mrt 112008
 

De bijeenkomst werd bezocht door 60 wijkbewoners. Bovendien waren vertegenwoordigers van de politie, Woonpartners, de gemeente en de SWH en enkele gemeenteraadsleden aanwezig om te luisteren.
De wijk Rijpelberg  bestaat nu ruim 25 jaar en begint hier en daar haarscheurtjes te vertonen, die nu nog zonder al te veel problemen te repareren zijn. Hiervoor werd in De Brem door de Wijkraadvereniging Rijpelberg en haar partners in het project Aangenaam Rijpelberg een bijeenkomst georganiseerd. Deze partners zijn: Stichting Woonpartners, Fontys KDS, Stichting Welzijn Helmond en Gemeente Helmond.
Het centrale doel van de middag was de gebruikers van de wijk te betrekken bij het wel en wee van Rijpelberg. Er werden daarvoor, na een inleiding door  voorzitter Roel Augusteijn,  oud gedeputeerde provincie Brabant, nu burgemeester Hardinxveld-Giessendam, gediscussieerd in 5 workshops.

Er waren op deze zaterdagmiddag een 60-tal bewoners uit Rijpelberg aanwezig, die in twee sessies van 45 minuten hebben gediscussieerd.

Rijpelberg wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een aantal fietsaders door de wijk. Een van de fietspaden, het Frieslandpad was onderwerp van gesprek in een van de workshops. Continue reading »

 Posted by at 12:14
mrt 102008
 

Ook dit jaar hebben we met de bevers weer een probeerweekend gehad. Het weekend begon op zaterdagochtend en eindigde op zondagmiddag.
Toen we op zaterdag allemaal gearriveerd waren op de blokhut, alle bedden opgemaakt waren en dag hadden gezegd tegen onze papa’s en mama’s kon het weekend beginnen. We begonnen met een spelletje tot plotseling de deur open ging. Kabouter Kwebbel stond huilend in de deuropening. Ze vertelde ons dat ze de antieke ring van haar over over overgroot kabouteroma kwijt was geraakt. Ze had hem ’s avonds voor het slapen gaan op haar nachtkastje gelegd en toen ze de volgende ochtend wakker werd was de ring weg. Ze had in het kabouterbos gehoord dat onze bevers erg goede speurzoekers waren en vroeg onze hulp. Natuurlijk wilden we haar helpen en we gingen met zijn allen zoeken in het bos. Continue reading »

 Posted by at 12:43
mrt 102008
 

De politie regio Brabant Zuid-Oost gaat haar service op het internet uitbreiden. Om te beginnen kunnen burgers in een viertal gemeenten en wijken (ook in Rijpelberg) terecht voor lokale politieinformatie via internet.

Surfen naar politie
In Bergeijk, Waalre, Gemert-Bakel en in stadsdeel Helmond Oost kunnen burgers surfen naar lokale politiewebsites. Daar vinden bezoekers lokaal politienieuws, opsporingsberichten en informatie over  politieactiviteiten in hun directe woonomgeving. De politie wil op die manier dichter bij burgers komen. Om mensen te informeren over wat de politie doet en om burgers hulp te vragen.

Meer veiligheid
Contact tussen politie en burger is goed voor de veiligheid. Continue reading »

 Posted by at 12:40
mrt 102008
 

ABCD bulletin nr.4
Open HuiskamerKunstdagen is een nieuw initiatief van Kunstkwartier in samenwerking met ABCD groep Actief Rijpelberg. Het is een project dat in de wijk Rijpelberg van start zal gaan.
Het idee is om Rijpelbergers,  jong en oud, die een vorm van kunst (willen) beoefenen, bij elkaar te brengen om vanuit eigen ervaringen, herinneringen, ideeën, kleine voorstellinkjes te maken. Eén keer per jaar zullen deze minivoorstellingen in Rijpelbergse huiskamers gepresenteerd worden. Continue reading »

 Posted by at 12:38
mrt 102008
 

2007, een jaar vol met uitdagingen! Onze jaarlijkse evenementen, het kindercarnaval, de straatspeeldag, de kindervakantieweek en het sinterklaasfeest, waren erg succesvol. Daarnaast speelde een aantal belangrijke zaken in onze wijk, zoals de plannen met Berkendonk, het nieuwe bestemmingsplan en de huidige parkeerproblemen. Verder is de fusie met de SWBR in 2006 afgerond, zodat per 1 januari 2007 een herstart is gemaakt.

