feb 032008
 

febr-06.jpg

Senioren vereniging “De Rijpel” (SVR) is één van de actiefste verenigingen in Rijpelberg.
Er staan iedere week een veelheid van activiteiten op het programma zoals, een senioren hobbyclub, volksdansen, biljarten, gym onder leiding van een docente, country dansen, koersballen en deelnemen aan een muziekwerkgroep.
Naast deze wekelijkse activiteiten organiseert de SVR ook allerlei andere activiteiten zoals een kerst-in, carnaval, een fietstocht met buffet en muziek, wordt er tweemaal per jaar gekegeld en gekaart. Er wordt een modeshow georganiseerd en er is jaarlijks een bustocht.
Ook aan andere zaken wordt aandacht besteed. Er is voor de leden van deze vereniging een modern computer instructielokaal aanwezig, waar iedereen kan leren om te gaan met de computer en het internet. Verder is er iedere maand een spreekuur waarin hulp wordt geboden met het invullen van allerlei formulieren.
De contributie bedraagt 15 euro per jaar en voor de activiteiten wordt per activiteit een kleine bijdrage gevraagd.
Lid worden kan vanaf 50 jaar en voor mensen die in de WAO zitten vanaf 40 jaar.
Voor opgave en/of inlichtingen kunt u contact opnemen met Richard van de Vliet (511572) of Loyd Beckles (517877).

 Posted by at 21:43
feb 022008
 

febr-04.jpg

Op 13 januari was er een open dag bij de Citadel. Geïnteresseerden konden een kijkje nemen in het sportcomplex aan de Rivierensingel.
Men kon de sportruimten bekijken, zoals fitness, squash, en de fietshal. Er werd flink gewerkt; de demonstranten baadden in het zweet. Er waren ook demonstraties van dansschool Dede.
Zelfs het jongste lid deed mee. Dat was 3 jaar oud en had de grootste pret. Ze danste alsof haar leven er van af hing, en precies in de maat! Op dezelfde dag vond het 27e darttoernooi plaats in de Citadel. De organisator Johan Moreno verklaarde dat het evenement buitengewoon goed liep. Continue reading »

 Posted by at 21:10
feb 022008
 

Aan alle ondernemers, verenigingen en dienstverleners in de Rijpelberg.
Geachte mevrouw, mijnheer,

Zoals u in het ABCD bulletin in dit nummer van Hofkompas kunt lezen gaat rond deze tijd de officiële website voor de Rijpelberg de lucht in. Op deze site www.rijpelberg.info is alle relevante informatie verzameld, die verband houdt met de Rijpelberg. Een onderdeel van deze site is de Goudgele Rijpelgids, een gouden of zoals anderen zeggen een gele gids voor de Rijpelberg.

Deze Goudgele Rijpelgids wil het complete aanbod laten zien van relevante bedrijvigheid, verenigingen en diensten die in of nabij de Rijpelberg beschikbaar zijn voor de bewoners van de wijk. Dat kunnen Continue reading »

 Posted by at 21:07
feb 012008
 

In Wijkcentrum de Brem gelegen aan Rijpelplein 1 kunnen bewoners informatie vragen over wonen, werken, gezondheid, inkomen en besteding, regelingen en voorzieningen, welzijn, recht, arbeid, onderwijs, vrijwilligerswerk, vrije tijd en sport.
Bewoners kunnen ook klachten kwijt over zaken die met de leefbaarheid te maken hebben, zoals vandalisme, vernielingen, overlast. U wordt geholpen om de klacht bij de juiste persoon neer te leggen, zodat er ook iets aan wordt gedaan.
De bewonersinformatie gaat actuele sociale en maatschappelijke informatie toegankelijk maken. Dat zal worden gedaan door informatie door te geven via het wijkblad en andere media, door het organiseren van thema-avonden etc.
De bewonersinformatie wil ook zorgen dat bewoners in contact gebracht worden met bestaande voorzieningen, verenigingen en organisaties in de wijk. U wordt Continue reading »

