nov 162006
 

 

33333333.jpg

 

Neem een stapel blauwe kingsize vuilniszakken, een flink aantal handbediende vuilgrijpers en een heleboel scouts van scouting Rijpelberg die je vermomd in een reflecterend groen of oranje hesje en voila, je hebt een professionele vuilnisophaaldienst. Onder toezicht van wijkconciërge Wim van de Heuvel die iedereen een spoedcursus puinruimen had gegeven ging op zaterdag 23 september dit schoonmaakteam het traject langs de Zuid Willemsvaart vanaf de sluis richting Helmond steriliseren.
Niets ontging aan de spiedende blikken van deze menselijke turbostofzuigers; een werkend mobieltje,

Continue reading »

nov 162006
 

Beste dieren vrienden
De vraag: “Mijnheer Frans ik heet  Dennise en ben 16 november jarig, en nu krijg ik een poes. Maar papa zegt, er zijn nog al wat dingen die gevaarlijk zijn voor een poes.”
Waar moet ik op letten?
Ongeschikt speelgoed is de eerste bron van gevaar: schuimrubber balletjes die een kat kan inslikken, elastiekjes, naalden met draad, spelden, punaises, touwtjes waarin de kat verstrikt kan raken enz.
Sommige katten vallen van open trappen of raken beklemd tussen tuimelramen, “scherm die laatste goed af”.
Zet de kat uit de keuken als u kookt want het gevaar van open vuur op het gasfornuis of elektrische kookplaten, pannen Continue reading »

nov 162006
 

De Vereniging Werkgroep Baroniehof, wil gaan starten met een buurtpreventieproject. De Baroniehof is een goede en relatief veilige buurt, en dit willen we graag zo houden. Een buurtpreventieproject kan hieraan bijdragen. De Werkgroep heeft een vragenlijst afgenomen onder de bewoners van de Baroniehof. Naar aanleiding van de informatie uit de vragenlijsten  bleek dat er  behoorlijk wat belangstelling is, om mee te werken aan een buurtpreventieproject. Diverse bewoners gaven aan interesse te hebben om als straat-/buurtcoördinator aan de slag te gaan, andere wilden eerst meer informatie. Continue reading »

nov 162006
 

Enkele bewoners van het Drenthehof hebben het plan opgevat om de komst van een buurtpreventieproject in hun buurt eens nader te bekijken. Als er voldoende draagvlak is, willen ze een buurtpreventieproject starten, samen met het Overijsselplantsoen en het Limburghof.
Voor degene die niet weten wat een buurtpreventieproject is, even wat uitleg: Continue reading »

nov 162006
 
aaaaaaaaaaa22222222222.jpg

Vanaf begin oktober  tot en met april 2007 oefenen de jongeren van Marco Polo elke dinsdagmiddag in wijkhuis de Brem.
Je komt daarnaast jongeren tegen uit veel verschillende wijken.
We zullen op vrijdagavond 20 april en zaterdagavond 21 april 2007 weer een theaterproductie uitvoe-ren. Daar kan jij, resp. uw zoon of dochter bij zijn.

Er zijn nog plaatsen vrij in alle drie de groepen. De repetitietijden zijn: groep 1: 17.00-18.30 uur
groep 2: 18.00-19.30 uur
groep 3: 18.30- 20.00 uur.
De leeftijd van de kinderen/jongvolwassenen loopt op van  8 tot 19 jaar.
Je krijgt toneelles en daarna wordt er een stuk ingestudeerd en dat is hartstikke leuk. De kosten zijn 80 euro per seizoen, dit kan in 2 keer worden voldaan. De regisseurs Marlou  en Anne Cathrien vinden het leuk als je eens komt kijken.

Kijk ook op onze website:
www.mpihelmond.tk. Je kunt tot eind november nog mee gaan doen; daarna zijn de rollen verdeeld en kan dit niet meer. Bel  of mail tel. 840669
l.breejenjacobs@chello.nl
Lodewijk den Breejen, voorzitter

nov 162006
 

Senioren Hobbyclub: dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Volksdansen: voor dames en heren dinsdag van 10.00 tot 11.15 uur onder leiding van een docente. Kosten € 2.50 p.m.
Biljarten: dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur. Kosten € 2.00 p.m.
Meer beweging voor ouderen: woensdag van 9.00 tot 10.00 uur onder leiding van een gymdocente.
Kosten € 2.50 p.m.
Countrydansen: woensdag van 19.00 tot 21.00 uur. Kosten € 6.00 p.m.
Koersballen: voor dames en heren donderdag van 13.30 tot 16.30 uur. Kosten € 1.50 p.m.
Deze activiteiten zijn allen in het wijkhuis “De Brem.”

