jan 242008
 

Kindercarnaval
Op maandag 4 februari is het Kindercarnaval in wijkcentrum De Brem. Op deze middag zijn er verschillende optredens van de show- en dansvereniging De Lolbroeken en de break- en streetdancegroep NEOS Crew Helmond. Natuurlijk zal de jeugdraad ‘de Fredjes’ aanwezig zijn. Een DJ zal zorgen voor lekkere carnavalsmuziek en er zal worden geschminkt! De middag duurt van 13:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Allemaal tot maandag 4 februari! Continue reading »

 Posted by at 11:37
jan 242008
 

jan-08.jpg

Op 22 december was het wederom raak op de Weg door de Rijpel ter hoogte van het Sallendhof. Er vond een frontale aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Gelukkig vielen er geen gewonden. Indien echter een fietser op het moment van de frontale botsing daar aanwezig was geweest, had het heel anders kunnen aflopen.
Al zeer geruime tijd tracht de Wijkraadvereniging Rijpelberg (WVR) de gemeente te bewegen maatregelen te nemen op de Weg door de Rijpel om de verkeersveiligheid te verhogen. De gemeente Helmond wil daar helaas steeds niets van weten. Wellicht moeten er eerst slachtoffers vallen voordat de gemeente in actie komt, erg triest.

 Posted by at 11:36
jan 242008
 

Per 1 januari 2008
nieuw mailadres stadswacht@helmond.nl
Nieuw telefoonnummer 0492 845970

De stadswachten sporen overlast op en bestrijden deze samen met gemeente en politie. Helmonders kunnen bij de stadswacht overlast melden van hondenpoep, loslo-pende honden, graffiti en (zwerf) afval. In verband met de verhuizing naar het nieuwe pand aan de Weg op den Heuvel heeft de Stichting Stadswacht een nieuw telefoon-nummer gekregen, namelijk 0492 845970. Tot 31 december is het oude nummer nog mede in gebruik. Vanaf 1 januari 2008 kan alleen nog maar naar het nieuwe nummer gebeld worden. Meldingen kunnen ook per mail gestuurd worden naar  het nieuwe mailadres: stadswacht@helmond.nl. Continue reading »

 Posted by at 11:32
jan 242008
 

scouting-08-01.jpg

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2008!
Hieronder geven wij nog een terugblik op onze kerstmarkt van 22 december 2007.
Een kijkje achter de schermen bij het opbouwen van de traditionele kerstmarkt.
Om 10.00u verzamelen leiding en plusscouts in de blokhut. Onder het genot van een kopje koffie en thee worden de laatste zaken besproken. Dan gaat het team de kou in om samen de grote groepstent op te zetten. Hierin zullen straks de diverse eetkraampjes te vinden zijn. Buiten gaan een aantal scouts aan de slag met hout en touw (pionieren). Zij geven de tent de aanblik van een skihut en ook de ingang van het terrein wordt voorzien van houten balken. Een aantal mensen neemt de inrichting van de binnenbar voor haar rekening, deze moet immers een kerstsfeer uitstralen. Gelukkig hebben de oudste speltakken op vrijdagavond al het nodige werk verricht waardoor het grote opbouwwerk gedaan is. Zoals het altijd gaat met grote activiteiten moeten er ook nog op het laatste moment de nodige boodschappen worden bijgehaald. Iedereen werkt hard, zeg maar gerust heel hard om alles er zo mooi mogelijk uit te laten zien en alles op tijd af te krijgen. Continue reading »

 Posted by at 11:32
jan 232008
 

Met ingang van 1 januari 2008 worden de activiteiten van het Consultatiebureau Brouwhuis van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van Stichting De Zorgboog overgedragen aan het Consultatiebureau Rijpelberg.
Alle ouders/verzorgers die voor hun kinderen een afspraak hebben staan op het Consultatiebureau Brouwhuis, zijn per brief over de verhuizing geïnformeerd.
Alle geplande afspraken voor 2008 blijven op de afgesproken data staan, maar vinden in het nieuwe jaar op de nieuwe locatie plaats.
Voor het spreekuur kunt u voortaan in wijkgebouw Rijpelberg terecht op maandag van 12.45 – 13.45 uur. Het adres van de nieuwe locatie is:
Twijnsterhof 161 te Helmond.

