mrt 022007
 

vlieg-1.jpg

 

Vliegveld Helmond (Rijpelberg) B86
Nu, na vele jaren, is er een verhaal bekend geworden over het vliegveld Helmond B86 dat zich heeft afgespeeld in de laatste weken van 1944.
Dit artikel is tevens een verzoek aan u, want misschien weten de oudere lezers onder u antwoord te geven op de vraag waar de Duitse piloot, wiens lichaam nog steeds wordt vermist, begraven is. We zijn door de heer J. Woortman benaderd met vragen over de reeds eerder geplaatste artikelenreeks over dit onderwerp. Aan de hand van dat gesprek is dit artikel tot stand gekomen.

Na de bevrijding van Helmond in september 1944, besluiten de Britten om een tijdelijk vliegveld aan te leggen op de Rijpelberg. Dit terrein was een paar dagen in september 1944 gebruikt door de Austers van 659 Squadron en zij vonden dit terrein erg geschikt voor een vliegveld. Op 6 oktober werd gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een vliegveld. Het veld moest aangelegd worden met lokaal verkrijgbare materialen en personeel. Personeel werd geworven en de zoektocht naar bakstenen werd gestart. Heel Oost-Brabant werd afgezocht naar bakstenen en uiteindelijk zouden zo’n dikke 10 miljoen bakstenen gebruikt worden.

Eind oktober 1944 werd de Duitse Luftwaffe actief boven Oost-Brabant. Op 21 oktober 1944 vielen er bommen in Helmond. Hierbij vielen zowel onder de burgers als onder de militairen slachtoffers. Om het vliegveld te beschermen tegen deze luchtaanvallen, werd op 6 november 1944 een Britse luchtdoeleenheid, No. 2875 Anti Aircraft Squadron RAF Regiment, overgeplaatst van Grave naar Helmond.

vlieg-3.jpg

Het wrak van de Me262 werd uitgebreid onderzocht door de mannen van de Air Intelligence.

De Luftwaffe bleef Helmond en zijn omgeving lastig vallen met luchtaanvallen. Fw 190’s, Ju 87’s en Me 262’s vielen overdag en ook ’s avonds hun doelen aan. Deze aanvallen hadden militair niet veel te betekenen. Het waren ‘speldeprikken’, maar er vielen wel slachtoffers. Continue reading »

 Posted by at 12:20
mrt 022007
 

graf-2.jpg

De Wijkraadvereniging Rijpelberg probeert zo veel als mogelijk de verloedering terug te dringen.
Zo organiseren wij jaarlijks samen met de gemeente, scholen en verenigingen een wijkschoonmaakactie. Maar alleen daarmee dring je natuurlijk de verloedering niet terug. Ook van de bewoners zelf mag verwacht worden, dat zij een bijdrage leveren aan hun leefbaarheid.
Graffiti.
Graffiti of wat daar voor moet doorgaan is regelmatig een probleem. Door de jaren heen zien we dat er een enkeling of enkele personen actief worden en op allerlei muren en gebouwen verf gaan staan spuiten. Meestal gaat dat door tot het moment waarop deze enkeling of het groepje door de politie wordt betrapt en daarvoor proces-verbaal wordt opgemaakt.
Continue reading »

