nov 092007
 

sint-rijpelberg.jpg

Zoals elk jaar komt Sinterklaas weer naar Helmond en zal hij ook Rijpelberg weer komen bezoeken. Op zaterdag 24 november zal naar verwachting tegen 13:00 uur Sinterklaas met zijn pieten aankomen op het Wederhof. Het bestuur van de Wijkraadvereniging Rijpelberg en wethouder Jos Boetzkes zullen Sinterklaas officieel verwelkomen.
Van 13:15 tot 14:00 uur zal een rondrit worden gemaakt door de wijk. De route zal op de poster en op de losse kleurplaten bekend worden gemaakt.
Om 13:45 uur begint het programma in wijkcentrum De Brem. De goochelende clown Hermano en zijn charmante assistente Jikkie zullen samen met Sinterklaas en de pieten deze middag tot een groot feest maken! De hofkapel “Vur Spek en Zoole” zal zowel op het Wederhof als in wijkcentrum De Brem voor de sfeervolle muziek zorgen. Daarnaast zal Sinterklaas de prijzen uitreiken aan de winnaars van de kleurplaatwedstrijd!
De middag duurt tot ongeveer 16:00 uur. Alle kinderen krijgen aan het einde van het feest een lekkere snoepzak.
We hopen jullie zaterdag 24 november allemaal te zien!

 Posted by at 12:38
nov 092007
 

luchtfoto-berkendonk.jpg

In de eerste week van november heeft het college van B & W de Oostappengroep in Asten laten weten, dat zij verder geen heil meer ziet in het ontwikkelen van een camping met huisjes, caravans en wat al niet meer zij op en nabij Berkendonk. Hiermee lijkt de dreiging dat Berkendonk wordt omgebouwd tot een groot recreatiepark, door de Oostappengroep, te zijn afgewend.
Dat betekent helaas niet, dat Berkendonk nu gered is voor Rijpelberg en de Helmondse bevolking. Ook Helmond Sport aast op een locatie voor de bouw van een nieuw stadion en heeft eerder aangegeven dat men de locatie Berkendonk wel ziet zitten.
Continue reading »

 Posted by at 12:35
nov 092007
 

Er is een politieke partij in Nederland die heel erg voor referenda is. Het volk moet mee kunnen beslissen over van alles en nog wat. Deze partij werd in 1966 opgericht en noemde zich Democraten ’66.
Ook in Helmond hebben we een afdeling van D’66. In het vorige college leverde ze zelf één wethouder. Dat vorige college was ook het college wat Berkendonk wilde verkwanselen aan de Ooststappengroep en tot overmaat van ramp ook nog een nieuw stadion wilde bouwen langs Berkendonk.
Maar oké, dat vorige college bestond niet alleen uit D’66-ers, ook CDA-ers, SDOH-ers en VVD-ers maakten deel uit van dat college. Nu heeft D’66, je weet wel die partij van de referenda, een leuk idee opgepakt. Ze betrekken de Helmondse bevolking bij de discussie over Berkendonk. Via de site www.mijnberkendonk.nl kunnen de Helmondse burgers stemmen op de stelling: “Zwemmen, voetbal en natuur gaan prima samen”. Dat verraadt al wel een beetje waar deze partij staat in deze discussie. Ze waren tot voor kort warm voorstander van zowel een camping met chalets, zelfs drijvende en een nieuw stadion voor Helmond Sport.
Nu wil het lot voor deze partij, dat uit hun eigen site blijkt, dat Helmonders helemaal niet van mening zijn dat zwemmen, voetbal en natuur prima samen gaan. Op deze stelling geeft maar liefst 88% aan dat ze het daar niet mee eens zijn. Duidelijke klare taal, 9 van de 10 Helmonders die zijn stem op deze site heeft uitgebracht ziet het dus niet zitten, die plannen van de gemeente.
Dat gaat dus de aankomende maanden wel spannend worden. Want wat gaat de D’66 fractie in de Helmondse gemeenteraad nu voor standpunt innemen?
Blijven ze bij hun standpunt dat zwemmen, voetbal en natuur wel samen gaan of nemen ze hun “kiezers” op hun eigen site serieus en passen hun standpunt aan. Dat betekent in het laatste geval, dat ze dus tegen de plannen moeten gaan stemmen voor een stadion en een camping op Berkendonk.
Eens afwachten hoe serieus D’66 werk maakt van het door hen zelf uitgeschreven referendum.

De Naald.