Doelstelling van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van De Zorgboog is een bijdrage te leveren aan het bevorderen en bewaken van een gezonde lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar.
Uitgangspunt daarbij is de eigen verantwoordelijkheid van ouders.

De Zorgboog is een organisatie voor zorg in de regio Zuid-Oost Brabant. Jong en oud kunnen bij De Zorgboog terecht voor onder andere zwangerschapsbegeleiding, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, revalidatie, verzorging en verpleging, behandeling en begeleiding, wonen met zorg en palliatieve zorg.

 Posted by at 22:31
jan 232008
 

Kent u een wijk met betaalbare huur en koopwoningen grenzend aan de bossen met veel uitlopers hiervan in de bebouwing?
Een wijk gebouwd om de woningnood in de zeventiger/ tachtiger jaren op te lossen en waar haast geen problemen zijn.
Een wijk waar de bewoners heel tevreden over zijn en met plezier wonen?
Zo kunnen wij doorgaan met het opsommen van de vele positieve kanten van onze eigen wijk: Rijpelberg
Het is ook een wijk die onterecht een minder goede naam heeft bij anderen.
Maar onze wijk is 25 jaar oud en daardoor ontstaan de eerste haarscheurtjes (je kunt het ook de eerste ouderdomskwalen noemen). En deze haarscheurtjes moeten op tijd gedicht worden om te voorkomen dat het kloven worden die niet meer te repareren zijn. (Want stel je voor dat die anderen gelijk gaan krijgen!)
Uw wijkraad wil deze kloven voorkomen, samen met andere betrokkenen (woningcorporatie, Gemeente, SWH en anderen). Om dit te bereiken is er een project gestart dat de naam Aangenaam Rijpelberg heeft gekregen.
Een arts heeft voor het voorkomen van “ouderdomskwaaltjes” de medewerking van zijn/ haar patiënt nodig. Nou beweren we niet dat Rijpelberg al een patiënt is. Wel zeggen we dat we alle gebruikers nodig hebben voor het nog aangenamer maken van onze wijk. En gebruikers dat bent U, inwoners, maar ook de hier gevestigde ondernemers, verenigingen, maatschappelijke en sociale organisaties, dus iedereen die betrokken is bij Rijpelberg. Zonder onderscheid tussen status en leeftijd, gewoon iedereen. Continue reading »

 Posted by at 22:29
jan 232008
 

Beste dierenvrienden
Allereerst wil ik onze dierenvrienden bedanken voor hun goede wensen voor ons in het nieuwe jaar.

Natuurlijk is er ook nu weer een vraag:
“Mijnheer Frans, zijn rashonden gevoeliger voor ziekten en kwalen dan gewone honden?”
In principe zijn rashonden even kwetsbaar in hun ge-zondheid als gewone honden. Als een hondje door een echte liefhebber is gefokt, waarbij boven alles op de gezondheid is gelet, dan is het zelfs mogelijk dat een rashond gezonder is dan de gemiddelde niet rashond. Er bestaat echter een aantal negatieve aspecten met betrekking tot de rashondenfokkerij.
Gewone honden hebben in het algemeen een gemiddeld uiterlijk, veel rashonden ook, maar er bestaan nogal wat rashonden met een extreem uiterlijk. Continue reading »

 Posted by at 22:28
jan 232008
 

Een cijfer voor hoe zuinig uw woning met energie kan zijn.
Het laatste artikel in de serie “Een beter milieu? Daar zorgen we samen voor!!” kijkt vooruit. Binnenkort krijgen kopers en huurders van woningen te maken met het energielabel. Het is een certificaat waarin staat hoe zuinig of verspillend uw huis is met energie: rood, groen of een kleur ertussenin.
Het label geeft informatie over de hoeveelheid energie die bij gemiddelde bewoning nodig is. Net zoals bij apparaten varieert het label van A tot en met G, waarbij klasse A een energiezuinig huis kenmerkt, en klasse G een huis waar het energieverbruik hoog ligt. De bewoner bepaalt echter de werkelijke energierekening door het woongedrag en stookgedrag. Het huis en de bewoners samen zorgen voor het uiteindelijke resultaat.
Achter op het energielabel staat een aantal adviezen om het huis te verbeteren. Voor een advies op maat kunt u een EPA, een energie prestatie advies, laten uitbrengen. Continue reading »

