apr 192006
 

 

Naamloos-1kopie.jpg

 

Op zondag 21 mei 2006 organiseert de WVR een grote nostalgische vlooienmarkt in Wijkhuis De Brem. De opbrengst van deze vlooienmarkt komt geheel ten goede aan de Kindervakantieweek voor Rijpelberg en Brouwhuis. De organisatie is op zoek naar te verkopen spullen.
Op meubels na is alles welkom. De spullen worden door ons bij u thuis opgehaald.
Heeft u nog wat staan, bel dan naar Marianne tel: 559167 of na 18.00 uur naar Hanneke tel: 511789.

De vlooienmarkt is geopend van 10.00 – 14.00 uur

apr 192006
 
Naamloos-1kopie6.jpg

Onze 12e kindervakantieweek (KVW) gaat van start op maandag 07 augustus om 13.00 uur en eindigt op vrijdag 11 augustus. Deze week wordt, zoals gebruikelijk, gehouden in de laatste week van de basisschoolvakanties. We gaan in deze week weer 300 kinderen een leuke, gezellige, maar zeker ook een uitdagende week aanbieden, onder toezicht van gemiddeld 70 vrijwilligers per dag. Van deze laatst genoemde groep hangt het grootste deel van het succes af. Het aantal kinderen dat mee kan doen aan deze kindervakantieweek is om veiligheid- en organisatorische redenen gemaximeerd op 300. De inschrijving gebeurt op basis van tijdstip van aanmelding. En vol is helaas vol.

Organisatie
De organisatie van onze KVW is in handen van de werkgroep KVW 2006. Deze groep bestaat uit 12 personen. In oktober 2005 zijn we weer enthousiast gestart met de voorbereidingen voor KVW 2006.

Geschiedenis
In 1994 nemen enkele bestuursleden van de toen net opgerichte Wijkvereniging Rijpelberg (WVR) het initiatief om voor de kinderen uit Rijpelberg een week met activiteiten te organiseren. Na een korte voorbereidingstijd volgt een oproep tot deelname in het wijkblad voor Rijpelberg. Ongeveer 30 kinderen namen deel aan deze eerste kindervakantieweek. Het jaar daarop was het aantal deelnemers al verdubbeld.

Enkele cijfers
Door elk jaar een aantrekkelijk programma aan te bieden blijft  onze KVW populair. De deelnemers-aantallen bevestigen dit. 240 kinderen in 2002, 270 kinderen in 2003, 300 kinderen in 2005 en maar liefst 330 kinderen in 2005. 95% van onze deelnemende kinderen komt uit Rijpelberg en Brouwhuis. 65% bezoekt de scholen De Rakt, De Vlier en De Korenaar. Oorspronkelijk kwamen onze deelnemers uit onze wijk Rijpelberg, maar na een evenwicht de laatste jaren tussen de deelnemers uit de wijken Rijpelberg en Brouwhuis zien we dat het aantal deelnemers uit Brouwhuis in de meerderheid is. Van 2002 naar 2004 steeg het aantal deelnemers uit Brouwhuis met maar liefst 50%. Onze KVW is ook al jaren populairder bij meisjes dan bij jongens. In de afgelopen jaren bestond onze populatie voor 60% uit meisjes.

De groepen
De opsplitsing in drie groepen is het vorige jaar succesvol gebleken. Vandaar dat we deze indeling ook dit jaar aanhouden. We hebben dus weer drie leeftijdsgroepen. Jongeren van 5 t/m 7 jaar. Midden van 8 t/m 10 jaar en de Ouderen van 11 t/m 14 jaar. De leeftijden binnen de groepen liggen bij deze indeling dichter bij elkaar en we gaan er vanuit dat dit ook dit jaar weer leuker is voor onze deelnemers.

