dec 142007
 

speel-1.jpg

Twenthehof

Zowel op de speelplek aan het Twenthehof (nabij BS De Straap) als op de speelplek aan het Veluwehof (nabij BS Den Bongerd), zijn afgelopen maand een tweetal speeltoestellen vervangen. Hoewel het soort toestel hetzelfde is, zijn de nu geplaatste speeltoestellen aanzienlijk uitdagender.

speel-2.jpg

 Veluwehof

 Posted by at 20:25
dec 142007
 

berkendonk-dec-2007.jpg

Op 6 december jl. heeft er weer een overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Helmond en vertegenwoordigers van de wijk Rijpelberg. Zoals gebruikelijk worden deze openbare vergaderingen gehouden in wijkhuis De Brem en voorzitter van dit overleg is burgemeester Jacobs. Op de agenda van dit overleg, afgelopen maand, stonden weer diverse voor Rijpelberg, belangrijke zaken.

Stadsverwarming.
De heren Brand en De Groot van WAMOB N.V. / RWE waren deze avond naar Rijpelberg afgereisd om nadere uitleg te geven over stadsverwarming. De aanleiding hiertoe was een brief van de WVR waarin deze vereniging de gemeente Helmond had verzocht om samen een leverancier te zoeken die bereid was in Rijpelberg een aardgasnet aan te leggen. De gemeente gaf echter aan, dat zij niet in staat is daaraan medewerking te verlenen. De gemeente heeft namelijk in 1980 een eeuwigdurend contract afgesloten waarin staat dat Obragas N.V. en PNEM N.V. een stadsverwarmingsnet in Rijpelberg zouden aanleggen. In dezelfde overeenkomst staat dat er geen aardgasnet in Rijpelberg zal worden aangelegd. De gemeente kan derhalve niet eenzijdig onder dit eeuwigdurende contract uit.
De heren Brand en De Groot legden de aanwezigen uit, dat WAMOB N.V. trouw het tariefadvies volgde van de brache vertegenwoordiger EnergieNed. EnergieNed is een brancheorganisatie voor bedrijven die in Nederland actief zijn in productie, transport, handel of levering van gas, elektriciteit en/of warmte.

Door deze (eigen) brancheorganisatie wordt onderzoek gedaan naar het verbruik van “gashuishoudens” en “stadsverwarmingshuishoudens”. Aan de hand van gemiddelden komt er dan een formule uit die vervolgens weer met plaatselijke tarieven wordt ingevuld.  Continue reading »

 Posted by at 20:22
dec 142007
 

sint-rijpelberg2.jpg

Zaterdag 24 november was het feest in Rijpelberg! Sinterklaas en zijn pieten zouden op deze dag onze wijk komen opzoeken. De werkgroep Sinterklaas van de Wijkraadvereniging Rijpelberg was druk bezig geweest om het feest voor Sinterklaas voor te bereiden.
Iets na 13:00 uur kwam Sinterklaas is een prachtig rijtuig op het Wederhof aan waar hij door een hele groep enthousiaste kinderen werd begroet. Hierna werd hij officieel verwelkomd door wethouder Jos Boetzkes. Traditioneel volgde hierna de intocht door de wijk. Zeker met het prachtige weer werd het een mooie route.
Rond 14:00 uur begon het feest in wijkcentrum De Brem. Omdat Sinterklaas eerst even wilde rusten had de goochelende clown Hermano en zijn assistente Jikkie even de tijd om met de kinderen een liedje voor Sinterklaas voor te bereiden. Natuurlijk kon hij niet laten om samen met de kinderen in de zaal wat goocheltrucs uit te halen. Continue reading »

