jan 112006
 

100_0149.JPG

Berkendonk verkwanselen?
Zondagmiddag, het is goed weer, dus lekker wandelen.
Voor veel mensen is dat een belangrijke invulling van hun zondagmiddag. Als je in Rijpelberg woont, is het gaan wandelen ook tamelijk eenvoudig. Woon je al niet tegen het bos, dan ben je er toch altijd wel binnen een paar minuten.
Maar Rijpelbergers hebben meer dan alleen het bos, zo werd de redactie te verstaan gegeven. Rijpelbergers kunnen ook heerlijk wandelen in het gebied achter Berkendonk. Wanneer je namelijk de bordjes

jan 112006
 

P1010015.JPG

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig 2006!! Wij zijn u nog een verslag verschuldigd van onze sinterklaas viering!! Op zaterdag 3 december stonden alle jongste speltakken klaar om te openen bij de vlaggenmast om daarna (hopelijk) de sint te verwelkomen. Opeens klonk er hulpgeroep. We keken om ons heen, waar kwam dat geluid vandaan??? Wat zagen we daar? Er zat een Piet op het dak van de blokhut! Niet zo raar natuurlijk, een Piet op het dak, maar deze Piet durfde er niet meer vanaf!! O

jan 112006
 

Help ons

Inzamel actie Kindervakantieweek
Tot en met zondag 22 januari 2006 krijgt iedere klant van de EDAH voor iedere 10 euro boodschappen aldaar een zegeltje. Alleen volle kaarten zijn in te leveren en daarvoor krijg je een boodschappenpakket.
Vele EDAH bezoekers blijven echter na 22 januari 2006 zitten met zegeltjes (geen volle kaart) waar ze helemaal niets meer mee kunnen doen, althans dat denken ze.
U kunt ons echter een groot plezier doen met de zegeltjes die u gespaard heeft.
Hoe? Nou heel eenvoudig. Alle zegeltjes die u heeft na 22 januari 2006 geeft u aan Wijkvereniging Rijpelberg. Met de verzamelde zegeltjes plakken wij kaarten vol.
Wij verkienen, verloten en verkopen dit vervolgens weer. Op deze manier houden we wat geld over dat we besteden aan activiteiten voor de Kindervakantieweek van 2006.

Niet gebruikte overgebleven EDAH zegeltjes kunt u, liefst in een gesloten enveloppe, in de brievenbus doen bij:
Fam. De Vries, Wederhof 3 te Helmond (dat is 30 meter rechts van de EDAH).
Riek Robins, Kempenhof 6
Jan Hein Relou, Twijnsterhof 20
Lodewijk den Breejen, Glanzerhof 33
Wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1 (brievenbus Hofkompas naast de entree)
Koen Bos, Hollandhof 11
Rene van der Zanden, Betuwehof 104
Wim Vogels, Jekerstraat 53¼ (Redactie adres De Corridor)
Nico Veltkamp, Eemstraat 45
Bert van Sas, Sneeuwheide 20

jan 112006
 

100_0029.JPG

Donatie Helmondse Belangen aan Kindervakantiewerkgroep Rijpelberg
De werkgroep Kindervakantieweek Rijpelberg Brouwhuis van de WVR heeft op 28 december jl. van de politieke partij Helmondse Belangen een bedrag ontvangen van maar liefst 400,= voor het al jaren achtereen organiseren van de Kindervakantieweek voor de jeugd in deze wijken.
In de toespraak refereerde fractievoorzitter Berry Smits aan het tumult afgelopen najaar toen het Helmondse college van B&W (gesteund door de fracties van CDA, VVD SDOH/OH en Groen links/D

jan 112006
 

 

Naamloos-1kopie5.jpg

 