De tijden
We starten deze elfde kindervakantieweek op maandagmiddag 13.00 uur en we eindigen deze dag om 16.30 uur.
Dinsdag van 09.30-16.00 uur en  alleen voor de ouderen nog een avondactiviteit van 19.00-23.00 uur.
Woensdag van 09.30-16.30 uur. Donderdag van 09.30- 16.00 uur. Voor de ouderen is er ook weer een avondactiviteit en wel van 19.30-21.30 uur.
Vrijdag starten we iets eerder. We komen om 09.00 uur bij elkaar en we denken om 18.30 uur weer thuis te zijn. Dit is echter afhankelijk van de keuze van het dagje uit.

Ons programma
Het blijft lastig de successen van de afgelopen jaren te evenaren, maar we denken dat we er ook dit jaar weer in zijn geslaagd, om een aantrekkelijk programma voor zowel kinderen als begeleiding aan te bieden. Maar oordeelt u zelf.

Maandag 07 augustus 2006
Op deze eerste middag maken de deelnemers kennis met elkaar. Alle groepen maken op maandag in De Brem een affiche met daarop hun zelf bedachte originele groepsnaam. Natuurlijk is er dan nog tijd over. Deze ruimte wordt voor alle groepen opgevuld met het lopen van een fotospeurtocht. Jongeren lopen natuurlijk een kleine afstand en de speurtocht is vanzelfsprekend iets gemak-kelijker dan de tocht voor Midden en Ouderen. Midden gaat ook op bezoek bij het Tienerhuis en voor Ouderen is er een excursie bij de sluis.

Dinsdag 08 augustus 2006
Jongeren lopen vandaag naar speeltuin De Rijpelroets in onze wijk. Zij gaan zich vermaken met een spellencircus en natuurlijk is er voor hen ook ruimte om vrij te spelen. In deze speeltuin komt ook de zeephelling te staan met nog een ander luchtkussen. Ouderen hebben zowel een creatieve als een sportieve uitdaging. Zij bouwen eerst  zeepkisten en houden met deze voertuigen een race en een rally. Midden heeft de taak om de snelheidsmonsters te schilderen en natuurlijk mogen zij ook in de wagens stappen. Ook brengen Midden en Ouderen een bezoek aan speeltuin De Rijpelroets, waar zij het luchtkussen en de zeephelling mogen testen.

 

Naamloos-1kopie7.jpg

 

Dinsdagavond 08 augustus 2006
Voor de kinderen vanaf 10 jaar is de dinsdag nog niet voorbij. Zij kunnen

apr 192006
 

Brouwhuisseheide als uw achtertuin.

Een aantal jaren geleden, tijdens beheerswerkzaamheden op de heide, vertelde een opzichter van SBB (Staatsbosbeheer) dat het voor een

apr 192006
 

Zo, de verkiezingen zijn voorbij. De uitslag was voor de één een verrassing, voor de ander een teleurstelling en voor weer een ander naar verwachting.
Hoewel het natuurlijk nooit waar is viel wel één ding heel erg op. De verliezers waren op zijn minst allemaal tegen het zonder entree open houden van Berkendonk voor de Helmonders. Dat biedt perspectief zou je zo denken. Maar let wel heel goed op. Het nieuwe college in Helmond zal gevormd worden door de PvdA, die voor het eerst in de geschiedenis de grootste partij van Helmond is, het CDA en de VVD.
Echter één van deze college-partijen, de VVD, was en is voor een hek om Berkendonk. Er moet dus iets gevonden worden in een collegeconvenant wat ook recht doet aan dat uitgangspunt.
Onze redactie heeft al een afschrift van het concept collegeconvenant weten te bemachtigen. En beste mensen, daarin hebben ze heel slim omschreven wat de plannen voor de komende vier jaar zijn als het om Berkendonk gaat. Er staat letterlijk in:

apr 192006
 

Eindelijk is het dan gelukt: een temperatuur van meer dan 10 graden. Het woord lente kan zowaar weer een keer gebruikt worden.
Aangezien Pasen alweer voor de deur staat en eveneens koninginnedag is er weer wat bedrijvigheid op gang gekomen. Koninginnedag wordt dit jaar op zaterdag 29 april in het winkelcentrum gehouden. Elke kind uit Helmond die een keer zijn eigen winkel wil openen kan dan terecht in het winkelcentrum. Uiteraard staan er ook weer de diverse springkussens, en zorgt de scouting voor  de begeleiding en diverse spelletjes.
Op www.brouwhorst.nl/
EVENEMENTEN.html kunt u terecht voor een inschrijfformulier.
Uiteraard wordt er ook al aan moederdag en vaderdag gedacht. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden om vader en moeder eens goed in het zonnetje te zetten.

Pasen 2006
Paaszaterdag 15 april is er v.a. 11 uur een grote paashaas in ons winkelcentrum die tevens aan ieder die dat wenst een chocolade paasei uitdeelt en leuk omgaat met de kinderen.

Koninginnendag zaterdag 29 april
Grandiose opzet koninginnendag  w.c. Brouwhorst. Zoals gebruikelijk grote opzet kindervrijmarkt met meer dan 100 kramen. Lever op tijd uw bon in voor de huur van een kraam. Dit kan bij Jan van Bladel groenten en fruit, of bij Florado bloemen in winkelcentrum Brouwhorst.

Activiteiten

apr 192006
 

Het nieuwste thema waar we allemaal warm voor moeten lopen heet 100% Helmond, “Wees trots op je stad”. Bijna alle Helmondse huishoudens hebben onlangs een antwoordkaart in hun brievenbus ontvangen waarop ze in vier categorieën kunnen aangeven waar ze in Helmond het meest trots op zijn. Per categorie komt één finalist naar voren en de vier finalisten gaan als genomineerden naar een grote 100% Helmond-finale. Een soort lokale Idols ter eer en glorie van onze bestuurders, maar dan zonder een stemming door het publiek. En niemand minder dan onze burgemeester geeft leiding aan de vakjury. De vraag is dan ook wat zou je nu moeten doen om de finale te bereiken. Moet je heel positief antwoorden en alles wat je denkt dat de jury graag wil horen op de antwoordkaart schrijven. Of dien je juist een kritische houding aan te nemen, een leuke vondst neer te pennen of misschien wel lijmen en slijmen. Vooralsnog ga ik ervan uit dat een zeer positieve benadering de beste strategie is om uiteindelijk te mogen verschijnen voor dhr. Jacobs en dat het waarheidsgehalte een factor is waar minder op gelet wordt. Je schrijft bijvoorbeeld in de categorie Steen & Groen: “Prachtige gebouwen, grootstedelijke uitstraling en adembenemend groen”. In de categorie Economie & Technologie kan je volstaan met: “Welk bedrijf zou zich nou niet hier willen vestigen?”. Bij Kunst, Cultuur & Sport hoeven we alleen maar te wijzen op de megalomane plannen die er bestaan en dat het jammer is dat die door een gebrek aan visie van links misschien onterecht in de prullenbak belanden. Bij Mens & Maatschappij wil ik het in het bijzonder hebben over de warmte die ons college over ons uitgestrooid heeft. En natuurlijk over hun betrokkenheid en de solidariteit met de wat minder bedeelde medemens.
Ik denk dat ik met het bovenstaande een goede kans zou maken als ik in het bezit zou zijn van de antwoordkaart. Helaas is deze kaart bij ons niet door de brievenbus geduwd.
En weet u waar ik ook echt trots op ben? Op alle Helmonders die een voortzetting van het oude college onmogelijk gemaakt hebben. Maar ja, als ik dat zou insturen dan ben ik natuurlijk al bij voorbaat kansloos.

apr 192006
 

In januari hebben we lekker wat vorst gehad. We hebben eindelijk weer eens de schaatsen onder kunnen binden. Boer Kuypers van schaatsbaan Binderen had ook weer muziek, koek en soep bij avondverlichting.