 Posted by at 20:10
dec 142007
 

Zo surfend op de site www.helmond.nl kom je van alles tegen. Zo zijn begin december de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening 2008 en de daarbij behorende beleidsregels gepubliceerd. En wat blijkt, het college van B & W heeft bepaald dat ze rechtmatig fietsen en bromfietsen kan pikken.
Tja, ze moeten er wel even wat voor doen, maar al met al valt het eigenlijk best mee voordat je je nieuwe brommer of fiets weer eens kwijt bent.
Om te beginnen moet je (brom)fiets geparkeerd of gestald staan op een plek die is aangegeven op een gewaarmerkte kaart (overigens niet te vinden op internet, dus we zullen binnenkort wel een kaart van de gemeente ontvangen). Wanneer dan de (brom)fiets 10 minuten onbeheerd staat, wordt de verwijderingsprocedure (inpikken) gestart. Men bevestigt een kaart op je (brom)-fiets waarin ze de verwijdering aankondigen. Dan nog even 20 minuten wachten en opladen maar. Wel dient al die tijd een (dienst)voertuig (met twee ambtenaren) bij deze (brom)fiets te blijven staan.
Tja, en dan eindelijk na 30 minuten wachten kunnen ze rechtmatig je (brom)fiets inpikken en opslaan.
Denk je slim te zijn en je legt je voertuig met een stevige ketting vast een aan object, dan mag men rechtmatig die ketting doorslijpen. Of men die ketting dan wel of niet vergoed wordt niet vermeld.
Wil je je (brom)fiets terug, je moet dan wel de helderheid van geest hebben om te bedenken dat die niet gestolen is, dan betaal je voor je fiets 25 euro verwijderingsbijdrage en je brommer 50 euro plus opslagkosten van 35 eurocent per dag (deel).
Maar nu komt het. Hoe krijg je je fiets terug? Brommers en snorfietsen hebben een kenteken, dat valt te controleren, maar om een fiets te krijgen van de gemeente hoef je alleen maar een aannemelijke beschrijving te geven van je fiets. Als je dus toe bent aan een nieuwe fiets ga je wandelen door het centrum (neem ik aan), zoekt het busje van de ambtenaren op, maak met je GSM een goede foto van de fiets zodat je deze goed kan beschrijven en meld je vervolgens bij de opslagplaats van de Stadswacht. Je betaald 25 euro en 35 eurocent en je bent weer voorzien van een nieuwe tweewieler.
Haal je je (brom)fiets niet op binnen 13 weken, dan wordt deze verkocht.
Aan wie ze deze (brom)fietsen gaan verkopen staat nergens vermeld? Aan eigen personeel? Aan de personeelsvereniging als prijs(je) bij een loterij? Als het maar “een derde” is, dan kan het allemaal. En wat is hier “een derde”? Vragen te over.
Waarschijnlijk zal het centrum wel zo’n gebied worden waar je niet je fiets mag parkeren, alleen in de stalling. Nu was Naald laatst bij het prachtige Impact festival in het centrum en wat zag je daar? Honderden fietsen stonden er gestald tegen de gesloten fietsenstallingen. Dat wordt in 2008 prijspikken!

De Naald.

 Posted by at 20:08
dec 142007
 

In het vorige nummer van het Hofkompas heeft u in ons eerste bulletin kunnen lezen dat een groep enthousiastelingen het nieuwe ABCD initiatief voor onze Rijpelberg heeft opgestart. Voor een duidelijke herkenbaarheid heeft de ABCD initiatiefgroep ervoor gekozen om in het vervolg te publiceren onder de naam ABCD groep Actief Rijpelberg.
Waar staat dat voor, wat is het eigenlijk en hoe werkt het? ABCD staat voor Actief Bewoners Capaciteiten Doorverbinden en is een Rijpelbergse omwerking van een Amerikaans idee om het leven in de wijk aantrekkelijker en minder anoniem te maken.

Ons staan tal van initiatieven voor ogen die door u en uw geestverwanten (die u nu nog niet kent) kunnen worden gerealiseerd. Inderdaad u leest het goed. De bewoners van de Rijpelberg zullen het samen zelf gaan doen. Maar hoe ken ik degenen met overeenkomende kennis en interesses? Hoe weet ik wie iets met mij en anderen wil opzetten?
Daar komt de initiatiefgroep in beeld. Continue reading »

 Posted by at 20:07
dec 142007
 

Het is alweer bijna het einde van het jaar, een jaar waarin wij als Buurtpreventieproject hebben geprobeerd onze buurt op de goede weg te helpen met betrekking tot leefbaarheid en veiligheid. Een jaar waarop we terugblikken, we in juni een geslaagde straatspeeldag hadden, en in oktober een Halloweenfeest voor de kids.
Een jaar waarin we in overleg zijn geweest met politie en gemeente wat betreft parkeer en verkeer beleid, groenvoorziening, overlast en dergelijke.
Een jaar waar we met plezier op terugkijken en u als bewoners hopelijk ook, en we willen dan ook iedereen bedanken waar we een beroep op mochten doen.

