apr 112008
 

Hoera, het is feest!
Onze 15e kindervakantieweek (KVW) gaat van start op maandag 11 augustus om 13.00 uur en eindigt op vrijdag 15 augustus om 18:30 uur. Deze week wordt, zoals gebruikelijk, gehouden in de laatste week van de basisschoolvakanties. We gaan in deze week weer 300 kinderen een leuke, gezellige, maar zeker ook een uitdagende week aanbieden, onder toezicht van gemiddeld 70 vrijwilligers per dag. Van deze laatst genoemde groep hangt het grootste deel van het succes af. Het aantal kinderen dat mee kan doen aan deze kindervakantieweek is om veiligheid- en organisatorische redenen gemaximeerd op 300.
En vol is helaas vol.

Organisatie
De organisatie van onze KVW is in handen van de werkgroep KVW 2008 van de Wijkraadvereniging Rijpelberg. Deze groep bestaat uit 11 personen afkomstig uit de wijken Rijpelberg en Brouwhuis. In januari 2008 zijn we weer enthousiast gestart met de voorbereidingen voor KVW 2008.

De tijden
We starten deze 15e kindervakantieweek op maandagmiddag 13.00 uur en we eindigen deze dag om 16.00 uur. Dinsdag van 09.30 – 16.00 uur en alleen voor de kinderen vanaf 10 jaar een avondactiviteit. Woensdag van 09.30 – 16.00 uur. Donderdag van 09.30 – 16.00 uur. Voor de kinderen vanaf 10 jaar is er ook weer een avondactiviteit en wel van 19.30 – 21.30 uur. Vrijdag starten we iets eerder. We komen om 09.00 uur bij elkaar en we denken om 18.30 uur weer thuis te zijn.

Ons programma
Het blijft lastig de successen van de afgelopen jaren te evenaren, maar we denken dat we er ook dit jaar weer in zijn geslaagd, om een aantrekkelijk programma voor zowel kinderen als begeleiding aan te bieden. Maar oordeelt u zelf. Wel moeten we nog opmerken, dat nog niet alle onderdelen definitief zijn. De reden daarvan is eigenlijk heel simpel, voor bepaalde activiteiten moet je eerst de grootte van de groep weten voordat deze definitief kan worden gemaakt.

Maandag 11 augustus 2008 Continue reading »

 Posted by at 14:37
apr 102008
 

Hier even een update vanuit Scouting Rijpelberg. Er staan de komende maanden nogal wat activiteiten op de kalender.

April
Begin april neemt onze groep wederom deel aan de Regionale Scouting Wedstrijden. Onze gidsen en verkenners worden op de proef gesteld op diverse gebieden. Niet alleen het tent opzetten, pionieren en koken worden beoordeeld, maar ook tochttechnieken, sportieve inzet en creativiteit spelen een grote rol. Of zij in de prijzen gaan vallen leest u in de volgende hofkompas. Continue reading »

 Posted by at 14:35
apr 102008
 

Woensdagavond 5 maart jl. rond 20.15 uur is een 33-jarige Helmonder overvallen door twee mannen met een vuurwapen en een mes. Dit gebeurde op de Berkelstraat.

De Helmonder zat daar in een geparkeerde auto. Vervolgens openden twee mannen het portier en het slachtoffer werd met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. De andere man dreigde met een mes. Het slachtoffer raakte door de klap gewond aan zijn hoofd en gezicht en heeft zich hiervoor laten behandelen in een ziekenhuis. De verdachten zijn er met enkele honderden euro’s vandoor gegaan in de richting van de Rijnlaan. De daders zijn getint (vermoedelijk Antilliaans), tussen de 18 en 20 jaar oud en een tenger postuur. Eén van de daders droeg een lange jas in de kleur rood en een muts, eroverheen een capuchon.
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die weten wie en/of waar de daders zijn. Zij kunnen bellen met de politie in Helmond-Oost via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Fietsendief aangehouden Continue reading »

 Posted by at 14:33
apr 102008
 

Uitnodiging algemene jaarvergadering Wijkraadvereniging Rijpelberg
Op woensdag 16 april om 20:00 uur houdt de WVR haar algemene ledenvergadering in wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1, Helmond.
Agenda
1.    Opening door de voorzitter
2.    Vaststellen verslag ledenvergadering d.d. 26 april 2007
3.    Jaarverslag WVR 2007 (zie Hofkompas maart 2008)
4.    Financieel jaarverslag 2007 en verslag kascontrolecommissie
5.    Begroting 2008
6.    Verslagen van de werkgroepen
7.    Bestuursverkiezingen
8.    Rondvraag
9.    Sluiting
Kandidaten die zich beschikbaar willen stellen voor een functie in het bestuur kunnen zich aanmelden bij de voorzitter P. Verheijen via e-mail wvrijpelberg@gmail.com of door te bellen met telefoonnummer 510952 en op het antwoordapparaat duidelijk uw naam en adres in te spreken.

