mei 022007
 

straatspeeldag-mei-2007.jpg

Op 13 juni van 13:00 uur tot 17:00 uur doet de Wijkraadvereniging Rijpelberg weer mee met de Straatspeeldag 2007. Dit jaar is gekozen voor het Drenthehof. Een deel van de straat zal worden afgezet, het gaat om het stuk van de nummers 64 en 107 enerzijds tot 100 en 165 anderzijds. De bewoners zullen hierover nog worden geïnformeerd via een brief. Wij verzoeken de bewoners daarom deze middag de straat autovrij te houden zodat de kinderen de ruimte hebben om te spelen en er geen beschadigingen aan auto’s kunnen ontstaan.
De reden dat er is gekozen voor het Drenthehof is dat er vaak erg hard wordt gereden.
Om 13:00 uur zal de middag worden geopend en zal een petitie aan de gemeente Helmond worden aangeboden. Op het moment van schrijven is het nog niet bekend wie de petitie in ontvangst zal nemen.
Deze middag zullen traditiegetrouw een groot aantal oud Hollandse spelen aanwezig zijn en zal er worden geschminkt. Om ongeveer 16:30 uur zullen over vier leeftijdsgroepen de prijsjes worden uitgereikt. Allemaal tot woensdag 13 juni!

 Posted by at 22:50
mei 022007
 

scouting-mei-2007.jpg

De Scout plus bestaat uit leden ouder dan 23 jaar, die al eerder leidinggevende of op andere wijze lid zijn geweest van Scouting Rijpelberg.
Op dit moment is de scout plus op zoek naar mensen die zich willen aansluiten bij de groep. Dus ben jij leiding geweest van scouting Rijpelberg of lid geweest van onze groep én ben je ouder dan 23 jaar? Meld je dan aan via scoutplus@scoutingrijpelberg.nl

Deze groep heeft geen vaste draaitijd, maar we komen een aantal keer per jaar bij elkaar. Verder kunnen we ingezet worden om de diverse speltakken of de groepsactiviteiten te ondersteunen. Dit keer hebben we ervoor gekozen om met een aantal scout + ers een nieuwe activiteit te organiseren en wel een paasactiviteit. Op zaterdag 7 april was het zover…
Continue reading »

 Posted by at 22:47
mei 022007
 

Zoals u in de vorige uitgave heeft kunnen lezen, gaat onze 14e kindervakantieweek (KVW) van start op maandag 6 augustus om 13.00 uur en eindigt op vrijdag 10 augustus.
Het blijft lastig de successen van de afgelopen jaren te evenaren, maar we denken dat we er ook dit jaar weer in zijn geslaagd, om een aantrekkelijk programma voor zowel kinderen als begeleiding aan te bieden. Maar oordeelt u zelf. Het programma hebben wij in de vorige uitgave van Hofkompas gepubliceerd en ook via kvw-rijpelberg.tk kunt u het programma nog eens nalezen. Ook zijn op alle basisscholen in Rijpelberg en Brouwhuis de programma’s via een infoblad verspreid.

kvw-02.jpg

Dit jaar zijn we experimenteel gaan werken met digitaal inschrijven. Digitaal inschrijven bespaart ons (de organisatie) namelijk erg veel tijd omdat alle gegevens die tot nu toe werden aangeleverd overgetypt moesten worden.
Bovendien heeft digitaal inschrijven als voordeel, dat er geen vragen onbeantwoord kunnen blijven. Digitaal inschrijven kunt u via de volgende link doen: http://www.hofkompas.nl/kvw/isf/ en via onze site www.kvw-rijpelberg.tk  U vult dit formulier in en print het vervolgens. Met het geprinte formulier komt u op de inschrijfavond naar De Brem. Continue reading »

 Posted by at 22:43
mei 022007
 

Met de dagelijkse beslissingen over het eten dat we inkopen drukken wij allemaal een belangrijke stempel op het energieverbruik en het milieu; de actuele thema’s van vandaag. Elke maaltijd en alle tussendoortjes hebben energie gekost voordat ze op tafel staan: voor de teelt, het wassen, snijden, verpakken, vervoeren en bewaren van de voedingsmiddelen.
Deze “indirecte energie” hangt vooral samen met de herkomst. Van plant of dier, van dichtbij of uit een ver land en van de volle grond of uit de kas?

