dec 202005
 

 

Berry.jpg

  

Jeu de Boulesbaan Residentie-Brouwhorst

De donaties voor de baan beginnen binnen te komen. De eerste schenking kwam van de dhr.en mevr. Bouwman, Helmondse Belangen en de Weth. Van Deutekomstichting.
Het bedrag dat er tot heden is ge-doneerd bedraagt 1110 euro.
Wij zijn op de goede weg maar er is nog veel nodig. Toch hebben wij goede moed dat wij in het voorjaar de baan aan kunnen leggen.
Donaties kunnen gestort worden op giro rek: 0848322 t.n.v. mevr. T. van Montfort, onder vermelding van: Residentie-Brouw-horst.
Op bovenstaande foto ziet u van links naar rechts, Berry Smits Helmondse Belangen, mevr. Bouwman, mevr. Flapper,  voor-zitter mevr. Wilbers Peeters, secretaris mevr. v/d Kerkhof en penningmeester mevr. v Montfort.

nov 202005
 

FOTO – IMPRESSIE

 

s bonte avond 0024.jpg

 

 

s bonte avond 0031.jpg

 

 

s bonte avond 0041.jpg

 

 

s bonte avond 005.jpg

 

 

s bonte avond 007.jpg

 

 

s bonte avond 008.jpg

 

 

s bonte avond 009.jpg

 

De Bonte-avond van zaterdag 5 november was zonder meer een heel groot succes. De organisatoren, werkgroep 25 jaar Rijpelberg en de eveneens jubilerende carnavalsvereniging De Spekzullekes, hadden echt alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijke avond van te maken.
In een totaal uitverkochte tot platte zaal omgebouwde VEKA-hal konden ruim 500 mensen genieten van entertainment op het hoogste niveau. Voor veel bezoekers een onvergetelijke avond.
Alle groepen die optraden deden dat helemaal gratis maar ook alle bezoekers, waarvan het overgrote deel uit Rijpelberg kwam, hadden gratis toegang.
Met deze bonte-avond is het feest betreffende het 25 jarig bestaan van Rijpelberg op een fantastische manier afgesloten.
In de volgende uitgave van Hofkompas volgt nog een verslag.

okt 222005
 
Naamloos-1kopie10.jpg

 

Hoi allemaal die een bijdrage geleverd hebben aan Rijpelberg 25 jaar.
Hierbij wil ik al diegenen bedanken, die Robin en mij op zondag 18 september een absolute topdag hebben bezorgd. De ballonvaart was sensationeel en mijn zoon en ik zullen het daar nog vaak over hebben en aan terug denken.
Tevens wil ik iedereen bedanken die zaterdagavond (ondanks een geringe opkomst) hun steentje hebben bijgedragen aan een zeer leuke avond.
 Jammer dat er niet meer mensen zijn met een Rijpelberggevoel, want zulke avonden en alles wat daarvoor al is georganiseerd, dragen echt bij tot een betere sfeer.
Nogmaals iedereen bedankt.
(PS Robin had van iemand een trui te leen gekregen. Waar of bij wie kan ik die terugbezorgen?)
Groeten, Robin & Marc

okt 222005
 

Werkgroep 25 jaar Rijpelberg organiseert op 5 november een fantastische Bonte Avond.
In het Veka-Sportcentrum
Op deze avond treden vanaf 20.00 uur voor u op de Helmondse amusementsgroepen:
Plek Plek