 Posted by at 14:32
apr 102008
 

14 + 15 april bijeenkomsten
Open uiskamerKunstdagen voor jong en oud
Maandag 14 april a.s. is er een informatiebijeenkomst. Wij nodigen iedereen uit die interesse heeft voor de Open Huiskamer-Kunstdagen, dat in september gepland is. In het vorige Hofkompas hebben we het idee uitgebreid geïntroduceerd. Nu willen wij u graag verder informeren en jong en oud ontmoeten die een mini voorstelling willen geven in eigen huis. Toneelstukje, muziek, dansen, zingen, rappen, voorlezen, ballet, enz. Dit is een schitterende gelegenheid voor alle leeftijden om te laten zien wat je kunt. Alles is mogelijk. Wil je wel iets doen, maar kan het echt niet in eigen huis, dan lossen we dat op. Heb je hulp nodig of professionele begeleiding? Het Kunstkwartier biedt de helpende hand. Deelname is gratis. Plaats: De Brem, 19.30 uur.
Het uitgebreide artikel van vorige maand is nog te lezen op www.rijpelberg.info (ga naar ‘laatste Rijpelnieuws’). Wanda Hendrickx, email: wanda@ckx.nl ; tel. 542445  (Kunstkwartier)

2e ABCD bijeenkomst voor alle geïnteresseerden
Op dinsdag 15 april a.s. willen we alle mensen die de afgelopen maanden belangstelling gekregen hebben voor de ABCD gedachte, bijeen krijgen om hun hobby’s, interesses, deskundigheid en inzet samen te ballen tot nieuwe clubjes, activiteiten of projecten. Tijdens de 1e verkenningsbijeenkomst van 27 maart jl. hebben verschillende mensen aangegeven verder te willen met het verkennen van de interesses en mogelijkheden. Continue reading »

 Posted by at 14:31
apr 102008
 

We hebben toch ook altijd domme, domme pech hier in onze wijk. Eindelijk heeft de gemeente Helmond besloten dat er geen stadion en dus geen Helmond Sport naar Berkendonk komt. Voor de natuurliefhebbers is dat natuurlijk wel een goed bericht, want de natuurplannen die ontwikkeld worden aan de achterzijde van Berkendonk lopen nu geen gevaar meer. Prachtig toch. Ja, zeker prachtig, want het gebied wat men daar aan het ontwikkelen is is zeker de moeite waard. Ook nu al is daar het een en ander legaal van te zien, maar dan moet je wel de weg kennen. Als Bakel dit jaar (zoals beloofd) het geplande fietspad aanlegt, kun je als wijkbewoner voortaan midden door dit gebied fietsen en wandelen.
Maar wat is dan die pech? Die pech is dat Helmond Sport niet komt en dus ook niet de kienzaal in het stadion van Helmond Sport. Als ik de krant mag of moet geloven waren daar voor een prikkie prachtige spullen te koop. Daar kan geen markt tegenop. Helaas, dat komt dus niet binnen ons handbereik. Hadden we dat van tevoren geweten, hadden we dan niet graag een stadion gehad met kienzaal?
Maar er is meer “pech”. Nu het stadion van Helmond Sport er niet komt en de Oostappengroep is afgeserveerd staan er natuurlijk nieuwe “uitdagingen” aan Berkendonk bloot. Één van de uitdagingen is toch de bouw van een park met maar liefst tussen de 450 en 600 huisjes, vakantiehuisjes dan wel te verstaan, met uitstraling zoals bijvoorbeeld rieten daken. Een soort uit de klauwen gegroeid Landal park of een wat kleiner Center Parcs. Of je daar nu blij van wordt….!
Maar er is nog meer pech en voor sommige geluk, het is maar hoe je het bekijkt. De autoweg aan de oostkant van onze wijk wil men in plaats van twee baans vier baans gaan maken. De bereikbaarheid van Helmond moet beter. Voor iedereen die dat een “geluk” vindt is dat goed nieuws, immers eindelijk doorstroming op een weg die nu al, krap een paar jaar na de opening, iedere spits muurvast staat. De pech is wel dat er veel meer luchtvervuiling en fijnstof in onze wijk zal neerdalen en of dat nu zo gezond is voor onze kinderen! Voor de mede wijkbewoners die vlak bij deze weg wonen betekent dit nog meer geluidsoverlast. Ja, ja, ik weet wel, wanneer de overheid zo’n weg wil aanleggen moet men aan allerlei regeltjes voldoen. Maar als de weg dan drukker wordt dan berekend, zoals bijvoorbeeld nu het geval is, dan geeft die zelfde overheid niet meer thuis om onze mede wijkbewoners ook nog te gunnen met een open raam te kunnen gaan slapen. Tja helaas, we wonen nu eenmaal niet in een “prachtwijk” van de gemeente Helmond.