a. Dierlijke versus plantaardige voeding
De belangrijke voedingsstoffen, de eiwitten zitten in dierlijke producten. Maar we vinden ze ook in granen, noten, peulvruchten en soja. Het fokken van vee voor de productie van voedingsmiddelen is niet zo efficiënt. Vlees heeft een hoge indirecte energie, omdat slechts een klein deel van het veevoer wordt omgezet in vlees en melk. Voor 1 kilo vlees is 5 tot 12 kilo veevoer nodig! Als eiwitbron zijn eieren, sojaproducten en andere vleesvervangers, noten en peulvruchten goede vervangers voor vlees en vis. Continue reading »

 Posted by at 22:39
mei 022007
 

Dit jaar bestaat wijkcentrum De Brem 25 jaar. De Stichting Welzijn Helmond (SWH) wil dit in samenwerking met verenigingen en organisaties uit Rijpelberg gaan vieren op

Zaterdag 1 september 2007

Wij hebben deze dag uitgekozen om samen met alle bewoners van Rijpelberg en hun familie dit te vieren van 12.00 uur tot 17.00 uur. U bent bij deze dan ook uitgenodigd en van harte welkom in en rondom De Brem
Er zijn die dag kinderactiviteiten en kramen waarop de verenigingen en organisaties uit heel Rijpelberg zich kunnen presenteren. Ook is er deze dag muziek en zijn er enkele optredens. Omdat we nog bezig zijn met de organisatie kunnen we u helaas op dit moment nog niet een gedetailleerd programma voorleggen, maar ga er maar vanuit dat er er van alles te doen en te zien is. In het Hofkompas van juli hopen we u meer te kunnen vertellen.
De verenigingen krijgen nog afzonderlijk een bericht om zich in te schrijven als ze mee willen doen.
Mochten wij onverhoopt uw vereniging vergeten, bel dan even op dinsdag of donderdag Ingrid Boesten of Johan Kloft tel 510690 en vraag alsnog om een inschrijfformulier.

 Posted by at 22:38
mei 022007
 

Zondag 22 april hing er in Brouwhuis een bijenzwerm achter een huis in de brandgang. De bewoonster is mij komen waarschuwen en de zwerm is door mij opgehaald.
De bewoonster was zeer behulpzaam en de zwerm in een korf vangen ging dan ook volgens het boekje.Een paar dagen later bij een toevallige ontmoeting met de bewoonster ontspon zich het volgende gesprek:
Bij melding aan de politie, door de buren van de genoemde bewoonster, aangaande de bijenzwerm zou ter sprake gekomen zijn dat bij het ophalen van een zwerm door een imker kosten met zich mee zou brengen.  Met andere woorden de imker die de zwerm komt ophalen moet betaald worden. Ik wil hier benadrukken dat dit niet het geval is.  Mijn stelregel is, en u heeft dat beslist wel eens gelezen in mijn artikelen, “Brouwhuisseheide als uw achtertuin” dat de imker verantwoordelijk is wat honingbijen betreft, en dus de zwermen kosteloos ophaalt.   Natuurlijk is het wel zo dat als bijenzwermen op een plaats zitten waar hij niet bij kan of in schoorstenen e.d. dit de imker niet aangerekend kan worden dat hij of zij ze rustig laat zitten. De bewoner van dat pand zal dan indien zij dat wensen een verdelgingsbedrijf moeten inschakelen. (Dit heeft nooit mijn voorkeur). Indien dus een imker geld vraagt voor het ophalen van een zwerm, kunt u overwegen om een andere imker in te schakelen.
Het wordt een ander verhaal als het gaat over wespen en hommels verwijderen. Met deze beesten is niet te imkeren.
U weet het vast nog wel:
Bij overlast van Bijen,Wespen en Hommels de imker waarschuwen.
Imker J.Beekman,
Eemstraat 49.
5704 MK Brouwhuis.
Tel.no. 0492.514106.
mailadres: J.beekman10@chello.nl