Terwijl ik het ijs tijdens het schaat-sen hoor zingen, denk ik ook aan alle dieren, die toch opgewassen moeten zijn tegen de vorst. De overtrekkende ganzen, in die mooie V-vorm, zijn altijd al een mooie voorbode op de vorst die komen gaat. Zij zoeken een warmere streek op. Het schitterende kleine blauwgroene ijsvogeltje, dat toch hier wil blijven legt bij langdurige vorst vaak het loodje. Onder het ijs kan hij de visjes niet vangen, waar hij van leeft. In het voorjaar moeten de ijsvogeltjes die het overleefd hebben, dan ook weer voor heel veel nakomelingen zorgen. Soms wel vier broedsels per jaar. In maart beginnen ze dan ook al in steile oevers hun nestpijp te maken. Het ijsvogeltje komt ook wel in

apr 192006
 

Natuur- en milieuvriendelijk tuinieren is een geliefd onderwerp. Hieronder vindt u in het kort enkele hoofdpunten over onderhoud, bemesting, plagen en zelf composteren. Ook bij de inrichting van de tuin, de bestrating, de aanschaf van meubilair, schuttingen etc. kan het milieu al een grote rol spelen. Goede tips zijn op het internet aanwezig.
www.groeninfo.com/prikbord biedt veel tweedehands tuinmaterialen en plantgoed. Nuttige handleidingen voor milieuvriendelijk tuinieren vindt u bij Uitgeverij Roodbont, op www.roodbont.nl

Tuinonderhoud, bemesting en plagen
Goed onderhoud houdt ziekten en plagen zoveel mogelijk buiten de deur. Natuurlijke meststoffen en compost houden de bodem in een goede conditie. Kunstmest voedt alleen. Een teveel aan voedings-stoffen wordt niet opgenomen door de planten en vervuilt het oppervlakte- en grondwater. Planten die teveel voeding krijgen, trekken bladluizen aan. Ongedierte en beestjes in de tuin dragen bij aan het natuurlijk evenwicht. Mieren en wespen ruimen bijvoorbeeld veel andere insecten op. Als u echt moet ingrijpen, neem dan milieuvriendelijke middelen. 

Composteren en het milieu
GFT-afval wordt in alle gemeenten apart ingezameld om gecomposteerd te worden. Verbranden van GFT-afval, samen met het rest-afval, zou een vergelijkbaar milieu-effect kunnen hebben, maar er zouden minimaal drie afvalverbrandingsinstallaties in Nederland bij moeten komen.
Als u thuis composteert, ont-staat er geen afval dat vervoert, verwerkt en verpakt moet worden. Dat spaart energie en milieu. Zelf composteren is eenvoudig. U kunt een kant en klaar compostvat aanschaffen of er zelf een maken van kippengaas of planken. Een gevarieerde samenstelling werkt het beste: vochtig en droog materiaal, slap en stevig, grof en fijn, koolstofrijk (zaagsel, snoeihout, stro, boombladeren) en stikstofrijk (gras, mest, tuinafval). 
Compost vormt een goede basis voor zowel de sier- als de groentetuin. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Vocht wordt beter vastgehouden, zodat in droge periodes minder vaak hoeft te worden gesproeid. Spreid de compost in maart of april uit of werk het ondiep de grond in. 
Voor alle overige informatie zie www.milieucentraal.nl.

apr 192006
 

De snelle shuttle 
Wij zijn een badmintonclubje dat op donderdagochtend van 09:30 uur tot 11:00 uur in de VEKA-sporthal (Rijpelberg) lekker staat te meppen.
We spelen geen competitie maar onderlinge wedstrijdjes. Iedereen speelt met en tegen iedereen. Dat gaat altijd op een heel plezierige manier. Normaal hebben we ongeveer 20 leden, mannen en vrouwen, maar op dit moment hebben we plaats voor 2 à 3 nieuwe leden. Lijkt het je wel iets, kom dan gerust eens vrijblijvend meespelen zodat je de sfeer kunt proeven en we over en weer kennis kunnen maken. Enige ervaring met badminton stellen we wel op prijs. Heb je geen racket dan kun je er altijd wel eentje lenen.
Voor de contributie hoef je het niet te laten. Slechts 20 euro per kwartaal of 70 euro per jaar. En daarvoor kun je iedere week op een gezonde en gezellige manier recreëren. Kom gerust eens langs.