Zomaar een dagje in Dierenkliniek Brouwhuis
Bijzondere dieren
Voor veel mensen is een fret een bijzonder dier. En hoewel bij dierenkliniek Brouwhuis jaarlijks duizenden fretten worden behandeld, behoort de fret tot de groep

jan 112006
 

Beste ouders en kinderen. Zoals jullie weten is er een hobbyclub in de Brem. Op woensdagavond van 19.15 t/m 20.45 uur. Leeftijd 11 t/m 15 jaar. Op donderdagavond van 18.30 t/m 20.00 uur, leeftijd 6 t/m 11 jaar.Voor informatie kunnen jullie bellen met: Riek Robbins tel: 518181 of Jolanda Saelmans tel: 511344.

jan 112006
 

Ik hoor het me zelf nog eens zeggen of denken, als mijn dochtertje van anderhalf jaar maar niet wil gaan slapen. En dan vooral op momenten dat ze niet zo lekker is of ziek is (zoals vandaag), juist de momenten dat ik als moeder denk; je hebt het zo hard nodig! (en zij niet alleen

jan 112006
 

Parochie Rijpelberg / Brouwhuis

Woord van pastor

Waarom ben jij op aarde?
Wat geeft ons leven waarde?
Het hebben van een schitterende woning,
waarin jij je voelt als een koning?

Het geven van je eigen leven of iets van je geld
om te helpen in gebieden van ramp, oorlog of geweld?

Vind jij het leuk met je oudere broer of jongere zus
en denk je: ik ben gelukkig, het is goed zo en dus.
Ik weet het eigenlijk niet, ik weet gewoon niet
hoe u of u, jij, jij of jij het ziet.

Maar weet je: jij bent familie van God.
Is dat niet gaaf, vet, cool dus God.
Word je daar niet happy van
dat dit in Jezus

jan 112006
 

Brouwhuisseheide als uw achtertuin.
Vrede, welvaart en weerbaarheid
Natuurlijk sluit ik mij aan bij al diegenen die u en uw gezin een goed 2006 toe wensen. Gelet op de net achter ons liggende kerstdagen wil ik u een stukje bijensymboliek niet onthouden.

Vrede
Wanneer er eenstemmigheid heerst onder een bijenvolk, dit is wanneer er slechts één bijenkoningin voor komt in een bijenvolk, zal hun arbeidzaamheid het grootst zijn en is de kans op een belangrijke honingoogst aanwezig. Wanneer er echter meerdere koninginnen in de bijenwoning aanwezig zijn, ontstaat er verdeeldheid. Een deel der bijen gaat uitzwermen, lusteloosheid bij de potentiële zwermbijen viert hoogtij en dus is de kans op een goede honingoogst erg klein. Zo was de bij (in de Faraotijd) bij de Egyptenaren niet alleen het symbool voor de Koninklijke waardigheid, maar ook het symbool van eendracht, vrede en welvaart. Men ging er vanuit, dat eendracht leidde tot vrede en dat deze vrede, via arbeidzaamheid van het volk, de mogelijkheid bood om rijkdom te vergaren. Vanaf de renaissance werd de bijenkorf ten tonele gevoerd als symbool van de vrede.

Welvaart.
We moeten echter ook vermelden dat de antieke mens geloofde dat de zoete honing, gewonnen van de bijen, een Godenspijs was en dat die honing het enige was wat hun restte van de overvloed en welvaart “het gouden tijdperk

jan 112006
 

s bonte avond 0021.jpg

 

Kletszullekesavond 2006

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari organiseert carnavalsvereniging De Spekzullekes zijn welbekende kletszullekesavonden. Dit jaar zijn er twee gelijksoortige avonden. Voor u zal optreden als amusement: Spoit elluf, De Sjawi’s, Dubbel Trubbel en Koijen-Oijem. Als kletsers zullen Tjeerd van de Kimmenade, Rob Schepers en Frank Schrijen voor u optreden.