De Naald.

 Posted by at 14:29
apr 102008
 

Heeft u een gevaarlijke straat? Laat het ons weten!
Op woensdag 28 mei wordt de Nationale Straatspeeldag 2008 gehouden. Op deze dag kunnen verkeersonveilige situaties onder de aandacht worden gebracht.
In Rijpelberg doen we dat ook! De Wijkraadvereniging Rijpelberg wil samen met de bewoners deze dag organiseren. Heeft u in uw straat een onveilige situatie in het verkeer die u samen met ons onder de aandacht wil brengen, laat het ons dan weten. We zullen dan met u kijken of uw straat geschikt is om hier een aantal activiteiten voor kinderen in de wijk te houden.
U kunt een bericht sturen aan wvrijpelberg@gmail.com of een briefje aan Wijkraadvereniging Rijpelberg, Rijpelplein 1, 5709 BT, Helmond t.a.v. Straatspeeldag 2008. En geef hierin een beschrijving van de gevaarlijke situatie.

 Posted by at 14:28
apr 102008
 

25 Maart jl. heeft  Rivierenhof een open dag gehouden om te laten zien hoe het is om er te wonen en verzorgd te worden.
Het was – zoals gewoonlijk – gezellig druk, en de lekkere luchtjes van culinaire hapjes kwamen je bij binnenkomst al tegemoet. Overal stonden kraampjes met informatie over alles wat maar met wonen en zorg te maken kon hebben. Continue reading »

 Posted by at 14:26
apr 102008
 

De Stervideotheek was in juni 2007 begonnen met een nieuw interieur en extra service. Maar de tendens van kopieëren en downloaden is voor de videotheken dodelijk zodat deze branche momenteel op grote schaal overal verdwijnt. Ook dus in het Winkelcentrum Brouwhorst, jammer maar je houdt het niet tegen.

 Posted by at 14:25
apr 102008
 

Het zal je maar gebeuren: je buurman heeft een leuk pluizig konijn en de dochter wil dus ook een konijn. Want het beestje is zo lekker zacht en lief. Dus kwam er een konijn in huis, en van een werden het er twee, enzovoort.

En moeder wilde graag een hamster, of een cavia. Dat  werd dan een cavia. De cavia’s waren lief en zacht en speels en afijn, de rest kunt u wel raden. Iedereen was verkocht in huize van Dalendame. Brouwhuis en Rijpelberg  samen hebben nu ongeveer 4 of 5 caviastallen, dus besloot onze verslaggever eens te gaan kijken bij de caviastal in de Hunzestraat 102. Bij binnenkomst was er niet te merken dat er huisdieren waren. Maar dat was maar schijn: de cavia’s zaten rustig in een kast. Ja, u leest het goed: een mooie kast, waar ongeveer 10 tot 15 beestjes in zaten die het prima naar hun zin hadden. Ze speelden en ravotten in groepjes met elkaar. Er waren enkele “verdiepingen”, met allerlei kleuren en formaten diertjes. Continue reading »

