dec 302009
 

dec8

Ook dit jaar verzorgen we met Scouting Rijpelberg weer een sfeervolle kerstmarkt. De meesten van u zullen onze traditionele kerstmarkt al wel kennen, maar we zullen het concept nog even uitleggen. Op zaterdag 19 december tussen 16.00 en 18.00 uur heet onze Kerstman iedereen van harte welkom op onze blokhut.
Niet alleen uw kind maar ook al uw vrienden, familie, kennissen, buren etc. zijn van harte welkom op onze spetterende kerstmarkt. Alle kinderen krijgen bij binnenkomst een strippenkaart. Hiermee kunnen zij gratis deelnemen aan verschillende leuke activiteiten en krijgen zij drinken en wat lekkers. De ouders kunnen tegen een kleine vergoeding genieten van een hapje en een drankje. Continue reading »

 Posted by at 15:21
nov 302009
 

nov3

Net zoals ieder jaar hebben we op zaterdag 17 oktober met Scouting Rijpelberg weer meegedaan aan de landelijke en zelfs wereldwijde Scoutingactiviteit Jota / Joti. Deze spetterende activiteit werd dit jaar voor de 52e keer gehouden. Jota / Joti staat voor “Jamboree On the Air” en “Jamboree On The Internet”. Ieder jaar in het 3e weekend van oktober zoeken tienduizenden Scouts wereldwijd contact met elkaar via de radio en via het internet. Jamboree betekent dan ook het samenkomen van Scouts. Met Scouting Rijpelberg hebben wij hier ook weer ons steentje aan bijgedragen.

De zichtbare voorbereidingen zijn voor de Jota / Joti al begonnen met de bouw van onze traditionele houten zendtoren. Na een extra avondje hard werken op de vrijdagavond voor de Jota / Joti door onze oudste leden, de leiding, het bestuur en uiteraard onze zendamateurs was alles klaar voor weer een spetterende Jota / Joti editie. Op zaterdagmorgen om 10.00 verzamelde iedereen zich voor deelname aan deze Jota / Joti-editie. Met onze jongste groepen (Bevers, Welpen, Kabouters en Esta’s) begonnen we in roulatie aan het zenden via het internet en via de radio, het Peter-Jan-Rens spel (doolhof met camera), laptoppictionary en een heus telefooncentralespel.
Continue reading »

 Posted by at 14:06
okt 302009
 

okt5

In de jongere speltakken (7 tot 11 jaar) had onze groep al jaren te kampen met wachtlijsten. We willen graag iedereen een plaatsje bieden maar de laatste jaren ontbrak het aan voldoende leiding waardoor de capaciteit beperkt was. Door intern een en ander te reorganiseren hebben we kans gezien een extra speltak in deze leeftijdgroep te kunnen realiseren. Dat betekent dat we weer plek hebben voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. De nieuwe speltak heet: Esta’s! Dit zijn jongens en meisjes die samen scoutingactiviteiten ondernemen.  Deze speltak draait op zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Dus wilde je altijd al bij scouting en heb je geen zin om te wachten op een plekje in de ochtend, kom dan op zaterdagmiddag eens naar de blokhut aan de Berkendonk 91 en doe een paar keer op proef mee. Je zult zien dat het hartstikke leuk is om aan scouting te doen. Continue reading »

 Posted by at 13:15
jun 232009
 

juni 040

Hallo allemaal,
Scouting Rijpelberg heft een aantal zeer drukke weken achter de rug. Wellicht bent u ons tegengekomen bij een van de onderstaande activiteiten.
Allereerst waren wij aanwezig op de Koninginnemarkt in W.C. Brouwhorst. Niet alleen stonden er kraampjes van onze groep op het plein met eten en drinken maar wij hebben ook de organisatie ondersteund met het opbouwen en afbreken van de marktkramen, de springkussens bemensen en de wc’s bijhouden. Tijdens deze dag hebben we ook stapels flyers uitgedeeld om u uit te nodigen voor onze dag.

