sep 272006
 

Op 10 en 11 juli worden in Utrecht de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor Senioren gehouden. Aan deze wedstrijd zal ook Bart van der Zanden meedoen. Bart is 23 jaar, bijna afgestudeerd als fysiotherapeut en woont op het Volderhof in de wijk Rijpelberg. Hij komt uit op het onderdeel 400 m horden en traint hier al enkele jaren zeer intensief voor bij de Helmondse Atletiek Club H.A.C. Vorig jaar was hij ook van de partij en haalde toen net geen finaleplaats. Zijn beste tijd op de 400 m horden is tot nu toe 53.09 seconden. Misschien zit hij dit jaar wel bij de laatste 8 atleten in de finale; hij zal er in ieder geval zijn uiterste best voor doen. Helmond promotie uit de Rijpelberg dus!

sep 222006
 
naamloos-1kopie6.jpg

De Rowans vormen een speltak binnen scouting Rijpelberg en zijn in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar. De Pivo’s vormen eveneens een andere speltak en zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 17 t/m 23 jaar. Ook deze speltakken gaan net als de overige speltakken op zomerkamp en afgelopen 1 juli was het dus weer zover.
Nadat we de spullen op de blokhut hadden ingeladen zijn we rond 10.30 vertrokken.
De Rowans werden weggebracht door ouders, twee Pivo’s gingen met een vrachtwagentje en de rest van de Pivo’s zijn in Brouwhuis op de trein gestapt. De reis zou naar het buitencentrum Baarn gaan. Continue reading »

sep 222006
 

De ministerraad heeft ingestemd met het wetsvoorstel van Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat om een bromfietsrijbewijs in te voeren. Met het bromfietsrijbewijs komt het huidige bromfietscertificaat te vervallen en wordt een rijbewijsplicht voor bromfietsen ingevoerd.
Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid van de bromfietser en de brommobielrijder te vergroten. Het kabinet streeft ernaar het nieuwe rijbewijs op 1 oktober 2006 in te voeren. Continue reading »

sep 222006
 

 

naamloos-1kopie5.jpg

 

Op 28 mei 1980 heeft Chantal Heldens de eerste steen gelegd voor de eerste basisschool van in de wijk Rijpelberg. Dat was toen nog basisschool De Rijpel.
In 1994 is deze school gefuseerd met basisschool De Torelaar en is toen De Zevensprong gaan heten.
Op 28 mei 2005 (precies 25 jaar na dato) is Chantal, samen met haar man Victor, hun zoontje Quinn komen aanmelden op De Zevensprong (zie bovenstaande foto). Op maandag 14 augustus, de eerste dag van het nieuwe schooljaar, is Quinn in groep 1/2 begonnen als leerling van onze school. Zo moeder, zo zoon dus.

sep 222006
 

Het kabinet is gevallen en we gaan ons weer opmaken voor de volgende verkiezingen. De partijen presenteren allen weer hun verkiezingsprogramma’s, meer de wensenlijstjes voor de aankomende 4 jaar.
Prachtig, ze beloven ons weer van alles, zelfs forse belastingverlagingen. Maar zitten we wel te wachten op belastingverlagingen? Ja, ik weet wel, wat eurootjes meer in de beurs kunnen we allemaal wel gebruiken, maar volgens mij moet je je de vraag stellen wat er door die verlaging van de belasting dadelijk niet meer wordt gedaan of betaald.
Willen we 50 jaar terug door ouderen die hulpbehoevend zijn in een sanatorium te zetten en de kinderen (als ze deze hebben) ze dagelijks te laten verzorgen? Wordt het onderhand niet eens tijd dat er werk wordt gemaakt van kleinere klassen op de scholen? Moeten we als Nederland niet eens heel hard aan de slag om een vervanger te zoeken van de door speculatie veel te dure olie? Willen we de geestelijk gehandicapten niet ook een zo normaal leven laten leiden? En als je dan de pech hebt om ziek te worden, dan willen we toch allemaal de beste behandeling.
Kijk, in mijn optiek is het zo, dat wanneer een partij roept dat ze de belastingen gaan verlagen je ook moet vragen wat ze dan allemaal niet meer willen doen. En als je dan als antwoord krijgt dat het allemaal betaald wordt uit de economische groei, wees dan helemaal op je hoede. Want als politici één ding niet kunnen regelen en dus niet in de hand hebben, dan is dat wel de economische groei. Die wordt bepaald door buitenlandse machten en krachten.

De Naald.

sep 222006
 

Door een vrijwilliger van  dierenpark De Rippert is tijdens de laatste jaarvergadering van Wijkvereniging Rijpelberg verzocht of de vereniging kan onderzoeken of het mogelijk is om de afrastering om de bomen in het park te vernieuwen.
Hierop is contact gezocht met de verantwoordelijke ambtenaar de heer Van den Berg. Deze heeft toegezegd dat dit najaar de omheining van de bomen vernieuwd zal worden. Men onderzoekt welke omheining het meest diervriendelijk is en natuurlijk zo min mogelijk onderhoud nodig heeft.

