jun 272006
 

De lente staat in de kinderschoenen en de zomer laat daarom ook niet lang meer op zich wachten. Reden voor de politie om nogmaals onder de aandacht te brengen dat wij de jongeren die in onze wijk vertoeven gaan controleren. Wij controleren op plaatsen, waar volgens andere wijkbewoners overlast wordt veroorzaakt door jongeren.
Dit schrijven is bedoeld om duidelijkheid te verschaffen hoe de politie Helmond-Oost omgaat met de jongeren op straat. Daarom heeft de politie een aantal spelregels opgesteld waaraan jongeren op straat zich dienen te houden.

De spelregels:
– Behandel de mensen in je omgeving zoals je ook zelf behandeld wilt worden.
– Bedenk dat een grote groep jongeren Continue reading »

jun 132006
 

 

Naamloos-1kopie5.jpg

 

Het lijkt allemaal zo van zelfsprekend. Lekker warm, een zonnetje en fijn (nog) gratis gaan zwemmen op Berkendonk.
Toch komt daar veel meer bij kijken. Niet alleen zaken in het kader van de openbare orde, waar de politie voor is, of het opruimen van vele tientallen vuilniszakken met verpakkingen van (fris)dranken. Nee, ook de veiligheid op en rond de plas van Berkendonk is natuurlijk ontzettend belangrijk. Wellicht dat velen onder u niet beseffen dat in 2006 voor het 14e jaar de reddingsbrigade wederom voor de veiligheid op en rond de plas zorgdraagt. En wat nog veel belangrijker is, dat doen ze al 14 jaar met vrijwilligers, meestal gewoon jeugd en jongeren, professioneel opgeleid, met strakke procedures, met EHBO-diploma

jun 132006
 

 

100_1280.JPG

 

 Nieuwe speelpleklocatie Baroniehof

Afgelopen maand hield de gemeente Helmond een workshop in de Jan van Brabant aan de Deltaweg voor de bewoners van Rijpelberg over de speelplekken in onze wijk.
En eerlijk is eerlijk, de gemeente stelde zich deze keer wel heel open op. De aanwezige mensen uit Rijpelberg konden aangeven wat hun wensen waren en samen werd menig speelplek al ingevuld. Of het nu bestaande plekken of nieuwe plekken waren, het maakte niet uit. Eigenlijk zou de gemeente veel meer op deze wijze moeten werken, want wie weten nu beter wat er in een wijk gewenst is dan de bewoners zelf. Voor de gekozen werkwijze op zich een compliment.

Maar u vraagt zich natuurlijk ook af, wat er nu uitgekomen is.
Continue reading »

jun 132006
 

 

Naamloos-1kopie4.jpg

Het wordt ervaren en het is ook aangetoond: in Rijpelberg hebben we een parkeerprobleem. Niet op een, maar op diverse locaties heerst een hoge parkeerdruk. Wat betekent dit?

Eind 2004 heeft de Gemeente Helmond tijdens de nachtelijke uren een parkeertelling laten uitvoeren. Gekozen is voor een parkeertelling tijdens de nacht, omdat dan (bijna) alle bewoners aanwezig zijn en de parkeerdruk het hoogste is. Uiteindelijk zijn die locaties, waar binnen een straal van 100 meter geen of weinig vrije parkeerplaatsen zijn waargenomen, aangeduid als probleemgebieden. Zo ontstonden er 15 probleemgebieden die zijn afgebeeld op de kaart hierboven.

Continue reading »

jun 132006
 

Weer zin in een hobby, een gezellig avondje creatief zijn met bloemen en blad?

Kom dan bij Groei en Bloei Helmond e.o. Er starten vanaf september weer nieuwe bloemschikcursussen.

jun 132006
 

De gemeente wil alleen nog mensen die trots zijn op hun stad. Men heeft hiervoor zelfs een campagne gestart.
Natuurlijk, Helmonders zijn trots op datgene waarop ze trost moeten zijn. Een mooie wijk met veel en goed onderhouden wegen, straten en groen, daar kun je trost op zijn.
Als je van wielrennen houdt ben je natuurlijk trots op de wielerbaan. Houd je van voetbal ja logisch dan ben je trots op zo

jun 132006
 
Naamloos-1kopie3.jpg

De Wijkvereniging Rijpelberg kan terugkijken op een zeer geslaagde editie van de straatspeeldag 2006 op woensdagmiddag 31 mei. Wethouder Trix Houthooft-Stockx opende deze middag met een warm woord van welkom en door een spelletje