In het nieuwe jaar zullen we weer fris van start gaan, maar dat kan alleen als we uw medewerking krijgen. Wij roepen u dan ook op om klachten die u heeft over groen, parkeren, verkeersborden, lantaarnpalen, enz. bij ons te melden als u er zelf niet uitkomt. Continue reading »

 Posted by at 20:05
dec 142007
 

Ook dit jaar verzorgt Scouting Rijpelberg weer een sfeervolle kerstmarkt. De meesten van u zullen onze kerstmarkt al wel kennen, maar wij zullen het concept nog even uitleggen.
Op zaterdag  22 december  tussen 16.00 u en 18.00 uur bent u van harte welkom op onze blokhut. Niet alleen uw kind maar ook u en al uw vrienden, familie, kennissen en buren zijn welkom op de kerstmarkt. Het is niet de bedoeling dat er kinderen alleen komen aangezien de leiding achter de diverse kraampjes staat!
Alle kinderen krijgen bij binnenkomst een “strippenkaart”. Hiermee kunnen zij gratis deelnemen aan de activiteiten en krijgen zij drinken en wat lekkers. De ouders kunnen tegen een kleine vergoeding genieten van een hapje en een drankje.

Wat is er zoal te doen? Continue reading »

 Posted by at 20:04
dec 142007
 

 sint-brouw-2.jpg

Wanneer jullie deze brief lezen, ben ik alweer in  Spanje aangekomen en geniet ik van een welverdiende rust.
Wat was het weer druk in winkelcentrum Brouwhorst tijdens mijn verblijf daar. Gelukkig had Zwarte Piet snel weer de goede code gevonden, zodat de kluis met het grote boek openging. Daarna kon ik gelukkig alle kinderen een handje schudden. Er werden dit jaar weer heel veel kinderen verblijd met een rijkelijk gevulde snoepzak. Ook mocht ik weer vele tekeningen en knutselwerkjes ontvangen; mijn kamers in Spanje zijn er mooi mee versierd.
Langs deze weg wil ik Winkeliersvereniging Brouwhorst en Carnavalsvereniging De Spekzullekes hartelijk bedanken voor het organiseren van dit fijne feest in Winkelcentrum Brouwhorst.
Nu ga ik weer een jaartje in Spanje van de zon genieten, maar volgend jaar kom ik zeker weer terug!
Vele lieve groeten van Sint-Nicolaas.

 Posted by at 20:02
dec 142007
 

Kies uw eigen weg tegen verspilling.
Soms is de tijd tussen aankoop en wegwerpen erg kort; dat is jammer van het geld en het materiaal. Het heeft vaak meer energie gekost om een nieuw product te maken en te vervoeren dan u denkt.  Niet te snel wegwerpen is weer eens een andere manier om zuinig te zijn met energie!
Milieubewuste klanten zijn erg belangrijk voor bedrijven. Er komt meer vraag naar duurzame, “groene”  producten en bedrijven zullen daarop inspelen.
U kunt de onderstaande punten als voorbeeld gebruiken om uw eigen invulling te geven aan een duurzaam lang leven. Veel succes!

1. Papier: bijvoorbeeld een brievenbussticker bespaart 34 kg per jaar. Papier kan heel vaak tweezijdig bedrukt of beschreven worden.  Wegwerpen?  Bij het oud papier.
2. Batterijen: stroom uit batterijen is milieubelastend en duur. Koop ze niet te lichtvaardig.
Wegwerpen?  Aparte inzameling is de enige manier om de waardevolle stoffen opnieuw te kunnen gebruiken.
3. Verpakkingen: er is vaak weinig keuze en verpakking heeft ook de functie om het product te beschermen tegen bederf of beschadiging. De hoofdlijn is om onnodige verpakkingen en, ja heus, plastic draagtasjes te vermijden. Neem liever grootverpakking dan kleine pakjes. PET-flesjes, plastic bekers of glas zijn milieuvriendelijker dan blikjes (van ijzer en/of aluminium) voor frisdrank en bier.
Wegwerpen?  Blik en PET-flessen in hun “eigen bak”, anders in de vuilnisbak.
4. Voedselverspilling: een huishouden gooit gemiddeld 140 kg voedsel weg per jaar! Het is meer dan 10% van de inkopen.
Het bereiden van een kant-en-klaar-maaltijd kost nauwelijks energie. Maar voordat zo’n maaltijd in huis is, is er al zoveel in gaan zitten, dat hij drie keer zoveel energie kost als een gewone maaltijd.Wegwerpen? Naar behoefte inkopen en op maat koken, niet weggooien.
5. Huisraad, kleding en schoenen: duurzame spullen kopen die lang meegaan, is het beste voor het milieu. Goed onderhouden en tijdig repareren helpen ook.
Wegwerpen?  Wilt u ze afdanken geef ze dan een tweede leven via de kringloopwinkel.