Pierre Verheijen
Secretaris WVR

sep 222006
 
naamloos-1kopie4.jpg

Op donderdag 7 september jl. zou het College van B&W de vergadering van de klankbordgroep Rijpelberg bijwonen. Echter, door een communicatiefoutje was alleen de burgemeester aanwezig en PvdA wethouder Jos Boetskes.
In plaats van de hele avond zaken bespreken kiest Rijpelberg er al geruime tijd voor om met het college de wijk in te gaan, zo ook deze keer.
We hebben deze keer aandacht gevraagd voor het Rijpelplein. Nu het voormalige EDAH-pand bewoond is vinden wij het tijd worden om ook het pleintje een opknapbeurt te geven en dan met name het stukje voor de nieuwe woningen. Met de burgemeester is afgesproken, dat de wijk samen met de bewoners een plan gaat indienen. Het college zal dit dan beoordelen en zo er middelen voor zijn ook uitvoeren.

Continue reading »

sep 222006
 

Mijn Column

Het gaat er maar kalmpjes aan toe in de Helmondse politiek. Van onze wethouders hoor je niet al te veel en zie je alleen hun foto in de krant als er iets te feliciteren valt. Af en toe dan wordt er door een raadslid wel eens iets pikants geroepen en geschreven, maar dit lijkt meer een signaal om aan te geven dat men nog wakker is. In Helmond vinden de leden het al voldoende om te schrijven dat het weer eens helemaal anders moet, omdat het niet goed gaat met de politiek ter plaatse. Dit komt mede doordat men, volgens de boodschapper, een raad heeft met relatief veel onervaren en onbevangen raadsleden en dito commissies. Men vergeet er voor het gemak bij te vertellen dat de politieke partijen deze mensen zelf op hun lijsten geplaatst hebben. Berouw komt na de zonde. Nee, voor het echte werk moet je in Eindhoven zijn. Daar wordt door een raadslid onomwonden geschreven dat een bepaalde wethouder “een lekker wijf” is. Kijk dergelijke bewoordingen worden bij ons natuurlijk niet gebruikt, mocht het al zo zijn dat er in de Helmondse politiek iemand te vinden is die aan deze kwalificatie enigszins zou kunnen voldoen. Wethouder Yeyden, van Sociale Zaken, vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente 3,8 miljoen aan bijstandsgeld heeft overgehouden. Hij kan ook nog niet direct aangeven hoe en waarom dat het geval is. De wethouder heeft dus nog wat dossiers te lezen en zal derhalve het huldigen, het decoreren en het openen even op een lager pitje moeten zetten. De VVD, die de vorige wethouder van Sociale Zaken leverde, weet het natuurlijk wel. Hij bestempelt de woorden van dhr. Yeyden dan ook als populistische prietpraat en klinkklare onzin. Kijk met dergelijke bewoordingen komen we weer een klein beetje in de richting van Eindhoven. Tegen de tijd dat onze verse wethouder uitgelezen is en van de hoed en de rand weet, is het misschien al wel 2007. Het jaar waarin de gemeenten mogelijkerwijs een rem gaan zetten op het gratis verstrekken van scootmobielen. Helmond heeft haar standpunt op dit dossier nog niet afgerond, maar voor het bedrag van 3,8 miljoen kunnen alle 800 bezitters van een dergelijk voertuig het nieuwste model gaan afhalen.

J.E. Haer.

sep 222006
 

Een compleet verslag van de Kindervakantieweek 2006 kunt u hieronder lezen (klik op lees meer).
Alle foto’s die deze week gemaakt zijn, kunt u vinden op www.hofkompas.nl/kvw en www.kvw-rijpelberg.tk

Voor het derde jaar op rij gingen we met onze Kindervakantieweek van start met meer dan 300 kinderen. Vanzelfsprekend hoorden daar ook een relevant aantal begeleiders bij. En jawel, die waren er ook. Allemaal enthousiaste moeders, vaders en natuurlijk de vaste kern ongebonden vrijwilligers op wie we gelukkig elk jaar kunnen rekenen. Ook hadden we dit jaar een ongekend hoog aantal jeugdige begeleiders. Petje af voor al deze mensen die het ook dit jaar weer mogelijk maakten om een dergelijk evenement te organiseren. Met het weer zouden we, volgens de weersprofeten, wel wat last kunnen krijgen, maar achteraf bleek het weer toch niet de grote spelbreker, al had het natuurlijk wel wat zonniger en iets droger gekund. Continue reading »

sep 202006
 

Disco Tienerhuis: Zoals jullie gewend zijn is er de eerste vrijdag van de maand weer disco in het Tienerhuis. Voor iedereen van 10 t/m 17 jaar uit Rijpelberg/Brouwhuis. De volgende disco’s zijn weer op vrijdag 6 oktober, 3 november en 1 december 2006 van 19.00 tot 22.30 uur.
De entree is gratis en iets te drinken of iets lekkers is te verkrijgen aan de bar voor € 0,60.