 Posted by at 22:37
mei 022007
 

kussen.jpg

De Antoon van Dijkschool is een school met 230 leerlingen voor speciaal voortgezet onderwijs, aan de Deurneseweg in Helmond, naast de Kempel en het oude AZC.
Daar krijgen kinderen onderwijs dat ze op andere scholen niet kunnen krijgen. Directeur dhr. Karsmakers vertelde mij dat het aantal leerlingen jaarlijks hard stijgt, en er dus eigenlijk meer personeel nodig is.
De lessen zijn aangepast aan het niveau van de leerlingen, ook de lichamelijke oefeningen. Om iedereen goed te laten spelen, sporten en bewegen maakt de school vaak gebruik van luchtkussens. Aangezien er bij een gewoon luchtkussen erg veel toezicht nodig is om ongelukken te voorkomen, was er eigenlijk een aangepast luchtkussen nodig: eentje die aan drie kanten dicht is zodat niemand eruit kan vallen.

Dit was voor Rabobank Helmond een kans om iets te doen op sportief gebied, nu eens niet  voor wielrenners maar voor een school. Op 24 april kwamen directeur Pieter Michielsen en coördinator communicatie Marleen van Engelen van de Rabobank het kussen officieel overhandigen. Het geschenk viel in de smaak want de kinderen wilden na het officiële gedeelte meteen allemaal op het kussen. Na een korte toespraak van dhr. Karsmakers die de kinderen beloofde dat ze in de toekomst mochten springen zo veel ze wilden ging iedereen moe maar tevreden weer terug  naar het leslokaal.
H. Choufoer

 Posted by at 22:33
mei 022007
 

De winkels zijn open van 9.00 tot 21.00 uur. Vanaf 14.00 uur vindt er een talentenjachtplaats onder leiding van Johan Vlemmings (bekent van televisie).

Hierbij is een vakkundige jury aanwezig en het duurt tot 17.00 uur. Daarna vindt de prijsuitreiking plaats met schitterende prijzen voor plaats één, twee en drie.
Verder is er op het plein een groot terras met hapjes en drankjes en een groot podium, waarvan vanaf 18.00 uur diverse artiesten live zullen optreden tot 22.00 uur. Meer informatie vindt uw in de komende Hofkompas van juni en de posters in winkelcentrum Brouwhorst.
Dus talenten let goed op en schrijf je op tijd in, want dit kan je kans zijn om beroemd te worden. Voor eventuele vragen kunt je terecht bij Florado bloemen of Jan van Bladel groenten en fruit in winkelcentrum Brouwhorst.

 Posted by at 22:32
mei 022007
 

brouwhorst-mei-2007.jpg

Op 30 april jl. waren er weer volop activiteiten te doen, het kon ook niet anders met dit prachtige weer. Er stond wel een lekker briesje maar daar hadden de mensen en kinderen helemaal geen erg in. Vooral in het winkelcentrum, daar was het behoorlijk druk. De ondernemers hadden weer niets te klagen trouwens, het was de afgelopen 3 jaar eveneens goed zaken doen in het winkelcentrum. Er waren kraampjes die het steeds drukker kregen en voor iedereen was er wel wat bij. De kinderen die hun speelgoed op de kraampjes uitgestald hadden konden na vier uur tevreden zijn, er was goed verkocht.