Bestuur
Het bestuur van de WVR bestaat in 2007 uit Pierre Verheijen (voorzitter), Koen Bos (vice-voorzitter), Rene van der Zanden (penningmeester), Sjaak van de Putten (vice-penningmeester), Hans van Dalen,  Lodewijk den Breejen en Jolanda Saelmans. Riek Robins en Wim van den Heuvel zijn adviseurs van het bestuur van de WVR. Wichard Vleugels is helaas door tijdgebrek gestopt. Nieuwe leden van het bestuur zijn Martin Verhees, Joke de Bruyn, Lenie Wijnen, Mieke de Vries en Har Dirkx.
Overleg met andere partijen
De WVR heeft regelmatig contact met andere wijken uit de stad, de Stichting Welzijn Helmond en de Gemeente Helmond. In diverse momenten van overleg proberen we, vaak samen met andere verenigingen, onderwerpen die voor onze wijk van belang zijn onder de aandacht van de Gemeente Helmond en andere instanties of vooraanstaande personen te brengen. Afgelopen jaar was het centrale thema: welzijn in de Rijpelberg.

Berkendonk Continue reading »

 Posted by at 12:31
mrt 102008
 

Of je nu “import” bent of een ras echte Helmonder, wij wisten het natuurlijk al heel lang.
Het gemiddelde inkomen van een Helmonder is het laagst van heel Zuidoost-Brabant.
Het Eindhovens Dagblad kwam met deze “primeur” naar aanleiding van een publicatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Het is natuurlijk jammer dat ze dan niet onderzoeken waarom Helmonders zo arm zijn. Ligt dat aan slecht betalende werkgevers, zijn de uitkeringen in Helmond extra laag of is het gewoon domme pech omdat we Helmonders zijn.
Nu kunnen wij als wijk er natuurlijk wel iets aan doen. Als we gewoon zorgen dat we bij de volgende gemeentelijke herindeling niet meer bij Helmond horen maar bij Deurne stijgen we onmiddellijk naar het absoluut gemiddelde. Het nieuwe kanaal als natuurlijke grens van de gemeente Deurne met Helmond. Het heeft op zijn minst nog één voordeel, het nieuwe stadion van Helmond Sport komt dan zeker niet tegen onze wijk aan te liggen, want dan zou Helmond Sport Deurne Sport moeten worden en daar zit deze gemeente niet op te wachten. Weg is dan die promotie voor Helmond, of ze nu winnen of verliezen.
Maar ook onze gemeentebestuurders zouden iets aan deze “kopposities” in negatieve zin kunnen doen. Als wij als Helmonders al zo arm zijn, waarom zijn hier in datzelfde Helmond de lokale lasten zo “verrekkes” hoog. Is het inkomen al zo laag betalen we ons ook nog eens scheel aan afvalstoffenheffing, rioolrechten en voor eigenaren van een woning ook nog de onroerende zaakbelasting. Op die manier worden we als Helmonders nog armer, bovenaan met het gemiddeld laagste inkomen en bijna bovenaan met de hoogste gemeentelijke last.
Ik snap niet waarom het allemaal zo oneerlijk verdeeld is.

De Naald.

 Posted by at 12:30
mrt 102008
 

Bosnische kinderen zoeken voor 18 dagen een gastgezin.
De jeugd heeft de toekomst. Dat klinkt zo simpel,  zo logisch. Voor veel kinderen ziet de toekomst er echter helemaal niet leuk uit. Een goed begin is het halve werk, nog zo’n bekende  uitspraak. Maar er zijn kinderen die helemaal geen goed begin doormaken. Kinderen uit gebroken gezinnen, uit gezinnen met problemen van welke aard dan ook waardoor deze gezinnen financieel en/of sociaal letterlijk aan de grond zitten. Kinderen die aan alle kanten “kansarm” zijn. Zo ook de 150 Bosnische kinderen die we dit jaar uitnodigen uit het voormalige oorlogsgebied rondom Srebrenica.
Europa Kinderhulp zoekt voor de periode 28  juli-15 aug 2008 gastouders die gedurende deze periode twee Bosnische kinderen willen uitnodigen voor een vakantie bij hen.  Deze kinderen zijn afkomstig uit de omgeving van Srebrenica: Travnic, Zvornik en Tuzla.  in de leeftijd van 9+ tot en met 12 jaar. De kinderen worden in tweetallen geplaatst.
Voor informatie   Tel 0497-517948 mail to: mroos3@chello.nl   www.europakinderhulp.nl