 Posted by at 12:17
mrt 022007
 

Het gedoe rond een stadion voor Helmond Sport wordt door het college van B & W ineens verbreed tot de discussie wel of geen betaald voetbal in Helmond. Tegelijk geeft het college het antwoord op deze vraag. Ja dus.
Want, zo stelt het college in Helmond, Helmond Sport biedt werkgelegenheid aan ongeveer 40 mensen, heeft een promotionele waarde voor de stad, is met 60-tig duizend bezoekers een grote publiekstrekker en de jeugdopleiding is als voorbeeld voor jongeren maatschappelijk belangrijk. Wat een kul!
Analyseer nu eens wat er staat. Het biedt werk aan 40 mensen. Tja, wat voor banen zijn dat, allemaal 36/40 uur banen? of alleen is dat de wel heel brede selectie.  Er zijn heel wat bedrijven en instellingen die meer werkgelegenheid bieden, zeker als je beseft wat dit allemaal moet gaan kosten.
Helmond Sport heeft een promotionele waarde. Nou, ik zie wel eens een stukje van zo’n wedstrijd op de televisie maar of je dat promotie kan noemen, daar twijfel ik aan. Ook als je kijkt op welke plaats ze in hun divisie staan en dat al jaren. En als bezoeker loop je ook nog risico’s, niet alleen van andere supporters maar ook nog op een parkeerbon als je auto niet in het vakje staat.
Dan de grootste publiekstrekker. Wat een onzin, waarmee wil je dat vergelijken. Volgens mij komen er op de zomerkermis in Helmond meer bezoekers dan in een heel jaar bij Helmond Sport. En een belangrijk voorbeeld voor jongeren. Welke jongeren dan? De boefjes voetballen meestal niet in verenigingsverband. En als je dan toch iets voor de jeugd wil doen, bouw dan een leuke discotheek, zeker weten dat ze daar 1000-maal meer aan hebben.
Wat het college van Helmond doet is politiek pokerspel. Men verbreedt de discussie met de vraag wel of geen betaald voetbal in Helmond om zo de gemeenteraad achter het idiote idee te krijgen om een nieuw stadion te bouwen, bij voorkeur op   “ons Berkendonk” want dat was al bekokstoofd door het vorige college. Ondanks een nieuw college stoomt men gewoon op deze ramkoers verder.
Een nieuw stadion kost het aardige bedrag van tenminste 10 miljoen euro! Ja 10.000.000,= euro. En hoe wil men dat betalen? Van uw en mijn belastingcentjes, want de grond waarop het stadion nu staat is van ons allemaal. Die grond moet verkocht worden en dan mag er weer een projectontwikkelaar huizen op gaan bouwen. Weg groene long in Helmond Noord.
Als er nu toch groen opgeofferd moet worden voor Helmond Sport, dan ligt er nog een leuke locatie vlak om de hoek bij de burgemeester en vlak bij de plaats waar de meeste gemeenteraadsleden wonen, juist ja vlak bij Stiphout. Schuin tegenover het Elkerliek richting Stiphout ligt al vele jaren een veld braak, nou ja braak, het kost alleen maar geld want men maait dat veld wel het hele jaar door. En die locatie heeft nog wat voordelen, dicht bij ziekenhuis, dicht bij de autoweg naar Eindhoven en dicht bij het politiebureau. Bovendien hoeft er geen natuur voor opgeofferd te worden alleen de organisatie van de avondvierdaagse moet op zoek naar een andere plek. Enig nadeel is, dat er wel woningen vlak in de buurt staan, hele dure zelfs en tja daar wonen wel mensen in die ook hele dure advocaten kunnen betalen om of het plan tegen te houden of een fors bedrag te eisen als planschade. En dat soort mensen woont er niet om Berkendonk.
Laat het stadion maar gewoon lekker staan waar het nu staat.
En och ja, wat stond er in de meeste verkiezingsprogramma’s van 2006? Geen euro’s (meer) naar Helmond Sport toch! In 1999 is toch voor de alleralleraller laatste keer een bom met duiten geschonken aan Helmond Sport onder de uitdrukkelijke uitspraak van de gemeenteraad dat het echt de laatste keer was en dat het geld van de hondenbelasting vanaf dat moment gebruikt zou worden om daarmee ook de poep op te ruimen!
De Naald

 Posted by at 12:15
mrt 022007
 

wvr-carnaval-2007.jpg

Maandag 19 december was het weer Kindercarnaval in de Brem. Dit jaar was het weer lekker druk met heel veel verklede kinderen. Ceremoniemeester Lodewijk den Breejen opende de middag samen met de Jeugdraad de Fredjes gevolgd door het spetterende optreden van show- en dansvereniging De Lolbroeken.
DJ Tom zorgde voor de muziek en er waren verschillende optredens van De Lolbroeken en, ook dit jaar weer, de break- en streetdancegroep NEOS Crew Helmond.
Vond je dat je niet genoeg was verkleed of dat je wel een kleurtje kon gebruiken dan kon je door Lenie en Rimke worden geschminkt!
Al met al weer een leuke middag waar de werkgroep Kindercarnaval van de WVR op kan terugkijken. We willen daarom iedereen bedanken die dit feest dit jaar weer mogelijk hebben gemaakt.