 Posted by at 22:30
mei 022007
 

Dus deze keer maar eens de voorjaarsnota van onze gemeente onder de loep genomen. In de voorjaarsnota worden de ijkpunten gezet voor de begroting van het volgende jaar, 2008 dus. Over het algemeen is die beter leesbaar dan de echte begroting en je kunt dus al heel vroeg lezen waar we in Helmond naar toe gaan. Om te beginnen eerst maar eens de plannen met Berkendonk opgezocht. Volgens de voorjaarsnota van de gemeente blijft die plas zeker tot en met 2010 vrij toegankelijk. Dat is dus meegenomen en in 2010 zijn er weer verkiezingen en dus een mogelijkheid van een doelpartij in de gemeenteraad met als onderwerp ‘Berkendonk voor de Helmonders’. Tot en met 2010 gaat dit de gemeenschap een bedrag kosten van 165.000 euro, een iets boven gemiddeld salaris van een burgemeester dus.
Dat is natuurlijk niets bij het bedrag wat in 2006 over is gehouden, maar liefst 4 miljoen euro.
Als je zo’n bedrag over hebt, dan kun je twee dingen doen. Je kunt het teruggeven aan de burgers, per woning is dat een bedrag van ruim 108 euro, of je doet er leuke dingen mee voor de mensen in de wijken en het centrum. Tel bij die 4 miljoen nog eens 1,8 miljoen extra inkomsten van Obragas (je ziet die stadsverwarming is echt te duur) en nog eens 1,5 miljoen aan zaken die wel begroot waren maar niet uitgegeven.
Die 4 miljoen worden dan al bijna 7,4 miljoen euro, een mooi bedrag. Dat zou een teruggave per huishouden worden van ruim 200 euro. Je zou bijna denken, de voedselbank kan in Helmond opgeheven worden! Maar wat is de keuze van de gemeente, verhoging OZB met 1,75% plus een extra verhoging van 0,75%, rioolrechten met 1,75% plus 10 euro verhogen en legeskosten met 1,75% verhogen.
Wij gaan dus eens een keer niet minder betalen maar meer! Dat is andere koek dan de Wethouder Tielemans koek, want die gaf ons nog eens 50 euro terug omdat er geld over was.
Maar de voorjaarsnota vertelt ons meer. Zo komt de gemeente tot de conclusie dat het centrum van Helmond aantrekkelijker is en gezegd moet worden, dat is waar. Het centrum ziet er tegenwoordig echt mooi uit.
Maar er staan ook van de leuke passages in die zo overgenomen kunnen worden in het grote smoezen boek. Ik zal er één aanhalen, namelijk de volgende volzinnen (let wel, het is ambtelijke taal, dus een paar keer lezen). “Uit het grote aantal burgers dat geen oordeel heeft over (het functioneren van) het gemeentebestuur en de organisatie kan worden geconcludeerd dat de betrokkenheid beperkt is. Dit wijkt overigens niet af van andere gemeenten. Daarbij moet bedacht worden dat in veel gevallen een burger natuurlijk maar in beperkte mate met de gemeentelijke organisatie te maken heeft. Als men een oordeel heeft is men redelijk positief over de mate waarin men zich vertegenwoordigd voelt door de politiek, de wijze waarop regels gesteld en gehandhaafd worden en de informatievoorziening. Overigens moet gezegd worden dat drie op de tien burgers vindt dat de gemeente voldoende aandacht heeft voor de problemen in de buurt. Waarbij de inwoners van de nieuwbouwwijken het meest positief gestemd zijn.”
De onderstreping is van ondergetekende, maar er staat dat 3 op de 10 burgers vindt dat de gemeente voldoende aandacht heeft voor de problemen in de buurt. Hallo, dat betekent dus, dat 7 op de 10 vinden dat de gemeente onvoldoende aandacht heeft voor de problemen in de buurt, dat is mooi 70%! Het is maar hoe je het verpakt.

De Naald

 Posted by at 22:29
mei 022007
 

auto-gooisehof.jpg

Op 1 mei raakte een automobilist, rijdend op de Weg door de Rijpel, de macht over zijn stuur kwijt.
Hij reed door de groenstrook, door een muur en kwam tot stilstand in een achtertuin van bewoners aan het Gooisehof.

 Posted by at 22:27
mei 022007
 

Op dinsdagochtend  22 mei van 9.00 tot 11.00 uur heeft de montessoribasisschool, een inloopochtend. Deze is speciaal bedoeld voor  ouders van nieuwe leerlingen.

Peuteruurtje voor ouders en kinderen
Op woensdagmiddag 30 mei a.s. van 14.00 tot 15.00 uur heeft de montessorischool een peuteruurtje. Alle peuters en hun ouders mogen met montessorimateriaal komen werken. De leerkrachten begeleiden de peuters hierbij.
Op de inloopochtend en het peuteruurtje is er voldoende gelegenheid om in de klassen een kijkje te nemen en vragen te stellen aan de leerkrachten. Wij willen u graag laten zien hoe we met montessorimaterialen werken en welke uitgangspunten we hebben.
De montessorischool is een normale basisschool. Alleen de manier van lesgeven is anders.
De school volgt de leerprincipes en leermethode van Maria Montessori. Elk kind heeft een eigen leerlijn. Er wordt vooral individueel en bij gelegenheid ook klassikaal lesgegeven.  “Leer me het zelf te doen” is de kern van de methode.
Iedereen is harte welkom!!!