Eén week voor de open dag stond er echter nog een ander feestelijke activiteit op de agenda. Onze geheel vernieuwde kampvuurkuil werd officieel in gebruik genomen. Maandenlang is er door de plusscouts (oud leiding) gewerkt aan deze nieuwe kampvuurkuil en het resultaat is werkelijk geweldig! Was het eerst een gat in de grond, nu is het een plaatje om te zien. Er zijn 2 zitlagen gemaakt, een podium, houtopslag en er is zelfs aansluiting voor licht en geluid! De kampvuurkuil kreeg een eigen naambord: De Kampvuurplaets+
juni 041
Continue reading »

 Posted by at 19:49
mei 232009
 

mei 010

Zaterdag 16 mei vierde scouting Rijpelberg haar 25-jarig jubileum onder andere met en druk bezochte open dag. In de uitgave van juni volgt hierover een verslag van de scouting.

Hallo allemaal,
Op het moment dat deze Hofkompas bij u op de mat valt is onze open dag (zaterdag 16 mei van 14.00 – 17.00 uur) al voorbij. Vandaar deze keer nog geen verslag van deze open dag en de daarbij behorende reünie. Dat houdt u nog van ons tegoed.
Maar wat we wel hebben is een verslag van het welpenweekend: Voorjaarsweekend welpen 10 t/m 12 april 2009
Dit jaar hadden we besloten om eens een Paasweekend met de welpen te organiseren.
Dit weekend vond plaats van vrijdagavond 10 t/m zondagmiddag 12 april 2009. Continue reading »

 Posted by at 15:20
apr 232009
 

april 011

Zaterdag 16 mei van 14.00 tot 17.00 uur
Dit scouting seizoen bestaat Scouting Rijpelberg 25 jaar. Het is allemaal begonnen in het Broederbos, met 30 leden in twee leeftijdsgroepen. Na een kort verblijf in het gemeenschapshuis de Brem, zitten we sinds 1985 op de vertrouwde plek in de blokhut aan de Berkendonk. Dat scouting nog steeds bij de tijd is blijkt uit de 130 leden en 30 leiding die elke week vol enthousiasme het spel Scouting spelen: outdoor activiteiten, bosspelen, kamperen in de vrije natuur, toneelspel, kampvuur maken, JOTA (zenden met medescouts over de hele wereld), (internationale) kampen etc. etc. Er is één gemeenschappelijke deler: plezier maken samen met elkaar. Scouting Rijpelberg biedt aan alle leeftijdsgroepen het spel aan: van 5 tot 7 jaar de Bevers, voor 7 tot 11 jaar de Welpen en Kabouters, in de leeftijdsgroep van 10 tot 15 jaar de Verkenners en Gidsen. Van 14 tot 17 jaar de Explorers en van 17 tot 23 jaar de Pivo’s en wie er nog geen genoeg van kan krijgen (eens een scout altijd een scout) de Plus Scouts, leeftijdscategorie 23+ Continue reading »

 Posted by at 12:35
dec 142008
 

Beste Rijpelbergers,
Zondag 25 januari a.s. zal er weer een nieuwjaarsreceptie plaatsvinden voor alle inwoners van Rijpelberg.
Van 12.00 tot 14.00 uur willen wij met u een glaasje klinken op een goed en gezond 2009.

Deze receptie wordt u aangeboden door Senioren Vereniging de Rijpel, WijkraadVereniging Rijpelberg, en de Stichting Welzijn Helmond.