 Posted by at 21:27
feb 012008
 

febr-05.jpg

Op maandag 4 februari was er het Kindercarnaval in De Brem! Het was lekker druk met veel feestende kinderen! Samen met de jeugdraad De Fredjes opende ceremoniemeester Lodewijk den Breejen het carnaval in Rijpelberg.
Op deze middag waren er verschillende optredens van de show en dansvereniging de Lolbroeken en verzorgde NEOS Crew Helmond zijn spetterende streetdance. DJ Timo had zijn beste feestmuziek meegenomen en dat was te merken!
Ook dit jaar werd er weer geschminkt voor diegenen die dat nog niet waren of het nog mooier wilden laten maken. Verder was de hele middag de Clown Lusco aanwezig om voor iedereen een ballon op te blazen en te knopen in een leuke en grappige vorm zoals een hond of een zwaard.
De werkgroep Kindercarnaval van de WVR kan terugkijken op een geslaagde middag. We willen daarom iedereen bedanken die het Kindercarnaval dit jaar weer mogelijk hebben gemaakt.

 Posted by at 21:25
feb 012008
 

De politie wil graag in contact komen met getuigen van een vernieling op zondag 25 november. Een 62-jarige Helmonder reed rond 14.00 uur met zijn auto over de Rijpelbaan.
Bij het viaduct van het Sjef de Kimpepad over de Rijpelbaan merkte de man dat er iets op de auto werd gegooid. De man stopte en zag vijf jongeren weglopen. Op de motorkap van de auto zat een beschadiging, vermoedelijk veroorzaakt door een steen. Op het viaduct stond ook een echtpaar dat de jongeren waarschijnlijk heeft gezien. De politie van Helmond-Oost wil graag met dit echtpaar of andere getuigen in contact komen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

 Posted by at 21:24
feb 012008
 

De gemeente en de politie willen de bewoners van Helmond helpen auto-inbraken zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is er een speciale spiegelhanger gemaakt.
Aanleiding campagne
Het aantal auto-inbraken in Helmond blijft stijgen. In 2007 is het aantal inbraken in auto’s aan het einde van het jaar 778. In 2006 was er sprake van 995 auto-inbraken, in het jaar daarvoor was dat aantal 678, een afname ten opzichte van 2004 toen het ging om een aantal van 871.
Wanneer speciale aandacht wordt gevraagd voor het terugdringen van auto-inbraken, blijkt het aantal terug te lopen.

Spiegelhangers
De gemeente en de politie willen de bewoners van Helmond helpen auto-inbraken zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is er een speciale Continue reading »

 Posted by at 21:22
feb 012008
 

Aanleiding van de bijeenkomst.
In Rijpelberg zijn verschillende buurtpreventie-initiatieven genomen. Omdat niet precies meer duidelijk was wat de status van deze initiatieven precies is, is het initiatief genomen voor alle bestaande, slapende en beginnende initiatieven een gezamenlijke avond te organiseren. Op deze manier wordt duidelijk in welke buurten wel en welke geen acties meer worden ondernomen in het kader van buurtpreventie. De avond kon tegelijkertijd gebruikt worden om af te spreken hoe in een aantal gezamenlijk activiteiten opgetrokken kon worden, b.v. het organiseren van een cursus Buurtpreventie, die mensen steun kan geven bij de aanpak van Buurtpreventie in de eigen buurt.

Groepen in Rijpelberg die waren uitgenodigd zijn:
*Doliwood (Drentehof, Limburghof Overijsselplantsoen en een eigen website)
*Peelhof (nog niet gestart)
*Twijnsterhof/Kempenhof (gestopt)
*Baroniehof (in oprichting)
*Gooisehof (nog niet gestart)
De bijeenkomst wordt geopend met een korte uiteenzetting over doel en functie van buurtpreventie door de opbouwwerker Renie Groenendal. Continue reading »