 Posted by at 12:29
mrt 102008
 

Op 29 februari werd het convenant Aangenaam Rijpelberg gesloten tussen v.l.n.r. Wijkraadvereniging Rijpelberg (M. v. Hees), KDS Fontys (W. den Ouden), Gemeente Helmond (F. Stienen), Woonpartners (G. de Wilde), Wijkraadvereniging Rijpelberg (J. de Bruyn, zittend) en SWH (A. Christophersen, staand). Doel van dit convenant is samenwerking om Rijpelberg een aangename woonwijk te laten blijven en de bewoners te activeren hieraan mee te werken.
Zo’n 60 bewoners deden de eerste stap al op zaterdag 1 maart in de Brem. Tijdens vijf workshops onder de titel Aangenaam Rijpelberg discussieerden zij over het Frieslandpad, het Broedersbos, Zorg en Welzijn, Vrijetijdsbesteding 18+ tot 35 jarigen en Overige zaken. Er kwamen veel positieve suggesties voor de wijk. Wethouder Stienen zoekt middelen om de belangrijkste suggesties te verwezenlijken. Bijvoorbeeld verlichting op het Frieslandpad. De workshops worden verder uitgewerkt als vervolg van het project

 Posted by at 12:26
mrt 102008
 

De Inspectie voor de Gezondheidszorg laat zorginstellingen sinds twee jaar een lijst met 59 kwaliteitsvragen invullen.
Voor risicovolle situaties worden punten toebedeeld. Vier aspecten zijn zo maatgevend voor de kwaliteit van zorg, dat zorginstellingen op die items extra punten kunnen verdienen of verliezen. Het gaat hierbij om ziekteverzuim, het aantal meerpersoonskamers, het aantal doorligwonden bij klanten en het aantal klanten dat wordt vastgebonden en daar eventueel letsel bij oploopt. Hoe lager het totale aantal punten, hoe beter de kwaliteit van zorg. Een landelijk overzicht van de scores van het onderzoek dat de Inspectie in 2006 heeft gehouden, is nu als ranglijst gepubliceerd. Hierdoor kan de kwaliteit van 228 verpleegunits worden vergeleken en daardoor is het voor onder andere (toekomstige) klanten en hun familie een erg waardevol instrument.
Savant heeft een goede score behaald. Ze staat op nummer 20 met zorgcentrum Alphonsus in Helmond en op 63 met woonzorgcentrum De Lisse in Asten. Continue reading »

 Posted by at 12:18
mrt 102008
 

Naar Valencia met de groenteboer Jan van Bladel
Afgelopen week mocht ik als verkoper van sinaasappels en mandarijnen van het merk PURA FRESCH een reischeque overhandigen aan fam Wevers uit brouwhuis. Vijf dagen naar Valencia voor twee personen.
Bij aankoop van sinaasappels of mandarijnen krijgt de klant een code mee die op de fruitzak gedrukt staat. Deze code moet via internet geactiveerd worden en via de site kunnen de klanten zien waar de prijzen vallen:
www.purafresh.nl
Deze actie loopt nog zes weken door dus wie gratis op vakantie wil koop lekkere sinaasappels en mandarijnen bij Jan van Bladel de groenteboer in Brouwhorst en maak een kans.Op de foto Jan van Bladel die de prijs overhandigd aan Maud Wevers en haar vader die erg blij waren met de gewonnen reis.

Super de Boer – Ron Hendriks

Al 20.000 aan prijzen bij Super de Boer Monopolyspel gevallen
De kinderen van familie de Bree zijn in de prijzen gevallen bij het Monopolyspel met een uitwerptent.
Ook de dochters van de familie Roefs hebben geluk, zij hebben een bakfiets gewonnen. Verder zijn er koffersets, tassensets, reischeque’s etc. bij zeer veel gelukkigen terechtgekomen, alleen al bij de Super de Boer – Ron Hendrikx zijn er al 20.000 prijzen gevallen in allerlei grootte.
De actie is een doorslaand succes en overtreft alle verwachtingen volgens Ron Hendrikx.

 Posted by at 12:12
mrt 102008
 

De afgelopen maanden zijn met verschillende buurtbewoners interviews gehouden.
Op 27 maart willen we de geïnterviewden en andere geïnteresseerden uitnodigen om kennis te nemen van de resultaten.

Vervolgens wordt afgesproken op welke manier het initiatief verder uitgewerkt kan worden.
De bijeenkomst begint om 19.30 en vindt plaats in De Brem.