okt 222005
 

Uitslag Kleurwedstrijd.
Leeftijd van 0 t/m 6 jaar.
Chane, Veluwehof 43  1 jr. Marijn v.d.Reek, Weg d.d. Rijpel 61 5 jr. Rich van der Heijden, Nemerlaer-hof 284, 3 jr. Samantha Zijtveld, Volderhof 46,  2 jr. Stan van Rijt, via Poppenschoentje  3 jr. Chanel  v. Tilburg, Carrelionstr. 34,  6 jr. Tala Sabha, Spinsterhof 7,  5 jr. Lisa Estea, Veluwehof 7,  3jr. Ezzo Sabha, Spinsterhof 7,  6 jr. Floris van Schijndel, Drentehof 171,  2 jr.
Leeftijd van 7 t/m 9 jaar.
Valerie v.d. Eerenbeemt, Twijn-sterhof 48  8 jr. Lotte Baker-mans, Altenahof 42 8 jr. Harrie Seelen, Twentehof 55, 7 jr. Luke Vehorenvoort, Jan v Vlissingenhof 8  7 jr. Robin Marsman, Sallandhof 82,  7 jr. Gijs Abbring, Rijpelplein 44  7 jr. Nick verhorevoort, Jan van Vlissingenhof 8   8 jr.
Uitslag Scholendag.
Meisjes t/m 8 jaar
1ste Prijs Linda van Knegsel, Gel-derlandhof 22.  2de Prijs Rachelle, Weg door de Rijpel 28. 3de Prijs  Silke Hajunga, Gooisehof 191.
Jongens t/m 8 jaar
1ste Prijs Max van Lee, Jan v. Vlis-singenhof 33. 2de Prijs Rejhann Veluwehof 37. 3de Prijs Jeffery van Eijck, Brabanthof 28.
Meisjes vanaf 9 jaar.
1ste Prijs Gaby van Oel, Hollandhof 6. 2de Prijs Gini van der Vlies, Volderhof 146 3de Prijs = Eilisch, Gooisehof 24.
Jongens vanaf 9 jaar
1ste Prijs Wesley, Weg d.d. Rijpel 28. 2de Prijs Gini v.d.Vlies, Volder-hof 6. 3de Prijs = Tom v.d.Voort, Dr.Knippenberghof 16.
Uitslag van de Ballonnenwedstrijd.
1ste Prijs No.34  Justin van de Laar 2de Prijs No. 2574  J.Ester
3de Prijs No.53 Chaline van der Heuvel. 3de PrijsP.Skolimowski
Uitslag van de puzzel tijdens de Hobbymarkt
De juiste oplossing was:
Rijpelberg viert feest 2005
Winnaar is geworden met de beste slagzin is: Ik Woon Graag Op Rijpelberg want: daar worden leuke dingen georganiseerd.
En die is van Karin van der Werff, Biesbosch 34.
Voortuin wedstrijd.
Alle deelnemes worden uitgenodigd  om op donderdag 20 okto-ber om 20.00 uur te komen naar wijkhuis de Brem (persoonlijke uitnodiging volgt)

Alle prijswinnaars kunnen op donderdag 20 oktober tussen 14.00 en 15.00 uur of  tussen 20.00 uur en 21.00 uur  hun prijs ophalen in de Brem.

okt 222005
 

MUZIEKFEEST & BALLONVAART
Op zaterdag 17 september werd op het terrein naast scouting Rijpelberg een middag en avond georganiseerd met als thema muziek. Tot veler verbazing (gasten en artiesten) is de belangstelling minimaal geweest. Velen konden niet begrijpen dat wanneer er een evenement wordt aangeboden met de invulling zoals hier heeft plaatsgevonden er niet meer belangstelling voor is.

KINDERPROGRAMMA
Tijdens het middagprogramma door Discotheek Feest en Zo waren er weinig kinderen aanwezig. Ook van de kinderen die deelgenomen hadden aan (alle) wedstrijden waren er weinig aanwezig. Uitslag van de gewonnen prijzen ziet u elders in deze uitgave. Toch mede door clown Pietje en de disco was de gezelligheid aanwezig.

MUZIEKFEEST
Lof voor de mensen die wel zijn geweest ondanks de kou die avond. Deze kregen door  optredens van regionale artiesten (die we nogmaals op deze manier willen bedanken voor hun medewerking) een programma waar je normaal dik voor moest betalen. Zowel de mensen die er waren als de artiesten begrepen niet dat wanneer er zoiets wordt aangeboden er niet meer belangstelling voor was. Verder was er alleen maar lof voor de organisatie die alles voor elkaar had.