 Posted by at 14:21
apr 102008
 

Voor sommige ouderen vormt het bijhouden van de eigen administratie een probleem.
Naarmate de leeftijd vordert, kan de vaardigheid of de interesse om de eigen administratie te regelen, afnemen. Of de partner, die altijd verantwoordelijk was voor de administratie, komt te overlijden. Niet iedereen kan of wil dan een beroep doen op de omgeving. Voor deze ouderen heeft de Stichting Welzijn Ouderen Helmond “Hulp bij Thuisadministratie” georganiseerd. Continue reading »

 Posted by at 14:20
apr 102008
 

Een echt carnavalesk jubileum is het niet, maar toch het vermelden waard. Blaaskapel “vur Spek en Zoole” bestaat 21 april a.s.10 jaar. Uiteraard wordt dit intern een beetje gevierd. Je 10 jaar staande houden in een wereld, waar veel kapellen worden opgeheven, is iets, waar deze kapel trots op is. Kapel “vur Spek en Zoole” bestaat op dit moment uit 14 muzikanten, die iedere week, weer of geen weer, op de repetities aanwezig zijn. Zij zijn regelmatig te horen in Brouwhuis en verre omgeving.
De muzikanten komen uit de Rips, Mierlo-Hout, Deurne, Brouwhuis en Rijpelberg.
Een Dierdonker is voor een gloeilampenfabriek uit Eindhoven voor 3 jaar uitgezonden naar China, maar ook die periode zit er bijna op. Continue reading »

 Posted by at 14:17
apr 102008
 

Parochie Brouwhuis/Rijpelberg
Reguliere
Eucharistievieringen
Brouwhuis:
Eucharistieviering op zondag om 09.30 uur, op donderdag om 19.00 uur;  elke 1e zondag van de maand wordt de viering opgeluisterd door het koor.
Op de 1e en 3e zondag van de maand is er kindernevendienst.
Op de 1e zondag van de maand is er koffie na afloop van de eucharistieviering

Rijpelberg:
Eucharistieviering op zondag om 11.00 uur, op donderdag géén eucharistieviering. Op de 3e zondag van de maand wordt de viering opgeluisterd door het koor. Op de  2e en 4e zondag van de maand is er kindernevendienst.

Speciale vieringen: Continue reading »

 Posted by at 13:46
apr 102008
 

Op woensdagmiddag 23 april  a.s. van 13.30 uur tot 14.15 uur heeft de Montessori-basisschool, Dinkelstraat 65 in Helmond-Brouwhuis een peuteruurtje. Alle  peuters en hun ouders mogen met Montessorimateriaal komen werken. De leerkrachten begeleiden de peuters hierbij.

Informatie over het montessori-onderwijs
De Montessorischool is een  fijne school waar een enthousiast team speciaal opgeleid is om uw kind een leerzame basisschooltijd te geven!
Er wordt  persoonlijk les gegeven en  ieder kind volgt hierbij zijn eigen leerweg. We geven vooral individueel en bij gelegenheid ook klassikaal les. “Leer me het zelf te doen” is de kern van de methode.

Wilt  u graag een persoonlijk gesprek met een rondleiding dan kunt u contact opnemen met  mevr. I.v.d.Laar-v. Vijfeijken om een afspraak te maken.  Meer informatie over de school en het Montessori-onderwijs kunt u lezen op de website:www.montessorischoolhelmond.nl

 Posted by at 13:44
apr 102008
 

Kwaliteit is en blijft een belangrijk thema in de zorg.
Veel zorgorganisaties zijn dan ook bezig met het behalen van kwaliteitscertificaten.

Begin 2008 heeft De Zorgboog het volledige HKZ-certificaat voor extramurale zorg behaald. Onder extramurale zorg vallen alfahulp, huishoudelijke hulp, kruiswerk- wijkverpleging, voeding – en dieetvoorlichting, uitleen van verpleegartikelen en jeugdgezondheidszorg. Met het behaalde certificaat laat De Zorgboog zien dat haar kwaliteitsysteem voldoet aan de eisen die de zorgsector, financiers, cliënten en de overheid stelt.

