aug 302006
 

 

Naamloos-1kopie9.jpg

 

Bij de in Rijpelberg gelegen residentie Brouwhorst wordt een dubbele jeu des boulesbaan aangelegd, onder andere met financiele steun uit het buurtbudget van Rijpelberg.
Op 15 juli is deze baan officieel geopend door burgemeester
F. Jacobs.

aug 302006
 
Naamloos-1kopie7.jpg

Na één maand te zijn weggeweest zijn we gelukkig weer terug met een aantal leuke verslagen van de jongste speltakken. De Kabouters adopteerden een geitje en Kabouter Jolie schreef daarover het volgende:
3 juni 2006
We zijn met de kabouters naar Janneke⿿s Hoeve geweest. Dat is een geitenboerderij in Asten.
We hebben van alles geleerd over de geiten. We hebben allemaal soorten geiten gezien. We hebben ook kleine geitjes de fles gegeven. En wat oudere geiten moesten aan neptepels drinken. En een slangetje loopt naar een machine en in die machine zit poeder en water en dan wordt het gemixt en opgewarmd. En alle geiten knabbelen overal aan.
De naam Janneke⿿s Hoeve is ontleend aan een oud verhaal van het meisje Janneke met haar geit. Ze is op een nacht de Peel ingelopen en nooit meer terug gekeerd. Sommige mensen zeggen dat ze nog steeds rondzwerft, anderen zeggen dat ze Continue reading »

aug 302006
 

Vorig jaar werden in dit wijkblad nog een aantal artikelen geweid aan de bijzondere waarde van het Broedersbos midden in de wijk Rijpelberg.
Afgelopen maand werden echter drie jongeren aangehouden die bezig waren met de aanleg van een fietscrossbaan midden in het bos. Voor de aanleg van deze baan werden door de jongeren bomen verwijderd. Dat het geen eenvoudige klus geweest moet zijn blijkt wel als je ziet welke grote bomen geveld werden. De schade is erg hoog en de gemeente heeft aangekondigd deze te verhalen op de ouders van deze jongeren.
Op deze pagina ziet u enkele foto⿿s van gevelde bomen.
SK.

Naamloos-1kopie3.jpg

Continue reading »

aug 232006
 

Ja ik weet het. Nee dat bedoel ik niet.
Ja hoor ik ken die site ook wel, huren in Helmond is de site van een aantal woningbouwverenigingen waar je je kunt inschrijven voor een huurwoning. Maar nee die bedoel ik niet. Ik bedoel gewoon een betaalbaar huis huren in Helmond.
Veel stadsgenoten, maar zeker ook jongeren met een zeer bescheiden inkomen (want zijn we al weer vergeten hoe deze regering de laatste jaren is omgegaan met onze lonen) zijn aangewezen op een betaalbare huurwoning. Nu is het de plicht van een woningbouwvereniging EN de gemeente om er zorg voor te dragen, dat er ook betaalbare huurwoningen gebouwd kunnen worden. Wat is nu het lot van alle Helmonders, men spreekt wel af ze te bouwen, maar ze worden gewoon niet gebouwd.
De woningbouwverenigingen moeten de bouwgrond duur kopen van de gemeente Helmond en dat wordt natuurlijk weer doorberekend in de huurprijs. Daarnaast lijkt het bestuur van deze stad nog steeds veel meer oog te hebben voor de prestigewijken Dierdonk en Brandevoort. Als de gemeente Helmond geen grond beschikbaar stelt om goedkope huurwoningen te bouwen tja, dan vissen veel stadsgenoten met een bescheiden beurs achter het bekende net.
Met een links elan in het college van B & W zou je toch mogen verwachten dat aan de eenzijdige bouw van dure koop- en huurwoningen een eind zou komen. Maar schijnbaar zit de verantwoordelijke CDA-wethouder zo vast in zijn eigen gelijk dat het er niet op gaat lijken dat minder draagkrachtige stadsgenoten en jongeren aan de bak kunnen in Helmond en verplicht worden uit te wijken naar andere steden. Tegelijk wil dit bestuur dat we trots zijn op Helmond. Ja wel trots op Helmond maar of dat dan ook moet gelden voor dit bouwbeleid, daar mag je toch aan gaan twijfelen.
De Naald

aug 232006
 

De nieuwbouw van Dierenkliniek “Brouwhuis” nadert zo’n beetje zijn einde. Binnen korte tijd kan gebruik gemaakt worden van de nieuwe ruimtes. Reden voor een feestje!