BALLONVAART
Op zondagavond rond de klok van 18.00 uur konden we op het terrein 2 hete luchtballonnen zien vertrekken. Mede met de medewerking van Re/Max en Marenko konden 8 personen uit onze wijk vertrekken.
Op zaterdagavond werd met een loterij een plaats verloot. Deze viel ten deel aan de 9 jarige Robin Bloemers die samen met zijn vader (plaats vrij op zondag) de tocht ging maken. De tocht die onder werkelijk fantastisch weer mocht plaatsvinden.
Uit de latere reacties en verslag van Re/Max waren er op die avond een 18 tal ballonnen in de lucht.
Mensen die aanwezig waren bij het opblazen en vertrek van de ballonnen zagen gelijk 2 ballonnen vanuit Bakel over komen. Al met al een geslaagd evenement die wel mogelijk voor het volgend jaar vervolg krijgt 

25 Jaar Rijpelberg Sluit festiviteiten af.
Accordeondag
Beste wijkbewoners na bijna een jaar van activiteiten in het kader van 25 jaar rijpelberg staan we klaar voor de laatste 2 evenementen. Zoals in de vorige uitgave van het Hofkompas hebben jullie kunnen vernemen over de Accordeondag die zal worden gehouden op zondag 23 oktober in wijkhuis De Brem. Om 12.00 uur zullen de deuren opengaan en een programma gepresenteerd worden tot 18.00 uur. Mede door medewerking van Accordeon en Amusementsorkest Als Toen  kunnen ze u een programma presenteren met o.a. Accordeonvereniging Jan Martens die naast zijn gehele orkest ook diverse solisten op de bühne zal brengen.

Een fantastisch accordeonduo is De Oppertunities die samen een repertoire beheersen die we op weinig plaatsen tegenkomen, van tango tot pop. Ook De swingende Brabander onze eigen Theo van de Meulenhof is aanwezig met vooral swingende muziek. Natuurlijk zal ook Als Toen te zien en te horen zijn. Zoals bij alle evenementen van 25 jaar rijpelberg is de toegang GRATIS. Komt u even gezellig luisteren of een dansje maken op deze fantastische Muziek. Voor mensen die nog groene consumptiebonnen hebben is dit de laatste moge-lijkheid deze te gebruiken.

Bonte Avond
De allerlaatste activiteit in de viering 25 jaar rijpelberg, de bonte avond
De werkgroep heeft in samenwerking met carnavalvereniging De Spekzullekes een avond kunnen realiseren die het Helmondse nog nooit heeft meegemaakt. Er waren bij het maken van dit blad nog enkele kaarten beschikbaar.
Hoe en waar u die kunt verkrijgen leest u elders in dit wijkblad.

Namens de werkgroep wensen we u nog veel plezier bij de laatste 2 evenementen

Voorzitter/secretaris
Lambert Kreekels

sep 222005
 

WERKGROEP 25 JAAR RIJPELBERG.
Beste Wijkbewoners.
Na deze vakantie is de werkgroep 25 jaar Rijpelberg bezig met de laatste 5 evenementen. Elders in dit nummer van het hofkompas treft u dan ook een grote publicatie van twee grote evenementen.

MUZIEKFEEST 17 september.
De werkgroep sluit hierbij het buitengebeuren mee af. Naast de blokhut van de scouting Rijpelberg tot middernacht een programma gebracht worden voor jong en oud.

MIDDAGPROGRAMMA
Op het terrein zal Clown Pietje met zijn Muzikale vrienden (poppen) de kinderen ontvangen vanaf 13.00 uur. Vanaf twee uur zal Dj Silvo en Presentator John iedereen 3 uur lang vermaken met muziek, maar je kunt ook meedoen aan een karaoke. Daarnaast is er ook gelegenheid om je laten schminken. Op de middag zullen we de prijzen gaan uitreiken van de kleurwedstrijd

sep 222005
 

Werkgroep 25 jaar Rijpelberg organiseert op 5 november  een fantastische Bonte Avond in het Veka-Sportcentrum.
Op deze avond treden vanaf 20.00 uur voor u op de Helmondse amusementsgroepen:
Plek Plek 

sep 222005
 

BALLONVAART 18 september.