Voor meer informatie:  Marinus de Jonge Tel: 0492 532995 of m.dejonge@chello.nl

apr 192006
 

Op zondag 21 mei 2006 organiseert de WVR een grote nostalgische vlooienmarkt in Wijkhuis De Brem. De opbrengst van deze vlooienmarkt komt geheel ten goede aan de Kindervakantieweek voor Rijpelberg en Brouwhuis. De organisatie is op zoek naar te verkopen spullen.
Op meubels na is alles welkom. De spullen worden door ons bij u thuis opgehaald.
Heeft u nog wat staan, bel dan naar Marianne tel: 559167 of na 18.00 uur naar Hanneke tel: 511789

apr 192006
 

Bij het kopen van een eigen huis komt heel wat kijken. De HypothekenMakelaar zet daarom hier voor u wat aandachtspunten op een rij.
Het is verstandig om als u woonruimte zoekt, éérst de afweging te maken tussen huren of kopen. Want huren, dat kan natuurlijk ook. Wanneer woningmarkten minder goed floreren, bijvoorbeeld bij stagnerende economie of bij te sterk stijgende rentes, dan komt u misschien niet zo snel van uw eigen woning af, terwijl u een huurcontract gewoon kunt opzeggen. Maar als uw keuze op kopen is gevallen, omdat u kiest voor ver-mogensvorming en een hekel heeft aan voortdurend stijgende woonlasten, dan is de volgende stap die naar een Erkend Hypotheek Adviseur. Want die kan bepalen hoeveel u verantwoord zou kunnen lenen. Rekening houdend met ±8,5% kosten koper (zoals 6% overdrachtsbelasting, notariële en 1% afsluitkosten) en uw beschik-bare eigen vermogen, weet u dan de – op basis van de actuele rentestand – maximale

apr 192006
 

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Kloppende, zeurende, bonkende of stekende hoofdpijn heeft iedereen wel eens gehad. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken en verschijningsvormen hebben. Elke vorm van hoofdpijn behoeft een specifieke behandeling. Welke soorten zijn er en hoe worden ze veroorzaakt?

Migraine
Migraine is een aanvalsgewijs optredende matige of heftige, bonzende hoofdpijn, die vaak gepaard gaat met misselijkheid en braken. Ook wordt licht en geluid tijdens een aanval slecht verdragen. Tijdens migraine zetten de grote slagaderen in de hersenen uit, terwijl de kleine bloedvaten samentrekken.

Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd; spierspanningen kunnen het gevolg zijn van een ongemakkelijke lichaamshouding, spanningen of vermoeidheid. Chronische spanningshoofdpijn komt zelden voor.

Clusterhoofdpijn
Clusterhoofdpijn is een pijnlijke, maar zeldzame variant van migraine. Het komt voornamelijk voor bij volwassen mannen. De elkaar snel opvolgende aanvallen kunnen worden opgewekt door alcoholgebruik of onvoldoende zuurstoftoevoer. Een aanval begint vrijwel altijd plotseling en verdwijnt binnen een uur. De eerste symptomen zijn vaak jeuk of waterige afscheiding uit één neusgat; deze verschijnselen gaan vooraf aan intense pijn aan dezelfde zijde van het hoofd, die zich rond het oog verspreidt.

Medicatieafhankelijke hoofdpijn
Medicatieafhankelijke hoofdpijn is een hoofdpijn die optreedt bij dagelijks gebruik van hoofdpijnmedicatie of bij langdurige inname van andere middelen. Bepaalde geneesmiddelen tegen hoofdpijn (ergotamines) en ook gewone pijnstillers (aspirine, ibuprofen, paracetamol), kunnen hoofdpijn veroorzaken als ze te vaak worden gebruikt. Wie drie keer per week een geneesmiddel tegen hoofdpijn gebruikt, loopt het risico om medicatieafhankelijke hoofdpijn te krijgen.