 Posted by at 22:26
mei 022007
 

boerenmert-mei-2007.jpg

Op het dorpsplein staat een “echt” oud-Hollandsche boerderij en de demonstraties van turfsteken, dorsvlegelen en schaap scheren, brengen de oude ambachten weer tot leven. Ook de boerderijdieren zullen op de Boerenmèrt zeker niet ontbreken.
Vanaf 12 uur wordt er op diverse plaatsen een doorlopend programma aangeboden met dans en straattheater. Het draaiorgel en de muziekgroepen houden op de Mèrt de hele dag de stemming er in. Uiteraard is de sfeer van vroeger ook te proeven! Wat denkt u van een heerlijk speenvarken aan het spit of wafels en streuf?
Continue reading »

 Posted by at 22:24
mei 022007
 

ronde-helmond-mei-2007.jpg

Zondag 10 juni 2007 organiseert de Helmondse Atletiek Vereniging H.A.C. voor de derde keer ‘Rondje Helmond’.
Vorig jaar was het weer een groot succes. De route gaat langs de mooiste de meest verrassende plekjes in en rond Helmond. Men wandelt door de wijken Stiphout, Mierlo-Hout, Brouwhuis. Dit waren oude dorpen die samengevoegd zijn met Helmond. Maar men komt ook in de nieuwe wijken Brandevoort, Rijpelberg en Dierdonk.
Er zijn ook stukjes door het buitengebied, waar men volop kan genieten van de natuur en het uitzicht op de velden of de verschillende kanalen. Ook is er op de diverse stempelposten nog extra vertier te vinden zoals het Jan Visser museum, een fruitkwekerij, een palingkwekerij en live muziek. Continue reading »

 Posted by at 22:19
mei 022007
 

De vraag: ”Mijnheer Frans, mijn vriendin
zegt dat de hond een keer per week in bad moet,is dat zo?”
Er is niets op tegen om een hond af en toe in bad te doen, mits er een goede reden voor is. In principe is een hond een schoon dier. Als de vacht regelmatig wordt gekamd en geborsteld en het menu van de viervoeter zo is samengesteld dat de conditie van de vacht optimaal is, zal de hond geen bad nodig hebben, althans niet wekelijks. Baden moet, als het op voorschrift van de dierenarts is, bijvoorbeeld als de hond een huidkwaal heeft. Veel mensen die een tentoonstellingshond hebben, baden hun hond om de vacht een losser en luchtiger aanzien te geven, maar nogmaals, de gewone huishond hoeft niet in bad, tenzij het dier een huidkwaal heeft of zich buiten tijdens het wandelen in iets viezig heeft gerold. Continue reading »

 Posted by at 22:18
mei 022007
 

Lijstjes en overzichten waren en blijven populair. Ze geven in het kort, summier, zonder verklaringen en hinderlijke achtergronden, een volgorde aan in schoonheid, populariteit en prestaties. Een zo’n overzicht is de misdaadmonitor. Deze geeft de misdaadscore per gemeente aan en is dus een maatstaf, of zo u wilt, een kwaliteitslabel voor de veiligheid. We wonen allemaal graag in een straat, wijk of gemeente waar we veilig naar buiten kunnen en waar we zo min mogelijk kans lopen dat onze eigendommen beschadigd, vernield of zelfs gestolen worden. We hechten dan ook veel waarde aan veiligheid en woongenot. Onlangs verscheen in het Eindhovens Dagblad een artikel over deze jaarlijkse misdaadmonitor van het Algemeen Dagblad. In dit artikel werd ook met name Helmond genoemd. Op de website van de politie kunnen we lezen dat de criminaliteit in 2006 in heel de regio is afgenomen. Positief dus. Voor Helmond gelden andere cijfers, want onze stad is ten opzichte van 2005 een behoorlijk aantal plaatsen gestegen op de criminaliteitsladder. In 2005 stond Helmond nog op de 33e plaats en nu staan we helaas op plaats 20. Geen cijfers waar we vrolijker van worden. Criminaliteit lijkt ook nauw verbonden te zijn met de grootte van de stad. In de top 20 staan maar liefst 17 steden met meer dan 85.000 inwoners. We constateren ook dat er in deze lijst maar drie steden staan die een kleiner aantal inwoners hebben dan Helmond en op de stijgerslijst staan we met 13 plaatsen stijging op de tweede plaats. Dit maakt de situatie in Helmond nog zorgelijker. De korpschef is nog steeds “goed ziek” van de benoeming van Eindhoven als crimineelste stad van het land, maar hij zal ook wel een beetje misselijk zijn van de forse stijging die Helmond laat zien. Volgens wethouder Stienen wordt het hoog tijd dat Helmond een soort kwaliteitslabel gaat hanteren voor zijn prestigieuze projecten. Helmond moet in zijn ogen synoniem worden voor een stad waar veel gebeurt en die staat voor kwaliteit. Als we de score op de misdaadmonitor bezien, dan is Helmond al een stad waar veel gebeurt en hopelijk gebeurt er dit jaar niet meer maar minder, in crimineel opzicht dan wel te verstaan.
J.E. Haer.