jun 132006
 

Mijn Column
Het volk wil brood en spelen. Wat dat betreft zitten we de komende tijd goed. Het wereldkampioenschap voetbal en de Ronde van Frankrijk staan voor de deur. Ongetwijfeld zijn dit evenementen die wereldwijd een zeer grote publicitaire uitstraling hebben. En om dit laatste is het in de tegenwoordige sport te doen. Sport is handel. Sport doet de kassa rinkelen. Sport geeft je aanzien. Ook Helmond wil maar al te graag een graantje meepikken uit de overvolle ruif van aandacht en publiciteit. Helmond haalt daarom, alweer voor de tweede keer, samen met Eindhoven en Best, de ProTour op 18 juni naar onze regio. De te verwachten mediabelangstelling lijkt me dan ook de voornaamste reden dat Helmond garant staat voor een deel van het gigantische tekort, want voor het minimale aantal toeschouwers dat in 2005 dit evenement bezocht hoeft men het niet te doen. Politieke Partij Helder Helmond vraagt zich dan ook terecht af of het wel verstandig is om ook dit jaar mee te doen aan deze ploegentijdrit. Ze hebben een punt, want het is nog maar de vraag of de deelnemende wielerteams hun toppers naar deze formule-één-wedstrijd voor het wielrennen sturen, gelet op het feit dat de ProTour werd beschouwd als de laatste test voor de Ronde van Frankrijk en dat er voor dit jaar geen ploegentijdrit in deze ronde is opgenomen. Zoals u inmiddels al wel begrepen hebt is de ene sport de andere niet. Er zijn sportevenementen die wat mogen kosten, terwijl het voor andere sportverenigingen lijkt dat de gemeente zelfs nog niet wil meedenken, laat staan meewerken. We hebben het hier dan natuurlijk over voetbalvereniging Klein Arsenal, een lokale voetbalclub die sinds 2002 zonder speelveld zit, vanwege het bouwplan Suytkade. Afgezien van het feit of de gemeente juridisch gelijk heeft zou het toch zo moeten zijn dat onze gemeente zich moreel verplicht zou moeten voelen om pro-actief mee te werken om een bevredigende oplossing voor deze vereniging te bewerkstelligen. We hebben op dit moment op de sportzetel een PvdA wethouder. Een wethouder van een partij die riep dat het vorige college maar een bleek sociaal profiel had. Ze kunnen nu laten zien dat het ook anders kan.

jun 132006
 

Max Havelaar koffie, FSC hout, Oké bananen en andere Fair Trade producten zijn ingeburgerde namen op de markt. De biologische groentetas is ook bekend om haar inhoud die zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen is geteeld.  Maar hoe is het gesteld met onze kleding? Merken die biokatoen gebruiken in hun kleding zijn binnenkort herkenbaar aan een blauwe knoop. Maar dat heeft heel wat voeten in aarde gehad. MADE-BY is een organisatie die de markt voor duurzaam geproduceerde kleren wil vergroten. Hoe ze dat doen vindt u op het internet: www.made-by.nl. Voor meer achtergrond en informatie, ook over merknamen en winkels, kunt u kijken op: www.biologischka-toen.nl, www.goedewaar.nl, www.yoi.nl en www.ontmoetdemakers.nl.

Katoen is een van de meest vervuilende gewassen ter wereld door Continue reading »

jun 132006
 

Op zondag 25 juni sluiten we aan bij de landelijke tuinendag van Groei en Bloei.

In Rijpelberg zijn de volgende vier tuinen open tussen 11.00 uur en 16.00 uur:
Fam. v.d. Laar, Dennerode 11
Fam. v.d. Zanden, Dennerode 13
J. van Loon, Masterode 4 en
Fam. v.d. Brule, Dr. Knippenberghof 55.
De adressen en een plattegrond van de overige deelnemers zijn af te halen bij mw. I. van de Laar Dennerode 11 (Rijpelberg) of mw. G. van de Sande Grevelingen  (Brouwhuis)
De open tuinendag is gratis toegankelijk.

jun 132006
 

 

Naamloos-1kopie2.jpg

Brouwhuisseheide als uw achtertuin. Voor dat we aan het onderwerp beginnen het volgende:

Biologische honing.
Een paar weken geleden stond er in de folder van een grootgrutter dat hij biologische honing aanbood voor de prijs van iets beneden de drie euro. Als imker, en honingkeurmeester van de imkerij , vroeg ik mij af hoe hij dit product voor die prijs kan verkopen. Of is het zo als dit voorbeeld:  leeuwerikenpastei bestaat uit een mengsel van één leeuwerik en één paard.

Biologische honing.
Uit betrouwbare bron weet ik dat  het maar op een paar plaatsen in de wereld gewonnen kan worden. De bijenstand van de imker moet staan in een gebied waar de laatste vijf jaar geen gewasbeschermingsmiddelen in welke vorm dan ook gebruikt zijn en dat tenminste een oppervlak heeft van 75 vierkante kilometer. Continue reading »

jun 132006
 

Pas op voor zonnebrand
De Kring-apotheek adviseert

We worden al jaren gewaarschuwd voor de gevaren van de zon. De meeste vakantiegangers nemen dan ook een anti-zonnebrandmiddel mee en smeren zich hiermee in als ze op het strand gaan liggen. Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat bescherming ook van belang is tijdens het sporten, een wandeling of een fietstocht. Logisch, want ook dan schijnt de zon.
UV-stralen van de zon richten schade aan in de huidcellen. Om dit zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk de huid te laten wennen aan de zon. Door de blootstelling op te bouwen, krijgt de huid kans zich te verdikken en te herstellen. Eigenlijk moet smeren met anti-zonnebrandmiddel altijd met zonnig weer om de schadelijke UV-stralen tegen te houden. Voor een goede bescher-ming geldt: minimaal om de twee uur smeren. Continue reading »