Trots en enthousiast
Bij een HKZ-(Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) certificering onderzoekt een Continue reading »

 Posted by at 13:42
apr 102008
 

Binnenprogramma: Maandag t/m vrijdag  Inloop 15.00 tot 17.00 uur
Dinsdag: meidenavond:18.30 tot 20.30 uur
Woensdag: Inloop 18.00 tot 21.00 uur
Vrijdag: Disco 19.00 tot 22.30 uur (eerste vrijdag van de maand)

Inloop: Kom gezellig binnen om te poolen, darten, tafelvoetballen, waar je zin in hebt. Of gewoon om te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Je mag binnen als je uit Rijpelberg of Brouwhuis komt en  tussen de 10 en 17 jaar oud bent.
Meidenavond: Een avond speciaal voor meiden van 10 tot 17 jaar uit Rijpelberg en Brouwhuis. We doen van allerlei dingen, van knutselen tot koken en van dansen tot gewoon lekker kletsen met elkaar. Kom eens een keer kijken en neem gerust een vriendin mee!
Disco: Gezellig feesten met elkaar! Als je tussen de 10 en 17 jaar bent en je komt uit Rijpelberg of Brouwhuis ben je hier ook weer van harte welkom! De entree is gratis en iets lekkers te eten of te drinken kun je verkrijgen voor € 0,60 aan de bar. Kom dus elke eerste vrijdag van de maand met je vrienden en vriendinnen naar het Tienerhuis!
De volgende data kun je alvast noteren in je agenda!
Vrijdag 2 mei
Vrijdag 6 juni
Vrijdag 5 september
Het Tienerhuis vind je aan de Rivierensingel 752 in Brouwhuis

Buitenprogramma:
Je kunt elke dag komen skaten! In de zomerperiode (april t/m oktober)  van 12.00 tot 21.00 uur en in de winterperiode (oktober t/m maart) van 12.00 tot 17.00 uur. Maar als het regent of er is geen beheer aanwezig, dan is de skatebaan gesloten. Je kunt er skates en skateborden lenen met je pasje!
Mocht je zelf leuke ideeen hebben voor activiteiten, laat het ons dan weten. Kom een keertje langs in het Tienerhuis en dan kunnen we kijken wat we samen kunnen doen! Check ook eens onze site www.tienerhuis.nl

Opening Skatepool!
Ja, ja het gaat dan echt gebeuren!!! De bouw van de skatepool is al begonnen! Natuurlijk gaan we dit groots vieren met een gezellige opening. Dat willen wij doen met zoveel mogelijk mensen!!!!
Daarom willen wij vast aankondigen dat de skatepool geopend gaat worden op zondag 1 juni.
De festiviteiten zullen tussen 12.00 en 16.00 uur plaatsvinden op de skatebaan, maar ook zal er een binnenprogramma zijn in het Tienerhuis. Wat dat allemaal zal zijn, houden wij nog geheim! Er zal in ieder geval voor ieder wat wils zijn, dus zet deze datum vast in je agenda zodat wij dit met jullie kunnen vieren.
Groetjes van Team Tienerhuis.

Nieuws vanuit  jongerenraad Rijpelberg/Brouwhuis:
Continue reading »

 Posted by at 13:32
apr 102008
 

Beste dierenvrienden
De eerste vraag: “Meneer Frans, ik ben allergisch maar wil graag een kat; kan dat?”
Veel mensen die aan een allergie lijden, zouden graag een kat als huisdier willen hebben. Er zijn heel wat mensen die een allergie hebben voor bepaalde stoffen, maar die toch een kat hebben; merkwaardiger wijze ook mensen die eigenlijk allergisch zijn voor katten, zij het dan in een lichte mate. Continue reading »

 Posted by at 13:30
apr 102008
 

Op zaterdag 30 maart 2008 bezocht de CDA fractie Helmond Rijpelberg. Ze waren te gast bij de Wijkraadvereniging Rijpelberg.
Ook wethouder Frans Stienen (CDA) was aanwezig en wist te vertellen dat een nieuw stadion voor Helmond Sport bij Berkendonk van de baan was. De directe aanleiding was een uitspraak van de Helmondse gemeenteraad vorig jaar. Volgens de wethouder was een stadion bij Berkendonk geen optie meer. Hij zag meer in een locatie ergens langs de weg tussen Helmond en Eindhoven.