Meer beweging voor ouderen:  voor dames en heren, donderdag van 9.30 tot 10.30 uur onder leiding van een gymdocente in de gymnastiekzaal van  basisschool De Zevensprong 
Theo Driessenhof 35. Kosten € 2.50 p.m.

Na al deze activiteiten is er gelegenheid om iets te drinken en gezellig bij te kletsen.

Computer – instructielokaal: iedereen kan hier leren om op de computer te werken en internetten, er is deskundige leiding aanwezig. Er wordt cursus gegeven met persoonlijke begeleiding. U kunt er vrijblijvend binnenlopen op maandag en vrijdag van 10.00 – 12.00 uur. Op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur in De Brem. Kosten € 1.50 per dagdeel incl. een kopje koffie of thee.

Verder hebben we nog andere activiteiten in ons programma zoals:
Kerst –Inn. Carnaval.
Fietstocht met buffet en muziek. 2 x per jaar kegelen / kaarten. Modeshow en onze jaarlijkse bustocht en nog veel meer. Wilt u ook bij deze vereniging komen, dan kunt u zich opgeven bij een van onze bestuursleden vanaf 50 jaar en ouder. Ook mensen die in de WAO zijn, zijn welkom vanaf 40 jaar.

Contributie: 13 euro per jaar, exclusief de activiteiten.
 
Opgave en inlichtingen bij:
Dhr. Richard v/d Vliet (voorzitter)  Tel: 511572
Mevr. Tiny v. Crey (secretaris)  Tel: 512084

nov 162006
 

ccccccccccccccckopie.jpg

Zaterdag 18 november 14.00 uur
Het is bijna weer zover!  Op zaterdag 18 november komt Sint-Nicolaas aan in Nederland. De Sint reist na aankomst meteen door naar Brouwhuis waar hij om 14.00 uur met zijn Pieten zal aankomen in Winkelcentrum Brouwhorst.

Voor Sint en zijn Pieten is de reis elk jaar weer ver. Natuurlijk hopen we dat alles goed gaat en dat Sint-Nicolaas weer veilig in Nederland aankomt. Of er dit jaar weer iets spannends gebeurt, is natuurlijk de vraag.  We wachten maar af! De “Sint verveelt zich niet meer doos”,  waar allerlei tekeningen en werkjes voor de Sint in kunnen, staat vanaf zaterdag 4 november tot vrijdagavond 17 november weer bij meneer Gerrit van het postkantoortje. Postpiet Anflop zal ervoor zorgen dat de doos regelmatig geleegd wordt.
We hopen jullie allemaal weer te zien op zaterdag 18 november om 14.00uur.

nov 162006
 

Omwonenden kunnen hun auto vaak niet in eigen straat kwijt.
Bij de Helmondse NS-stations Brouwhuis en ’t Hout staan regelmatig auto’s langdurig geparkeerd op plaatsen die bedoeld zijn voor bewoners. Het gaat hier om respectievelijk residentie Brouwhorst en de Odulphusstraat.
De gemeente ontvangt veel klachten over deze ‘langparkeerders’, die hun auto’s vaak dagen laten staan. De gemeente roept automobilisten uit Helmond -maar ook uit omringende plaatsen- dan ook op om te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.
In Helmond zijn er op de volgende plaatsen parkeermogelijkheden voor mensen die hun auto bij een van de stations willen parkeren.
• Bij het station Helmond Centrum is een grote Park& Ride met ongeveer 150 plaatsen. NS-klanten krijgen korting op het parkeertarief.
• Bij station Brouwhuis is voldoende plaats in de Amer, aan de zuidzijde van het station, tegen de spoorwal aan. Vanaf daar kunnen reizigers zo het perron op voor de treinen richting Deurne. Treinreizigers worden verzocht zo min mogelijk aan de noordzijde van het spoor te parkeren.