Op 18 september zal naast de ballon van Re/Max ook een ballon van Merenko het luchtruim kiezen vanaf het terrein naast de scouting Rijpelberg. Het tijdstip van vertrek is nog niet bekend maar dit alles is altijd een leuk kijkspel.  Hiervoor kunt zich helaas niet meer aanmelden maar u kunt door het kopen van een lot van

jul 232005
 

Op zaterdag 10 september zal door basketbalvereniging de Wizerds een basketbaltoernooi worden georganiseerd. Iedereen t/m 16 jaar kan zich binnenkort aanmelden en opgeven via www.25jaarrijpelberg.nl of zich inschrijven via een inschrijfformulier dat in de loop van juli bij Cafetaria de Bonte Plu en Speeltuin de Rijpelroets beschikbaar is. Inschrijvingen moeten voor 23 augustus binnen zijn. Er wordt gespeeld op de drie basketbalvelden in de wijk van 11.00 tot 18.30 uur. Ieder die zich aanmeldt krijgt persoonlijk bericht.
Geef je op!

Naamloos-1kopie28.jpg

blaaskappellen festival

Naamloos-1kopie29.jpg

Verenigingsdag

Naamloos-1kopie30.jpg
Countrydag
mei 072005
 

Zaterdag 4 juni 2005 van 14.00 uur tot 19.00 uur
De Breakdance groep NEOS (New elements Of Style)

Op deze dag zijn er Break-dance demonstraties te zien.
Breakdance bestaat uit o.a. Hiphop, Streetdance en Human Beatboxing. Ook van Rappen, Beatboxen en Scratchen kunt u getuige zijn, mogelijk ook van regionale of zelfs landelijke breakdancers. Een manier van dansen die vooral bij de jeugd heel erg in trek is, het is een soort van dans waarbij de jongeren op

mei 072005
 

In de vier maanden dat de KLEURWEDSTRIJD loopt zijn er elke maand zeer weinig kinderen geweest die een kleurplaat hebben ingeleverd. Hierdoor kan het voorkomen dat kinderen in meerdere maanden in de prijzen vallen. Daarom willen we vragen laat uw kinderen een kleurplaat inleveren.
We weten dat er voldoende platen bij mensen thuis zijn en mocht u er geen hebben dan kan u op verschillende manieren er een verkrijgen. Een manier is het printen van internet op de site www.25jaarrijpelberg.nl en dan kleurplaat maar u kunt ze ook verkrijgen bij wijkhuis de Brem, cafetaria de Bonte Plu en in speeltuin De Rijpelroets. De kleurplaten kunt u daar ook weer inleveren in de speciaal doos die er staat.

DE PRIJWINNAARS VAN APRIL.
De jury had het niet moeilijk mede door de lage deelname, maar de volgende kinderen hebben op zaterdag 7 mei hun prijs afgehaald in Speeltuin de Rijpelroets.
In de leeftijd groep van 0 t/m 6 jaar: Suzan van Lierop, Rick v.d. Heijden en Mats v.d. Boogert.
In de leeftijd van 7 t/m 9 jaar, Bram Weijgers, Jeffrey v. Eyck en Marijn van Reek.
In de leeftijd van 10 t/m 13 jaar, Luke Vehorenvoort, Robin Marsman en Jan

apr 182005
 

Aan de website [www.25jaarrijpelberg.nl] wordt nog volop gewerkt, verdere informatie kunt u t.z.t. terugvinden op deze Internetpagina. De kleurwedstrijd is nu goed van start en er komen nu veel meer tekeningen binnen. Tekeningen zijn ook bezorgd op de scholen in Rijpelberg. Tekeningen eveneens te downloaden op [www.25jaarrijpelberg.nl/kleurwedstrijd] of te halen in

mrt 252005
 

 

Naamloos-1kopie31.jpg

  

25 jaar Rijpelberg
Het is de tweede maal dat kinderen van 0 t/m 13 jaar deel konden nemen aan de kleurwedstrijd.  Vanaf komende maand gaan we de kleurplaten ook verstrekken via de scholen.