 Posted by at 22:26
jan 232008
 

Wat was het weer een super leuke jaarwisseling.
De hele dag knallen, vuurwerk afsteken en rottigheid uithalen.
Nu kan ik me nog iets voorstellen bij het afsteken van vuurwerk door de jeugd. Lekker gezellig in groepjes rotjes naar elkaar gooien. Af en toe een vuurpijltjes gevecht, gaten in broeken en jassen branden en als de vingers dan zo koud zijn dat je de aansteker niet meer aankrijgt om het volgende lontje te laten branden lekker naar binnen, voor de tv met wat oliebollen.
Helaas zijn er enkelen die naast het afsteken van vuurwerk het “heerlijk” vinden om rotjes door brievenbussen te duwen van een ander, rotjes  te gooien naar fietsers en auto’s, prullenbakken en telefooncellen op te blazen. Helaas zijn er van dit soort lieden die ik maar voor het gemak tijdelijk gestoord noem.
Dan om precies 0.00 uur is het zover. Dan gaat het grote werk beginnen. Duizenden kilo’s vuurwerk gaan de lucht in en in twee uur schieten we met zijn allen meer zware metalen de lucht in dan het hele afgelopen jaar, met uitzondering dan van de eerste dag. Op de televisie laten ze kopers aan het woord die voor enkele honderden tot duizenden euro’s vuurwerk gaan kopen. Tjé, hoe krijg je dat aangestookt in krap twee uurtjes tijd! Het lijkt mij dat deze iets gestoorder zijn.
Maar het ergste komt pas daarna, dat zijn de meest gestoorde mensen die er rondlopen. Dat zijn die lieden die het nodig vinden om brandweer- en ambulance- personeel te belagen die niets meer doen dan wat hun roeping is, u en mij helpen als we in nood verkeren. Stenen door de ruit van een ambulance! Brandweerlieden die de hulp moeten afwachten bij het blussen van een school van de mobiele eenheid. Het is toch niet voor te stellen dat wij als gewone mensen deze meest gestoorde lieden hun gang laten gaan! Je zou maar degene zijn waar de ambulance naar op weg is. Vandaar deze eenmalige oproep, heb je gezien dat een hulpverlener het werken is belet, meld je dan direct als getuige bij de politie. Dat is de enige manier om deze meest gestoorde groep lieden aan te pakken.

De Naald.

 Posted by at 22:26
jan 232008
 

Het kan ieder gezin overkomen: ziekte, een moeilijk kind, financiële problemen, eenzaamheid, overbelasting. Het leven gaat door, maar soms mis je als ouder even een schouder om op te leunen, een praatpaal of iemand die je iets uit handen kan nemen. Sommige ouders met kleine kinderen hebben maar weinig mensen om op terug te vallen. Vrijwilligers van Home-Start (een project van Humanitas) bieden in deze gevallen (opvoedings)ondersteuning, vriendschap en praktische hulp. De gezinnen die op dit moment gebruik maken van een Home-Start vrijwilliger vinden het fijn om iemand te kennen, die elke week een paar uurtjes tijd neemt om bij ze op bezoek te gaan, te luisteren, te praten of samen met de kinderen te spelen. Continue reading »