 Posted by at 21:17
feb 012008
 

Onder de kop “Een tweede product van RWE”  (was voorheen Obragas) zijn door onze leverancier van de veel te dure stadsverwarming kaartjes verspreid om te besluiten een tweede product af te gaan nemen van deze energie-aanbieder. RWE, zo staat er te lezen, levert namelijk zowel gas als elektriciteit (geen stadsverwarming (?) aan wie betaalt Naald dan zijn kostbare eurootjes?). Heeft u maar één product van RWE, dan wil men nu dat u een tweede product gaat afnemen.
Oké, als je dus al elektriciteit afneemt word je nu de kans geboden om ook nog eens, als tweede product, gas te gaan afnemen. Nou is Naald nooit te beroerd en vervloekt Naald al jaren de veel te dure stadsverwarming, dus ik wil wel gas. Naald heeft dan ook direct de kaart ingestuurd met het verzoek om per direct RWE gas te kunnen afnemen.
Nu kan RWE natuurlijk op verschillende manieren reageren.
Ze kunnen om te beginnen bij mij aardgas komen aanleggen. Ik heb nog geen graafmachine in de straat gezien, maar wellicht is die onderweg. Omdat er niet staat “aardgas” maar alleen “gas” kan het ook zijn, dat ze me voorstellen een LPG-tank in mijn achtertuin aan te leggen. Maar ja, wie zit er nu op een LPG-tank in zijn achtertuin te wachten. Bovendien, dat is levensgevaarlijk. Als die ontploft staan er gewoon 25 minder woningen in Rijpelberg, dus dat is eigenlijk geen optie.
De volgende optie die ze nog hebben is het leveren van gas in een fles, je weet wel een soort campinggas. Ik zie het al voor me, iedere week de wagen van RWE die de straat in komt rijden om mij gelukkig te maken met hun gas uit de fles.
De laatste optie is een excuus, namelijk dat ze dat kaartje nooit naar mij hadden moeten sturen. Dat excuus zal er wel niet komen.
Maar alle gekheid op een stokje, RWE bedoelt natuurlijk aardgas en waarschijnlijk is het een soort verborgen enquête om te pijlen hoe tevreden we zijn met de stadsverwarming. Immers als nu niemand de kaart terugstuurt met het verzoek om de levering van gas, dan kan men de aankomende jaren weer roepen, dat die stadsverwarming zo populair is. Een dringend advies dus van De Naald, allemaal de kaart terugsturen met het verzoek om “gas” van RWE te mogen afnemen.
De Naald.

 Posted by at 21:16
feb 012008
 

Beste dierenvrienden
De vraag: mijnheer Frans, zijn tafelresten voor de kat goed of slecht?
Een kat die tafelrestjes moet eten, komt niet alleen voedingsstoffen te kort maar krijgt soms ook verkeerde ingrediënten of onjuiste hoeveelheden binnen, zoals zout, peper en vetten.
Een kat kan best een beetje groente krijgen, hoewel een kat geen groenteeter is. Een kat heeft zijn eigen specifieke voedingsbehoefte die niet overeenkomt met die van de mens.
Kortom, tafelresten zijn meestal niet gezond voor een kat. Het geven van tafelresten aan een kitten wordt helemaal afgeraden, hij is nog in de groei en daar moet zijn voeding goed aan zijn aangepast.
Wat doen we met vers vlees? Continue reading »

 Posted by at 21:15
feb 012008
 

In de vorige editie van het Hofkompas heeft u al kunnen lezen over het project Aangenaam Rijpelberg.
De partners in dit project, Stichting Woonpartners, Stichting Welzijn Helmond, Gemeente Helmond en de Wijkraadvereniging Rijpelberg, hebben dit project ruim een jaar geleden opgestart met als centraal doel: de gebruikers van de wijk te betrekken bij het wel en wee van de Rijpelberg. Hiertoe wordt een bijeenkomst georganiseerd op zaterdag 1 maart aanstaande om 12.30 uur in Wijkhuis De Brem. U wordt bij deze van harte uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van dit mooie groenrijke stadsdeel.
De wijk bestaat inmiddels 25 jaar en begint hier en daar haarscheurtjes te vertonen, die nu nog zonder al te veel problemen te repareren zijn. Het is echter noodzakelijk dat de gebruikers/bewoners van de wijk meedenken en meewerken aan die reparatie. Dit kan door aan te geven waar die haarscheurtjes zijn en mee te praten over het repareren en opvullen daarvan; misschien moet er zelfs gesloopt worden en door mee te bepalen wat het hardste nodig is om prettig in Rijpelberg te kunnen leven en/of werken. Uw mening hierover is erg belangrijk!
Op deze dag worden 5 workshops georganiseerd: Continue reading »