Mede door medewerking van McDonalds , cafetaria De Bonte Plu en de firma Timco kan de kleurplatencommissie weer een aantal mooie prijzen uitreiken.
De winnaars van februari zijn:
0 – 6 jaar: 1ste plaats = Long Nguyen 2 jaar, 2de plaats = Tala Sabha, 5 jaar en 3de plaats = Quinty Gerrits, 2 jaar.
Van 7 – 9 jaar: 1ste plaats = Valerie v.d.Eerenbeemt, 2de plaats = Ayse v.d.Eerenbeemt.
Van 10 – 13 jaar: 1ste plaats = Priscilla v.d. Eerenbeemt.
Alle prijswinnaars hebben per-soonlijk bericht ontvangen en hebben op zaterdag 5 maart hun prijzen in ontvangst mogen  nemen  bij Cafetaria De Bonte Plu. (zie foto)

Grijp je kans op mooie prijzen voor de maand maart en haal een kleurplaat en lever deze in bij De Brem of bij Cafetaria De Bonte Plu t/m 31 maart 2005.  Vergeet niet dat je met iedere kleurplaat die ingeleverd wordt ook kans maakt op prijzen op 17 september.

feb 022005
 

 

Naamloos-1kopie37.jpg

 

In  januari konden de kinderen van Rijpelberg voor het eerst deelnemen aan de kleurwedstrijd t.g.v. het 25 jarig bestaan. De kleurplaten commissie heeft een paar mooie prijzen kunnen verkrijgen door medewerking van McDonalds , cafetaria de Bonte Plu en de firma Timco. We hadden gehoopt meer kleurplaten te ontvangen, dus grijp je kans en haal een kleurplaat bij De Brem en de winkels op het Wederhof en Utrechtplein. Er is ook de mogelijkheid om op school er naar te vragen.
De winnaars van januari zijn:
0 – 6 jaar: 1ste plaats = Audrey v.d.Eerenbeemt 6 jaar, 2de plaats = Ezzo Sabha, 6 jaar en 3de plaats = Samantha Zijtveld, 2 jaar

van 7 – 9 jaar: 1ste plaats = Valerie v.d. Eerenbeemt.
van 10 – 13 jaar: 1ste plaats = Priscilla v.d. Eerenbeemt.
Alle prijswinnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen en hebben intussen hun prijzen al in ontvangst kunnen nemen.
Grijp je kans op mooie prijzen voor de maand februari en haal een kleurplaat en lever deze in bij de Brem of bij Cafetaria de Bonte Plu
t/m 28 februari 2005

feb 022005
 

Zoals u wellicht weet is onze Stichting continue bezig met het verbeteren van het leefklimaat in Rijpelberg. Niet dat dit zo slecht is, maar kunnen we het  verbeteren dan zullen we dat zeker niet nalaten. In dit kader willen wij bij u informeren of er volgens u nog plaatsen zijn die in uw ogen niet veilig (genoeg) zijn door te hoge beplanting/struiken, te weinig of te slechte verlichting of op enig ander vlak met betrekking tot de veiligheid in het algemeen in onze wijk. Het gaat hierbij dus om verbeteringen of / veranderingen die in het algemeen belang zijn van Rijpelberg (en wellicht specifiek voor uw woonomgeving). Het moeten bij voorkeur wel voorstellen zijn waarin de buurtbewoners zich allemaal kunnen vinden.