Mocht u ook geïnteresseerd zijn, dan kunt u het hiernaast staande formulier invullen en terugsturen naar: ABCD Actief Rijpelberg, Rijpelplein 1, 5709 BT  Helmond.

U kunt ook per mail reageren naar brem@swhhelmond.nl Continue reading »

 Posted by at 11:52
mrt 102008
 

In de vastentijd worden wij opgeroepen om ons, net als Jezus in de woestijn, terug te trekken in de stilte.

De stilte is nodig om na te denken over de plek die God inneemt in ons leven. Kan ik God die plaats geven die Hem toekomt? Wie kiest voor God, kiest voor de ander, de naaste. Wie kiest voor God, gaat in navolging van Jezus de weg van soberheid, spiritualiteit en solidariteit.

Laten we ons in deze Veertigdagentijd oefenen in gebed en in soberheid. Laten we omzien naar hen die gebrek lijden en die aan de rand van de samenleving staan. Laten we meedoen met projecten van de Vastenactie om gerechtigheid en vrede dichterbij te brengen. Moge deze vastentijd voor u vruchtbaar zijn als voorbereiding op het Paasfeest.
Onze actie in de Veertigdagentijd:
In het dorpje Nangathur (India) staat al jaren een grote parochiekerk, maar kerkgangers zitten er niet op kerkbanken maar op de grond.  Met uw hulp kunnen we hen aan kerkbanken helpen. De kerk ‘Our Lady’ staat in de thuisparochie van Pater Simon Benjamin, onze priester uit India die werkzaam is in onze parochie Brouwhuis-Rijpelberg. Continue reading »

 Posted by at 11:43
mrt 102008
 

Het weekend was aangebroken en uit voorzorg hield ik mijn mobiele telefoon angstvallig bij me.
Ik wist dat de Duitse herder teef Layla, moeder-in-spe, ongeveer rond deze tijd was uitgeteld; aan de grootte van de pups op de echo te zien kon ze ieder moment gaan bevallen…
En ja hoor, zaterdagavond rond een uur of  7 ging de telefoon en sprak een extreem nerveuze stem aan de andere kant: ‘Volgens mij is het zover; ik zie aan de blik in d’r ogen dat ze zich nu net zo voelt als ik toen ik moest bevallen van Kaitlynn (de oudste dochter van de familie)!’ Hoewel ik kon horen dat ze bloedserieus was, kon ik een lach niet onderdrukken. Layla had zich geen meer toegewijde oma kunnen wensen!
Mevrouw Hensby sprak verder: ‘Ze is al een tijdje erg onrustig en weet haar draai niet te vinden. Ze heeft niks gegeten vanavond en loopt zo af en toe te piepen, ook likt ze vaak aan haar achterste. Haar deken is helemaal nat, ik denk dat het vruchtwater is!’

Na verder navragen bleek Layla echter nog geen tekenen van persweëen te vertonen. Daarom gaf ik haar het advies om nog eventjes af te wachten; de pups waren zeker op weg! Na nog een paar dingen met haar te zijn doorgelopen voor de voorbereiding van de bevalling, hing ze op. Continue reading »

 Posted by at 11:38
mrt 102008
 

Maandag 10 en 17 maart organiseert Twirlgroep Cats-City een inloopavond voor peuters en kleuters van 3 en 4 jaar.

De bedoeling is dat we met deze groep kinderen gewoon lekker gaan bewegen met of zonder muziek en spelenderwijs de basisbewegingen gaan leren van de twirlsport. Zoals o.a. het leren huppelen / springen / evenwicht bewaren /ballet en turnoefeningen enz. enz. De basis van het twirlen, ballet, turnen en dansen leren deze kinderen van de deskundige leiding. Continue reading »

 Posted by at 11:30
mrt 102008
 

Veel mensen voelen zich ‘alleen’. Af en toe alleen zijn is best prettig, maar als je altijd alleen bent, kun je daar somber en verdrietig van worden. Voor iemand met een psychiatrische achtergrond kan dit een groot probleem zijn. Mensen die te kampen hebben met psychische problemen zijn vaak mensen kwijtgeraakt die hun dierbaar waren. Wat men wil is weer in contact komen met mensen. De doelstelling van het project is om het sociale isolement te doorbreken waar deze mensen in terecht zijn gekomen. Continue reading »

 Posted by at 11:29
mrt 102008
 

Bent u op zoek naar een basisschool voor uw kind? Kom dan zeker eens kijken op Den Bongerd! Dat kunt u doen door een afspraak te maken of u komt naar de
open dagen op 2 april en 23 april van 8.30 u. – 12.30 u.
Op Den Bongerd maakt u kennis met:
–    een enthousiast team
–    een veilige schoolomgeving
–    een continurooster
–    buitenschoolse opvang in het schoolgebouw
–    moderne leermethodes en materialen
–    duidelijke leerlingenzorg
–    een kleinschalige school
Kortom: Den Bongerd is een actieve school waarover de ouders en de kinderen dik tevreden zijn. Graag tot 2 of 23 april!!
Team Den Bongerd.