 Posted by at 21:08
feb 012008
 

Samenvatting uit bulletin nr.2.
In 2007 heeft een groep enthousiastelingen het nieuwe ABCD initiatief voor onze Rijpelberg  opgestart. Het ABCD initiatief heeft de naam ABCD groep Actief Rijpelberg gekregen. Waar staat dat voor en hoe werkt het? ABCD staat voor Actief Bewoners Capaciteiten Doorverbinden en is  bedoeld om het leven in de wijk aantrekkelijker en minder anoniem te maken. Ons staan tal van initiatieven voor ogen die door u en uw geestverwanten (die u nu nog niet kent) kunnen worden gerealiseerd. Inderdaad u leest het goed. De bewoners van de Rijpelberg zullen het samen zelf gaan doen. Maar hoe kent u degenen met overeenkomende kennis en interesses? De initiatiefgroep helpt  en maakt middels vragenlijsten en interviews een inventarisatie van in de wijk aanwezige kennis en interesses. Want ABCD werkt alleen als mensen van elkaars bestaan en interesses op de hoogte zijn.  Bel of email dus voor een vragenlijst. We geven de lijst bij u af om zelf in te vullen of we doen het samen. Voorbeelden van mogelijke initiatieven vindt u in de vragenlijst, maar eigen ideeën kunt u er net zo goed in kwijt. Einde samenvatting.

LAATSTE NIEUWS
De Website voor de Rijpelberg is een feit. Waar we in bulletin 2 nog een lans voor moest breken is nu als speerpunt van de ABCD groep Actief Rijpelberg in een recordtempo en met vereende krachten van de grond getild. We zijn er trots op de website aan u te kunnen presenteren.
Het webadres is: www.rijpelberg.info. Continue reading »

 Posted by at 20:54
feb 012008
 

Ondertekening convenant om Rijpelberg toekomstvast te maken.
Op 21 februari wordt om 15.30 u door de Gemeente Helmond, Wijkraadvereniging Rijpelberg (WVR), Woonpartners en de Stichting Welzijn Helmond (SWH) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
De aanleiding om nauw te gaan samenwerken is een groeiend aantal signalen uit de 25 jaar oude wijk. Bij de professionele partners  is er zorg ontstaan over de leefbaarheid en de sociale samenhang in Rijpelberg. De signalen hebben onder andere betrekking op het imago van de wijk naar buiten toe en de beginnende verwaarlozing van het straatbeeld en de openbare ruimten. Hierin werd aanleiding gezien om een samenwerkingsverband aan te gaan die  welstand en leefbaarheid in de wijk bevordert. Via dit convenant verplichten de partners elkaar, op voet van gelijkheid, zich voor de wijk in te zetten en om gedane toezeggingen wáár te maken. Vanuit haar belangenbehartigende functie voor de wijk en haar bewoners heeft de Wijkraadvereniging Rijpelberg hier het voortouw genomen.

De wijk Rijpelberg is een mooie en groenste wijk van Helmond.
Het is een wijk waar bewoners tevreden over zijn en waar men met plezier woont.
De eerste woningen staan er alweer ruim 25 jaar en langzaam maar zeker beginnen zich de eerste haarscheurtjes te vertonen. Deze haarscheurtjes moeten op tijd gedicht worden om te voorkomen dat deze haarscheurtjes kloven worden welke niet meer te repareren zijn. De WVR wil samen met de bewoners en gebruikers van de wijk Rijpelberg hieraan werken. Vandaar dat de WVR een project gestart heeft met de naam “Aangenaam Rijpelberg”.

