sep 302009
 

De KBO-Brouwhuis start op maandag 18 oktober in Gemeenschapshuis De Loop aan de Peeleik 7 in Brouwhuis met nieuwe computercursussen voor 50-plussers.

In de cursussen Windows XP of Windows Vista wordt in kleine groepjes van maximaal 6 personen onder leiding van twee docenten in een aangepast tempo gewerkt. Continue reading »

 Posted by at 10:23
sep 232009
 

Home-Start heeft telkens weer nieuwe vrijwilligers nodig om eens per week een gezin te bezoeken en een steuntje in de rug te geven. Er is altijd minstens een kind onder de 6 jaar aanwezig. Vaak zijn de ouders erg geholpen met een luisterend oor en wat praktische hulp, zoals een zorgzame buurman of buurvrouw dat zou kunnen bieden.
Vanuit je eigen ervaring als ouder kun je veel betekenen voor ouders die door omstandigheden even niet zo goed functioneren. Je helpt ze vaak op weg om weer zelfstandig verder te kunnen met de kinderen. Continue reading »

 Posted by at 21:33
feb 212009
 

febr 002

25 jaar geleden begonnen een stel buurtbewoners in Rijpelberg met een potje volleybal, gewoon  voor de lol.
Ze speelden in de gymzaal van basisschool de Straap. Toen het er gezellig bleek te zijn groeide het aantal deelnemers snel. Al gauw werden er twee zalen gebruikt en tot ieders vreugde (blijkt nu nog steeds) werd er een clubje opgericht. Ze kregen sportkleding van een wegenbouwer uit Aarle Rixtel en zie, de Rijpelbergse Volleybal Club was een feit. Er was weliswaar besloten dat er geen competitie gespeeld zou worden maar toch groeide de vereniging behoorlijk door. Inmiddels werd de voormalige naam R.V.C. veranderd in Recreanten Volleybal Club. Dat betekende ook dat de club een andere locatie moest zoeken voor het sporten en dat werd tenslotte de Veka Hal. Al was het de opzet om  gewoon lekker te ballen, zonder wedstrijdverband, er zijn inmiddels toch zes teams die een soort van competitie spelen. Die wordt georganiseerd in Aarle Rixtel, door de plaatselijke volleybalclub, en draagt de naam Cialfo  competitie. Wat dit betekent en hoe  deze  competitie werkt zult u in een volgende uitgaven van Hofkompas lezen. Continue reading »

 Posted by at 23:51
dec 162008
 

Na het behalen van het HKZ-opstapcertificaat in juli 2007 is Savant Zorg nl beloond met het volledige HKZ-certificaat, waarmee de goede zorg van Savant Zorg wordt bevestigd.Het HKZ-certificaat is, net als het internationale ISO-certificaat, een kwaliteitskeurmerk. Dat inhoudt dat Savant Zorg de uitvoering van haar zorg zodanig heeft georganiseerd dat aan alle voorwaarden voor kwaliteit is voldaan. Continue reading »

 Posted by at 21:07
dec 162008
 

Geachte Wijkbewoners,
Zoals velen van u hebben kunnen lezen, zijn er in de achterliggende periode verschillende negatieve berichten naar buiten gekomen over een sterk teruglopende woningmarkt in Helmond.
Vanzelfsprekend merken ook wij dat er een neergaande marktpositie ontstaat, maar zeker niet zo erg als er gesuggereerd wordt in de media. Continue reading »

 Posted by at 21:06
dec 142008
 

Als vrijwilliger steun je mensen die psychische of psychiatrische problemen hebben en behoefte hebben aan vriendschappelijk contact.

Bijvoorbeeld omdat ze:
zich niet eenzaam willen voelen; er op uit willen, maar het moeilijk vinden om dat alleen te doen; moeite hebben om zelf initiatief te nemen.
Mensen die te kampen hebben met psychische problemen vinden het vaak moeilijk om hun gewone leven weer op te pakken. Ook zijn ze vaak mensen kwijtgeraakt die hun dierbaar waren. Wat men wil is weer in contact komen met mensen. De doelstelling van het project is om het sociale isolement te doorbreken waar deze mensen in terecht zijn gekomen. Continue reading »

 Posted by at 19:50
nov 142008
 

Zaterdag 29 november
Zelf dansen, Tangosalon
Voor de liefhebber van de Argentijnse tango een mogelijkheid om weer eens lekker te dansen.
En de bar is natuurlijk ook open. www.tango-ahora.nl
aanvang: 19.00 uur proefles, aansluitend salon

Kaartjes kunnen gereserveerd worden op:
reserveren@annatheater.nl of telefonisch: 0492-475255.
Het Annatheater is gelegen aan de Engelseweg ter hoogte van het NS-station. Voor meer informatie kijk op www.annatheater.nl

 Posted by at 16:43
nov 142008
 

Als slachtoffer van een misdrijf of een verkeersongeval word je geconfronteerd met emoties en vragen. Je kunt te kampen hebben met angstgevoelens, gevoelens van onmacht, woede, pijn en verdriet. Ook vragen als: hoe krijg ik mijn schade vergoed? Wat zijn mijn rechten? Wat gebeurt er met de dader? Is het normaal dat ik op deze manier reageer?
Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland begeleiden deze slachtoffers en staan naast hen om hun met raad en daad bij te staan.