Wel heeft de gemeente Helmond nog plannen voor de herinrichting van het gebied. Gedacht wordt daarbij aan de bouw van tussen de 450 en 600 vakantiehuisjes in het luxe segment. Echter, een deel van Berkendonk zal altijd vrij toegankelijk blijven voor de Helmonders die daar graag willen zwemmen. Het college van B&W heeft tot en met 2010 de gelden gereserveerd voor het beheer, na 2010 is er hoop op een investeerder. Binnenkort zal de nota van uitgangspunten naar de commissie gaan waarna vaststelling in de gemeenteraad plaats zal vinden.
Verder gaf de wethouder aan, dat vestiging van Driessen uit Vlierden op het voormalige MOB complex een feit is. Wel houdt de gemeente Helmond zeggenschap over de activiteiten die Driessen op dit complex gaat ontwikkelen.

Tot slot gaf hij aan, dat Helmond voor de aankomende 4 jaar een bedrag van 250 miljoen euro heeft gekregen van het Rijk en de Provincie voor investeringen. De mogelijkheid bestaat, dat van dit geld ook de autoweg ten oosten van Rijpelberg verdubbeld gaat worden. Over deze mogelijke verdubbeling zal binnenkort een presentatie worden gegeven tijdens de klankbordgroep vergadering in Rijpelberg. Deze vergadering vindt plaats op 17 april in wijkhuis De Brem en het is een openbare vergadering.
Vervolgens stapten de raadsleden op de fiets voor een fietstocht door Rijpelberg. Bezocht werden het Broedersbos (slecht tot geen onderhoud), het veld achter het Gooisehof (gevolgen van privatisering is het totaal verwilderd zijn van de gazonnen), Berkendonk (kennis laten maken met natuurontwikkelingen aldaar) en de slechte staat van onderhoud van de openbare ruimte op en rond het Frieslandpad (is het fietspad tussen Utrechtplein en Rijpelplein).

 Posted by at 13:27
apr 102008
 

30 maart jongstleden was de officiele opening en tevens open dag van de dierenambulance in hun nieuwe pand op de Grasbeemd.

De opening werd verricht door burgemeester Jacobs en wethouder Houthooft-Stockx. Om stipt 11.00 uur hield de burgervader een toespraak waarin hij tot verrassing van het bestuur en personeel van de DA hen ook namens de brandweer een boot aanbood als ondersteuning van het redden van dieren die te water waren geraakt. Er werd vol lof gesproken over het werk en de resultaten die behaald zijn door de stichting. Toen het lint was doorgeknipt en de mensen naar binnen mochten voor een rondleiding sprak onze verslaggever met enkele mensen van de DA. Zij vertelden mij dat er ruim 160 vrijwilligers werkten  op diverse afdelingen, maar ook chauffeurs en bijrijders maar dat er nog steeds enkele vrijwilligers nodig zijn. Het is erg druk en de vakantie  komt eraan. De stichting draait momenteel  24 uurs diensten en ze rijden in de regio Helmond en Asten maar ook bijvoorbeeld Heusden en Meyel. Continue reading »

 Posted by at 13:24
apr 102008
 

Artimond Kunstfestival vindt in 2008 plaats op 23, 24 en 25 mei. Thema voor editie 2008 is ‘eigenaardig’.

Artimond Kunstfestival vindt in 2008 plaats op 23, 24 en 25 mei. Thema voor editie 2008 is ‘eigenaardig’. Dit thema is gekozen om te benadrukken, dat Artimond hét festival in deze regio is dat aanzet tot denken, dat prikkelt, verrast en ontroert. De festivalbezoeker die er oog voor heeft, zal ontdekken dat alle programmaonderdelen zorgvuldig opgebouwd zijn aan de hand van dit centrale Artimondthema.
Artimond Kunstfestival is een gezellig cultureel weekend dat ieder jaar in de binnenstad van Helmond wordt georganiseerd en dat inmiddels zo’n 20.000 bezoekers trekt. Het evenement bestaat  inmiddels meer dan 40 jaar en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevend, kleurrijk, verrassend en spannend festival met een breed aanbod. Het culturele programma omvat nagenoeg alle denkbare artistieke disciplines (denk aan cabaret, fotografie, muziek, straattheater, architectuur, literatuur en beeldende kunst), waarbij de programmatische invulling ieder jaar wijzigt. Continue reading »