Spreekt u dit aan ga dan naar www.milieucentraal.nl of naar www.hier.nu voor meer achtergronden en informatie.

 Posted by at 19:58
dec 142007
 

Tot voor kort dacht ik serieus dat de gemeente Helmond enkel en alleen oog had voor de schoonheid van de stad in architectonisch opzicht. De Veestraat moest gerenoveerd, de Ameidestraat opgepimd en de gevelwanden op de Markt moeten sjieker. Want straten in ons centrum met leegstaande panden en dichtgetimmerde aanzichten kunnen echt niet meer in het Helmond van 2007. Maar nee, sinds enige tijd heeft Helmond en terecht, ook meer aandacht voor de roerende schoonheid, voor de netheid op de straat en de reinheid van het plein. Voor elke plek is bekeken hoe schoon die moet zijn.
Steekproefsgewijs gaan medewerkers op pad om te controleren hoe het er bij staat. Dit controleren van het gemeentelijke territorium is voor onze ambtenaren een zodanig ingewikkelde klus dat het noodzakelijk gevonden wordt om met twee personen op de locatie aanwezig te zijn. Minutieus worden daar propjes en sigarettenpeuken geteld. Vanuit het oogpunt van werkafwisseling zal de ene keer de een tellen en de ander schrijven en bij een volgende ronde is de taakverdeling natuurlijk andersom. Volgens de controleurs is de nieuwe aanpak een goede, want door de controles kan de frequentie van schoonmaken aangepast worden aan de vervuiling. Dat levert met hetzelfde aantal manuren een beter resultaat op. Maatwerk noemen ze dat. “Het lijkt gek, dat we op honderd vierkante meter echt de peuken staan te tellen. Maar dat is echt de enige manier om vervuiling met zwerfafval meetbaar te maken”, zo mogen we optekenen. Hoezo, lijkt gek! Wat in relatie tot de propjes- en peukjestellers wel echt gek is, dat het kan voorkomen dat in Rijpelberg een omgezaagde boom zomaar vier weken op een voetpad kan blijven liggen voordat deze wordt opgeruimd. Is onze wijkopzichter soms ontslagen, onbekwaam of onbereidwillig, of zijn er andere oorzaken die ervoor zorgen dat dit ongemak niet tijdig wordt aangepakt? Een omgezaagde boom behoort tot het groenafval en groen is volgens de controleurs een stuk moeilijker. Als de schouw van het simpele zwerfafval al met twee personen moet gebeuren dan ligt het voor de hand dat het lastige groen de inzet vraagt van minimaal drie deskundigen. En misschien hebben ze er geen drie.
J.E. Haer.

 Posted by at 19:56
dec 142007
 

Als ik dit opschrijf is het nog maar een paar weken en dan zitten we met zijn allen aan de kersttafel, om daarna het oude jaar weg te knallen.

Wat hypotheken betreft was 2007 geen gemakkelijk jaar! Toen Zalm nog aan de macht was werd namelijk aan de branche opgelegd dat het maar eens afgelopen moest zijn met die tophypotheken … Waarschijnlijk werd met een schuin oog gekeken naar de situatie in de VS, waar stevige en risicovolle leningen werden verstrekt op variabele rentes en op variabele inkomens.
Die luchtballon is inmiddels geknapt met grote internationale gevolgen. Nu is datzelfde in Nederland niet zo aan de orde, maar het afremmende beleid past wel in de reeks van overheidsmaatregelen die het dossier ’hypotheek’ steeds lastiger maakt. Continue reading »