 Posted by at 12:34
nov 092007
 

 lol.jpg

Zaterdag 24 november
SDV de Lolbroeken” een activiteiten onderdeel van Wijkvereniging de Zonnesteen” organiseert  een presentatieavond op zaterdag 24 november in Wijkgebouw de Zonnesteen, Rijnlaan 91 te Brouwhuis.
De zaal is open vanaf 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis en u kunt zien waarvoor u ons gesteund heeft. Op deze avond worden  alle dansen en pakjes getoond speciaal voor u.
Zaterdag 24 november, een gezellige dansavond voor jong en oud.
Wij hopen u op deze avond te mogen begroeten.

 Posted by at 12:32
nov 092007
 

doliwood.jpg

Zaterdag 27 oktober was het dan zover. Na veel voorbereiding en vergaderingen hadden we het dan eindelijk rond, het Halloweenfeest voor de kinderen van het Drenthehof, Overijsselplantsoen en het Limburghof.
s’ Morgens werd er al druk versierd in de buurt en zag men al menige heks, spoken, vleermuizen, pompoenen e.d. opduiken.
Het feest startte bij de blokhut van Scouting Rijpelberg en daar moest de boel ook aangekleed worden. Er werd met man en macht gewerkt. De kinderen, die bijna allemaal verkleed waren, werden welkom geheten onder begeleiding van doedelzakmuziek. Eenmaal binnen, zat er een druide te wachten, die de kinderen het verhaal van heks Knuthuula vertelde, die uit het hoge noorden van Europa was verbannen, omdat ze daar kinderen had betoverd door het eten van spruitjes. Men had al in verschillende landen gezocht en kwam op de Rijpelberg terecht, alwaar de heks snode plannen had om onze eigen kids ook te betoveren, en daar moest een stokje voor gestoken worden. Iedereen ging toen aan het knutselen om een mooie lampion te maken, om in het donker de heks te zoeken en gevangen te nemen.Daarna werden ze goed bezig gehouden met spelletjes, muziek en dans. Continue reading »

 Posted by at 12:27
nov 092007
 

Er zijn veel mensen die talentvol zijn op tal van gebieden. De één is erg goed met kinderen, de ander is erg handig met computers, sommigen zijn goed in het schrijven van beleidsplannen en weer een ander kan goed handwerken. De wijk kent vele talenten en vaardigheden.
De ABCD-benadering heeft al in vele landen, steden en ook b.v. de Leonarduswijk in Helmond erg goed gewerkt. Veel mensen zijn initiatieven gaan nemen die de wijk ten goede kwamen.

(ABCD staat voor Actief Bewoners Capaciteiten Doorverbinden en is een Rijpelbergse omwerking van een Amerikaans idee om het leven in een wijk aantrekkelijker en minder anoniem te maken).

Voorbeelden daarvan zijn activiteiten en initiatieven gericht op: Continue reading »

 Posted by at 12:23
nov 092007
 

Wat doet Leergeld Helmond?
Leergeld heeft als doel “alle kinderen mogen meedoen”. Ook die Helmondse kinderen van wie de ouders een laag tot zeer laag inkomen hebben.
Leergeld doet dat omdat elk kind tussen 4 en 18 jaar recht heeft op deelname aan activiteiten, dat is goed voor de sociale en lichamelijke ontwikkeling.  Dit om uitsluiting te voorkomen. Leergeld geeft financiële ondersteuning voor deelname aan allerlei sportieve, culturele, creatieve en sociale activiteiten van deze kinderen. Continue reading »

 Posted by at 12:22
nov 092007
 

Op 1 november jl. is er een nieuwe kledingzaak geopend in het voormalige winkelpand van kinderkledingzaak Lilli‘s.
De winkel draagt de naam MAZ-ZLE en wordt gerund door twee vriendinnen (al vanaf de schoolbanken), tevens eigenaressen van de winkel. De dames Linda en Marjan komen alle twee uit Deurne, zijn allebei moeder, en wilden allebei een nieuwe uitdaging aangaan.
Linda heeft voorheen bij een media adviesbureau gewerkt en tevens als parttime kracht bij Lilli’s. Marjan is pas afgestudeerd in de algemene culturele wetenschappen maar wilde iets dicht bij huis doen. Continue reading »