De eersten die de nieuwbouw mogen bezichtigen zijn de winnaars van de fotowedstrijd die tijdens de Week van het Huisdier werd gehouden. Onder het genot van een hapje en drankje krijgen zij een kijkje voor èn achter de schermen. Daarnaast krijgen zij de winnende foto⿿s ⿿ die op een speciale manier zijn vereeuwigd ⿿ mee naar huis. Continue reading »

aug 232006
 

Minder auto’s, minder kosten, minder zorgen.
Een auto delen met anderen kan grofweg op twee manieren

Een deelauto regelt u gewoon zelf met buren of kennissen, autodaten gaat met een abonnement bij een commerciële aanbieder. Hoe dan ook, u spaart het milieu daarmee.
Hoewel nieuwe auto⿿s minder vervuilen dan oudere, belast iedere gereden kilometer het milieu. De praktijk leert dat autodelers minder kilometers rijden en vaker gebruik maken van het openbaar vervoer of de fiets. Autodelen is vooral geschikt als u minder dan 12.000 tot 15.000 kilometer per jaar rijdt en de auto niet vaker dan twee tot vier keer per week nodig heeft. Continue reading »

aug 232006
 

Ruim 1000 Helmonders, zo lazen we enige tijd geleden in het Eindhovens Dagblad, hebben meegedaan aan de campagne “100% Helmond, trots op onze stad”. Laten we voor het gemak eens aannemen dat de inzenders ook allemaal een positieve reactie ingezonden hebben en dat zij dus ook echt met goede redenen trots zijn op onze stad. En laten we voor het gemak ook eens aannemen dat de inwoners die trots zijn op onze stad ook bijna allemaal hun reactie ingezonden hebben, dan kunnen we stellen dat zo’n 84.000 Helmonders niet trots zijn op hun stad of althans niet zodanig trots zijn dat ze de drang hebben hier melding van te moeten maken. De gemeente denkt hier misschien wel iets anders over. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het aantal reacties niet slecht. Voor de duidelijkheid, niet slecht is niet hetzelfde als goed, want anders had men dit wel gecommuniceerd. Deze formulering kan op meerdere manieren worden uitgelegd. Misschien bedoelt men wel, zo lees ik tussen de regels door, dat men het aantal reacties vindt tegenvallen, maar dat men dit, om het zeer gewenste positieve imago van Helmond geen schade toe te brengen, niet kan laten publiceren. Men kan ook bedoelen dat, naar de mening van de woordvoerder, alle trotse Helmonders hun reactie hebben ingezonden en dat er dus simpelweg niet veel meer dan 1000 mensen in onze stad te vinden zijn die trots zijn op hun leefomgeving. De gemeente Helmond heeft wel onnatuurlijk veel werk gemaakt om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. Wekenlang lazen we wel meerdere artikelen over dit item in de Helmondse media. In een bepaalde week stonden er maar liefst meer dan 20 artikelen in een plaatselijk periodiek. De goede wijn werd hierdoor bedolven onder de kransen. Het totale aantal artikelen in de diverse media zal niet ver afgelegen hebben van het totale aantal inzenders. Maar als men ziet hoe de gemeente Helmregel 8 “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet” in praktijk brengt en omgaat met bijvoorbeeld het dossier Klein Arsenal dan verbaast het me nog dat er nog 1000 inwoners te vinden zijn die trots zijn op onze stad.

aug 232006
 

In het artikel van juni waren we gebleven dat het honingjagen veranderd was in het produceren van honing en was.
In principe verzamelt men bijen in het voorjaar en maakt men de bijenvolken af in het najaar om de honing en was te kunnen oogsten. Dat lijkt zinloos, maar in die tijd waren er genoeg bijen, en men hoefde de bijenvolken niet in te winteren. Vanaf het midden van de 18e eeuw worden er pogingen ondernomen om de raten te sparen en opnieuw te gebruiken. Continue reading »