Behandeling
Hoofdpijn is over het algemeen goed te behandelen met pijnstillers. Het is echter belangrijk de oorzaak van de hoofdpijn aan te pakken en de pijn niet regelmatig te onderdrukken met pijnstillers. Overmatig gebruik van pijnstillers kan hoofdpijn veroorzaken. Vaak vermindert hoofdpijn namelijk al door het even rustiger aan te doen. Bij een griepje of een kater is een simpele pijnstiller inderdaad een prima oplossing, maar wie regelmatig ernstige hoofdpijn heeft, kan beter niet zelf gaan dokteren. De huisarts kan dan adviseren en de juiste medicijnen of behandeling voorschrijven. En Kring-apotheek de Rijpel biedt daarbij als geneesmiddelenspecialist informatie en advies over zelfzorg- en receptmedicijnen.

Het is soms moeilijk vast te stellen om welk soort hoofdpijn het gaat. De huisarts heeft dan ook zo veel mogelijk informatie nodig. Vertel de arts hoe de hoofdpijn voelt en wanneer deze optreedt. Met die informatie kan de huisarts een diagnose stellen. Vraag voor meer informatie bij Kring-apotheek de Rijpel naar de informatiefolder over hoofdpijn.

apr 192006
 

Woonzorgcentrum Rivierenhof
Wonen, zorg en recreatie
Alles onder één dak
Dinsdagavond 18 april
Muzikale avond met Didoko-koor, met een zeer gevarieerd programma van modern tot licht klassiek zullen zij garant staan voor een gezellige avond.
Aanvang: 20.00 uur. Entree:

apr 192006
 

Samen in beweging:
Samen in beweging is een sport-project dat de Stichting Welzijn Helmond al een aantal jaren uitvoert in de verschillende stadsdelen. Helmond Oost (Rijpelberg en Brouwhuis) doet dit jaar ook weer mee met dit leuke project.
In het kader van dit project orga-niseert het jongerenwerk in samenwerking met jongeren en buurtbewoners verschillende sportactiviteiten op verschillende locaties in de wijk.
Op 3 mei is er o.a. een voetbaltoernooi aan het Twentehof voor tieners van 11  t/m 14 jaar. Teams van 4 tegen 4 nemen het tegen elkaar op. Inschrijven bij Maarten Bevers, jongerenwerk SWH.
Houd De Corridor, de posters in het Tienerhuis en O.J.C. Teenage Area  goed in de gaten  voor alle andere activiteiten van Samen in beweging. Aan alle activiteiten mag je gratis deelnemen. Voor de materialen wordt ook gezorgd.
Als je zelf leuke ideeën hebt of je wilt meehelpen met het organiseren van sportactiviteiten bel dan gerust! Ook voor meer informatie of vragen kun je even bellen naar 0492-510690 en vragen naar Maarten Bevers, jongerenwerk SWH team Oost.

Kienavond Tienerhuis:
Op donderdag 23 maart was het dan zover! De kienavond die werd georganiseerd door de jongerenraad Rijpelberg/Brouwhuis voor de bewoners van de Rivierenhof was een feit! Om 18.30 uur gingen we gezamenlijk de 24 bewoners halen en gingen richting Tienerhuis waar de koffie en thee al klaar stonden. Onder leiding van de jongerenraad, jongerenwerk en Peer Pluym is de avond heel erg gezellig verlopen. De bewoners hadden het goed naar de zin!
Een kienavond is natuurlijk niks zonder leuke prijsjes!
De winkeliers van Winkelcentrum Brouwhorst waren erg vrijgevig!
Graag willen wij hen hiervoor bedanken. Ook willen wij mevr. Ebben en de vrijwilligers van de Rivierenhof bedanken voor hun hulp en aanwezigheid. En natuurlijk willen we ook de bewoners bedanken voor hun gezelligheid, wij vonden het erg leuk om te doen voor jullie! Wij hopen dat we dit jaarlijks kunnen gaan organiseren, want het was echt een succes!
Namens de jongerenraad,
Meta Gortemuller, (begeleidster jongerenraad) Jongerenwerk SWH