 Posted by at 12:20
nov 092007
 

sint-brouw.jpg

Het is bijna weer zover. Op zaterdag 17 november komt Sint-Nicolaas aan in Nederland.
Op uitnodiging van de winkeliers-vereniging van Winkelcentrum Brouwhorst i.s.m. C.V. De Spekzullekes,  reist de Sint na aankomst meteen door naar Brouwhuis.  Om 14.00 uur worden  Sint-Nicolaas en zijn Pieten  verwacht in Winkelcentrum Brouwhorst.
Voor elk kind heeft de Sint iets lekkers meegenomen en de kleintjes kunnen de Sint persoonlijk een handje gaan schudden.
Voor de iets grotere kinderen is er de rij met Zwarte Piet, hij geeft na-tuurlijk ook graag een hand !
Voor Sint en zijn Pieten is de reis elk jaar weer ver.
Natuurlijk hopen we dat alles goed gaat en dat Sint-Nicolaas weer veilig in Nederland aankomt.
Of er dit jaar weer iets spannends gebeurt  is natuurlijk de vraag.
We wachten maar af!
We hopen jullie allemaal weer te zien op zaterdag 17 november om 14.00 uur op het plein van W.C. Brouwhorst.

 Posted by at 12:18
nov 092007
 

Met een abonnement op een biologische groente- / fruittas bent u elke week, het hele jaar door, verzekerd van verse en gezonde producten die volledig biologisch geteeld zijn.
Er komen geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen aan te pas, de tas voldoet aan het EKO-keurmerk. Zo’n vaste afspraak stimuleert de verdere ontwikkeling van de biologische land- en tuinbouw. In de tas zit verder nauwelijks verpakkingsmateriaal.
Naast de afhaalpunten in natuurvoedingwinkels en groentespeciaalzaken zijn er ook groente- en fruittelers die in het seizoen, van mei tot december, biologische producten leveren.
Op het internet kunt u terecht voor een adres bij u in de buurt: Continue reading »

 Posted by at 12:15
nov 092007
 

Carnavalsvereniging De Spekzullekes is er dit jaar wederom in geslaagd een geweldige amusementsavond in elkaar te zetten. Op 25 en 26 januari 2008 kan iedereen weer genieten van een keur aan artiesten.
Als kletsers zullen hun opwachting maken: Mathie v Hoof, vorig jaar nog 2e bij de Narrenkap, Cees Verhulst, behaalde in de loop der jaren diverse ereplaatsen en publieksprijzen en Frank Schrijen,  gewoon “lekkere humor” die binnen notime de zaak aan de rol krijgt. Verder treden voor u op de amusementsgroepen Hers en Dwers,  Spoit Elluf,  KÙjj-en-Øjjem, en als absolute uitsmijter De Penthouse Boys, deze geweldige drie muzikanten zullen het  publiek op eigen wijze confronteren met hun kennis, of het gebrek hieraan. Afgelopen jaar stond de zaal compleet op zijn kop door dit interactieve programma.

Onder begeleiding van onze Hofkapel ”vur Spek en Zoole” kunt u genieten van een heerlijke avond amusement.

Vanaf 1 december kunt u kaarten kopen bij Zalencentrum Vissers, Peeleik 2, te Brouwhuis, tel. 0492-510986.

Aanvang: 20:00 uur.
Zaal open vanaf: 19:00 uur.
Prijs: € 10,— (let op Vol is Vol)

 Posted by at 12:14
nov 092007
 

Korfbalvereniging O.E.C. bestaat op 19 april 2008 75 jaar. Voor dit jubileum proberen we via allerlei kanalen oudleden op te sporen. O.E.C. beschikt helaas niet over alle actuele adressen.
Ken je vrienden of familieleden, (groot)ouders, broers, zusters, nichten, neven, ooms en tantes die lid zijn geweest van O.E.C., vertel ze over dit jubileum en vraag hen om hun gegevens door te geven aan de jubileumcommissie van O.E.C. via e-mail:  oec75@live.nl
Alle leden en oud leden zijn van harte welkom op deze feestdag/avond.

Ook wordt nostalgisch/historisch materiaal gezocht. Bent u in het bezit van vaantjes, oude foto’s, muziek van vroeger of ander materiaal dan kunt u dit, indien dit in elektronische vorm aanwezig is, mailen naar de jubileumcommissie op bovenstaand mailadres.
U kunt het materiaal ook tijdelijk beschikbaar stellen aan de jubileumcommissie die het materiaal zal scannen.