jun 132006
 

Woonzorgcentrum Rivierenhof
Wonen, zorg en recreatie
Alles onder één dak
Voor juni hebben wij de activiteiten gepland 
Dinsdag 13 juni. Verkoop van ondergoed en nachtkleding door de fa. Mobeline. Aanvang: 14.00 u.
Maandag 19 juni. Verkoop van Leenen Comfort schoenen met merken van o.a. Picardie, Waldlaufer enz. Ook voor vrijblijvend advies bent u welkom. Aanvang: 10.00 u.
Dinsdag 20 juni. Zomerconcert met Oberkrainermuziekensemble Nizozemska. Aanvang 19.30 uur, Entree

jun 132006
 

Kinderwerkactiviteit:
Speciaal voor kinderen van 9 t/m 11 jaar uit Rijpelberg en Brouwhuis organiseert het kinderwerk van SWH maandelijks een thema.
Deze zijn op de laatste woens-dagavond van de maand van 18.30 tot 20.30 uur in O.J.C. Teenage Area. De entree is gratis.

Een overzicht van de komende activiteiten:
Woensdag 28 juni:  Chill-out
Woensdag 30 augustus: Tropical Party
Woensdag 27 september: X-Box avond
Woensdag 25 oktober: Knutselavond
Woensdag 29 november: Filmavond
Woensdag 20 december: Kerst Disco
Voor meer informatie,
Meta of Ingeborg,
kinderwerk SWH,
tel: 0492-510690.

jun 132006
 

Disco Tienerhuis:
Zoals jullie gewend zijn is er de eerste vrijdag van de maand weer disco in het Tienerhuis. Voor iedereen van 10 t/m 17 jaar uit Rijpelberg/Brouwhuis. De volgende disco is weer op vrijdag 1 september 2006 van 19.00 tot 22.30 uur. De entree is gratis en iets te drinken of iets lekkers is te verkrijgen aan de bar.

 

100_1274.JPG

 

Samen in beweging:
Sportief weekendje bij het Tienerhuis 17 en 18 juni !
Helmondse Kampioenschap Straatvoetbal!
Op zondag 18 juni wordt er op de skatebaan in Brouwhuis een straatvoetbaltoernooi gehouden. Dit toernooi is voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud uit heel Helmond. We starten om 11.00 uur en rond 18.00 uur is het afgelopen. Als je mee wilt doen kan je je inschrijven in het Tienerhuis of de Brem. Het kost

jun 132006
 

Kinderen OBS De Straap
Koken in de brem voor bejaarden.

Groep 7 van De Straap heeft gekookt voor bejaarden. Ze hebben groentesoep, tomatensoep, sandwich en kersentaart gemaakt. De mensen vonden het héél lekker!!! De kinderen van groep 7 kregen veel complimentjes van de mensen. Die week daarvoor hadden ze ook al geoefend om het voor te bereiden. Toen hadden ze alleen maar taart en sandwiches gemaakt. Ze hadden de klas in twee groepen verdeeld en de ene groep had sandwich gemaakt en de andere hadden taart gemaakt toen mochten ze het zelf proeven. Ze vonden het heel lekker dus hadden ze het ook maar voor de mensen gedaan. De kinderen hebben het maandag 29 mei gemaakt. Toen de kinderen klaar waren met koken mochten ze nog even in de brem spelen enz. Groep 7 kreeg een cadeautje van een lieve mevrouw dat was een groot glas met lolly

jun 132006
 

Kat & hond
Beste dierenvrienden
Beste Frans onze kat wil aan de kamerplanten knabbelen en dat mag toch niet?

Neen! U moet uw kat dat beslist afleren, want sommige planten zijn giftig. Met een beetje geluk blijft de schade beperkt tot spijsverteringsproblemen, maar het kan ook dodelijke gevolgen hebben. Continue reading »

jun 132006
 

Dinsdag 27 juni thema-avond over mantelzorg in wijkcentrum De Brem.
VOORLICHTINGSBIJEENKOMST MANTELZORG

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Tijdelijk, omdat er bijvoorbeeld sprake is van een gebroken been of herstel na een operatie, maar soms ook langdurig vanwege chronische, lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychiatrische problematiek. Het is dan bijvoorbeeld moeilijk om zelfstandig boodschappen te doen of de dagelijkse dingen te regelen. Continue reading »

jun 132006
 

Parochie nieuws Brouwhuis-Rijpelberg
Zoals in vele parochies in de Nederlandse kerkprovincie ondervinden ook in het dekenaat Helmond verschillende parochies de gevolgen van het tekort aan priesters.

In de parochies Lieshout, Mariahout en Beek en Donk bestaan al geruime tijd vacatures en ook in onze parochie Brouwhuis-Rijpelberg zitten wij na het vertrek van pastor Spiertz zonder een eigen priester. In de maanden mei en juni worden in Brouwhuis en Rijpelberg zoveel mogelijk diensten waargenomen door pastores uit de omliggende parochies of wordt er ingevallen door priesters die reeds met emeritaat zijn. Continue reading »