 Posted by at 19:54
dec 142007
 

tienhuis-dec-2007.jpg

Waarschijnlijk hebben jullie het allemaal wel gehoord; Fleur Voogels heeft met dank aan het TV programma Heel Holland helpt, 45.000 euro bij elkaar gekregen om de skatepool te realiseren op de Skatebaan. Zij heeft dit speciaal voor onze vrijwilliger Peer Pluym gedaan. Wij van het Tienerhuis zijn echt super trots op Fleur en haar vader Werner! Wij kunnen hen niet vaak genoeg bedanken.
Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om alle weldoeners bij naam te bedanken. Al deze mensen hebben ervoor gezorgd dat de skatepool er eindelijk kan komen voor de jeugd!
RTL, Dorel, gemeente Helmond m.n. wethouder Jos Boetzkes en Kees Bethlehem, Belangenvereniging Brouwhuis, Wijkraadvereniging Rijpelberg, Woningbouwver. Woonpartners, Woningbouwver. Compaen, Kuijpers Installaties, Van de Lande – Artifort, Flos, Van der Veer Designers BV, Tence uitzendbureau  Helmond, Stichting Tienerhuis, lotjes opbrengst Tienerhuis, Bert van Eyck wijnkelders, Van Meerwijk van Stadspromotie, Nico Berkers, Winkelcentrum Brouwhorst, Mevo Houtindustrie, IGO Post BV, Estia Vastgoed (Rotary Club Helmond), Euro Techniek, Jansen Beton BV, Hardeman BV, Unidek BV, Atlant. Naast deze bedrijven / instanties willen wij ook vrienden en familieleden bedanken. Zij hebben ook een persoonlijke gift gedaan! Namens alle medewerkers van het Tienerhuis, Skatepark en heel veel jongeren:
HARTELIJK  BEDANKT!
Continue reading »

 Posted by at 19:52
dec 142007
 

dierenkliniek-dec-2007.jpg

Al 2½ jaar hadden we geen hond meer gehad. Onze laatste hond was een 17 jaar oud poedeltje dat we over hadden genomen nadat het sympathieke baasje was overleden.

Daarna kwam het er even niet meer van. Druk, druk…
Maar natuurlijk gaat het weer kriebelen. Ook misten we het buiten wandelen met de hond. De dagelijkse wandeling in het bos doet je even tot rust komen in de hektiek van onze dierenkliniek. Daarnaast hebben onze honden altijd een functie gehad in de bewaking van de kliniek en zijn ze bloeddonor voor ernstig zieke patiënten.
We hebben altijd  “overblijvers” van de kliniek als huishond gehad. Honden die gevonden waren en waar geen eigenaar voor kwam. Een hond die geopereerd was maar waarvan de eigenaar de hond nooit meer kwam ophalen. Hij bleek later in de gevangenis te zitten. Continue reading »

 Posted by at 19:46
dec 142007
 

Beste dierenvrienden
Even een terugblik op het bijna voorbije jaar.
Er zijn veel vragen binnen gekomen over de kat en de hond, ook waren er vragen over andere huisdieren, de meeste hebben wij kunnen beantwoorden. Ook is het leuk dat er veel vragen komen van de jeugd, zoals deze.

“Meneer Frans, ons mam zegt dat gewone katten gezonder en intelligenter zijn dan raskatten. Is dat zo?”
Waarom zouden gewone katten gezonder  en intelligenter zijn dan raskatten? Gewone katten en raskatten zijn even gezond , hoewel katten die gehard zijn door het buitenleven over het algemeen minder gevoelig zijn voor ziekten (als zij zijn ingeënt) dan sommige raskatten die vaak onder stress staan omdat ze naar tentoonstellingen gaan. Zowel gewone katten als raskatten worden preventief ingeënt tegen besmettelijke ziekten als kattenziekten. Raskatten leven vaak in een iets meer ‘beschermde’ omgeving, maar lopen meer risico een ziekte op te doen  omdat ze veelvuldig in contact komen met andere katten (op shows, tijdens dekkingen enz). Op tentoonstellingen kunnen ziekten als niesziekte worden opgedaan en in contact met andere katten lopen zij soms ook ringwormen (een schimmelinfectie) op. Continue reading »

 Posted by at 19:41
dec 142007
 

Rivierenhof gaat voorop met nieuw zorgproject
Al ruim anderhalf jaar werkt binnen de muren van woonzorgcentrum Rivierenhof in Helmond een in geriatrie (in ouderen) gespecialiseerde fysiotherapeut vanuit de Fysiotherapiepraktijken Rakthof.