 Posted by at 11:27
mrt 102008
 

In het januarinummer is door een ingezonden brief aandacht gevraagd voor de lange wachttijden bij Apotheek de Rijpel. De Apotheek heeft daarop zelf aangegeven waardoor de wachttijden zo hoog oplopen.

In een artikel in het februarinummer wordt hier ook op ingegaan door een lezer van het januarinummer. Ikzelf vind het heel vervelend dat hij of zij de persoon die de wachttijden constateerde zoveel kritiek geeft. Het gaat er niet om of je er tegen kunt lang te moeten wachten. Het gaat er ook niet om dat die wachttijden ontstaan door de nauwkeurigheid van de apotheker. Het gaat erom dat je het gevoel krijgt dat de apotheek zelf de lange wachttijden laat ontstaan door maar één assistente de klanten achter de balie te laten helpen, terwijl er meer assistentes zijn. Wellicht zijn zij recepten klaar aan het maken die per fax zijn binnenkomen of hebben zij andere werkzaamheden opgedragen gekregen. Ook bij mij roept dat lang wachten wrevel op. Niet meer snel naar de apotheek kunnen, bij de huisarts heb je namelijk ook al lang moeten wachten. Niet vergeten moet worden dat tegenwoordig voor al deze uren vrij moet worden genomen van het werk. Je kunt niet zomaar even naar de huisarts, tandarts of ziekenhuis. Je dient er vrij voor te nemen. En het levert beslist minder stress op als je merkt dat een apotheker meerdere assistentes inzet om de klanten te helpen bij drukte. Dat het in december, zoals de apotheker aangaf, druk was door ziekte zal beslist waar zijn. Maar dat er maar één assistente de klanten helpt en er meerdere assistentes met andere werkzaamheden bezig zijn is ook waar en dat was niet alleen in december het geval. Dat is volgens mij wat de briefschrijver in het januarinummer constateerde en daar moet ik hem gelijk in geven.

AZ

 Posted by at 11:21
mrt 102008
 

Verhalen en informatie voor familieleden van mensen met een psychiatrische aandoening
Door het samenwerkingsverband Mantelzorgers van mensen met een psychiatrische aandoening is onlangs het boekje ”In Zicht” uitgebracht.
Dit boekje bevat (ervarings)-verhalen van familieleden van mensen met een psychiatrische aandoening en informatie die van belang kan zijn voor deze groep.
Daarnaast is het boekje ook geschikt voor professionals die in hun beroepspraktijk familieleden tegenkomen en voor andere geïnteresseerden. Continue reading »

 Posted by at 11:15
mrt 102008
 

Kat & Hond
Beste dierenvrienden
De vraag: “Mijnheer Frans, ik krijg voor mijn communie in april een hondje en wel een puppy. Hoe kan ik zien of  het wel gezond is?”

U kunt niet altijd gemakkelijk zien of een puppy gezond is, maar als u een puppy gaat kopen, zijn hier een paar tips die u kunnen helpen.
•  Een puppy mag niet schuw of teruggetrokken zijn.
• Het moet spontaan naar u toe komen als u het lokt; zelfs iets dat op verlegenheid lijkt, is niet  goed.
• Het diertje mag niet schrikken als u het op de  juiste manier optilt.
• Het hondje moet schoon zijn.
• De vacht moet goed aanvoelen en mag geen kale, ruige  of verkleurde plekken vertonen.
• De haren rondom de anus moeten schoon zijn, resten van ontlasting kunnen aangeven dat het     diertje diarree heeft en dat kan een aanwijzing zijn dat het ziek is. Continue reading »

 Posted by at 11:13
mrt 102008
 

Binnenprogramma: Maandag t/m vrijdag
Inloop 15.00 tot 17.00 uur.
Dinsdag: Meidenavond 18.30 tot 20.30 uur.
Woensdag: Inloop 18.00 tot 21.00 uur.
Vrijdag: Disco    19.00 tot 22.30 uur (1ste vrijdag van de maand).