 Posted by at 22:15
mei 022007
 

Zoals elk voorjaar gaan we met onze welpen op weekend.  Dit voorjaar was onze keus gevallen op een blokhut van Jong Nederland in Liessel (Deurne). Vrijdagavond begonnen we met een avondspel in de bossen, helaas begon het die avond mals te regenen zodat we toch even flink nat waren geworden. Zaterdagochtend waren we weer allemaal vroeg van de partij en gingen nadat we ontbeten hadden, weer de bossen in voor het spel levend stratego.
Na de lunch gingen we ’s middags een aantal km’s lopen naar een locatie waar we Boerengolf gingen spelen. Boerengolf is een spel waarbij je met een stok met daaraan een klomp een bal in een hole moet proberen te slaan in zo weinig mogelijk slagen. Deze activiteit vond plaats op het platteland. Wij gingen naar “Pension de Heidebloem Ranch” in Liessel.
We werden in groepjes verdeeld en kregen uitleg van de eigenaar van de ranch. Alle welpen werden begeleid door 1 persoon van de leiding. Het groepje van Chera Kan had gewonnen.
Toen het spel klaar was kregen we nog wat te drinken en liepen we weer terug naar onze blokhut in Liessel waar Baloe zat te wachten met een lekkere boerenkoolstamp met worst die mooi aansloot op ons programma van die middag.
’s Avonds zaten we gezellig met z’n allen rond het kampvuur waar we genoten van onze  warme chocomelk.
Zondagochtend waren we allen wat later wakker omdat we nog wat moe waren van die dag ervoor. We hadden die ochtend gevoetbald op het naastgelegen veld bij de blokhut en daarna uitgerust bij de disneyfilm het Junglebook. Die middag kwamen de ouders de welpen weer ophalen. We hadden de rest van het weekend geboft met het mooie zonnige lenteweer!

Groetjes,
Bagheera of te wel Miriam
Leiding welpenochtend

 Posted by at 22:14
mei 022007
 

Al jaren geven mensen uit Rijpelberg richting de WVR aan dat ze de Weg door de Rijpel als erg gevaarlijk beschouwen. Al jaren probeert de WVR op haar beurt de gemeente in beweging te krijgen om maatregelen te nemen die de verkeersveiligheid bevorderen.
Tot op heden is dit helaas niet gelukt. Het argument dat wij iedere keer terug krijgen van de gemeente Helmond is, dat er bijna nooit ongevallen plaatsvinden! Volgens de gemeente zijn er op het gebied van verkeersveiligheid in andere delen van Helmond gevaarlijkere punten. Dus er komen geen maatregelen voor de Weg door de Rijpel.
Het bestuur van de WVR wil nu zelf gaan inventariseren hoeveel ongevallen er nu precies gebeuren en waar. Daar hebben wij wel de hulp voor nodig van de mensen uit onze wijk. Wij willen de wijkbewoners in Rijpelberg vragen om ongevallen en aanrijdingen (ook tegen een boom of paal) te melden bij de WVR via WVR-Rijpelberg@zonnet.nl Als het kan graag met wat foto’s erbij. Op die manier kunnen we proberen een dossier op te bouwen om met nog meer argumenten de gemeente Helmond in beweging te krijgen en de Weg door de Rijpel verkeersveiliger te maken.
Bestuur WVR.