 Posted by at 12:13
nov 092007
 

Het TV-programma Radar haalt met grote regelmaat een stevige kling over financiële producten of dienstverleners.
Afgelopen maand was Rabobank aan de beurt. Wat blijkt het geval: de zogenaamde hybride OpMaat Hypotheek van Rabobank heeft kennelijk een tot nu verborgen gebleven addertje onder het gras.
Om dat probleem te kunnen begrijpen is het goed om eerst deze hypotheekvorm even nader toe te lichten vanuit historisch perspectief: nadat de aandelenbeurzen rondom de eeuwwisseling , enorme klappen kregen  werd de roep om flexibele producten groter.
Producten waarbij men in “kwade tijden” kan kiezen voor een 100% veilige spaarvorm waarbij het polisrendement gekoppeld is aan de hypotheekrente, maar waar men in betere tijden desgewenst ook weer kan overstappen naar beleggen. Maar ook is het bij die flexibele hypotheek mogelijk om gelijktijdig te beleggen in 1 of meer fondsen, bijvoorbeeld 10% in obligatie, 15% in aandelen, 15% in vastgoed en de rest in het hypotheekrentefonds. En daar zit nu kennelijk de crux van het probleem met de OpMaatHypotheek van Rabobank.  Continue reading »

 Posted by at 12:10
nov 092007
 

 scouting-nov-2007.jpg

De eerste zaterdag van de maand oktober hebben we met onze welpen weer eens een gezond programma gehad. We hebben lekker sandwiches gemaakt met o.a. ham, kaas, tomaten, komkommer, tonijn, ei en tomatenketchup. De welpen hadden hun sandwich zelf gemaakt en lekker opgegeten. Ze hadden er zelfs eentje voor de voorzitter van onze scouting gemaakt. Hij had de sandwich lekker opgepeuzeld.
Daarna hebben we nog dierentekeningen gemaakt omdat het kort geleden dierendag was geweest, buiten nog een balspel gedaan en het groepsdraaien zat er weer op. We hadden ons weer goed vermaakt. Groetjes,
Bagheera, Welpen ochtendhorde.
“Jota / Joti”
Op zaterdag 20 oktober was het dan eindelijk zover. ‘s Morgens mochten de bevers, welpen en kabouters beginnen. Continue reading »

 Posted by at 12:06
nov 092007
 

In juli 2008 loopt de ambtstermijn van burgemeester Jacobs af. De beste man wil graag voor een tweede termijn benoemd worden, zo heeft hij in een vertrouwelijke bijeenkomst met de fractievoorzitters laten weten. Zeer graag wil hij, met veel enthousiasme, zijn karwei in Helmond afmaken. Of in de volksmond, baasje blijven spelen over wethouders met onvoldoende dossierkennis. Hij was dan ook onaangenaam verrast dat dit voornemen vroegtijdig naar buiten is gekomen. In Nederland kan de burgemeester bij Koninklijk Besluit, op voordracht de minister van Binnenlandse Zaken, worden herbenoemd voor de tijd van zes jaar. De overige spelers in de benoeming zijn de gemeenteraad, die een aanbeveling doet en de commissaris van de koningin, die een overleg heeft met de gemeenteraad over het functioneren van de burgemeester en die advies uitbrengt aan de minister. De gewone burger heeft dus formeel geen enkele zeggenschap over het al dan niet aanblijven van de burgervader. Maar het is natuurlijk wel een dik pluspunt voor de burgemeester als hij weet dat een meerderheid van zijn stadsgenoten hem zien zitten als eerste man van de stad. Vandaar dat een opiniepeiling geen slechte zaak zou zijn. Onlangs is daarom ook door een raadslid voorgesteld om een populariteitspoll te houden. Het Helmondse college van B en W voelt er niets voor om de waardering van de Helmonders voor Jacobs te meten. Een dergelijke poll past volgens B en W niet in de zorgvuldige procedure die gevoerd moet worden! De werkelijke reden waarom een peiling afgewezen wordt lijkt me de door B en W veronderstelde onpopulariteit van de man. En hier zouden ze wel eens gelijk in kunnen hebben. Op www.deweblog.nl kan of kon u al uw mening geven over de burgemeester. En de resultaten zijn, vooralsnog, voor Jacobs niet erg positief. Er is toch niets mooiers dan een echt mandaat van de bevolking te krijgen voor de genoemde functie. En als de peiling negatief uitvalt, wat heeft Jacobs hier dan eigenlijk nog te zoeken. Misschien dat excollega Sakkers een baantje voor hem kan ritselen bij brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland. De afdeling Verre Oosten kan wel iets zijn, want het reizen gaat hem blijkbaar wel heel goed af.
J.E. Haer.