 Posted by at 22:24
jan 232008
 

Een half jaar was Sako toen hij voor het eerst met klachten bij ons binnen kwam. Deze Berner Sennen had sinds een paar dagen last van braken en wisselende diarree. En aangezien er meer jonge honden zijn met dergelijke klachten, werd er in eerste instantie niet van uitgegaan dat dit verhaal een verrassend staartje kreeg.
Tijdens zijn bezoek aan de praktijk werd Sako helemaal nagekeken. Zijn temperatuur was in orde en ook zijn darmen voelden normaal aan. Bij controle van zijn ontlasting met de microscoop zagen we te veel beweeglijke bacteriën. Als eerste werd gedacht aan een dikkedarmontsteking (colitis) en werd  hij daarvoor behandeld. Sako kreeg tabletten en speciale voeding mee, waarmee hij binnen drie dagen opknapte.
Drie weken later was Sako weer terug op de praktijk. Met dezelfde klachten. Daarnaast was hij ook iets afgevallen, terwijl hij nog in de groei zat. Aangezien hij de eerste keer zo goed op de medicijnen en het voer had gereageerd, werd die behandeling herhaald. Maar nu moesten de klachten dan toch echt wegblijven. Nog voordat de kuur met tabletten en voer was afgemaakt had Sako weer dezelfde klachten, maar nu heviger.
Hij braakte meerdere keren per dag en had continu diarree. Nu was het tijd voor verder onderzoek. In overleg met de eigenaar werd de ontlasting nogmaals gecontroleerd op parasieten, met name op Giardia, een parasiet die vooral bij jonge honden problemen geeft. Daar naast werd bloed afgenomen en op de kliniek onderzocht. Daaruit bleek dat het met de organen allemaal goed gesteld was. Er waren geen aanwijzingen voor een ontsteking of bloedarmoede. Dus werd besloten om ook wat bloed naar het laboratorium te sturen voor onderzoek naar de functie van de alvleesklier.
Op de uitslag moesten we enkele dagen wachten. Continue reading »

 Posted by at 22:18
jan 232008
 

Prins Wilbert 1
C.V. De Spekzullekes.
Onder een enorme belangstelling is in residentie Zaal Vissers zaterdag 5 januari Prins Wilbert 1 onthuld als de nieuwe prins van C.V. de Spekzullekes. Prins Wilbert 1 zal voorop gaan om er ook dit jaar weer een fantastisch carnavals jaar van te maken.
Ik mag me inmiddels dus aan u voorstellen als Prins Wilbert I.
Ik ben 37 jaar, getrouwd met Ellis en vader van Caroline (3) en Charlotte (1). Als vertegenwoordiger voor 3M’s autoschadeafdeling reis ik door Zuidoost Brabant en Limburg om lakkendealers en autoschadebedrijven te bezoeken. Als autoliefhebber is dat één van de leukste dingen die je kunt doen. Mocht ik dan naast mijn gezin nog tijd over hebben dan doe ik alle onderhoud in huis graag zelf. Voor de broodnodige conditie stap ik graag met vrienden op de mountainbike. Iets wat ik hooguit oversla voor bijvoorbeeld… Carnaval. Het mooiste feest van het jaar staat weer voor de deur, en ik ben ongelofelijk vereerd dat ik jullie mag voorgaan in dit fantastische Carnavalsjaar 2008. We gaan er samen “ ut skonste fist van Hellemond “ van maken.
Graag tot ziens bij Zaal Vissers, Residentie der Spekzullekes.

50+Bal “Spekzolen”
Continue reading »

 Posted by at 22:16
jan 232008
 

27 januari a.s. in Sport Citadel Brouwhuis

darten-jan-2008.jpg

Johan Moreno wil weer flink uitpakken in dit nieuwe jaar,
met een groots toernooi: 27 januari a.s. staat de Citadel in het teken van de dartsport.  Hij is er zeker van dat er minstens 128 deelnemers zullen zijn.  Op het moment van dit interview is het aantal aanmeldingen 60, terwijl dat er afgelopen december nog maar 20 waren.  Het is alweer voor de achtste keer dat Moreno dit organiseert.
Johan vertelt:
“Het eerste jaar organiseerde ik twee à drie toernooien per jaar, maar dat werd me teveel. Dus besloot ik het maar eens per jaar te doen. Dat ging beter. Er komt ook zoveel bij kijken – denk maar eens aan het zoeken van sponsors, het maken van een oproep voor deelnemers, enzovoort.
En dat zonder te weten hoeveel deelnemers zich zullen aanmelden: als je sponsors hebt, maar weinig spelers sta je goed voor schut. Op de dag zelf krijg ik medewerkers die de standen en de lijsten bijhouden.  We hebben de leeftijdsgrens op 15 jaar gezet dus je krijgt ook te maken met jeugd, die graag een potje wil darten. De enige wens die ik eigenlijk nog heb is dat er meer dames zullen inschrijven. Vorig jaar hadden we er precies (helaas) maar een. Toen ik tegen haar moest spelen dacht ik een makkie te hebben, maar ik vergiste me vreselijk.  Achteraf bleek dat ze in het Nederlandse team uitkwam, dus dat was op zich wel een leuke belevenis.”
Continue reading »