In nauwe samenwerking met de verzorging en het management is er nu een uniek project ontstaan. Deze fysiotherapeut, Elke Verheggen, die inmiddels ondersteund wordt door (ook geriatrie-) fysiotherapeut Juul Kuijpers, gaat zowel voor de ouderen uit het centrum, als voor ouderen uit de wijk een speciaal spreekuur houden.
Dit spreekuur dient er voor om te beoordelen òf fysiotherapie voor de betreffende persoon een adequate hulp kan bieden en of deze persoon beter behandeld kan worden door een algemeen fysiotherapeut of geriatriefysiotherapeut.  Dit spreekuur zal op afspraak gaan, waarvoor men zich tussen 8:00 uur en 18:00 uur aan de balie van Rivierenhof (Hof Bruheze 16 in Helmond) kan melden (alle  dagen, behalve in het weekend). Continue reading »

 Posted by at 19:39
dec 142007
 

Wonen, zorg en recreatie alles onder een dak
De blaadjes zijn weer gevallen en de winter is inzicht. De warme feestdagen komen eraan, vandaar dat wij weer leuke en gezellige activiteiten organiseren, die u zeker niet mag missen!!!
Dinsdag 18 december: Geweldig kerstconcert door Da Capo.
Aanvang;  19.30 uur. Entree: € 1.50

Woensdag 19 december:
Kerkhofsmode met leuke aanbiedingen, tevens komt Ine van OOZOOMOOI met sieraden en sjaals voor de verkoop. Aanvang: 14.00 uur.

Kerstkraam
Ook dit jaar komen wij met leuke kerstartikelen. Alles is te koop! De kerstkraam is geopend:
Do 13  december: 10.00 tot 13.00 uur.
Za 15 december:    10.00 tot 16.00 uur.

Dinsdag 8 januari: Prijskienen. Aanvang:19.00 uur.

U bent van harte welkom om aan deze activiteiten deel te nemen.
Wij wensen u fijne feestdagen, een goed uiteinde en een gezond 2008.

 Posted by at 19:37
dec 142007
 

Actie Kerkbalans 2008
Parochie Brouwhuis-Rijpelberg
De volgende maand staan we weer aan het begin van een nieuw jaar en wensen wij elkaar in alle opzichten een voorspoedig en gelukkig jaar toe. Wij hopen dan dat veel van onze voornemens die we voor het nieuwe jaar van plan zijn uit te voeren, gerealiseerd kunnen worden.

Binnenkort worden alle parochianen weer benaderd voor de jaarlijkse kerkbijdrage. Deze bijdrage is geheel bestemd voor onze eigen parochie. Daarom vragen wij van u een financiële bijdrage om het werk in de parochie mogelijk te maken, want onze kerk is van blijvende waarde.
De kerk is de plaats waar je samenkomt om God te ontmoeten, zoals vele generaties vóór ons ook al deden. Waar het niet gaat om wat je bezit of wat je presteert, maar om wie je bent. Een plaats waar iedereen welkom is. Dat is iets van blijvende waarde.

De kerk is vaak letterlijk een baken: Continue reading »

 Posted by at 19:35
dec 142007
 

Vr    14    dec.    14.00 u.     Duska
Vr    14    dec.    19.30 u.    Congorama
Vr    14    dec.    21.45 u.    Duska
Za    15    dec.    16.00 u.    Quando Sei Nato
Za    15    dec.    19.30 u.    Vidange Perdue  Continue reading »

 Posted by at 19:28
dec 142007
 

Ernstige verwondingen en schade aan handen, armen, huid, ogen of andere lichaamsdelen en aan luchtwegen.
Ernstige verbranding van huid en ogen.
Ernstige verwondingen door rondvliegend puin.
Nee, dit zijn geen vuurwerk verwondingen. Dit zijn verwondingen die men op loopt als men een Croftybom afsteekt.
Een Croftybom is, net als alle andere thuis gemaakte bommen, gevaarlijk en onvoorspelbaar.
Het maken van een bom is levensgevaarlijk dat weet (bijna) iedereen.Toch gebeurt het dagelijks, ook in uw buurt en misschien wel bij u thuis. Het knallen met oud en nieuw zit er weer aan te komen en veel jeugdigen zullen weer op zoek gaan naar een mooie gelegenheid om een feestje te bouwen.
Valt u iets bijzonders op of ziet u iets vreemds wat niet in uw wijk thuis hoort, laat het de politie weten.Tel: 0900-8844 bij spoed 112.