 Posted by at 20:53
feb 012008
 

Spekzullekes, Spekzullerinnekes,
Na 4 maanden gek worden van ongeduld volgde er op 5 januari een enorme explosie.
Letterlijk, een explosie van kleuren, muziek, emotie, vriendschap en activiteit knalde er in een maand tijd aan mij voorbij.
In het voortraject naar carnaval heb ik ontzettend genoten van de kinderen op het Rode Neuzen bal en op de scholen tijdens onze speciale carnavalslessen waarin we in een ongedwongen sfeer eens iets meer konden vertellen over wat carnaval is en waar het vandaan komt.
Continue reading »

 Posted by at 13:42
feb 012008
 

In de vorige uitgave stond een ingezonden stuk over apotheek De Rijpel. Hieronder een ontvangen reactie:

Proficiat J.M. Wat een goed idee dat u weg gaat bij de Apotheek in de Rijpel. Ja ik erger me er ook aan dat er op de dag van vandaag sommige mensen geen tijd meer hebben en wat erger is personeel onvriendelijk. Helaas, ik moet ook wel is wachten, alleen ik luister dan stiekem mee hoe goed de klant wordt geholpen. Altijd wordt er netjes geluisterd en alles deskundig uitgelegd. Ik vind het normaal als medewerkers eerst het recept af maken waarmee zij bezig zijn. Ik vind dat ik zeer vriendelijk altijd wordt geholpen. Ik ga er met plezier heen en ook ik heb wel eens een gesprek met de apotheker zelf gehad, omdat het personeel zomaar niet alles zelf mag beslissen. Nou ik werd prettig ontvangen en wij kwamen er gezamenlijk uit. Ik ga nu weer even naar de apotheek veel plezier J.M. bij u zoektocht waar u niet meer hoeft te wachten.
PW

febr-03.jpg

Het huisvuil wordt bij ons op maandagochtend opgehaald en je mag de bak dan ook pas ‘s ochtends buiten zetten maar wanneer moet die dan weer terug????
Het is nu donderdag 11 uur en zie wat er nog staat. Een container van Kempenhof op het Twentehof. Hoe komt die bak op het Twentehof?

 Posted by at 13:03
feb 012008
 

Als er zich nieuwe dossiers aandienen, als er nieuwe ontwikkelingen in de stad gaande zijn, of als er ergens problemen opdoemen die ons allemaal aangaan, dan is het de taak van de politiek, de raad en het college, om hier adequaat op te reageren. Na eventuele deskundigen gehoord en gesproken te hebben lijkt het logisch dat de politiek hierover gefundeerde standpunten inneemt en dat de zienswijzen van de verschillende politieke stromingen besproken worden in de raadsvergaderingen. Uiteindelijk zal dit er toe moeten leiden dat er iets, voorlopig niets of echt niets gedaan gaat worden op het betreffende dossier, of met het gesignaleerde probleem. Niet altijd zijn het nieuwe zaken waarmee de politiek zich bezig houdt, maar zijn het vraagstukken die van alle tijden zijn, dus zo oud als Methusalem. Zo is het ook met het armoededossier. Dus niet meer al te veel kletsen, maar nu gewoon je verantwoordelijkheid nemen en duidelijk aangeven hoe je als gemeente van plan bent mensen met lage inkomens te ondersteunen. Niet het aanwezige geld is het probleem maar de bereidheid om het geld hiervoor in te zetten. Armoede is een relatief begrip. In Hollywood ben je arm als je het zwembad zelf moet schoonhouden. Arme tweeverdieners in Dierdonk kunnen zich de huishoudelijke hulp nog maar twee uur per week veroorloven en Rijpelbergers zijn arm te noemen als er niet iedere dag een warme maaltijd te genieten valt. Onlangs is de dunne armoedenota van de wethouder van Sociale Zaken verschenen en de Helmondse Politiek heeft hierop flinke kritiek. Zelfs de coalitiepartijen, CDA en VVD, vinden het, als we de verslaggeving in het ED mogen geloven, een mager rapport dat bovendien wel erg laat verschenen is. Ontijdig, onvoldoende en onvolledig zijn dus de sleutelwoorden die dit rapport meekrijgt. Met name de kritiek van het CDA en de VVD is niet geheel terecht. Beide partijen domineren al honderd jaar de Helmondse politiek en als zij in het verleden slagvaardiger geweest waren dan had Helmond, met haar duizend armoedegezinnen, nu al jaren een armoedebeleid dat recht doet aan de problematiek die nu voorhanden ligt. Een geval van prioriteiten, van de pot verwijt de ketel, of van boter op het hoofd?

