdaagse Paastijd, die aanvangt op Paaszondag. De Kerk viert met Pinksteren de voltooiing van Pasen door de uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen.
De Heilige Geest is God zelf in Zijn werkzame kracht en kan ook worden gezien als de goddelijke liefdesband tussen God de Vader en Jezus Christus, zijn eniggeboren Zoon. Het Nieuwe testament verhaalt hoe Jezus door de Heilige Geest gedreven wordt.

Volgens het Evangelie van Johannes belooft Jezus zijn apostelen op de avond vóór zijn lijden en dood dat Hij hen de H. Geest zal zenden. De Geest zal hen voor altijd met Vader en Zoon verbinden, en hen helpen getuigenis af te leggen over de verrezen Jezus.
Pinksteren is voor christenen de bekroning van Pasen: de uittocht van Christus uit het dodenrijk die met Pasen gevierd wordt, wordt met Pinksteren bekrachtigd door het goddelijk geschenk van de Heilige Geest. Continue reading »

 Posted by at 14:53
mei 102008
 

Binnenprogramma:
Maandag t/m vrijdag Inloop: 15.00 tot 17.00 uur
Dinsdag: meidenavond, 18.30 tot 20.30 uur.
Woensdag: Inloop: 18.00 tot 21.00 uur.
Vrijdag: Disco: 19.00 tot 22.30 uur (1ste vrijdag van de maand).

Inloop: Kom gezellig binnen om te poolen, darten, tafelvoetballen, waar je zin in hebt. Of gewoon om te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Je mag binnen als je uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk komt en als je tussen de 10 en 17 jaar oud bent.

Meidenavond:
Een avond speciaal voor meiden van 10 tot 17 jaar uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk. We doen van allerlei dingen, van knutselen tot koken en van dansen tot gewoon lekker kletsen met elkaar. Kom eens een keer kijken en neem gerust een vriendin mee!

Disco:
Gezellig feesten met elkaar! Als je tussen de 10 en 17 jaar bent en je komt uit Rijpelberg, Brouwhuis of Dierdonk dan ben je hier ook weer van harte welkom! De entree is gratis en iets lekkers te eten of te drinken kun je verkrijgen voor
0,60 aan de bar. Kom dus elke eerste vrijdag van de maand met je vrienden en vriendinnen naar het Tienerhuis!
De volgende data kun je alvast noteren in je agenda:
Vrijdag 6 juni
Vrijdag 5 september
Het Tienerhuis vind je aan de Rivierensingel 752 in Brouwhuis. Continue reading »

 Posted by at 14:49
mei 102008
 

De afgelopen weken is er lekker gevoetbald op het veld aan de Peelhof in Rijpelberg. Uit deze wijkronde is er per categorie 1 winnaar gekomen.
Nu alle wijkrondes gespeeld zijn, is het nu tijd voor de stadsfinale van het KNVB Straatvoetbaltoernooi i.s.m. Stichting Welzijn Helmond!

Vanuit Rijpelberg en Brouwhuis zijn doorgegaan: Jong Oranje, jongens 8 t/m 10 jaar
Brouwhuis United, jongens 11 en 12 jaar The Champion Girls, meiden 8 t/m 10 jaar
De voetbalgirlz, meiden 11 en 12 jaar.
Zij zullen het opnemen tegen alle andere wijkwinnaars uit Helmond.
De finale vindt plaats bij de ‘’Watertoren’’ in het centrum van Helmond.
Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 – 13.15 Terrein open
13.15 – 13.30 Opening
13.30 – 14.30 Start eerste speelronde
14.30 – 14.45 Pauze optreden NEOS
14.45 – 15.45 Start tweede speelronde
14.45 – 16.00 Pauze optreden NEOS
16.00 – 16.30 Prijsuitreiking door Wethouder Boetzkes
16.30         Sluiting
De prijs van de stadsfinale is echt de moeite waard, maar daarover verklappen we nog even niks. De winnende teams van deze stadsfinale zullen doorgaan naar de regiofinale!
Iedereen die wil komen aanmoedigen is van harte welkom!
Meer informatie? Ingeborg Schrama, teamleidster SWH team oost, tel: 0492-510690
of e-mail ingeborg.schrama@swhhelmond.nl

 Posted by at 14:48
mei 102008
 

De centrale
In de vorige Hofkompas berichtte ik dat de Dierenambulance uit verschillende afdelingen bestaat. Sommige mensen begrijpen niet dat er veel  handelingen verricht worden van het moment dat de  telefoon gaat tot het afhandelen van  “een zaak“ .

De centrale bestaat uit  twee delen:
de dagcentrale en (natuurlijk) de nachtcentrale, de werktijden zijn van 0900 uur tot 1800 uur  en verder van 1800 uur tot 0900 uur.
De centrale wordt bemand door enkele mensen die, zodra de telefoon gaat, een heleboel werk moeten doen. Want het werk van de chauffeurs en hun bijrijders zijn /is afhankelijk van het werk van de centrale. Continue reading »

 Posted by at 14:44