U bent van harte welkom in : Wijkhuis de Brem.
Rijpelplein 1

Tot ziens in de Brem

 Posted by at 19:36
nov 142008
 

nov-15

Net zoals andere jaren hebben we op zaterdag 18 oktober met Scouting Rijpelberg weer meegedaan aan de spetterende landelijke en zelfs wereldwijde Scouting activiteit Jota / Joti. Deze globale activiteit werd dit jaar weer voor de 51e keer gehouden. Jota / Joti staat voor “Jamboree On the Air” en “Jamboree On The Internet”. Ieder jaar in het 3e weekend van oktober gaan tienduizenden Scouts wereldwijd (die mee doen met dit evenement) proberen contact met elkaar te zoeken via de radio en via het internet. Met Scouting Rijpelberg hebben wij hier ook ons steentje aan bijgedragen. Via de radio (Jota) en wederom via het internet (Joti).
De foto’s van deze activiteit zijn te vinden op
www.scoutingrijpelberg.nl
De zichtbare voorbereidingen zijn enkele weken van te voren al begonnen. Na “technische probleempjes” met de bouw van onze traditionele houten toren hebben we dit jaar een “weerbestendig” modelletje kunnen regelen: Deze metalen toren was iets minder hoog dan ons houten exemplaar van het vorige jaar maar hij voldeed gelukkig uitstekend (en de houtworm lust hem niet). Na een avondje hard werken op de vrijdag avond door de Rowans,Sherpa’s, Pivo’s een aantal man leiding, bestuur en uiteraard onze zendamateurs was alles klaar voor de Jota / Joti. Continue reading »

 Posted by at 17:38
nov 142008
 

Dat scouting ook leuk is voor leidinggevenden blijkt wel uit het plezier dat de leiding had tijdens het leidingweekend dat we hebben gehad op 11 en 12 oktober.

nov-8

Zaterdagmorgen rond 09.30 u moest de leiding zich melden op de blokhut. Na een kleine uitleg van het weekend werd er begonnen met het maken van een opdracht voordat men met de auto kon vertrekken. Op de blokhut waren diverse aanwijzingen verstopt, met deze aanwijzingen kon men via een stafkaart bepalen welke route men moest volgen. Het eerste deel van de route ging richting Mook.
Op  de  pauzeplaats  aangekomen  (Heilige Landstichting bij Nijmegen) werden er eerst broodjes en koffie genuttigd. Van hieruit werden we naar de ijsbaan in Nijmegen gestuurd. Hier werden de nodige baantje gereden. Continue reading »

 Posted by at 17:26
okt 252008
 

Wij zijn dit jaar met onze welpen naar Asten (locatie Jong Nederland) op zomerkamp geweest. We waren op de fiets gegaan en kwamen nadat we flink hadden doorgetrapt aan op onze locatie in Asten. Nadat we onze slaapzalen in orde hadden gemaakt en de keuken voor Baloe hadden ingeruimd gingen we op verkenningstocht om de omgeving te bekijken.

Elke dag hebben we wat leuks gedaan. We zijn naar het natuurpark de Groote Peel geweest, naar het vogelasiel in Someren, wezen zwemmen in zwembad het Prinsenmeer in Asten.
Ook hebben we wat afgefietst met zijn allen en als we ‘s avonds terug kwamen op onze blokhut dan kregen we lekker eten dat Baloe voor ons had gekookt. Continue reading »

 Posted by at 21:57
sep 122008
 

Wij zijn de bevers van scouting Rijpelberg en zijn op zoek naar nieuwe bevers. Ons nieuwe seizoen is gestart op zaterdag 13 september 2008 en we hebben nog plaats. Wie zijn wij: Jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar.
Wat doen wij: Met mooi weer zijn we vaak buiten te vinden. In de bossen, de Berkendonk of in de wijk. Met slecht weer spelen we in ons lokaal. We doen dan gezelschapspelletjes, kringspelletjes of we gaan knutselen.
We werken met thema’s die je door het jaar tegenkomt, zoals de seizoenen en feestdagen.
Twee keer per jaar gaan wij een weekend op kamp en beleven dan de gekste avonturen.
Wanneer draaien wij: Op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur. Waar vind je ons: Blokhut scouting Rijpelberg, Berkendonk 91 in Helmond.
Lijkt dit alles je leuk? Maak dan een afspraak en kom een keer (vrijblijvend) kijken!
Mail je naam, leeftijd en adres naar bevers@scoutingrijpelberg.nl of bel op zaterdagochtend naar 512732 en vraag naar de beverleiding.
Je krijgt dan meteen meer informatie over de Bevers.

Groetjes de bevers en de beverleiding.