nov 162006
 

Ja, deze maand is het zover. We mogen naar de stembus. Aan menige stamtafel in de kroeg, ook de mijne, ontstaan er weer de nodige discussies over gaan we nu wel stemmen of gaan we nu niet stemmen. Als je alleen al daarover moet discussiëren dan gaat er dus iets echt niet goed. Zijn we met z’n allen dan vergeten wat er de afgelopen jaren allemaal over ons heen is gekomen? Nou, ik wil toch wel een paar dingen in herinnering brengen. Afschaffing VUT, mooi pech voor Pinnig, ik mag niet met mijn 62-ste jaar stoppen met werken maar tot mijn 65-ste doorploeteren. Ook was er een Minister van Financiën die wist te vertellen dat er heel veel gemeenten  teveel onroerende zaakbelasting berekenden aan hun burgers en hij er persoonlijk voor zou zorgen dat die werd teruggedraaid. Helaas voor alle huizenbezitters, de Minister had zich vergist en er kwam geen euro terug. Ook Veerman (CDA) heeft er een potje van gemaakt. Hij mocht geen eigen bedrijf hebben, maar lees de site er nog eens op na wat die allemaal verzonnen heeft. Ook was er ooit (zo heet ook een park wat met fantasieën op de loop gaat) een kamerlid van het CDA met de naam Jan ten Hoopen, die ontdekt had dat iedereen die zijn verwarming van de woning tot stand liet brengen met stadsverwarming, belazerd werd. Van die goede man daarna nooit meer iets gehoord, maar teveel betalen doen we met z’n allen nog steeds.
Dan hebben we natuurlijk ook nog steeds het nieuwe zorgstelsel. Bent u al over de financiële aanslag op uw beurs heen? Nou Pinnig niet, die moet iedere week in zijn stamkroeg nog steeds de alcohol houdende drankjes opdrinken van hen die ze niet meer weg kunnen drinken. Dan hadden we nog zo iets als normen en waarden. Balkenende vond dat je iedere juf of meneer diende aan te spreken met  “U”. Dat vond Pinnig wel iets, eindelijk werd ik dan eens gewaardeerd in mijn rol in deze maatschappij. De “schoffies” die op straat maar wat rond liepen te dolen zouden mij aanspreken als “Mijnheer, ik zie dat u te diep in het glaasje hebt gekeken, zal ik u even naar huis brengen, te bed leggen en de politie niet bellen”?
Als je dan “ja” zou hebben gezegd hoor je vanzelf het bedrag dat je moet betalen voor deze service, want in het licht van de VVD hoort voor alles tenminste iets terug en helaas zijn dat altijd euro’s, dus uw koopkracht.

Maar ik zal niet langer terugblikken. Ik zal niet langer blijven hangen bij alle ellende van de afgelopen jaren, alhoewel ik dat nog pagina’s kan volhouden.
Ik heb eindelijk de mensen van mijn stamtafel in mijn kroeg zover dat ze allemaal gaan stemmen. Maar op wie dan wel? Natuurlijk heeft een ieder zijn voorkeur. Mijn beste vriend wil VVD stemmen want dan gaat de belasting 3 % omlaag. Als ik hem uitleg dat die 3 % voor alle schalen geldt, is hij al minder blij. Helaas voor hem betaalt hij bijna geen belasting dus zijn voordeel is slechts 10 euro per jaar, terwijl ik, als vermogende columnschrijver er in de hoogste schijf alleen al honderden euro’s op vooruit ga!
De vriendin van mijn beste vriend weet het tactischer te brengen. Ze gaat stemmen op het CDA want de normen en waarden zijn wel heel belangrijk bij haar. Als ik haar dan vertel dat onder normen en waarden ook valt het feit dat zowel zij als mijn beste vriend nu niet aan de stamtafel van mijn kroeg horen te zitten, maar bij kneuter thuis, samen voor de buis, begint ze te twijfelen. Als ik dan na veel aandringen van mijn stamgasten beken maar op Wouter te stemmen, begrijpt niemand mij. Ik ben de enige met een eigen huis en Wouter wil toch de hypotheekrente afschaffen! Inmiddels, aan mijn 10e pilsje, leg ik uit (ja het lukt nog!!), dat er politieke partijen zijn die mij dat wel willen doen geloven, maar in Rijpelberg zijn er slechts één of twee woningen die zodanig duur zijn, dat daarvoor de hypotheekrente wordt beperkt.
De klappen kunnen wel hard aan-omen voor sommige bewoners in Stiphout, maar ach, daar lig ik als Rijpelberger niet wakker van. In Stiphout wonen toch de meeste raadsleden, of vergis ik me?
De Naald