aug 232006
 

Slechts 1 op de 5 werknemers wil tot zijn 65e  door blijven werken.  Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het kennisinstituut TNO  bekend maakten.
Uit het onderzoek uit 2005 blijkt verder dat maar 2 op de 5 medewerkers verwachten dat ze hun werk überhaupt tot hun pensioenleeftijd kunnen blijven volhouden. Vooral mensen in de bouw en de horeca trekken het niet tot hun 65e.  Continue reading »

aug 232006
 

Afvallen is het verlagen van je vetpercentage. Wanneer je te snel afvalt, kun je vetvrije massa oftewel spieren verliezen.De vetvrije massa bepaalt, naast de activiteiten die je op een dag verricht, hoeveel calorieën je op een dag nodig hebt. Wanneer je vetvrije massa verlaagt, zul je makkelijker weer aankomen.

Om dit te voorkomen mag je niet meer dan 2-4 kg per maand verliezen en moet je voeding voldoen-de voedingsstoffen bevatten.
Daarnaast moet je meer tijd investeren in beweging waardoor de vetvrije massa zelfs zal toenemen.
Gewichtsverlies= toename
vetvrije massa-afname vetmassa.

Wanneer je alles al geprobeerd hebt: Continue reading »

aug 232006
 

Voor de maanden juli en augustus:

Disco Tienerhuis:
Zoals jullie gewend zijn is er de eerste vrijdag van de maand weer
disco in het Tienerhuis. Voor ieder-een van 10 t/m 17 jaar uit Rijpel-berg/Brouwhuis. De volgende dis-co is weer op vrijdag 1 september 2006 van 19.00 tot 22.30 uur.
De entree is gratis en iets te drin-ken of iets lekkers is te verkrijgen aan de bar voor

aug 232006
 

 

Naamloos-1kopie.jpg

 

Er gingen geruchten over een winkel die zou verdwijnen in het winkelcentrum en een nieuwe die ervoor in de plaats komt.
In de plaats van kinderboetiek Pupil komt een nieuwe kinderkledingzaak, genaamd Jillies. Dit wordt een zaak met kleding voor baby

aug 232006
 

Onder die kop vroeg de redactie  van dit Wijkblad u naar uw mening over  de plannen met Berkendonk.
Via de e-mail is er massaal gereageerd. Op deze en de volgende pagina een greep uit deze reacties. Ter herinnering wij vroegen u het volgende: Vindt u het erg entree voor de toegang tot Berkendonk te moeten betalen?
Bent u bang voor parkeeroverlast in Rijpelberg? Wat vindt u van een camping annex recreatiepark nabij Berkendonk? Is de natuur om Berkendonk voor u belangrijk?
Wat vindt u van de plannen van Helmond Sport? Ziet u negatieve of positieve kanten aan de aanleg van een stadion nabij Berkendonk?

U vraagt naar de mening van de lezers van het Hofkompas over het betalen voor het gebruik van de Berkendonk. Continue reading »

aug 232006
 

Beste dierenvrienden
De vraag die verwacht werd i.v.m. de pers en krantenberichten.
Meneer Frans: onze hond gromt als ons zoontje naar zijn mand loopt: ik begrijp niet goed waarom hij dan opeens zo lelijk doet. Continue reading »

aug 162006
 

Sinterklaas komt weer naar Helmond, en natuurlijk zal hij met zijn Pieten ook Rijpelberg weer komen bezoeken. Op zaterdag 2 december zal naar verwachting tegen 13:00 uur Sinterklaas aankomen op het Wederhof. Het bestuur van de Wijkvereniging Rijpelberg en wethouder Boetzkes zullen Sinterklaas officieel verwelkomen.
Van 13:15 tot 13:55 uur zal een rondrit worden gemaakt door de wijk. De route zal op een poster en op de losse kleurplaten bekend worden gemaakt.
Om 13:45 uur begint het programma in wijkcentrum De Brem. Op deze feestelijke middag zal er een echte modeshow worden gehouden: de Snow Walk! Daarnaast zal Sinterklaas de prijzen uitreiken aan de winnaars van de kleurplaatwedstrijd.
De hofkapel “Vur Spek en Zoole” en DJ Spike zullen deze middag voor de muziek zorgen, dus gezellig zal het zeker worden!
De middag duurt tot ongeveer 15:30 uur. Alle kinderen krijgen aan het einde een gratis snoepzak.
We hopen jullie allemaal zaterdag 2 december te zien!