Nieuwe activiteiten: Continue reading »

sep 202006
 

Enkele weken geleden heb ik naar een TV programma gekeken, dat uitgezonden werd op Duitsland 3.
Het ging over de natuur in het zuiden van Duitsland, een gebied waar weinig of geen toeristen komen.
Een groep kinderen van ongeveer vijf jaar waren met een voorlichter van, wat wij Staatsbosbeheer noemen, onderweg in de bossen en bekeken daar wat er groeit en bloeit. Ze hadden zelfs vergrootglazen bij zich om het kleine spul zoals mossen en kevers op en onder de schors van bomen goed te kunnen bekijken. Namen van bomen en struiken werden door haar (de voorlichter was een dame) aan de kinderen verteld.

Continue reading »

sep 202006
 

Vrouwen die in de overgang komen, werken en sporten meestal gewoon door. In veel gevallen verandert er niets als een vrouw in de overgang komt. Toch zien veel vrouwen ertegenop. Dit komt vaak doordat overgangsklachten bij iedereen bekend zijn, maar dat men vaak niet weet dat ze prima voorkomen én behandeld kunnen worden. Het is belangrijk dat vrouwen weten wat er met hun lichaam gebeurt voor, tijdens en na de overgang. Om klachten te begrijpen en ze proberen te voorkomen of behandelen. De overgang is geen ziekte, maar men kan zich er wel ziek door voelen. Continue reading »

sep 202006
 

Afgelopen week belde een kersverse eigenaar om een afspraak te maken voor de enting van zijn nieuwe Berner Sennen pup.
Net als anders vonden wij het erg leuk dat we hun nieuwe aanwinst mochten gaan ontmoeten. Maar voor deze eigenaar was het nog net iets specialer, omdat zij een half jaar eerder afscheid moesten nemen van hun zeven jaar oude Berner Sennen.

Naamloos-1kopie2.jpg

Eind maart stond deze familie op een vrijdagavond in de praktijk met hun doodzieke hond Mylan. Een week daarvoor waren ze al bij een andere dierenkliniek geweest, maar ondanks de voorgeschreven medicatie ging het niet beter met Mylan. Inmiddels was hij zo verzwakt dat hij niet meer op zijn poten kon staan. Continue reading »

sep 202006
 

Op zaterdag 8 juli om 12.00 uur is er bij DA Drogist
J & H door de winnaar van de “DA Leve je Lijfspreuken” actie één minuut gratis gewinkeld.
Deze prijs werd weggegeven om te vieren dat DA voor de 10e keer op rij gekozen is tot Beste Drogist van Nederland
Nicole Claassen uit Helmond is de gelukkige winnaar en had na 1 minuut haar winkelmandje dan ook goed gevuld met vele leuke artikelen.

Continue reading »

sep 202006
 

Voor de meeste mensen zullen de vakanties inmiddels weer achter de rug zijn en voor de meeste jongeren is de school weer begonnen. De draad wordt weer opgepakt waar we die voor de vakanties hebben verlaten.
Dat geldt ook voor de parochie en het werk dat daar gedaan moet worden. Dat geldt des te meer daar er nog steeds geen uitzicht is op de komst van een nieuwe pas-tor. Ondanks de mededelingen vanuit het bisdom vóór de vakantieperiode, zowel in woord als geschrift, dat per 1 juli een nieuwe pastor in onze parochie zou worden benoemd, is dat tot de dag van vandaag niet geëffectueerd. Continue reading »

sep 202006
 

Ik spreek voor veel mensen als ik zeg dat het nergens op slaat om mensen te laten betalen voor Berkendonk. Het gaat niet om het geld, maar om het principe. Denkt de gemeente nou echt dat mensen die iedere dag daar gaan zwemmen elke keer 3 euro gaan betalen. Nee dus!! Dan gaan ze wel ergens anders heen, zoals de Zut. Het is toch jammer dat die mensen ergens anders heen gaan als ze al jaren naar Berkendonk gaan. Continue reading »

sep 172006
 

Apart inzamelen blijft noodzakelijk, batterijen horen niet bij het grijze afval.
Wist u dat:
* er vorig jaar in Nederland bijna 90 miljoen lege batterijen ingeleverd zijn om te recyclen?
* er gemiddeld 16 lege batterijen in een huishouden liggen? Dit betekent dat er ruim 100 miljoen lege batterijen in laatjes, doosjes en in kasten liggen.
* er 11.000 locaties zijn om lege batterijen in te leveren?
* stroom uit batterijen milieubelastend en duur is?
* het Europees parlement definitief de schadelijke stof cadmium heeft verboden in draagbare batterijen, ingaande in 2008? Continue reading »

sep 172006
 

Maandag 9 oktober a.s. is er van 14.00 uur tot 16.30 uur een sieradenbeurs in DE BREM.

De organisatie is in handen van de seniorenvereniging �??De Rijpel�?�. Dit betreft: sieraden, tassen, horloges, riemen enz. enz. Echt de moeite waard. De beurs wordt verzorgd door een jong bedrijf uit Waalre nl. SORCERELLA JEWELS.
De toegang is gratis.

Djembee/slagwerklessen
Woensdagavond 13 september 2006 beginnen de lessen weer voor djembee/slagwerk. De lessen worden gegeven in De Terp in Helmond.
Wil jij dat ook… dat kan…..!!!! Continue reading »