 Posted by at 22:13
mei 022007
 

bbp-doliwood-mei-07kopie.jpg

 Er heeft alweer het een en ander plaatsgevonden m.b.t. het preventieproject. In samenspraak met de politie zijn de plaatsen bepaald waar straks de borden “ATTENTIE BUURTPREVENTIE“ geplaatst gaan worden, hiervan gaat al enigszins een preventieve werking uit. De borden komen op alle plaatsen waar men onze straten kan binnenkomen, dus ook vanuit bos en park.
Er zijn enkele knelpunten tevoorschijn gekomen, waarvan wij hopen die goed op te kunnen lossen.

Op de klankbordvergadering van dinsdag 17 april jl. hebben wij uit handen van Burgemeester Jacobs een subsidiecheque van 500 euro mogen ontvangen. Ook voor het project van de Baroniehof was 500 euro. Daar zijn we enorm blij mee en trots op.
Naar aanleiding van het negatieve stuk van 7 maart jl. in het Eindhovens dagblad over het reilen en zeilen van buurtpreventie projecten, betekent dit toch dat onze Burgemeester hier wel achter staat. Zaterdag 21 april stond er dan ook een leuk stukje hierover in de krant.
Verder kunnen we u nog melden dat de STRAATSPEELDAG, op WOENSDAG 13 JUNI, op het Drenthehof zal plaatsvinden, dit n.a.v. het harde rijden dat hier, met name, in de bochten gebeurt.
Een datum om alvast te noteren.
De werkgroep BPP

 Posted by at 22:10
mei 022007
 

sos-mei-2007.jpg

SOS is een gymnastiek- en turnvereniging in Helmond die al ruim 43 jaar bestaat. Er wordt wekelijks op diverse plaatsen in Helmond les gegeven aan kinderen en volwassenen. Ook in de Straap en de Vekahal verzorgt SOS turnlessen voor kinderen. In de Straap op donderdagavond van 18.00-19.00 en van 19.00-20.00 u en in de Vekahal op woensdagavond van 18.30-19.30 en van 19.30-20.30 u.

Met name in de Straap is nog plaats voor een aantal kinderen. Als je graag eens wilt komen kijken of een proefles wil meedoen, meld je dan bij de trainster op de betreffende avond. Zij kan je ook verder informeren. Verdere informatie over de groepen, telefoonnummers, foto’s enz vind je op onze website
www.soshelmond.nl
Misschien tot ziens op een van onze lessen

 Posted by at 22:08
mei 022007
 

Toen ik jong was, was moeder altijd thuis en het gas en licht werkte alleen maar op een dubbeltjesmeter. Er werd zuinig mee omgegaan en bij een vereniging gaan, daar was geen geld voor. Pa verdiende het geld en de meeste mensen hadden werk en kwamen rond. Je vermaakte je met elkaar door op straat te spelen.
Nu zeggen ze dat het veel beter is. Ik vraag me af of dat waar is. Tegenwoordig moeten de meeste vrouwen werken, ja daar is niets mis mee maar wel dat een salaris op gaat aan de vaste lasten.
We zijn door de tv beter op de hoogte van alles en we betalen ons overal scheel aan. We zitten nu opgescheept met wachtlijsten en met voedselbanken. Vroeger, als er iets gebeurde, werden de mensen gewaarschuwd door een wagen met luidspreker in het dorp of stad en dat werkte goed. Tegenwoordig gaat er een sirene af en heb je Omroep Brabant, het werkte voor geen meter. Dus kijk eens terug naar vroegere gebruiken, wat toen goed werkte en gebruik dat nu ook, misschien is het dan beter geregeld.
PW

 Posted by at 20:47
mei 022007
 

Een teek? Pak ‘m beet! Dat is de boodschap die de GGD wil meegeven aan iedereen die de natuur in gaat. Een tekenbeet is meestal ongevaarlijk, maar kán leiden tot de ziekte van Lyme. De GGD adviseert iedereen om na een uitstapje in de natuur altijd even te controleren op teken.
De meeste mensen lopen een tekenbeet op in de periode van maart tot en met oktober maar teken komen het hele jaar voor. Ze leven in hoog gras en struikgewas van bossen, weilanden, heidegebieden, tuinen en parken, overal in Nederland. Ze lijken op spinnetjes, zijn zo klein als een speldenkop en leven van het bloed van mensen en dieren. Teken nestelen zich vaak op warme, vochtige plekken waar ze niet zo snel opvallen. In de liezen, oksels en knieholtes bijvoorbeeld. Bij kinderen kruipen ze ook vaak achter de oren, op het hoofd of net achter de haargrens.