Kaarten à 10 euro zijn in de voorverkoop alleen bij Zaal Vissers verkrijgbaar. De voorverkoop is op 1 december al begonnen. De avonden beginnen om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.00 uur open.

jan 112006
 

Als de drie grote B’s, te weten Bush, Blair of Balkenende ergens snel in hun eigen land moeten verschijnen dan wordt er, afhankelijk van het aantal inwoners in hun land, gereisd per vliegtuig, per helikopter of per auto. Ze stappen, indien dit aan de orde is, om het laatste stukje van hun reis te voltooien, over in een auto waarvan de uitvoering en de luxe omgekeerd evenredig zijn aan het aantal km2 landoppervlak. De plaats waar zij hun vervoermiddel laten stoppen en stallen lijkt er niet toe te doen. Parkeerkaarten, vergunningen en verboden zijn voor hen niet van toepassing. Ze willen het liefst zo weinig mogelijk de benen gebruiken omdat dit een verspilling is van hun kostbare tijd, omdat ze altijd pas op het laatste moment ten tonele verschijnen, altijd zeer snel moeten afreizen naar weer een andere topontmoeting, weer een uiterst belangrijke vergadering of tijdig moeten aanzitten aan een diner of werklunch bij de groten en rijkere der aarde. Daarom mogen, wat zeg ik, moeten, ook alle beschikbare parkeerlocaties gebruikt worden, om de burger het idee te geven dat er snel, effectief en dus zonder verspilling gehandeld wordt. Helmond kent, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de steden Eindhoven en Tilburg, ook een parkeerbeleid, waarbij de groten der stad hun auto gratis mogen achterlaten op plaatsen waarin zij welbehagen vinden. En een enkele bestuurder, zo lezen we in ons dagblad, maakt hier dan ook driftig gebruik van. Alles volkomen legaal. Er is echter nog wel een klein aspect dat de aandacht verdient. De voorbeeldfunctie. Een leider zou toch eigenlijk moeten beseffen dat gedragingen die voor de normale burger verboden en beboet worden en dus ook voor bestuurders minder gepast zijn, het aanzien en de status van de functie zeker geen goed doen.

Beste heer Tielemans, komt u nu daarom maar voortaan gewoon met de fiets naar uw afspraak. De Helmondse bevolking zal u er niet op aankijken als u deze, ondanks het strengere fietsenparkeerbeleid, bij de voordeur van de gewenste locatie neerzet. Want er zijn gewoonweg te weinig Helmonders om met een sneller en luxer vervoermiddel te verschijnen. Wel graag de kalenders in de fietstassen laten zitten.

jan 112006
 

P1010005.JPG

Kerstmarkt bij Scouting Rijpelberg
Het jaar 2005 hebben wij afgesloten met onze traditionele kerstmarkt. Veel mensen uit de wijk hadden de moeite genomen om een kijkje te komen nemen. Bij de poort stond de kerstman al klaar om iedereen te verwelkomen. De kinderen kregen een lekker pepermuntje in ruil voor een handje. Het was gezellig druk en zowel de kinderen als de ouderen vermaakten zich prima. Er was een soort bar ingericht waar men kon opwarmen en kon genieten van sfeervolle livemuziek. De kinderen konden gratis meedoen aan diverse activiteiten. Er was dit jaar een drie koningenspel. Kinderen moesten in groepjes van drie een doolhof door. Onderweg kwamen zij kledingstukken tegen die ze aan moesten trekken. Aan het einde van het doolhof werd er als herinnering een foto gemaakt die ze mee naar huis mochten nemen. Ook aan de vogels is gedacht. Alle kinderen konden pinda

jan 112006
 

PICT0078.JPG

Het wordt oppassen geblazen op de trottoirs van Helmond. Afgelopen woensdag hebben Jefta en Levi bij Drogisterij J & H aan de Wederhof 8 namelijk een superstoere skelter in ontvangst mogen nemen. Zij hebben dit racemonster gewonnen in een kleurwedstrijd die in het najaar door Bloem Natuurproducten uit Winschoten was georganiseerd.