 

Naamloos-1kopie2.jpg

 

 Disco Tienerhuis: FREEDOM party
Zoals jullie gewend zijn is er de eerste vrijdag van de maand weer disco in het Tienerhuis.
Voor iedereen van 10 t/m 17 jaar uit Rijpelberg/Brouwhuis.
De volgende disco is weer op vrijdag 5 mei van 19.00 tot 22.30 uur. Omdat het bevrijdingsdag is wordt de disco van 5 mei extra feestelijk. De entree is gratis en iets te drinken of iets lekkers is te verkrijgen aan de bar voor 

apr 192006
 

De 47e Helmondse Wandelavondvierdaagse wordt gehouden van woensdag 17 mei t/m zaterdag 20 mei. Dit jaar starten voor Rijpelberg de wandeltochten vanaf wijkhuis De Brem. Op zaterdag vertrekken de 5 km wandelaars uit Rijpelberg/Brouwhuis vanaf de Leonardusspeeltuin.
U kunt kiezen uit 3 afstanden, namelijk 15, 10 en 5 km. Starttijden zijn bij 15 en 10 km 18.00 uur en bij 5 km 18.30 uur. Inschrijven kan op vrijdag 12 mei van 19.00

apr 192006
 

Vertrek van Pastor H.Spiertz naar Geldrop
Op 15 april 2003  werd ik benoemd in de R.K. Parochie Brouwhuis-Rijpelberg. Na het ontstaan van een nieuwe parochie op 1 januari 2003  kwam er een nieuwe pastor. In samenwerking met parochiebestuur, vrijwilligers en parochianen is er in de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan parochieopbouw, parochieontwikkeling en parochie-eenheid. De parochie zit nu in een opgaande lijn en men ziet een positieve betrokkenheid ontstaan. In de afgelopen drie jaar is er veel bereikt. Daar mogen we allemaal trots op zijn en blij mee zijn.
Hopelijk kan dat worden voortgezet in de komende jaren.

Helaas komt er nu einde aan de tijd in Brouwhuis en Rijpelberg. Na overleg heeft Mgr. A. Hurkmans, bisschop van

apr 192006
 

 

Naamloos-1kopie1.jpg

  

Op zondag 7 mei a.s. organiseert de wijkvereniging Haverveld, Bloem en Paardenvelden, in samenwerking met kinderboerderij De Veldhoeve, haar jaarlijkse planten- en natuurmarkt. De aanvang van de markt is 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur, de locatie is kinderboerderij De Veldhoeve aan de Breitnerlaan 19 in Helmond-Noord. In een groot aantal kramen zullen een brede sortering bloemen en planten worden aangeboden tegen zeer scherpe prijzen. Voor de mensen die meteen met hun bloembak aan de slag willen gaan wordt er tegen inkoopprijzen potgrond verkocht. Verder zullen er planten en kruiden voor de groentetuin worden aangeboden en een grote sortering vaste planten. Tevens zal er ook een uitgebreide bloemschik demonstratie worden gehouden. De kinderboerderij presenteert zich met zijn vele (jonge) dieren en hun kind-vriendelijke speeltuin. Zij zullen ook zorgdragen voor een gezellig ingericht terras met muziek en hebben een schapen-scheerder ingehuurd om een aantal schapen uit hun wintervacht te komen bevrijden. Verder zal er een schminkstand aanwezig zijn om de kinderen een mooie gezichtsversiering te geven. Een veertigtal vrijwilligers zullen op deze dag zorgdragen voor een gezellige en prettige dag.

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.