Namens de werkgroep
Kindercarnaval,
Koen Bos

 Posted by at 12:00
mrt 022007
 

Carnaval
Vrijdag 17 februari was het weer zoals vanouds carnaval bij Scouting Rijpelberg. Na de nodige voorbereidingen was het dan zover. De leden kwamen verkleed in mooie pakken met bonte kleuren om er een gezellig feest van te maken. Er was een grote opkomst dit mede door het aantal introducés dat mee was gekomen naar het gezelligste feest van het jaar. De muziek werd dit jaar verzorgd door onze eigen dj Marcel die de beste carnavalsplaten voor ons heeft gedraaid. Maar het zit er weer op dus ik zou zeggen op naar carnaval 2008!!

Open dag

scouting-maart-2007.jpg

Het is weer zover op zaterdag 24 maart is weer tijd voor de open dag. Zo als elk jaar zal Scouting Rijpelberg ook dit jaar weer een open dag organiseren. Dit om iedereen te informeren over alles wat scouting doet en om een leuke dag voor de kinderen te organiseren. Scouting is voor iedereen tussen de 5 en 23 jaar, dus kom tussen 13.30 en 16.30 eens langs om een lekkere zelfgemaakte pannenkoek te eten, te leren hoe je een tocht in elkaar moet zetten of om in recordtijd de trappersbaan te doorlopen. Er zal ook een springkussen aanwezig zijn. Er wordt tevens een kinderloterij georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Hiernaast treft u een waardebon  aan om deel te kunnen nemen aan de loterij er zal een trekking zijn om 15.00 en 16.00 uur. Kortom het wordt een gezellige dag en wij hopen u allen terug te zien op zaterdag 24 maart.

 Posted by at 11:56
mrt 022007
 

Helmond is druk doende om het aantal regels, waarvan we last zouden kunnen hebben, te beperken, te minimaliseren en zelfs af te schaffen. Deregulering en ontbureaucratisering is het nieuwe item. Het principe: “regels waar het moet en regelloos waar het kan”, is zeker geen slecht idee van onze lokale bestuurders. Dat zij in dit streven niet alleen staan moge blijken uit het feit dat de BZW, de Brabants-Zeeuwse Werkgevers-vereniging, kortgeleden, aan Helmond de eerste Transparant Award toegekend heeft. Op dit moment staat het sluitingstijdstip voor de horeca ter discussie. Als het aan de meerderheid van de Helmondse uitbaters ligt wordt het sluitingstijdstip verlegd naar 04.00 uur. Maar waarom een tijdstip? Een ondernemer met ballen neemt zélf die verantwoordelijkheid als het aan onze burgemeester ligt. Het is al jaren zo dat de openstellingtijden van bedrijven, die geld willen verdienen, aan het verschuiven zijn. Super- en bouwmarkten, die vroeger keurig de deur om zes uur in het slot gooiden zijn nu veelal tot negen uur paraat om de kooplustigen te bedienen. Natuurlijk zijn er nadelen verbonden aan het vrijgeven van openstellingtijden en we kennen ook nog steeds de winkelsluitingswet, maar gemeenten hebben ook bevoegdheden om afwijkende regelingen te maken. In Helmond heeft men wel een eigen kijk op dit dossier. Men meet hier met twee maten, want waarom mogen de marktkooplui zelf niet bepalen tot welk tijdstip ze hun verblijf in het Helmondse stadshart willen rekken? Het principe wordt zo veranderd in: “regels of regelloos waar het de gemeente goed uitkomt. De Helmondse politiek vindt dit maar een lastig dossier, want men heeft het plan opgevat om een “stadsdebat” te organiseren over dit onderwerp. In dit stadsdebat kan iedereen zijn zegje over dit onderwerp doen. De Helmondse politiek is, zo lijkt het althans, niet bij machte om zelf een degelijk oordeel te vellen en een duidelijk besluit hierover te nemen. De gemeente geeft met de openingstijden wel een voorbeeld, want de stadswinkel is op de meeste dagen ook tot vier uur geopend. Of ben ik nu in de war en bedoeld men hier geopend tot vier uur ’s middags? Nog werk genoeg dus aan de (stads)winkel.