Onze vraag is dan, beng deze zo snel mogelijk onder onze aandacht.
Zet uw punt op papier met een korte toelichting. Vertel ons dus waar en waarom en wij kunnen deze dan bij de gemeente indienen om op te lossen of aan te passen.
Ook voor andere zaken die betrekking hebben op de wijk kunt u bij ons terecht. Zonodig zullen wij u benaderen om deze plaatsen te gaan bekijken en u vragen om een toelichting te willen geven op uw voorstel.
U kunt deze brief bij wijkcentrum

feb 022005
 

De website [www.25jaarrijpel berg.nl] begint steeds meer vorm te krijgen, er komen nu wel elke week wel activiteiten on line te staan op deze Internetpagina. De kleurwedstrijd is al een maand aan de gang,  men kan de tekeningen downloaden
[www.25jaarrijpelberg.nl/kleur wedstrijd] of deze halen in wijkcentrum

jan 052005
 

Oproep  kandidaten voor bestuursfuncties voor de Stichting Wijkbelang Rijpelberg.
De Stichting Wijkbelang Rijpelberg (zeg maar de wijkraad) is op zoek naar mensen die actief mee willen denken met hun wijk en daar ook werkelijk in actief willen zijn, niet alleen

jan 052005
 

Kleurwedstrijd.
Voor de kinderen is de kleurwedstrijd al een maand bezig, maar vanaf januari 2005 kunnen jullie je kleurplaten inleveren bij de Brem en bij Cafetaria De Bonte Plu. Je mag per maand een kleurplaat inleveren. Mocht je nog geen kleurplaat hebben dan kun je deze downloaden van internet [www.25jaarrijpelberg.nl] of afhalen in wijkcentrum de Brem, Rijpelplein 1.

Voortuinwedstrijd.
Doe mee aan de voortuinwedstrijd meldt u aan. Iedereen kan in aanmerking komen voor de geweldige prijzen die beschikbaar zijn gesteld door 4 bedrijven. De jury is deskundig en zal de tuinen gaan bekijken. Jullie kunnen nog aanmelden tot en met 12 februari, daarna sluit de inschrijving. Ook kunt u zich via internet inschrijven voor deze wedstrijd. Ook bewoners met een balkon kunnen hieraan meedoen. [www.25jaar rijpelberg.nl]

CD Rijpelberg.
U kunt zich bij voorinschrijving [www.25jaarrijpelberg.nl] verzekeren van een éénmalige uitgave van de muziek cd met de titel

dec 052004
 

Naamloos-1kopie13.jpg

Burgemeester Jacobs samen met oud burgemeester Geukers tijdens de feestavond ter gelegenheid van 25-jaar Rijpelberg in wijkhuis De Brem.

Op zaterdag 20 november verraste het Eindhovens Dagblad de hele wijk Rijpelberg met een krant ter gelegenheid van het feit dat het op 30 november 2004 precies 25 jaar geleden was dat er gestart werd met de bouw van Rijpelberg.
Ter gelegenheid van dit heuglijke feit was er op 30 november 2004 een bijeenkomst in wijkhuis De Brem met genodigden waaraan op passelijke wijze aandacht werd geschonken aan dit heuglijke feit.
Tijdens die bijeenkomst werd ook het onderstaande programma bekend gemaakt. Een programma voor alle inwoners van Rijpelberg. Dit programma is samengesteld door een werkgroep die is voortgekomen uit de Stichting Wijkbelang Rijpelberg (SWBR).
Er is bij het opstellen van dit programma intensief samengewerkt met vele andere organisaties die zowel in als buiten Rijpelberg actief zijn. Tevens is in het programma aandacht geschonken aan alle leeftijdsgroepen.

Het programma van en voor Rijpelbergers ziet er als volgt uit:

December 2004 t/m september 2005: kleurwedstrijd (iedere maand).
Februari 2005 t/m juni 2005): Voortuinenwedstrijd.
5-6 mei 2005: Voetbaltoernooi Rood-Wit