 Posted by at 12:55
feb 012008
 

febr-02.jpg

Zomaar een dagje in Dierenkliniek “ Brouwhuis” (102)
Ik kende de familie Hensby redelijk goed. Ze waren al meer dan anderhalf jaar een vaste klant geweest met hun trouwe Duitse Herder Spencer…
Ik was erbij toen hij z’n vaccinaties kreeg en ook toen hij een keer enorme buikpijn had en erg moest braken. Voor dat laatste waren een paar pilletjes en een aangepast dieet gelukkig voldoende om hem weer vrolijk en blij te laten zijn!
Maar toen kwam die ene dag dat Spencer met zijn baasjes bij me kwam om iets dat een stuk ernstiger bleek… Spencer had heel veel moeite om op te staan en wilde dat ook niet meer. Zijn buik leek een heel stuk groter te zijn geworden. Tijdens onderzoek bleek dat Spencer een tumor in zijn milt had, die heel agressief was en was gaan bloeden. Spencer had nu al zo veel bloed verloren en was al zo slap, dat hij een operatie niet meer aankon. Samen met meneer en mevrouw Hensby hebben ik toen afscheid van hem moeten nemen en is hij ingeslapen. Een maand later kreeg ik een telefoontje van mevrouw Hensby. Hoewel ze het verlies van Spencer nog steeds maar moeilijk konden bevatten, begon het gemis hun nu wel erg parten te spelen. Daarom, vertelde ze me, hadden ze besloten bij een fokker te gaan kijken voor een nieuwe pup. In het weekend zou het gaan gebeuren… Spannend! Continue reading »

 Posted by at 12:51
feb 012008
 

De winkel van Terre des Hommes op de markt bestaat begin maart alweer 1 jaar. De groep vrijwilligers die de schouders eronder heeft gezet, kan terugkijken op een geslaagd jaar.

De opbrengst van de winkel is boven verwachting en steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de gezellige winkel op de Markt 209 in het Helmondse centrum. In de winkel wordt een zeer gevarieerd aanbod van tweedehands spullen van hoge kwaliteit verkocht. Kleding, schoenen, boeken, kleine huisraad, sieraden, schilderijen, speelgoed, teveel om op te noemen. En dat alles voor hele lage prijzen.
Een bezoek aan de jarige Terre des Hommes winkel is zeker de moeite waard. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de ondersteuning van kansarmen in de Derde Wereld. Met de opbrengst van de winkel draagt Terre des Hommes Helmond bij aan de verbetering van levensomstandigheden van kinderen uit gezinnen die in de steengroeven van Bangalore in India werken. Een mooi doel, waar de vrijwilligers, waar de winkel overigens alleen mee draait, zich graag voor inzetten!
Loop Gerust Eens Binnen Bij Terre Des Hommes En Laat u Verrassen Door Ons Veelzijdige Assortiment. Ook Alleen Rondkijken Mag!

De openingstijden zijn: maandag van 13.30-17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur

 Posted by at 12:50
feb 012008
 

Wonen, zorg en recreatie. Alles onder een dak.

De carnaval is weer achter de rug, dus genoeg gefeest zou je zeggen, maar wij feesten gewoon door bij de Rivierenhof met de volgende activiteiten:
Woensdag 5 maart:
Een blikvanger!!! Crazz Optics.
De opticien aan huis, in de Rivierenhof. Gratis voor u een oogmeting, oogdrukmeting en deskundig advies. Crazz Optics heeft ook een uitgebreide collectie monturen en brillen hoeven niet altijd prijzig te zijn! Inclusief gratis koffie, thee of frisdrank, tevens kunt u tegen betaling die middag ook overheerlijke pannenkoeken eten.