J.E. Haer.

 Posted by at 11:48
mrt 022007
 

Vaardig en veilig in het verkeer
Het verkeer verandert in een hoog tempo. Jaarlijks vallen er steeds meer slachtoffers, ondanks alle verwoede pogingen om het aantal ongevallen terug te brengen. Bij het veranderen van het verkeer, alles wordt immers sneller, moeten de weggebruikers zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Continue reading »

 Posted by at 11:47
mrt 022007
 

Cursus “Rouw, verlies, verdriet” in Helmond voor vrijwilligers en mantelzorgers
Aan deze cursus kunnen zowel mantelzorgers als vrijwilligers deelnemen. Wat gebeurt er met jezelf en je omgeving bij een verlies, hoe ga je ermee om? De eerste avond staat in het teken van verlies. Continue reading »

 Posted by at 11:43
mrt 022007
 

In deze tijd ontkomt niemand er meer aan: de berichten over de opwarming van de aarde (het broeikaseffect) en de gevolgen voor natuur en milieu.
Onze leefwijze en consumptie met het hoge energieverbruik zijn alleen maar te verbeteren door kritische consumptie, hergebruik en recycling. Goed voor gezondheid, milieu en vaak ook goed voor uw portemonnee.
Met de onderstaande tips valt er in het huishouden “voor elk wat wils” veel CO2 te besparen. De macht van het kleine kan met uw wil heel groot worden!
1. Afval vermijden. Gun uw spullen een lang leven. Koop goede kwaliteit, onderhoud en repareer ze. Koop ook tweedehands, b.v kringloopwinkel.
2. Let op verpakkingen. Flessen of flesjes in plaats van blikjes voor frisdrank en bier. Neem een eigen tas mee naar de winkel; beperk het gebruik van aluminium(folie). Continue reading »

 Posted by at 11:42
mrt 022007
 

Mallorca behoort tot de eilandengroep de Balearen. Daarvan is Mallorca het grootste en bekendste eiland. Het eiland ligt in de Middellandse Zee op ongeveer 200 km van Barcelona. De gemiddelde vliegtijd vanaf Schiphol is ca. 2,5 uur.
Mallorca is een veelzijdige bestemming. Qua accommodaties is er voldoende keus van simpele hotelletjes tot luxe resorts. Verder biedt het eiland een variëteit aan cultuur, natuur en uitgaan. Continue reading »

 Posted by at 11:39
mrt 022007
 

Vastentijd
Aan het begin van de vasten worden wij opgeroepen om ons, net als Jezus in de woestijn, terug te trekken in de stilte, uit de drukte van alledag. De stilte is nodig om na te denken over de plek die God inneemt in ons leven. Kan ik God die plaats geven die Hem toekomt? Wie kiest voor God, kiest voor de ander, de naaste. Wie kiest voor God, gaat in navolging van Jezus de weg van soberheid, spiritualiteit en solidariteit. De Nederlandse Bisschoppenconferentie roept ons dit jaar in haar Vastenbrief op: Continue reading »

 Posted by at 11:37
mrt 022007
 

Jaren geleden kon je de eigen woning met een simpel  A4tje “te koop” aan het raam in een mum van tijd goed verkopen.
Maar toen de woningmarkt draaide van “verkopersmarkt” naar “kopersmarkt” liep de termijn die nodig is voor de verkoop van lieverlee op. Voor duurdere of “moeilijke” panden kan dat zo maar 1 jaar of meer belopen. Om die reden kiezen de meeste mensen er tegenwoordig voor om eerst de eigen woning te verkopen en pas daarna de nieuwe aan te kopen. Of een pand langer of korter in de verkoop staat is van heel veel factoren afhankelijk. Welke prijsklasse: op de instapmarkt is alles vrij snel te verkopen. De staat van onderhoud: nu is er meer voorkeur voor panden die in goede staat verkeren, want (ver)bouwen is ongekend duur geworden! Continue reading »