nov 162006
 

Op dinsdag 14 november 2006 zal er een extra algemene ledenvergadering plaatsvinden van Wijkvereniging Rijpelberg. De vergadering zal beginnen om 20.00 uur en wordt gehouden in wijkcentrum De Brem, Rijpelplein 1.
Het enige agendapunt dat aan de orde zal komen is een voorstel van het bestuur van de WVR om te fuseren met de Stichting Wijkbelang Rijpelberg (SWBR). Continue reading »

nov 162006
 

Deze week ontving ik tezamen met nog 4899 personen van de Helmondse bevolking een brief van onze gemeente. Het bleek gelukkig niet te gaan over een aanslag op mijn besteedbaar inkomen en het was ook geen aankondiging van impopulaire maatregelen. Neen, het was een memo waarin burgemeester en wethouders mij meedeelden dat zij de Helmondse bevolking willen betrekken bij het gemeentelijk beleid. Op zich een positief bericht dus. De vorm die men hiervoor gekozen had was een inwonersenquête die, naar het schijnt, ieder jaar gehouden werd. Verder lezende bleek, dat het nog niet zo vanzelfsprekend was dat men het gewone volk serieus wil betrekken bij het beleid, want enige alinea’s verder trof ik de passage aan, dat met de verkregen informatie zo goed mogelijk rekening gehouden zal worden. “Zo goed mogelijk” zie ik liever vertaald als “Als de mening van de burger parallel loopt aan de opvattingen van de gemeente”. In het gunstigste geval is de mening van de gewone man ook de opvatting van onze bestuurders en kan men met een stalen gezicht verkondigen en publiceren dat deze wensen in vervulling zullen gaan. In het slechtste geval strookt de opvatting van een groot deel van de bevolking niet met de zienswijze van onze bestuurders en kan men alsnog de eigen lijn volgen. Deze vragenlijst lijkt me dan ook nuttiger voor onze gemeente, die de afdeling Beleidscoördinatie Onderzoek en Statistiek weer een algemeen en vooral dik rapport kan laten produceren, dat vervolgens bij die andere rapporten, notities en beleidsnota’s gelegd kan worden. Behulpzaam als ik ben, neem ik hen alvast wat werk uit handen. Ik durf te stellen dat onze inwoners simpelweg een leefbare, schone en vooral veilige woonomgeving willen. Voor deze normale basiswens willen zij een redelijk en betaalbaar bedrag aan gemeentelijke lasten betalen. Niet meer en niet minder. Het onderzoek zou dus achterwege kunnen blijven, want pas als deze elementaire zaken voor elkaar zijn kan men nog eens gaan nadenken wat men nog meer kan gaan doen om ons Helmonders nog gelukkiger te maken. Het bespaarde geld kan vervolgens besteed worden aan zaken waar we echt wat aan hebben.
J.E. Haer.

nov 162006
 

We zijn een gezellige groep vrijwilligers die er regelmatig op uit trekt om te ontdekken welke bloemen of planten er groeien.
Maandelijks bezoeken wij een natuurgebied in Brabant om op zoek te gaan naar allerlei bloei- en groeiwonderen. We brengen regelmatig onze vondsten en ontdekkingen in kaart en werken vaak met diverse boeken over het plantenrijk. Zo bezoeken we ook regelmatig kruiden-, natuur- en landschapstuinen, want ook de kruiden die door ons gevonden worden brengen we in kaart om de groeigebieden te catalogiseren.