Uit meer dan 3000 inzendingen werd hun werkstuk door de jury beloond met één van de drie skelters.

jan 112006
 

Milieu en verlichting
Verlichtingstips: minder uitgaven, meer milieu.

In de donkere maanden loont het bijzonder om eens naar de ver-lichting te kijken. Vooral op plaatsen waar lampen veel uren branden, kunt u de aanschaf van spaarlampen snel terugverdienen. Daarnaast kan zuiniger gebruik ook geld besparen, gewoon door het licht uit te doen in ongebruikte

vertrekken. De milieuwinst van spaarlampen is behoorlijk, 16,5 kg CO2 per jaar ten opzichte van een gloeilamp.
Voor scholen bestaat er een leuk actielespakket, genaamd Slim-Licht. Ouders worden aangemoedigd spaarlampen te kopen en een deel van het bespaarde geld, over de hele levensduur zo

jan 112006
 

Hoeveel kunt u financieren
Bij de aankoop van een woning zijn er 2 belangrijke pijlers: het onderpand en het inkomen. De waardering van het onderpand is tamelijk eenvoudig: de erkende taxateur kent daaraan de objectieve marktwaarde toe.
Gekeken wordt daarbij naar de ligging, het type woning het aantal vierkante en kubieke meters, de staat van onderhoud etcetera. De laatste jaren wordt de regio waarbinnen de taxateur mag opereren steeds strakker getrokken naar zo

jan 112006
 

Kat & hond
Beste dierenvrienden
De vraag: Frans wij hebben onze hond moeten laten inslapen, hij had kanker. Wat zijn de symptomen van kanker?
Als uw dier één of meerdere van de volgende verschijnselen vertoont, kan er sprake zijn van kanker:

jan 112006
 

Helmondse Stichting KBWO
Derde beste woonzorginitiatief ouderen in 2005
In Nijmegen heeft Stichting Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen, KBWO, de derde plaats toebedeeld gekregen.
Er waren een 20-tal inschrijvingen als beste woonzorginitiatief 2005. De stichting mocht na een presentatie over de vier nominaties, waarvan KBWO er een was, uit handen van de juryvoorzitter de prijs ter waarde van

jan 112006
 

Wilt u ook weer eens gezellig kienen. Nee niet voor die grote prijzen, maar gezellig voor levensmiddelen. Win je niets dan geeft dat niet veel. Om met een pak koffie aan de haal te gaan aan het einde van een gezellige middag geeft toch genoeg voldoening.

Heeft u ook zin om op dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:30 in de Brem onder het genot van koffie of iets anders al keuvelend uw kaart vol te leggen. Kom gewoon eens binnen en doe mee. Kunt u niet tegen rooklucht. Geen probleem in de grote zaal van de Brem mag niet gerookt worden.

Kunt u niet zonder uw sigaret of zo, daar doen we niet moeilijk over. In de pauzes kunt u naar een speciaal rookvertrek.

Zelfs aan een goed doel hebben we gedacht. We sponsoren de kinderactiviteiten zoals de kindervakantieweek.

Wij zien u graag komen.

jan 112006
 

Gezocht.
Door mijn handicap zit ik veel binnen en heb nu mijn hobby gevonden in het maken van kaarten. Gooi a.u.b. uw (kerst)kaarten niet weg. Ik kan ze erg goed gebruiken, evenals gebruikte en ongebruikte enveloppen. U kunt mij daar heel blij mee maken.
U kunt ze bij mij door de brievenbus gooien (Volderhof 43) of als u mij belt kom ik ze halen (510 123)
B.v.d. Mia Lauwerijssen.

Glasdeco.
Hallo wijkbewoners in Rijpelberg.
Wist u dat er een glasdecogroep in Helmond is? Wat is glasdeco? Nou dat is glas etsen, glas graveren, glas lijmen, tiffany glas in lood en mozaïek. Wij werken in verenigingsverband onder A-B-C-D Leonardus. Iedere dinsdagavond zijn wij in wijkcentrum