 Posted by at 12:04
nov 092007
 

 ivn-nov-2007.jpg

Op 7 oktober jongstleden was er weer een wandeling georganiseerd door het IVN, met als thema “paddestoelen”. Er waren opvallend veel wandelaars uit Rijpelberg en Brouwhuis, dus er is zeker interesse.
Het was mooi weer en er waren volop paddestoelen te zien. Er werd zelfs een biefstukzwam ontdekt, en die zijn niet vaak te vinden. Er waren volop aardappelbovisten te zien, u weet wel, die aardappelachtige knollen waar een poeder uit komt als je er een schop tegen geeft. Continue reading »

 Posted by at 12:02
nov 092007
 

Beste dierenvrienden
Gewoonlijk komt na een artikel met een vraag over de hond in het volgende artikel een vraag over de kat aan de beurt, maar nu zijn er vier vragen binnen gekomen over toevallen en stuiptrekkingen bij de hond, dus gaan we die nu beantwoorden.
Toevallen (convulsies) zijn tijdelijke verstoringen van de elektrische activiteiten in de hersenen, die leiden tot een verlies van controle over alle skeletspieren van de hond. Een langdurige toeval wijst overigens niet noodzakelijkerwijze op een ernstige er aan ten grondslag liggende ziekte. Continue reading »

 Posted by at 11:58
nov 092007
 

Parochie Brouwhuis-Rijpelberg
Rijpelberg: Eucharistieviering op zondag om 11.00 uur. Met ingang van 8 november: eucharistieviering op donderdag om 19.00 uur.
Brouwhuis: Eucharistieviering op zondag om 09.30 uur. Met ingang van 8 november geen eucharistieviering meer op donderdag.
Bereikbaarheid Pastorale zorg:
In dringende gevallen (ziekenzalving, uitvaart) kunt u contact opnemen met pater Benjamin (06-5085 7027).
Misintenties:
Opgeven aan het Parochie-secretariaat, tel. 511 394
Postadres: Rector Heuvelsstr. 2  5704 AN Helmond
E-mail: parochie.brouwhuis-rijpelberg@hetnet.nl
Kerk-/gezinsbijdrage
Giro 1917282 of Rabobank 12.10.64.816 ten name van Parochie Brouwhuis-Rijpelberg, Helmond.
Continue reading »

 Posted by at 11:57
nov 092007
 

Kinderwijkraad Rijpelberg
De maandagmiddag voor Halloween zijn er lampionnen geknutseld in wijkhuis De Brem. Met de hulp van de kinderwijkraad, een ouder of oma werd er gekleurd, geplakt en geknipt. Kinderen uit groep 2 maar ook kanjers uit groep 7 hebben hun best gedaan om hun lampion zo mooi, spannend of gek mogelijk te maken. En dat is gelukt, de lampionnen waren prachtig!!

Op woensdagavond was er een heuse lampionoptocht. Want al dat harde werk moet natuurlijk wel bewonderd worden. De optocht is door de kinderwijkraad georganiseerd in samenwerking met BSO De Sleutel.
Ruim 100 kinderen en grote mensen hebben zich verzameld bij Plein 1. Het nieuwe OJC achter De Brem. Van daaruit zijn we gaan wandelen door de wijk. Via het dierenparkje een stukje door het bos achter de speeltuin over het Wederhof met tot slot nog een echt lekker donker en spannend stukje bos!!! Daarna stond voor alle kinderen in de Sleutel wat te drinken en iets lekkers klaar. Voor de grote mensen was er koffie. De geplande disco kon helaas niet doorgaan omdat we met zoveel mensen waren dat er gewoon geen ruimte was om te dansen!!

“Volgend jaar weer?” hebben we vaak gehoord. Dus wie weet tot volgend jaar bij de lampionnenoptocht!!

De kinderwijkraad bestaat uit Jody, Lorraine, Celine, Pim, Danique, Britt en Esmee en wordt begeleid door het Kinderwerk van Stichting Welzijn Helmond.

 Posted by at 11:56
nov 092007
 

Wonen, zorg en recreatie alles onder een dak
De herfst is al weer begonnen, en het wordt kouder en de dagen korter. Voor ons tijd om weer leuke activiteiten te organiseren in de herfst- en wintermaanden.

Vrijdag 23 november
Optreden van de  “luchthappers”. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie kunt u luisteren naar harmonicamuziek. Aanvang: 14.30 uur. Entree:  1.50 euro

Dinsdag 11 december: Prijskienen. Aanvang: 19.00 uur.
U bent van harte welkom om aan deze activiteiten deel te nemen.