 Posted by at 22:10
jan 232008
 

De promotie voor de stad Helmond begint zo langzamerhand wel enige irritatie op te roepen. Overal lezen we dat Helmond steeds maar mooier wordt, dat Helmond een stad is om trots op te zijn en dat B en W met de Helmonders genieten van de Helmondse successen die zo zichtbaar in onze groeiende stad aanwezig zijn.  En natuurlijk, de bouwwerken die uit de bergen stenen, zand en cement in het centrum en in de nieuwe wijken verrijzen, rechtvaardigen het begrip mooi en daar mag je best trots op zijn. Maar je hoeft dit niet elke week te lezen.  Er zijn ook dossiers waar het woord trots niet voor zal komen. Helmond heeft bijvoorbeeld het hoogste werkloosheidcijfer van de Brabantse steden. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen trok de PvdA wellicht een te grote broek aan door te beloven dat ze de werkloosheid aan zouden pakken. Onlangs mochten we vernemen dat de PvdA vindt dat het college de grote werkloosheid nu maar eens echt aan moest pakken. Het woordje “echt” geeft hier subtiel weer dat de PvdA vindt dat de gemeente, met hun PvdA-wethouder, die daar verantwoordelijk voor is, er nog te weinig van gebakken heeft. Er wordt te weinig nieuwe bedrijvigheid naar Helmond gehaald, de reïntegratietrajecten staan, wellicht terecht, onder druk en het deltaplan van de wethouder biedt onvoldoende soelaas. Stevige stellingen. Het lijkt er dus op dat het vertrouwen in de eigen wethouder onvoldoende en dalende is. Op zich is het geen schande als het werkloosheidprobleem niet tot het gewenste niveau teruggebracht kan worden, want veel mensen begrijpen best dat de rol van de overheid hierin een beperkte is. Maar, maak dan niet steeds dezelfde fout om de burger dingen te beloven die je niet waar kunt maken. Roep dan niet steeds dat je dit probleem afdoende kan oplossen. Ga er dan niet te veel van uit dat de samenleving maakbaar is. Pasklare antwoorden heeft de PvdA nog steeds niet, dus weer de roep om te doen wat de politiek het liefste doet, het beste kan, maar per saldo weinig oplevert, namelijk discussiëren over het thema. Dat wordt dus weer praten als een kip zonder kop. De centrummanager heeft het mooi gezegd: “De tijd van tokken is voorbij. Het wordt tijd om eieren te leggen.”

 Posted by at 22:06
jan 232008
 

nieuwjaarsduik-1.jpg

Op 1 januari was het dan weer zover. De nieuwjaarsduik in Berkendonk.Het was behoorlijk fris en een beetje somber – het weer, tenminste.

Rond 12.30 uur was er buiten nog geen badgast te zien, maar in de grote, verwarmde tent leek het wel zwembad de Wissen, zo druk was het met in badkleding gestoken mensen. Opvallend veel jongelui. Twee meisjes zeiden dat het voor hen de tweede keer was, en voor hun oom en tante de eerste keer, en dat ze het keigoed vonden om met z’n vieren even in het koude water te poedelen. Continue reading »

 Posted by at 22:05
jan 232008
 

Goede dag redactie Hofkompas.

zo-denken-wij-erover-jan-1.jpg

Bij deze stuur ik een paar foto’s van de Rijpel en daar heb ik niet uren voor moeten lopen. Ik laat mijn hondje uit en dan tref ik dat aan op een pad dat begint bij het groene veldje op de Volderhof en als je dan verder loopt kom je deze rotzooi vanzelf tegen. Over die grijze zak heb ik al een keertje gebeld en ze zouden iemand sturen. Nu we zijn inmiddels ruim 3 weken verder en je raadt het al het ligt er nog en er komt steeds meer bij. Er wordt wel geschreven als u iets opvalt neem dan contact op met zo en zo maar zoals deze beelden laten zien helpt dat niet altijd.