 Posted by at 21:14
jun 102008
 

Hallo allemaal,
Op het moment dat dit stukje geschreven wordt zijn onze aller actiefste scouts druk bezig een medaille te behalen. Ook scouting Rijpelberg neemt elk jaar deel aan de avond wandelvierdaagse. Ongeveer 30 personen lopen de 5 km en 30 personen de 10 km. Een knappe prestatie waarvoor zij tijdens de bloemenintocht gehuldigd worden. Tijdens het lopen wordt er volop gezongen zodat iedereen kan horen wie wij zijn: “Wij zijn scouting Rijpel, Rijpie Rijpie Rijpel”. Natuurlijk is er halverwege de tocht een drinkpost zodat er even gerust kan worden en er voor iedereen een traktatie is hmmm.

Inmiddels is het alweer juni en over een paar weken is het scoutingseizoen alweer ten einde.
De voorbereidingen van het zomerkamp zijn al in volle gang en het aftellen kan beginnen. De leiding heeft het nu vooral druk met het uitwerken van het programma, route’s uitzetten, plannen en boodschappen doen. De speltakken gaan dit jaar allemaal apart op kamp en dat betekent dat elke speltak zelf moet zorgen voor vervoer van spullen, leden en ook moet zorgen dat er op het kamp gekookt kan worden. Bij de jongere speltakken gaat hiervoor een kookstaf mee en de ouderen koken zelf.
Het is ook goed om een keer te vermelden dat ruim 25 leidinggevenden één week van hun vakantie besteden aan de jeugd. Er zijn nog altijd mensen die denken dat leiding betaald krijgt om dit soort evenementen te organiseren maar dat is niet zo, iedereen zet zich vrijwillig in en levert eigen vakantiedagen in om mee te gaan. Belangeloos zetten zij zich in en zorgen ervoor dat de kinderen een week beleven die zij zich nog lang zullen herinneren. Zelf genieten zij ook wanneer de leden het naar hun zin hebben.
De jongste speltak (Bevers) gaan in juni al op kamp. Zij gaan geen week maar een weekend. In januari hebben zij al een probeerweekend van één nachtje gehad op onze eigen blokhut. Dit keer gaan zij twee nachten naar een blokhut in Geldrop. Extra spannend dus! Hun kampen hebben altijd een thema en zij beleven elke keer weer de gekste avonturen. Wat het thema deze keer is kunnen wij nu nog niet verklappen, daarover leest u de volgende keer meer!

 Posted by at 20:25
mei 102008
 

Zaterdag 17 mei van 14.00 tot 16.30 uur
Locatie: Blokhut “de Regenboog” Berkendonk 91

Wellicht heeft u het al gelezen op een poster of op onze flyers die tijdens Koninginnedag zijn uitgedeeld. Maar hierbij nodigen wij u allen van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze open dag.

Op deze dag laten wij zien wie wij zijn en wat wij doen. Zo zal er een echte “trappersbaan” zijn waar je je helemaal op uit kan leven. Je kan een vuurtoren beklimmen, een broodje bakken boven een kampvuur, pannenkoeken bakken en diverse spellen spelen. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan deze activiteiten. Er zijn verder nog wat versnaperingen te verkrijgen tegen een geringe vergoeding. Er zal ook een infostand zijn waar u uzelf of uw kind(eren) aan kunt melden. Soms is er direct plaats bij een speltak maar het kan ook zijn dat er een wachttijd is. Hieronder alvast een overzicht van de diverse speltakken: Continue reading »

 Posted by at 19:09
apr 102008
 

Hier even een update vanuit Scouting Rijpelberg. Er staan de komende maanden nogal wat activiteiten op de kalender.