Toename aantal tekenbeten
In Nederland is het aantal tekenbeten de laatste jaren toegenomen. Huisartsen hebben in 2005 bij circa 17.000 mensen in Nederland de ziekte van Lyme vastgesteld. Continue reading »

 Posted by at 20:39
mei 022007
 

Geachte bewoner(s),
Wij als Buurtpreventieproject Kempenhof – Twijnsterhof heten u van harte welkom in onze wijk.
Mocht u na een tijdje gesetteld zijn, dan kunt u altijd bij één van onze vrijwilligers die actief zijn binnen dit Buurtpreventieproject, navraag doen van wat buurtpreventie bij u in de buurt feitelijk inhoud.
Hebt u dan nog vragen of wilt u actief deelnemen als vrijwilliger?
Dan bent u van harte welkom op onze vergaderingen die we circa vier maal per jaar houden, van 20.00 tot circa 22.00 uur in wijkcentrum De Brem, Rijpelplein 1.
Continue reading »

 Posted by at 20:37
mei 022007
 

De zomerse dagen zijn in aantocht, iedereen is vrolijk en kijkt uit naar de vakantie.
Gewoon in Nederland of in een ver buitenland van de zon en zee genieten. Voor het hele gezin wordt een vakantie geboekt. En de huisdieren? Leest u het verhaal van Sammie. Sammie is een labrador van 3 jaar die het enorm naar de zin heeft in zijn mensenfamilie.

dierenkliniek-mei.jpg

“Goede morgen!”, hoor ik mijn bazin zeggen. Ze is heel vrolijk vandaag. Ik loop naar haar toe om een knuffel te krijgen net als alle andere ochtenden. Ze geeft mij gauw een aai en loopt weer snel door.
Ondertussen komen mijn andere baasje, en de kinderen ook de trap af. Zij hebben allemaal een grote blauwe doos in de hand, ik heb gehoord dat de mensen het een koffer noemen. Ik loop gauw naar ze toe en begroet ze met een vrolijke kwispel en een lik over de hand. Kort krijg ik even een aai. Continue reading »

 Posted by at 20:30
mei 022007
 

tienerhuis2.jpg

Activiteiten in Rijpelberg:
Samen in Beweging Twentehof / de Brem. Na Pasen zijn we gestart met het SWH sportproject Samen in Beweging. We hebben een vast programma met 3 sportactiviteiten per week! De activiteiten zijn voor iedereen in de wijk en met name voor de kinderen en jongeren. Wel lijkt het ons leuk als volwassenen ook eens meedoen of gezellig komen kijken. Alle activiteiten worden begeleid door Mike van Hoof, de sportieve gastheer van het plein. Ook kun je bij hem terecht met ideeën voor sportieve invulling van het programma.
Maandagmiddag 14.30-16.30 u.
Woensdagmiddag 14.30-16.30 u.
Vrijdagmiddag 14.30-16.30 u.
Om te weten wat we gaan doen kun je op het publicatiebord kijken bij de Brem, het Tienerhuis of even langs het pleintje lopen. Dit jaar organiseren we alle Samen in Beweging activiteiten op het sportpleintje achter de Brem.

Wedstrijd OJC Rijpelberg:
Voor alle jongeren van 11 t/m 17 jaar! Bedenk een nieuwe naam en een nieuw logo voor het Open jongeren centrum in Rijpelberg! Zoals jullie misschien wel weten wordt het Open Jongeren Centrum (OJC) in Rijpelberg flink opgeknapt! En bij een mooi nieuw OJC hoort natuurlijk een mooi nieuw logo en een gave naam!! Continue reading »

 Posted by at 16:29