feb 222009
 

febr 006

Suzan den Hertog (24), een gezonde Hollandse jonge vrouw uit de Rijpelberg, is begin 2009 een weeshuis gestart in Njeru Uganda.
Suzan heeft vanaf begin 2005 veel als vrijwilliger in Uganda gewerkt in een weeshuis in Iganga. Tussendoor ging ze af en toe weer naar huis om hard te werken om geld te verdienen voor haar volgende reis naar Uganda.
Echt aarden hier in Nederland ging niet meer zo goed omdat ze de kinderen daar erg miste en zo is langzaam het “Afrika virus” begonnen, maar ook het idee om zelf een weeshuis op te starten.
Uiteraard miste ze daar ook veel van thuis. Vooral een warme douche en het Hollandse eten want veel is er niet te krijgen en je moet vindingrijk zijn om toch gezond te kunnen eten. Veel zware ervaringen heeft ze ook meegeaakt in die drie jaar. Als er een kind in je armen sterft en je daar niets aan kan doen dan blijft dat heel lang bij je.
Wat haar in die jaren erg opviel was dat ze zo weinig gehandicapten zag. In één van de periode dat ze daar was heeft ze bij een project geholpen waar een paar gehandicapte kinderen opgevangen werden. Daar hoorde ze dat er een groot taboe heerst over gehandicapten en dat dat ook de reden was dat je ze zo weinig ziet. Deze kinderen worden nog weggestopt omdat de mensen soms denken dat de duivel in ze zit en ze weten niet hoe ze met deze kinderen om moeten gaan. Continue reading »

 Posted by at 16:39