J.M.

zo-denken-wij-erover-jan-2.jpg

 Posted by at 11:41
jan 212008
 

Zoals ieder jaar organiseert het Nederlands Beauraing Comité “Pro Maria” afdeling bisdom Den Bosch voor het distrikt Helmond en Eindhoven weer een vierdaagse verzorgings bedevaart naar het Belgische bedevaartplaatsje Beauraing van zaterdag 17 mei t/m dinsdag 20 mei 2008 met begeleiding van een priester en het Nederlandse Rode Kruis.
Er is goede medische begeleiding aanwezig. Aan deze bedevaart kunnen zieken, gehandicapten, ouderen zowel jongeren, en hun familie en vrienden deelnemen. Continue reading »

 Posted by at 22:20
jan 212008
 

Parochie Brouwhuis-Rijpelberg
Het nieuwe nieuw jaar is al weer begonnen. Wij wensen alle parochianen in alle opzichten een voorspoedig en gelukkig jaar toe. Wij hopen dan dat veel van de voornemens die voor het nieuwe jaar gemaakt zijn, gerealiseerd kunnen worden.
Ook als parochie hopen we dat. Binnenkort worden alle parochianen weer benaderd voor de jaarlijkse kerkbijdrage. Uw bijdrage is heel hard nodig want in financieel opzicht lijkt het een heel moeilijk jaar te gaan worden. Uw bijdrage is geheel bestemd voor onze eigen parochie. Daarom vragen wij u een financiële bijdrage om het werk in de parochie mogelijk te maken, want onze kerk is van blijvende waarde. De kerk is de plaats waar je samenkomt om God te ontmoeten, zoals vele generaties vóór ons ook al deden. Waar het niet gaat om wat je bezit of wat je presteert, maar om wie je bent.
Een plaats waar iedereen welkom is. Dat is iets van blijvende waarde.
De kerk is vaak letterlijk een baken: een markant herkenningspunt in de stad of in het dorp. Als het goed is dan is de kerkelijke gemeenschap ook daadwerkelijk een houvast in het leven.
Een geestelijk thuis en een onbetaalbaar sociaal vangnet voor mensen die dat nodig hebben.
De kerk is ook voor mensen die geen speciale binding met onze kerkelijke gemeenschap hebben een plek van ontmoeting en inspiratie. We komen er samen voor de grote momenten in het leven, zoals doop en huwelijk, en voor momenten van rouw en verdriet. Continue reading »

 Posted by at 22:17
jan 212008
 

zo-denken-wij-erover-jan-1.jpg

Goede dag redactie Hofkompas.
Bij deze stuur ik een paar foto’s van de Rijpel en daar heb ik niet uren voor moeten lopen. Ik laat mijn hondje uit en dan tref ik dat aan op een pad dat begint bij het groene veldje op de Volderhof en als je dan verder loopt kom je deze rotzooi vanzelf tegen. Over die grijze zak heb ik al een keertje gebeld en ze zouden iemand sturen. Nu we zijn inmiddels ruim 3 weken verder en je raadt het al het ligt er nog en er komt steeds meer bij. Continue reading »

 Posted by at 22:12
jan 202008
 

Goede middag
Ik ben benieuwd of ik nu de enige ben die van apotheek ga veranderen en niet omdat ik verhuis maar omdat de Rijpelapotheek zoveel tijd in beslag neemt.
Maakt niet uit wanneer ik ga maar wachten moet je altijd, er wordt niet klantvriendelijk geholpen. De laatste keer stonden er 13 mensen in de rij en er was maar een personeelslid bezig met deze klanten. De andere twee hadden andere bezigheden. Als het zo druk is vind ik dat alle medewerksters zich met de klanten moeten bezighouden. Ook heb ik deze klacht bij de kringapotheek neergelegd, maar die laten wijselijk niks van zich horen. Vandaar dus mijn vraag, ben ik de enige die zich daar groen en geel aan ergert. Lijkt me stug, want als ik daar sta is het zuchten en kreunen niet te overhoren.
Met vriendelijke groet. J.M.

De redactie van Hofkompas heeft een reactie gevraagd aan de apotheker, welke hieronder is weergegeven.