We leren allemaal van deze ontdekkingtochten en maken zo ook kennis met experts en wetenschappers. Continue reading »

nov 162006
 

Gekken en dwazen schrijven hun naam op muren en glazen. Kent u die leuze nog? U misschien wel, u loopt waarschijnlijk ook niet rond met een spuitbus om links en rechts allerlei teksten en afbeeldingen op muren te spuiten.
Er zijn echter mensen die de leuze niet lijken te kennen. Kijk maar eens rond in de wijk, overal zie je bekladdingen. Niet alleen op gebouwen, zelfs treinen lijken op rijdende schilderijen.
Daders
De her en der gespoten graffiti maakt de wijk er niet mooier op en het is verboden. Daarom probeert de politie graffitispuiters, met andere woorden vernielers, te pakken. Zo zijn in de afgelopen tijd vier Helmonders gepakt. Zij hebben in augustus en september op allerlei plaatsen in Helmond graffiti aangebracht. Ze gingen soms alleen op pad maar ook met elkaar. Zo was het NS-station in Brouwhuis hun doelwit. Maar ook een supermarkt aan de Wederhof en de fietsbrug van het Sjef de Kimpepad en vooral veel muren, deuren en elektriciteitshuisjes in de stad.

Schoonmaakkosten
Om even een idee te geven wat het kost om een en ander schoon te maken, een paar voorbeelden.
Schoonmaken van:
• een tuinmuur 322 euro
• de fietsbrug 104 euro
• een geluidswal 322 euro
• een airco-unit 148 euro
Op zijn minst kost een schoonmaakactie 70 euro.

4000 euro
In totaal lag de schade die deze vier Helmonders veroorzaakten boven de 4000 euro. Deze onkosten worden uiteraard op hen verhaald. Maar als u in de wijk om u heen kijkt, ziet u ook graffiti van ‘kunstenaars’ die de politie niet te pakken krijgt. Ook hiervoor moet de schoonmaakploeg komen. En die komt echt niet voor niks.

Leuke dingen
U en ik betalen deze schoonmaakkosten. Dat is toch jammer dat er zo veel geld besteed moet worden aan het reinigen van al die gebouwen en muren. Bedenk eens wat voor leuke dingen je voor dat geld in uw buurt kunt doen.

Dus, spreek mensen aan als ze de boel bekladden of bel de politie.

nov 162006
 

Meestal houden we ons als dierenkliniek bezig zijn met de beste zorg voor dieren. Maar begin oktober waren het de kinderen van de Montessorischool uit Helmond die onze aandacht kregen. Op onze uitnodiging waren zij te gast in de praktijk en kregen te horen én te zien wat er bij ons gebeurt.

In een korte presentatie werd getoond wat er mogelijk is in de praktijk. Uiteraard werd verteld dat we vóór de enting van een dier eerst moeten onderzoeken of het wel gezond is. Het enten van een ziek dier kan namelijk nog wel eens voor grote problemen zorgen. Continue reading »

nov 162006
 
aaasssaaasss.jpg

 

Nog enkele nachtjes slapen…
Op zondag 19 november 2006 arriveert Sinterklaas in Helmond. Op uitnodiging van Stadspromotie Helmond neemt Sinterklaas dit jaar wederom zijn intrek in het kasteel en wel van 20 november t/m 4 december.

In de periode voorafgaand aan 5 december zal de Sint duizenden kinderen welkom heten.
Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de vertrekken waar tientallen Pieten druk bezig zijn met de voorbereidingen voor 5 december. Zo worden er pepernoten gebakken, rijmpjes bedacht en talloze cadeautjes ingepakt. Continue reading »

nov 162006
 

Het nut van insecten en vooral van de honingbij wordt meestal bekeken vanuit de honingopbrengst die zowel door de imker als door de bevolking als direct nuttig wordt ervaren.
Veel klanten van inheemse honing schrikken van de hoge prijs die voor deze honing betaald moet worden. Uiteraard ligt deze hoger dan de prijs van honing bij de
grootgrutters; dit is meestal uitheemse honing die in grote massa wordt gewonnen door zogenaamde imkers met een zeer laag uurloon zodat de aankoopprijs van deze honing ook zeer laag is. Daar kunnen de Nederlandse imkers natuurlijk niet tegenop. Continue reading »

nov 162006
 

Op vrijdag 3 november is bij  de GGD Eindhoven, de GGD Zuidoost-Brabant,  ZuidZorg en De Zorgboog een convenant Jeugdgezondheidszorg Zuidoost-Brabant 0-19 jaar getekend. Hierin onderschrijven de vier organisaties de noodzaak om intensief samen te werken zodat integrale jeugdgezondheidszorg 0 tot 19 jaar een belangrijke plek krijgt in het jeugdbeleid van de gemeenten. De samenwerking krijgt de komende jaren vorm onder de titel “Rondom Jeugd”.