Dinsdag 11 maart: Prijskienen
Aanvang: 19.00 uur
LET OP!!! Per 1 maart wordt een straatje van 6 kaarten € 3.50 en een driekaart kost € 1.75.
TOT DAN!!!

 Posted by at 12:42
feb 012008
 

Heel recent hebben we in de regionale kranten kunnen lezen over de grote (financiële) problemen van diverse kerken. Ook in onze parochie is dit een onderwerp van permanente zorg.
Binnenkort worden alle parochianen weer benaderd voor de jaarlijkse kerkbijdrage. Uw bijdrage is heel hard nodig want in financieel opzicht lijkt het opnieuw een heel moeilijk jaar te gaan worden.

Uw bijdrage is geheel bestemd voor  onze eigen parochie.
En zoals u weet bestaan de enige inkomsten van de parochie uit bijdragen van parochianen. Daarom vragen wij u wederom een financiële bijdrage om het werk in de parochie mogelijk te maken, want onze kerk is van blijvende waarde.
• De kerk is de plaats waar je samenkomt om God te ontmoeten, zoals vele generaties vóór ons ook al deden. Waar het niet gaat om wat je bezit of wat je presteert, maar om wie je bent. Een plaats waar iedereen welkom is. Dat is iets van blijvende waarde. Continue reading »

 Posted by at 12:39
feb 012008
 

Kaarten maken B & W (Beckles & Webb)
Iedere maandag  (van 9.00-11.45 u), dinsdag (van 19.30-22.00 u) en woensdag (van 9.00-11.45 u) kaarten maken met diverse technieken. De kosten zijn 2,60 euro. Dit is inclusief een kop koffie of thee en al het materiaal dat u nodig heeft. Kom gerust eens kijken wat we maken. Als u interesse heeft en/of iets meer wil weten, bel ons dan gerust op 517635 of 517877. Plaats van deze activiteit: Wijkhuis De Brem.

Hobbyclub in De Brem
Ook zin om mooie werkstukjes te maken, en ben je tussen de 5 en 11 jaar? Elke donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur komt de Hobbyclub bij elkaar. Lijkt het je leuk om met de Hobbyclub mee te doen, bel dan met Jolanda Saelmans op 511344. Continue reading »

 Posted by at 12:38
feb 012008
 

Binnenprogramma:
Maandag t/m vrijdag: Inloop 15.00 tot 17.00 uur
Dinsdag: Meidenavond 18.30 tot 20.30 uur
Woensdag: Inloop 18.00 tot 21.00 uur
Vrijdag (1ste vrijdag van de maand) Disco 19.00 tot 22.30 uur

Inloop
Kom gezellig binnen om te poolen, darten, tafelvoetballen, waar je zin in hebt. Of gewoon om te kletsen met je vrienden en vriendinnen. Je mag binnen als je uit Rijpelberg of Brouwhuis komt en je tussen de 10 en 17 jaar oud bent.

Meidenavond
Een avond speciaal voor meiden van 10 tot 17 jaar uit Rijpelberg en Brouwhuis. We doen van allerlei dingen, van knutselen tot koken en van dansen tot gewoon lekker kletsen met elkaar. Kom eens een keer kijken en neem gerust een vriendin mee!

Disco: Continue reading »

 Posted by at 12:27
feb 012008
 

febr-01.jpg

Op donderdag 24 januari was er een speciale bedankavond georganiseerd door de medewerkers van het Tienerhuis Skatepark. Zij wilden Fleur, haar vader Werner en alle sponsors hartelijk bedanken voor hun gulle gift. Dankzij hen kan er medio april begonnen worden met de bouw van de Skatepool!!!!
Deze wordt natuurlijk ook feestelijk geopend, waar u als wijkbewoners ook bij aanwezig mag zijn. Wanneer deze opening zal plaatsvinden is nog niet bekend.
Houd hiervoor dit wijkblad in de gaten! Het was een gezellige avond waarbij Fleur in het zonnetje is gezet! Namens ons allemaal;
Fleur je bent een kei, nogmaals BEDANKT!!!!

 Posted by at 12:25