April
Begin april neemt onze groep wederom deel aan de Regionale Scouting Wedstrijden. Onze gidsen en verkenners worden op de proef gesteld op diverse gebieden. Niet alleen het tent opzetten, pionieren en koken worden beoordeeld, maar ook tochttechnieken, sportieve inzet en creativiteit spelen een grote rol. Of zij in de prijzen gaan vallen leest u in de volgende hofkompas. Continue reading »

 Posted by at 14:35
mrt 102008
 

Ook dit jaar hebben we met de bevers weer een probeerweekend gehad. Het weekend begon op zaterdagochtend en eindigde op zondagmiddag.
Toen we op zaterdag allemaal gearriveerd waren op de blokhut, alle bedden opgemaakt waren en dag hadden gezegd tegen onze papa’s en mama’s kon het weekend beginnen. We begonnen met een spelletje tot plotseling de deur open ging. Kabouter Kwebbel stond huilend in de deuropening. Ze vertelde ons dat ze de antieke ring van haar over over overgroot kabouteroma kwijt was geraakt. Ze had hem ’s avonds voor het slapen gaan op haar nachtkastje gelegd en toen ze de volgende ochtend wakker werd was de ring weg. Ze had in het kabouterbos gehoord dat onze bevers erg goede speurzoekers waren en vroeg onze hulp. Natuurlijk wilden we haar helpen en we gingen met zijn allen zoeken in het bos. Continue reading »

 Posted by at 12:43
jan 242008
 

scouting-08-01.jpg

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2008!
Hieronder geven wij nog een terugblik op onze kerstmarkt van 22 december 2007.
Een kijkje achter de schermen bij het opbouwen van de traditionele kerstmarkt.
Om 10.00u verzamelen leiding en plusscouts in de blokhut. Onder het genot van een kopje koffie en thee worden de laatste zaken besproken. Dan gaat het team de kou in om samen de grote groepstent op te zetten. Hierin zullen straks de diverse eetkraampjes te vinden zijn. Buiten gaan een aantal scouts aan de slag met hout en touw (pionieren). Zij geven de tent de aanblik van een skihut en ook de ingang van het terrein wordt voorzien van houten balken. Een aantal mensen neemt de inrichting van de binnenbar voor haar rekening, deze moet immers een kerstsfeer uitstralen. Gelukkig hebben de oudste speltakken op vrijdagavond al het nodige werk verricht waardoor het grote opbouwwerk gedaan is. Zoals het altijd gaat met grote activiteiten moeten er ook nog op het laatste moment de nodige boodschappen worden bijgehaald. Iedereen werkt hard, zeg maar gerust heel hard om alles er zo mooi mogelijk uit te laten zien en alles op tijd af te krijgen. Continue reading »

 Posted by at 11:32
dec 142007
 

Ook dit jaar verzorgt Scouting Rijpelberg weer een sfeervolle kerstmarkt. De meesten van u zullen onze kerstmarkt al wel kennen, maar wij zullen het concept nog even uitleggen.
Op zaterdag  22 december  tussen 16.00 u en 18.00 uur bent u van harte welkom op onze blokhut. Niet alleen uw kind maar ook u en al uw vrienden, familie, kennissen en buren zijn welkom op de kerstmarkt. Het is niet de bedoeling dat er kinderen alleen komen aangezien de leiding achter de diverse kraampjes staat!
Alle kinderen krijgen bij binnenkomst een “strippenkaart”. Hiermee kunnen zij gratis deelnemen aan de activiteiten en krijgen zij drinken en wat lekkers. De ouders kunnen tegen een kleine vergoeding genieten van een hapje en een drankje.

Wat is er zoal te doen? Continue reading »

 Posted by at 20:04
nov 092007
 

 scouting-nov-2007.jpg

De eerste zaterdag van de maand oktober hebben we met onze welpen weer eens een gezond programma gehad. We hebben lekker sandwiches gemaakt met o.a. ham, kaas, tomaten, komkommer, tonijn, ei en tomatenketchup. De welpen hadden hun sandwich zelf gemaakt en lekker opgegeten. Ze hadden er zelfs eentje voor de voorzitter van onze scouting gemaakt. Hij had de sandwich lekker opgepeuzeld.
Daarna hebben we nog dierentekeningen gemaakt omdat het kort geleden dierendag was geweest, buiten nog een balspel gedaan en het groepsdraaien zat er weer op. We hadden ons weer goed vermaakt. Groetjes,
Bagheera, Welpen ochtendhorde.
“Jota / Joti”
Op zaterdag 20 oktober was het dan eindelijk zover. ‘s Morgens mochten de bevers, welpen en kabouters beginnen. Continue reading »