Beste lezers,
Wij vinden het vervelend dat de schrijver van het ingezonden Continue reading »

 Posted by at 12:07
jan 202008
 

Om beter aan te sluiten op de bezoekersstroom hanteren de politiebureaus vanaf 2 januari 2008 andere openingstijden.
Openingstijden
Openingstijden zijn voor Helmond Oost (Deltaweg 185) en Helmond West (Steenovenweg 40-42).
Werkdagen: 09.00-17.00 uur.
zaterdag en zondag: gesloten.
Openingstijden voor Helmond Centrum (Kasteel Traverse 101) zaterdag t/m donderdag 09.00-21.00 uur en op vrijdag 09.00-22.00 uur. zondagen: HCE open 09.00-21.00 uur.

Bezoekersstroom
Uit eigen onderzoek blijkt dat het aantal bezoekers op zondagen Continue reading »

 Posted by at 12:04
jan 202008
 

GGD Brabant-Zuidoost voor de hele regio
De fusie tussen de GGD Eindhoven en de GGD Zuidoost-Brabant is een feit. Vanaf 1 januari gaan beide organisaties samen verder als de GGD Brabant-Zuidoost. De nieuwe GGD werkt voor 21 gemeenten  in de regio’s Eindhoven, Helmond, Peel en Kempen. Inwoners van deze gemeenten kunnen terecht bij vestigingen  in Helmond en in Eindhoven,  en op verschillende spreekuurlocaties in de rest van de regio.
Kwaliteit Continue reading »

 Posted by at 12:03
jan 202008
 

Op zondag 27 januari a.s. organiseert Buitenlust een veldtoertocht onder auspicien van de NTFU. Vanaf de wielerbaan in Rijpelberg gaat het via het Bakels Bos en Berkendonk naar het Zandbos, waarna men via het buitengebied van Bakel, De Mortel, de Aarlese visvijver en het Bakels Bos weer terugkeert naar de wielerbaan.
De afstanden zijn 30 of 45 km; men kan starten tussen 9 en 10 uur en de kosten zijn voor de jeugd t/m 15 jaar € 1,-; NTFU/KNWU-leden € 3,-; overigen € 4,- en zijn incl. consumptie onderweg.
Wij proberen er voor te zorgen dat de wijkbewoners op die zondagvoormiddag niet te veel overlast zullen ondervinden in de wijk (parkeren) en het aanpalende bosgebied.

 Posted by at 12:02
jan 202008
 

Psychische ziekte van partner of ouder vergt veel energie
GGZ Oost Brabant start een cursus voor familieleden van ouderen met psychische problemen. Deze begint op 22 januari in Helmond.
Wanneer iemands partner of familielid regelmatig psychische problemen heeft, kan dat voor de nabije omgeving erg moeilijk zijn. Soms lijkt het alsof de hele wereld alleen maar om die ene zieke persoon draait. Een psychische ziekte vergt veel energie van iemand, maar minstens zoveel van de mensen in zijn of haar omgeving. Vaak is het niet mogelijk om alles zelf op te lossen.

Onbegrip en schaamte Continue reading »

 Posted by at 12:00
jan 192008
 

Woonzorgcentrum Rivierenhof
Wonen, zorg en recreatie alles onder een dak
De beste wensen voor het nieuwe jaar allemaal!!
De winter is in volle gang, het is weer koud buiten. Daarom bent u van harte welkom voor een warm kopje koffie/thee in de recreatiezaal.
Voor de maand januari zijn weer de volgende activiteiten georganiseerd.
Dinsdag 12 februari:
Prijskienen
Aanvang: 19.00 uur
Openingstijden recreatiezaal:
Ochtend: 9.30 tot 11.15 uur
Middag:    14.00 tot 15.45 uur
Avond:    19.00 tot 20.30 uur.
U bent van harte welkom om aan deze activiteit deel te nemen. Tot ziens Team Welzijn.

15 jaar Just For Fun – WERK IN VOORBEREIDING!!
Een tijdje niets gehoord van Just For Fun? Dat wil zeker niet zeggen dat we ingeslapen zijn! Continue reading »

 Posted by at 12:00