 Posted by at 11:36
mrt 022007
 

zwerfvuil-maart-2007.jpg

Politie en McDonalds slaan handen ineen
Zwerfvuil is helaas ook in Helmond geen ongewoon beeld.
Uit de inwonersenquête blijkt dat rommel op straat al jaren de tweede grootste ergernis in de stad is. Het geeft de stad een verloederde en onveilige indruk. Helaas zijn er nog altijd mensen die de vuilnisbakken op straat niet weten te vinden. Zo ook bij restaurant McDonalds aan de Deltaweg.
Op en in de omgeving van het terrein staan meer dan voldoende vuilnisbakken waar men zelfs vanuit de auto eenvoudig het afval kwijt kan. Het personeel spant zich ook extra in om het eigen terrein goed schoon te houden.
Ondanks deze maatregelen wordt er veelvuldig afval op straat gegooid, met name in het weekend en in de avonduren.
Continue reading »

 Posted by at 11:32
mrt 022007
 

Het antwoord op deze vraag is: JA!!!Het is erg maar waar: onze huisdieren lijden vaker pijn dan wij denken.
Wetenschappers zijn het erover eens dat dieren pijn net zo ervaren als wij mensen, alleen tonen zij het anders. Wanneer een mens pijn voelt schreeuwt hij het uit.
Maar wanneer een dier pijn ervaart zal deze dit tonen met tegenovergesteld gedrag. Het zal zich terug trekken en juist stil zijn.  Het verschil tussen mens en dier zit in de ontwikkelingsgeschiedenis. De hond leeft van nature in een roedel. Wanneer hij zwakte toont daalt hij in rangorde, daarom zal hij pijn zo lang mogelijk verbergen. Ook andere dieren zoals konijnen en cavia’s zullen pijn niet snel tonen. Doordat ze prooidier zijn, en pijn een teken van zwakte is, maken ze dan grote kans om aangevallen te worden. Continue reading »

 Posted by at 11:30
mrt 022007
 

De Helmondse Oecumenische Werkgroep “Heelheid van de Schepping” organiseert op zaterdag 31 Maart 2007 van 11.00 uur tot 14.00 uur nu alweer voor de 11de keer haar jaarlijkse inzamelingsactie van de stichting Vraag en Aanbod.
De Stichting Vraag en Aanbod in Tilburg knapt gebruikte spullen, in diverse werkplaatsen verspreid over ons land, op voor projecten in de derde wereld. Dit gebeurt door jonge en langdurig werklozen die onder professionele begeleiding voorbereid worden voor werk of verdere scholing. Continue reading »

 Posted by at 11:29
mrt 022007
 

laat nog eens weten dat álle kinderen mee mogen doen.
(vooral kinderen van ouders met een laag inkomen)
Helmond is een van de 60 gemeentes in Nederland waar Leergeld actief is. Leergeld heeft als doel te zorgen dat álle kinderen, tussen 4 en 18 jaar, in hun vrije tijd, mee kunnen doen aan allerlei sociaalvormende activiteiten. Dit om uitsluiting te  voorkomen. Leergeld is een onafhankelijke particuliere stichting. Het bestuur en praktisch
alle medewerkers zijn vrijwilligers. Continue reading »