Gemeentelijke regie
Samenwerking tussen de GGD’en, ZuidZorg en De Zorgboog is in de regio Zuidoost-Brabant niets nieuws. Er is in deze regio de afgelopen jaren ook al heel wat bereikt. Maar in de toekomst wordt nog meer verwacht van de preventie van jeugdproblemen en misstanden in het gezin via zaken als vroegsignalering, opvoedingsondersteuning, lichte ambulante hulp en zorgcoördinatie. De gemeente heeft hierin de regierol; de invulling kan per gemeente verschillen.  Het landelijke beleid legt daarbij de lat hoog. Continue reading »

nov 162006
 

Energie besparen met hulp van de Groente- en Fruitkalender.
Door te letten op de voedingsmiddelen die u koopt kunt u energie besparen, veel energie zelfs.
Voor het invliegen van één kilo groente of fruit uit een ander continent is bijvoorbeeld een hoeveelheid energie nodig vergelijkbaar met 2 tot 3 liter brandstof. Groente en fruit groeien in Nederland alleen in bepaalde perioden op het land, de “volle grond”. Daarom worden groente en fruit geïmporteerd of in kassen gekweekt.Vervoer per vliegtuig en verwarmen van kassen kosten veel energie, tien tot twintig keer zoveel als de vollegronds teelt. Het gebruik van energie belast het milieu en draagt bij aan verzuring, smogvorming, het versterkte broeikaseffect en de uitputting van grondstoffen.

Schrikt u van deze feiten?
De Groente- en Fruitkalender van Milieucentraal geeft u in één oogopslag de informatie om te kunnen zien wat een goede keuze is in welk seizoen. Het is een nieuw jasje voor het aloude “Hier en Nu principe”. De prachtig afgebeelde groenten en fruit hebben per seizoen een bepaalde energieklasse, A voor de laagste en E voor de hoogste milieubelasting.

Groente en fruit kopen van klasse A of B is de manier om energie te sparen. De volledige kalender staat op de site www.milieucentraal.nl onder de G: Groente en fruit kopen.
 
Een paar voorbeelden zijn:
Aubergine mrt -okt -NL klasse D
Tomaten mrt -nov-NL klasse D
Bospeen ½ mei – ½ nov NL-klasse A

Vuistregels
Vervoer per vrachtauto vanuit Zuid-Europa of vervoer per schip vanuit andere continenten kost relatief weinig energie. Dat geeft u veel mogelijkheden om gevarieerd te eten en toch rekening te houden met het milieu. Bederfelijke producten van een ander continent worden vaak per vliegtuig geïmporteerd.
Voorbeelden zijn asperges, boontjes, peultjes, verse kruiden, exotisch fruit en rijp geplukt fruit. Groente en fruit dat minder snel bederft, wordt vaak per boot vervoerd. Denk aan appels, peren, druiven, bananen, avocado’s, uien, knoflook en suikermaïs

nov 162006
 

Op dinsdagochtend 12 december a.s. van 9.00 uur tot 11.00 uur organiseren we een inloopochtend op onze school voor ouders van kinderen van 0-4 jaar.
Op die ochtend willen we met name laten zien hoe een Montessorischool inspeelt op de individuele ontwikkeling van het kind. U kunt een kijkje nemen in de klassen en de leerkrachten zijn graag bereid om u te woord te staan.
De Montessorischool is een normale basisschool. Alleen de manier van lesgeven is anders. Continue reading »

nov 162006
 

Disco Tienerhuis:
Zoals jullie gewend zijn, is er de eerste vrijdag van de maand weer disco in het Tienerhuis. Voor iedereen van 10 t/m 17 jaar uit Rijpelberg/Brouwhuis. De volgende disco is weer op vrijdag 1 december 2006 van 19.00 tot 22.30 uur. De entree is gratis consumpties  aan de bar zijn verkrijgbaar voor € 0,60.