 Posted by at 13:23
apr 102008
 

Op zondag 11 mei is er in de oude dorpskern van Brouwhuis weer de jaarlijkse “Boeremèrt”. Wie de Boeremèrt binnenstapt, begeeft zich in nostalgische tijden. Op het dorpsplein staat een “echt” oud-Hollandsche boerderij. De demonstraties van turf steken, dors vlegelen en schaap scheren, brengen de oude ambachten weer tot leven. Ook de boerderijdieren zullen op de Boerenmèrt zeker niet ontbreken.
Vanaf 12 uur wordt er op diverse plaatsen een doorlopend programma aangeboden met dans en straattheater. Muziekgroepen houden op de Mèrt de hele dag de stemming er in. Uiteraard is de sfeer van vroeger ook te proeven! Wat denkt u van een heerlijk speenvarken aan het spit of wafels, oliebollen en streuf?
Continue reading »

 Posted by at 13:17
apr 102008
 

Storm zorgt voor veel weggewaaid oud papier
De gemeente start binnenkort een actie om de overlast van papierinzameling te beperken. De storm die vorige week over Nederland raasde, zorgde bij de Helmondse wijkvegers voor veel extra werk. Vooral het opruimen van verwaaid papier is vrijwel onbegonnen werk. De inzamelende verenigingen, de stadswacht en de gemeente gaan een actie op touw zetten om wijkbewoners ervan bewust te maken dat het goed aanbieden van papier noodzakelijk is om de wijk schoon te houden. Continue reading »

 Posted by at 13:14
apr 102008
 

De Reumapatiëntenvereniging Helmond e.o. viert op 19 april 2008 haar 25-jarig jubileum.
De vereniging is na de oprichting in 1983 uitgroeid naar een vereniging in 2008 met bijna 400 leden. De doelstelling van de vereniging is om zo breed mogelijk bezig te zijn voor mensen met een reumatische aandoening. De reumapatiëntenvereniging Helmond en omstreken is o.a. actief in Helmond, Deurne, Laarbeek, Gemert, Mierlo, Someren, Asten, enz.
Wij organiseren ledenavonden en activiteiten waarbij informatie, beweging, gezelligheid en lotgenotencontact voorop staat.
Ook verzorgt de vereniging een jaarlijkse busreis en een vakantieweek voor onze leden. De vakantieweek gaat al meer dan 15 jaar naar Groot Stokkert. Dit is ‘n hotel speciaal aangepast voor mensen met een vorm van reuma. Ook zijn er enkele bungalows die geheel zijn aangepast.
De vereniging heeft een eigen website www.rpvhelmond.nl. Op deze website vindt u de meeste antwoorden op uw vragen m.b.t. reuma en wat de vereniging eventueel voor u kan betekenen.
De vereniging kunt u bereiken op het adres:
Postbus 45, 5700AA te Helmond
Tel: 0493-688187
email: rpv.helmondeo@hetnet.nl

Bericht van bewonersgroep Residentie Brouwhorst.
Op dinsdag 7 mei a.s. organiseert De Zorgboog een demonstratie- en voorlichtingsavond over het gebruik van hulpmiddelen.
Zij geven voorlichting over verschillende hulpmiddelen die bij De Zorgboog voorhanden zijn om het dagelijks leven wat aangenamer te maken voor mensen met een handicap en het ouder worden te ondersteunen.
Deze avond is toegankelijk voor alle mensen die hiervoor zijn geïnteresseerd. Aanvang 19.00 uur in de ontmoetingsruimte van de residentie.
De bewonersgroep heet u van harte welkom. Continue reading »

 Posted by at 13:09
apr 102008
 

Frank Giesbers heeft op zaterdag 22 maart jl. een mountainbike clinic voor de beginnende mountainbiker georganiseerd op de wielerbaan van RTC Buitenlust te Helmond. Dit was georganiseerd voor de deelnemers aan de Duchenne Heroes mountainbike tocht die plaats zal vinden van 14 t/m 20 september 2008.

Frank is namelijk erg betrokken bij dit goede doel, waarvoor per deelnemer minimaal € 2.500,00 bij elkaar gezameld dient te worden om deel te kunnen nemen aan deze 7-daagse zware mountainbike tocht van Luxemburg naar Nijmegen. Dit zal de derde keer zijn dat deze uitdagende tocht georganiseerd gaat worden en met steun van sponsoren gaat Frank ook voor de derde keer hier aan deelnemen. Voorheen liep de tocht van Luxemburg naar Amsterdam, maar om het uitdagender en vooral zwaarder te maken, is er gekozen om Amsterdam links te laten liggen, en met omwegen naar de stad aan de Waal te rijden. Continue reading »

 Posted by at 13:07