Inloop:
Kom gezellig binnen om te poolen, darten, tafelvoetballen, waar je zin in hebt. Of gewoon om te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Je mag binnen als je uit Rijpelberg of Brouwhuis komt en je tussen de 10 en 17 jaar bent.

Meidenavond:
Een avond speciaal voor meiden van 10 tot 17 jaar uit Rijpelberg en Brouwhuis. We doen van allerlei dingen, van knutselen tot koken en van dansen tot gewoon lekker kletsen met elkaar.Kom eens een keer kijken.

Programma Meidenavond Tienerhuis
Voor alle meiden vanaf 10 jaar uit Rijpelberg en Brouwhuis.
Iedere dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur in het Tienerhuis, Rivierensingel 752, Brouwhuis.
Programma maart:
18 maart: paasknutsel 1,00 euro
25 maart: hapjes 1,00 euro
Voor meer info of vragen: Meta Gortemuller.

Disco Tienerhuis: Continue reading »

 Posted by at 11:07
mrt 102008
 

De Helmondse Oecumenische Werkgroep “Heelheid van de Schepping” organiseert op zaterdag 5 april van 11.00 uur tot 14.00 uur nu alweer voor de 12de keer hun jaarlijkse inzamelingsactie, Vraag en Aanbod Internationaal.

De Stichting Vraag en Aanbod in Tilburg knapt gebruikte spullen, in diverse werkplaatsen verspreid over ons land, op voor projecten in de derde wereld. Dit gebeurt door jonge en langdurig werklozen die onder professionele begeleiding voorbereid worden voor werk of verdere scholing. Veel van wat wij niet meer gebruiken kan in de ontwikkelingslanden nog goed worden gebruikt. Uw oude naai- of breimachine en handgereedschap krijgen een tweede leven. Wilt u het ons ter beschikking stellen? Geeft u het dan alstublieft op 5 april tussen 11.00 en 14.00 uur bij een van de onderstaande inzameladressen af. Na een grondige opknapbeurt gaan alle goederen naar projecten in Afrika, waar honderden mensen er mee aan de slag gaan.

Inleveradressen
De overige inzameladressen zijn: Continue reading »

 Posted by at 11:03
mrt 102008
 

Kennismakingslessen twirlen bij The Young Sensation

De Helmondse twirlvereniging The Young Sensation organiseert de aankomende maandagen weer kennismakingslessen twirlen voor meisjes en jongens vanaf vier jaar in de gymzaal van de Praktijkschool, Generaal Snijderstraat 51 in Helmond (tegenover winkelcentrum Straakven).

Wat is twirlen?
Vind je turnen, dansen en ballet leuk, maar weet je niet wat je als sport moet kiezen? Kom dan twirlen! Twirlen is een combinatie van turnen, ballet en diverse dansvormen uitgevoerd met een baton (‘het stokje’). Het is een sport die je in solo-, duo- en teamverband kunt beoefenen en altijd wordt uitgevoerd op muziek. Een hele gevarieerde en leuke sport dus!
Mogen wij ons even voorstellen? Continue reading »

 Posted by at 11:02
mrt 102008
 

Vrijdag 4 april
Familievoorstelling
Arno Huibers jubileumvoorstelling: “Dromen van een clown”. Dromen over een circus. Dromen dat je een clown bent. Dromen dat je wereldberoemd wordt. Paljatsio is een clown, een hele mooie, maar niet wereldberoemd. Ook al is hij bij de koningin geweest. Ziet hij er eigenlijk wel uit als een echte clown? Volgens zijn vader Papajatsio niet. Zijn vader heeft er ooit van gedroomd zelf een wereldberoemde clown te zijn, maar dat is hem nooit gelukt. Hij wil zo graag dat Paljatsio wel beroemd wordt. Zal dat lukken of vindt Paljatsio dat helemààààl niet belangrijk?
Eens heeft zijn moeder tegen Paljatsio gezegd dat hij ooit tussen de sterren zal staan. Ach, als hij maar zijn clownsnummers kan laten zien met het muziekdoosje, of de brandende kaarsjes of…ach teveel om op te noemen. Dan moet daar toch muziek in zitten. En dat zit er ook in. Kijk en luister maar! Een voorstelling met poetische clownsacts en vol muziek.
aanvang: 19.30 uur, entree: . 7,- voor kinderen,.11,- volwassenen Continue reading »

 Posted by at 10:56