Extra avondopening Tienerhuis per 2 november.
Naast de vaste openingtijden (maandag t/m vrijdag 15.00 tot 17.00 uur dinsdagavond meidenavond van 18.30 tot 20.30 uur en woensdagavond van 18.00 tot 21.00 uur) komt er voor de winterperiode een extra avondopening bij en wel op donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur.  De skatebaan is in de winterperiode geopend van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 en zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur (mits beheer aanwezig kan zijn).  Continue reading »

nov 162006
 

 

bbbbbb.jpg

 

Hieronder een reactie op een artikel van u in het Hofkompas. U vroeg om de mening van Rijpelbergers over het wel en wee bij de Berkendonk. Ik heb daar eens over nagedacht en mijn mening gevormd.
Wij als echte Rijpelbergers hebben al jarenlang kunnen genieten van een mooi strand en zwemwater vlakbij. Het zou doodzonde zijn als dit verloren ging. Zo iets unieks vind je haast nergens. Het is ideaal dat er geen entree voor betaald hoeft te worden. Het is toch super dat wij een zwembad met strand hebben dat voor iedereen gratis toegankelijk is! Jammer als dat verloren gaat.
Entreegeld waarvoor? Zo loopt alles prima. Als er dan toch entreegeld betaald moet worden vind ik dat er een speciale regeling moet worden getroffen voor mensen in de Rijpelberg. Het is zonde om ze zo’n mooi gratis zwembad af te nemen.

Parkeeroverlast zal er zeker komen als er een camping komt of als er een stadion voor Helmond Sport gebouwd wordt. Nu als het druk is hebben we al veel te weinig parkeerplaatsen in de straat laat staan als er een camping of zo gebouwd wordt. Dan moeten wij als bewoners zo meteen meer dan 5 minuten gaan lopen omdat we de auto niet kunnen parkeren. Of we krijgen vergunningen parkeer plaatsten. Moet je nota bene om je eigen auto voor de deur te parkeren betalen. Nee dat moet zeker NIET gebeuren! Continue reading »

nov 162006
 

Hoe kijkt u tegen het gemeentebestuur aan?
Worden wij niet als onnozele en domme Hellemonders behandeld die niet slim zijn om te zien dat de verkeerde wethouders de dienst in Helmond uit maken. Twee voorbeelden. Het eerste. Een jaar geleden. Er is geen plaats voor een voetbalvereniging om nog in Helmond te voetballen. Nee, er is geen plaats beschikbaar na onderzoek in geheel Helmond om een terrein te vinden waar zij terecht kunnen. Nu kan de betaalde club terecht op Berkendonk, ja het is er geschikt voor. Hoe kan dat?? Berkendonk wordt uitgebreid met de Oostappengroep wat een mooi plan.  Hè je denkt tjakka, dat wordt mooi, wat een goede beslissing Helmond landelijk op de kaart. Wat is me nu ter ore gekomen ja het zwembad in Asten op de camping gaat heel de winter dicht! Het is te duur om het tropisch zwembad open te houden. Maar ja, de grond is voor een prikje verkwanseld, ik denk op een  feestavondje. En wie staat er buitenspel, de mensen die daar wonen dus uit de Rijpel. Als je nog meer ellende van die mensen in de politiek wilt hebben stem dan beslist op hen, zij doen namelijk precies wat je niet wilt. Dus een partij die zegt dat het rood is, na je stemgedrag zeggen ze wat bedoelde nl. zwart dus. Doe net als ik, stuur een kaartje  naar het gemeentebestuur dat ze wakker moeten worden. Als je kijkt in het blad Traverse of De Trompetter, daar zie je nooit een weerwoord. Zij schrijven het gemeentebestuur de hemel in. Wat?? vrijheid van meningsuiting. Ze doen die lui gratis en klakkeloos overnemen en je ziet nooit wat een gewone burger zijn mening is.
P.W.

nov 162006
 

Parochie Brouwhuis-Rijpelberg
Vieringen: Vooralsnog zullen er door de week geen vieringen zijn.
Op zondag zijn de vieringen als volgt:
Brouwhuis : eucharistieviering om 09.30 uur
Rijpelberg : eucharistieviering om 11.00 uur

Bereikbaarheid Pastorale zorg:
In dringende gevallen (ziekenzalving, uitvaart) kunt u, totdat pater Benjamin voldoende is ingewerkt, contact opnemen met het Parochiecentrum H. Lambertus, tel. 477 255 Continue reading »