 Posted by at 11:27
mrt 022007
 

Geachte redactie,
Naar aanleiding van het stuk betreffende de stadsverwarming het volgende. Ik heb op 3-3-2006 al eens geïnformeerd bij Obragas hoeveel kuub gas er in 1 gj warmte gaan en waarom er voor de stadverwarming zoveel vastrecht per maand betaald moet worden nl. 21,96 euro Dat is per jaar 219,60 euro terwijl voor gas dit ongeveer 10% is nl. 20 euro per jaar. Hierop heb ik nooit antwoord gehad. Ik zal het deze week nogmaals opvragen. Ook ik heb een grote unit in mijn huis hangen en ook deze moet ieder jaar worden nagekeken, dus de onderhoudskosten zijn gelijk aan die van een CV. Ook moet ik bij een defect een nieuwe unit kopen en die kost ook net zo veel als een CV ketel, dus waarom dit verschil???
Omdat ik wel eens heb gehoord dat 40 kuub gas te vergelijken is met 1 GJ warmte zou de prijs van 1 GJ neerkomen op ongeveer 15 euro per GJ (prijs 1 kuub gas 0.35165) terwijl er nu 24,88 euro in rekening wordt gebracht. Ook in het blad van de Vereniging Eigen Huis staat deze maand een heel stuk over de te hoge rekeningen bij gebruik van stadsverwarming. Omdat ik sinds 2001 in een woning met stadsverwarming woon heb ik de eerdere problemen niet meegemaakt maar ik weet wel dat er in het verleden ook al eens geklaagd is over de te hoge tarieven van de stadsverwarming. Een hele goede zaak om hier wat aan te willen doen en anders een keuze laten en een gasleiding laten aanleggen in het gebied van de stadsverwarming!
JB

Beste heer/mevrouw,
Mijn vraag is waarom er nog geen aantijging ligt tegen de leveranciers van stadsverwarming. Wij hebben stadsverwarming en kunnen helaas niet zoals bij gas overstappen naar een andere leverancier. Naar mijn inziens is dit een Monopolyverhaal. Verder vraag ik me af of er daadwerkelijk iets gedaan gaat worden aan onze (belachelijke) tarieven. Wij staan met de rug tegen de muur. En geen gas, wat echt goedkoper is en verplicht elektra, wat beduidend duurder is. Is Brussel daar al over ingeschakeld?
GB

 Posted by at 11:25
mrt 022007
 

Beste mensen,
Zoals we allemaal weten, is het in beweging houden van je lichaam nodig, ook als je ouder wordt, of als je niet meer zo goed vooruit kunt door een beperking. Net als een machine moet ook het lichaam goed geolied zijn, en dit bereik je door beweging. Bij de Seniorenvereniging Rijpelberg is er een leuke club actief die het bewegen serieus neemt.
Er wordt goed aan conditie gewerkt onder zeer deskundige leiding, in de persoon van Thea Beekman.
Alles mag, maar als het tijdens de gym allemaal wat te vermoeiend wordt, dan ga je op een stoel zitten, en ga je vanuit de stoel verder, of je neemt een kleine pauze. Continue reading »

 Posted by at 11:24
mrt 022007
 

Open Dag van de Zorg op 17 maart a.s.
Zaterdag 17 maart a.s. is de landelijke Open Dag van de Zorg. Een groot aantal zorginstellingen  opent dan haar deuren voor belangstellenden. Ook De Zorgboog. Bezoekers kunnen op 2 Zorgbooglocaties een kijkje komen nemen: Zorgboogcentrum De Nieuwenhof Deurne en Zorgboogcentrum Keyserinnedael Helmond. Wilt u ook op  ontdekkingsreis in de wereld van de zorg? Iedereen is van harte welkom!
Op 17 maart a.s. staat er op beide locaties een uitgebreide rondleiding op het programma. Continue reading »

 Posted by at 11:20
mrt 022007
 

tienerhuis1.jpg

Wedstrijd O.J.C. in Rijpelberg:
Voor alle jongeren van 11 t/m 17 jaar! Bedenk een nieuwe naam en een nieuw logo voor het Open Jongeren Centrum in Rijpelberg!
Zoals jullie misschien wel weten wordt het Open Jongeren Centrum (O.J.C.) in Rijpelberg flink opgeknapt! En bij een mooi nieuw O.J.C. hoort natuurlijk een mooi nieuw logo en een gave naam!!