 Posted by at 12:06
okt 082007
 

 bbbbbbbbbb.JPG

Op 8 september hadden we met Scouting Rijpelberg onze jaarlijkse overvlieg activiteit. Tijdens deze feestelijke activiteit nemen de oudste kinderen van alle groepen afscheid van hun huidige groep en worden zij verwelkomd in hun nieuwe groep.
De oudste Bevers (5 tot 7 jaar) vliegen over naar de Welpen en Kabouters (7 tot 11 jaar). De oudste Welpen en Kabouters vliegen weer over naar de Verkenners en Gidsen (11 tot 14). De Gidsen en Verkenners vliegen op hun beurt over naar de Sherpa’s en Rowans (14 tot 17) en die vliegen weer over naar de Pivo’s (16 +).
Mocht u de draad nu kwijt zijn geen nood, het klinkt veel moeilijker dan het is. De dag begon ’s middags om twaalf uur met een groot aantal roulatiespelen. In competitieverband moesten onze leden in kleine groepjes allerlei leuke activiteiten volbrengen. Dingen als verkleedklerenrace, touwbrug lopen, koekjes sjoelen, popcorn bakken, ballen werpen, en nog vele andere leuke activiteiten stonden op het programma. Om drie uur begon het uiteindelijke overvliegen. Continue reading »

 Posted by at 23:50
sep 082007
 

Dit jaar was er natuurlijk weer feest bij Scouting Rijpelberg, we gingen weer op zomerkamp!
We gingen naar Brexbachtal, dat is een plaatsje in Duitsland vlak bij Koblenz.
Het begon allemaal natuurlijk met het inpakken van de spulletjes thuis, dan dezelfde spulletjes en overig kampmateriaal bij de blokhut in de vrachtwagen stoppen, die ze naar Duitsland toe bracht.
De reis verliep op rolletjes, de sherpa’s en rowans met de auto en de pivo’s met de trein.
Het was een lange, maar wel gezellige rit.
Aangekomen in Brexbachtal waren er al mensen bezig met het uitruimen van de vrachtwagen, dus wij helpen “vrolijk” mee.
Daarna moesten de tenten natuurlijk opgezet worden anders konden we niet slapen. Aangezien de pivo’s nog niet gearriveerd waren, konden wij 5 tenten met zijn allen opzetten, dat vonden we niet zo leuk.
Eenmaal klaar met de tenten opzetten konden we ze inruimen, de sherpa’s rowan´s en pivo´s hadden elk een eigen tent.
Toen we daarmee klaar waren kwamen de pivo’s, eindelijk, aan op het kampterrein, dus die konden ook hun tent inruimen. Continue reading »

 Posted by at 21:47
jul 082007
 

 scouting-juli-2007-1.jpg

Op vrijdag 11 mei was het weer zover de komende editie van het trapperskamp. Dit kamp is bedoeld voor leden van scouting in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar.
Met deze activiteit werd er buiten de leden van Scouting Rijpelberg ook deelgenomen door de leden van Scouting Paulus, Scouting Jan Baloys uit Stiphout en Scouting St. Josef uit Deurne.
De benaming trapperskamp stamt af van de vroegere pelsdierenjagers in Amerika. Deze jagers, Trappers genaamd, leefden het grootste deel van het jaar midden in de natuur. Regelmatig moesten zij hun vallen en strikken, geplaatst in oerwoud of bos, controleren. Deze werden geplaatst om pelsdieren te kunnen vangen. Hierbij waren trappers meestal  meerdere dagen op pad, met alleen de hoogst noodzakelijke hulpmiddelen bij zich. Zij kampeerden dan in een eenvoudige schuilhut, bereidden onderweg hun maaltijd op houtvuur, en kwamen onderweg verschillende natuurlijke hindernissen tegen, zoals rivieren, dichte bossen die overwonnen moesten worden. Tijdens het trapperskamp treden wij scouts enkele dagen in de voetsporen van deze pelsdierenjagers en ondernemen een aantal van hun avontuurlijke activiteiten. Hierbij maken we gebruik  van onze kennis van verschillende “scouting”- technieken zoals primitief  en eenvoudig kamperen, oriënteren, hike, varen, etc. Continue reading »