 Posted by at 11:55
nov 092007
 

Caravans en campers zijn opgehaald  en worden winterklaar gemaakt. Weet u hoe lang een caravan of camper in de straat geparkeerd mag worden?

Niet langer dan 7 dagen
Een kampeerwagen, caravan, camper en aanhangwagen mag u binnen de bebouwde kom niet langer dan 7 achtereenvolgende dagen op straat parkeren. U riskeert dan een boete van . 50.

Strengere regel per 2008 Continue reading »

 Posted by at 11:53
nov 092007
 

Op woensdagavond 16 januari om 20.00 uur wordt in De Brem Rijpelplein 1, een bijeenkomst georganiseerd voor de buurtpreventie-initiatieven in Rijpelberg.
Het is de bedoeling om op deze avond met elkaar kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Buurtpreventie is een belangrijk middel om problemen en knelpunten in de buurt te inventariseren en vervolgens in de werkgroep buurtpreventie met elkaar af te spreken wat er aan gedaan moet worden.

Gesprekspunten zijn:
* Het verschil in betrokkenheid van eigenaar bewoners en huurders.
* Afstemming en coördinatie van gemeentelijke maatregelen m.b.t. beheer en onderhoud  van groen- en speelvoorzieningen.
* De verwachtingen die men heeft van de buurtbrigadier.
* De rol van de woningbouwcorporaties bij buurtpreventie.
* Heeft melden bij gemeente en politie nog zin?

Voor mensen, die actief zijn als lid van een buurtpreventiewerkgroep in Rijpelberg, en die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, is dit bericht tevens de uitnodiging om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Renie Groenendal (Opbouwwerker SWH team-Oost)
Bezoekadres: Rijpelplein 1,
Postbus 458,
5700 AL Helmond
0492-510690
renie.groenendal@swhhelmond.nl

 Posted by at 11:52
nov 092007
 

 dierenkliniek-nov-2007.jpg

April 2005, nu toch al ruim 2 jaar geleden… Aan de ene kant lijkt het eeuwen geleden, aan de andere kant zijn de herinneringen zo vers, dat het lijkt alsof het gisteren was. In april 2005 kwam ik een paar dagen meekijken in Dierenkliniek ‘Brouwhuis’.
Ik was nog maar net klaar met de studie Diergeneeskunde en had mijn dipoma vers op zak. Natuurlijk was ik enorm gemotiveerd om al het geleerde nu eens in de praktijk te gaan brengen… Tot het moment dat ik daadwerkelijk een baan vond, wilde ik daarom zo veel mogelijk ervaring opdoen, hoe meer hoe beter!
Vanaf het moment dat ik de kliniek binnen liep voelde ik me meteen al thuis. Ik werd hartelijk welkom geheten en het viel mij direct al op hoe vriendelijk en behulpzaam iedereen was. Er hing een prettige sfeer en de doortastendheid waarmee elk lid van het team aan behandeling van de zieke dieren bijdroeg was opvallend.
Iedere patiënt die ik in die dagen zag, werd zeer grondig onderzocht. Er werd niet gerust totdat duidelijk was hoe Rocky, Banzai, Bartho, Marsha en alle anderen het beste geholpen konden worden!
Continue reading »

 Posted by at 11:49
nov 092007
 

Van 29 oktober 2007 tot 13 januari 2008, zal de politie weer extra controleren op het gebruik maken van de fietsverlichting. De politie controleert in deze extra op het gebruik maken van de fietsverlichting omdat de dagen weer korter worden en veel mensen die in de ochtend naar hun werk gaan, en jeugd die naar school gaat, deze reis in het donker zullen maken. Jaarlijks vallen er veel slachtoffers onder de verkeersdeelnemers op de fiets. Eén van de redenen hiervan is dat men op de fiets niet goed zichtbaar is in het verkeer. Continue reading »

 Posted by at 11:48
nov 092007
 

Een straatlantaarn die het niet doet?
Een beschadiging in de bestrating?
Tegels of klinkers die scheef liggen?
Bouwwortelgroei die de bestrating omhoog duwt?
Groen dat het uitzicht belemmert?
Voorwerpen op de openbare weg?
Vervuiling in het groen?
Vernielingen?

Kortom allemaal klachten over het onderhoud van de openbare ruimte. Deze kunt u melden bij het bureau klantenservice van de gemeente Helmond. Telefonisch via 587690 (op werkdagen tussen 9.00 u en 16.00 uur) of via internet www.helmond.nl.

 Posted by at 11:47