Omdat het JULLIE O.J.C. wordt, krijg je  nu de kans om een gave naam te bedenken en een logo te ontwerpen. Wij zoeken daarna het mooiste logo uit en deze wordt dan door een professional nagetekend en uitgewerkt. Het is natuurlijk super gaaf als de naam die jij verzonnen en ontworpen hebt uiteindelijk HET nieuwe beeld van het O.J.C. wordt!!

Ga dus snel aan de slag en lever je ontwerp in aan de bar bij De Brem. Wij zijn erg benieuwd!!
Vergeet niet om je naam en telefoonnummer te vermelden, zodat wij contact met je kunnen opnemen als je in de prijzen bent gevallen! Je kunt je ontwerpen inleveren /m  25 juni 2007. Deelnameformulieren liggen in wijkcentrum De Brem en het Tienerhuis. eer informatie: 510690 en vraag naar Meta of Maarten. Continue reading »

 Posted by at 11:13
mrt 022007
 

Senioren Hobbyclub: dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Volksdansen: voor dames en heren dinsdag van 10.45 tot 11.45 uur onder leiding van een docente.
Kosten € 2.50 p.m.
Biljarten: dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Kosten € 2.00 p.m.
Meer beweging voor ouderen: woensdag van 9.00 tot 10.00 uur onder leiding van een gymdocente.
Kosten € 2.50 p.m.
Countrydansen: woensdag van 19.00 tot 21.00 uur.
Kosten € 6.00 p.m.
Koersballen: voor dames en heren donderdag van 13.30 tot 16.30 uur. Kosten € 1.50 p.m.
Deze activiteiten zijn allen in het wijkhuis De Brem.

Meer beweging voor ouderen:  voor dames en heren, donderdag van 9.30 tot 10.30 uur onder leiding van een gymdocente in de gymnastiekzaal van  basisschool De Zevensprong  Theo Driessenhof 35.
Kosten € 2.50 p.m.

Na al deze activiteiten is er gelegenheid om iets te drinken en gezellig bij te kletsen. Continue reading »

 Posted by at 11:11
mrt 022007
 

Beste dierenvrienden.
Allereerst hartelijk dank voor de leuke reacties op het 20 jaar bestaan van de rubriek Kat en Hond.
Hondenziekte is een virusziekte bij honden en andere carnivoren, zoals vossen en wolven. De ziekte is niet besmettelijk voor mensen en veroorzaakt geen ongecontroleerde woedeaanvallen (dolheid). De ziekte komt voornamelijk voor bij niet gevaccineerde dieren, evenals bij dieren die hun jaarlijkse herhalingsinenting (booster) niet hebben gekregen. Er zijn verschillende symptomen aan de hand waarvan u kunt vermoeden dat een hond deze ziekte heeft:
*De hond kan koorts hebben (variërend van 35.5 tot 40.5 graden). Continue reading »

 Posted by at 11:06
mrt 022007
 

21 maart Peuteruurtje
Op woensdagmiddag 21 maart a.s. van 14.00 tot 15.00 uur heeft de Montessoribasisschool, Dinkelstraat 65 in Brouwhuis een PEUTERUURTJE. Alle peuters en hun ouders mogen met Montessorimateriaal komen werken. De leerkrachten begeleiden de peuters. Op het peuteruurtje is er voldoende gelegenheid om in de klassen een kijkje te nemen en vragen te stellen aan de leerkrachten. Wij willen u graag laten zien hoe we met Montessorimaterialen werken en welke uitgangspunten we hebben.
Wilt u graag kennis maken met de Montessorimethode en -werkwijze dan is deze middag hiervoor heel geschikt.
Iedereen is van harte welkom!!!
Dinkelstraat 65, 5704 GK Helmond
Tel. 0492-510017

Hebt u altijd al graag willen zingen in een goede sfeer?

Bij zangkoor CRESCENDO kunt u terecht. Wij zijn een gemengd koor en zingen verschillende soorten muziek, variërend van lichtklassiek tot musicals enevergreens. Zowel dames als heren zijn bij ons van harte welkom. Continue reading »

 Posted by at 00:18