 Posted by at 17:12
jul 082007
 

De Seniorenvereniging Rijpelberg (SVR) heeft door donaties van de Stichting VSB fonds Regio Noord Brabant te ’s-Hertogenbosch en het Oranjefonds te Bunnik een 8-tal nieuwe computers kunnen kopen. Door deze giften zijn de leden van de SVR nu in staat op super moderne en snelle computers te internetten, te mailen en fotobewerkingen te doen.
Al enkele jaren heeft de Rijpelbergse vereniging een actieve werkgroep die wekelijks meerdere malen bij elkaar komen om enerzijds te leren omgaan met computers en anderzijds de nieuwste ontwikkelingen met elkaar te bespreken en uit te proberen.

 Posted by at 17:10
mei 022007
 

scouting-mei-2007.jpg

De Scout plus bestaat uit leden ouder dan 23 jaar, die al eerder leidinggevende of op andere wijze lid zijn geweest van Scouting Rijpelberg.
Op dit moment is de scout plus op zoek naar mensen die zich willen aansluiten bij de groep. Dus ben jij leiding geweest van scouting Rijpelberg of lid geweest van onze groep én ben je ouder dan 23 jaar? Meld je dan aan via scoutplus@scoutingrijpelberg.nl

Deze groep heeft geen vaste draaitijd, maar we komen een aantal keer per jaar bij elkaar. Verder kunnen we ingezet worden om de diverse speltakken of de groepsactiviteiten te ondersteunen. Dit keer hebben we ervoor gekozen om met een aantal scout + ers een nieuwe activiteit te organiseren en wel een paasactiviteit. Op zaterdag 7 april was het zover…
Continue reading »

 Posted by at 22:47
mei 022007
 

Zoals elk voorjaar gaan we met onze welpen op weekend.  Dit voorjaar was onze keus gevallen op een blokhut van Jong Nederland in Liessel (Deurne). Vrijdagavond begonnen we met een avondspel in de bossen, helaas begon het die avond mals te regenen zodat we toch even flink nat waren geworden. Zaterdagochtend waren we weer allemaal vroeg van de partij en gingen nadat we ontbeten hadden, weer de bossen in voor het spel levend stratego.
Na de lunch gingen we ’s middags een aantal km’s lopen naar een locatie waar we Boerengolf gingen spelen. Boerengolf is een spel waarbij je met een stok met daaraan een klomp een bal in een hole moet proberen te slaan in zo weinig mogelijk slagen. Deze activiteit vond plaats op het platteland. Wij gingen naar “Pension de Heidebloem Ranch” in Liessel.
We werden in groepjes verdeeld en kregen uitleg van de eigenaar van de ranch. Alle welpen werden begeleid door 1 persoon van de leiding. Het groepje van Chera Kan had gewonnen.
Toen het spel klaar was kregen we nog wat te drinken en liepen we weer terug naar onze blokhut in Liessel waar Baloe zat te wachten met een lekkere boerenkoolstamp met worst die mooi aansloot op ons programma van die middag.
’s Avonds zaten we gezellig met z’n allen rond het kampvuur waar we genoten van onze  warme chocomelk.
Zondagochtend waren we allen wat later wakker omdat we nog wat moe waren van die dag ervoor. We hadden die ochtend gevoetbald op het naastgelegen veld bij de blokhut en daarna uitgerust bij de disneyfilm het Junglebook. Die middag kwamen de ouders de welpen weer ophalen. We hadden de rest van het weekend geboft met het mooie zonnige lenteweer!

Groetjes,
Bagheera of te wel Miriam
Leiding welpenochtend

 Posted by at 22:14