Fietsverlichting controle
Tot 13 januari 2008, zal de politie weer extra controleren op Continue reading »

 Posted by at 19:28
dec 142007
 

Zondagmiddag 20 januari voor de kinderen van de basisschool groep 1 t/m 7. Een geweldige feestmiddag voor € 2,— met vele activiteiten zoals: Clowns Spekkie en Zullie, Verkiezing: Wie is het mooist verkleed???
Inclusief o.a. limonade, chips en…? M.m.v D.J. TIMO.
Aanvang: 14.00 uur. Einde: 16.00 uur. Entree: € 2,-
In de zaal wordt niet gerookt en wordt géén alcohol geschonken. Ouders kunnen plaatsnemen voor in het café vanwaar ze op een groot scherm deze middag kunnen volgen.
Onze PRINS, met de RAAD van ELF en de DANSMARIETJES
feesten gezellig met jullie mee, DUS KOM!!!!!!
Voorverkoopadressen: Gerrit & Klazien winkelcentrum Brouwhorst Zalencentrum Vissers Brouwhuis

25e Prinsenbal C.V. de Spekzullekes
Op 5 januari 2008 zal de 25e PRINS van de Spekzullekes bekend worden gemaakt bij zalencentrum Vissers te Continue reading »

 Posted by at 19:24
dec 142007
 

Wilt u voor de eerste keer een huis kopen? En verdient u net niet voldoende om een hypotheek te kunnen afsluiten? Dan kan een starterslening een oplossing zijn. Deze lening kan worden gezien als een aanvullende hypotheek. De gemeentelijke starterslening is zeer aantrekkelijk. Het maakt een koopwoning voor starters op de woningmarkt beter bereikbaar.
In de gemeente Helmond hebben starters de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen zodat ze een woning kunnen kopen. Een starter heeft bijvoorbeeld een huis gezien waarvoor een hypotheek nodig is van € 160.000. Met zijn salaris kan hij maar een hypotheek krijgen van € 140.000. Hij komt dan
€ 20.000 tekort. Hij kan dan een starterslening aanvragen voor die € 20.000.

Grootte van starterslening
Of iemand voor een starterslening in aanmerking komt is afhankelijk van het inkomen en een aantal andere voorwaarden. Er kan een bedrag geleend worden van maximaal 20% van de koopsom inclusief verwervingskosten, tot een maximum van € 36.500,-.

Prijs van de woning
Om voor een starterslening in aanmerking te komen, Continue reading »

 Posted by at 19:20
dec 142007
 

Hobbyclub in De Brem
Ook zin om mooie werkstukjes te maken, en ben je tussen de 5 en 11 jaar? Elke donderdag avond van 18:30 tot 20:00 uur komt de Hobbyclub bij elkaar. Lijkt het je leuk om met de Hobbyclub mee te doen, bel dan met Jolanda Saelmans op 511344. Je mag natuurlijk ook bellen als je vragen over de Hobbyclub hebt.

Klachten?
Een straatlantaarn die het niet doet? Een beschadiging in de bestrating? Tegels of klinkers die scheef liggen?
Bouwwortelgroei die de bestrating omhoog duwt? Groen dat het uitzicht belemmert? Voorwerpen op de openbare weg? Vervuiling in het groen? Vernielingen?
Kortom allemaal klachten over het onderhoud van de openbare ruimte. Deze kunt u melden bij het bureau klantenservice van de gemeente Helmond. Telefonisch via 587690 (op werkdagen tussen 9.00 u en 16.00 uur) of via internet,

Kaarten maken B & W (Beckles & Webb)
Iedere maandag (van 9.00-11.45 u), dinsdag (van 19.30-22.00 u) en woensdag (van 9.00-11.45 u) kaarten maken met diverse technieken. Continue reading »

 Posted by at 19:19
dec 142007
 

Uiterste
kopij inlevering     Verschijndatum
Januari            2 januari                19 januari
Februari        31 januari               16 februari
Maart             28 februari            15 maart
April               31 maart                 12 april
Mei                 30 april                    17 mei
Juni                31 mei                      14 juni
Juli/Aug.       30 juni                      12 juli
September    31 augustus            13 september
Oktober         28 september         11 oktober
November     31 oktober              15 november
December      30 november         13 december
Het is voor de redactie zeer lastig om kopij die na de uiterste inleverdatum komt alsnog in te passen.

 Posted by at 19:13