Slachtofferhulp Nederland is een landelijke organisatie die er wil zijn voor mensen die slachtoffer zijn geworden van een misdrijf of een (verkeers)ongeval. De hulpverlening die Slachtofferhulp Nederland biedt, bestaat in grote lijnen uit eerste opvang, emotionele ondersteuning, praktisch hulp bieden en juridische begeleiding. Deze hulpverlening gebeurt hoofdzakelijk door vrijwillige medewerkers. Mensen die er belangeloos willen zijn voor mensen in een noodsituatie. Mensen die hun luisterend oor, hun levenservaring en hun deskundigheid willen inzetten om deze slachtoffers daadwerkelijk te helpen: emotioneel, praktisch en juridisch.

Slachtofferhulp Nederland is in de Regio Zuidoost (met kantoren in o.a. Helmond, Eindhoven, Oss en Den Bosch) op zoek naar mensen die deze hulp willen bieden. Mensen die maatschappijbetrokken zijn en mee willen werken aan het verhogen van veiligheid binnen onze samenleving.

Alvorens medewerkers daadwerkelijk aan de slag gaan, krijgen zij een gedegen basisopleiding, gevolgd door specialisatietrainingen.
Regelmatig komen medewerkers samen, onder begeleiding van een teamleider, om casussen te bespreken en ervaringen uit te wisselen.

Indien deze vorm van hulpverlening u aanspreekt en u wilt graag deze hulp bieden dan kunt u contact opnemen met ons Regiokantoor te Beek, telefoon 0900-0101. Onze medewerkers zijn graag bereid u uitvoerig te informeren over onze werk-zaamheden.

 Posted by at 16:42
okt 242008
 

Net als een topsporter zet een mantelzorger zich in om een prestatie van belang te leveren; op tijd moet hij ontspannen. In Helmond wordt op maandag 10 november a.s. de Dag van de Mantelzorg gevierd.
Zorgt u (langdurig) voor…………een familielid, vriend(in), kennis of buur met chronische, lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychiatrische problematiek?
Dan bent u als mantelzorger en van harte welkom!

Het Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg verzorgd ook dit jaar weer de Dag van de Mantelzorg in samenwerking met de volgende organisaties: GOH, GRIP, LETS-ruilwinkel Humanitas, MEE Zuidoost  Brabant, Rode Kruis, SWOH, Vrouwenraad en de Zonnebloem.
Op maandagmiddag 10 november wordt mantelzorgers een gezellige en informatieve middag aangeboden in wijkhuis Brede School De Fonkel, Prins Karelstraat 123, 5701 VL in Helmond.
Deelname is gratis!

Voor meer informatie en aanmelding (vóór 3 november):
Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg/ Steunpunt Mantelzorg regio Helmond
Tel. 0492-554 586

 Posted by at 20:54
sep 122008
 

Hockey is een leuke sport voor jongens en meisjes en voor jong en oud. Daarnaast is het heel erg gezellig bij Hockeyclub Bakel en dat is ook belangrijk.
Bewoners van o.a. Rijpelberg weten dit intussen ook en hebben de weg al gevonden naar de kleinschalige club in het dichtbij gelegen Bakel. Met de auto is het amper 8 minuten en met de fiets kun je binnendoor via mooie fietspaden. Continue reading »

 Posted by at 20:34
sep 122008
 

Graag willen we jullie uitnodigen
voor de officiële
opening van de nieuwe skatepool op Tienerhuis/Skatepark.
Wat een Pool is leg ik je niet uit, je komt maar kijken! Zaterdag 13 september van 12.00 tot 18.00 uur.
We hebben hapjes, drankjes, verschillende skate- demonstraties en muziek, verzorgd door onze jongeren.

 Posted by at 20:26
sep 122008
 

Vrijdag 25 juli reed ik ‘s middags rond een uur of twee met mijn man door het Gooisehof ter hoogte van 106-108  toen wij zagen dat een katje was aangereden, het liep mank de weg over en ging onder een auto liggen. Wij zijn gestopt en hebben de Dierenambulance gebeld. Die waren er binnen 10 minuten.
Ze namen het beestje mee naar de dierenarts. Ik heb ze gevraagd of ze me wilden bellen om te zeggen hoe het met het katje was afgelopen. En inderdaad ze belden me op om te vertellen dat het katje was geopereerd en een pin in zijn achterpootje heeft. Maar het gekke van alles is dat er niemand zich heeft gemeld bij de Dieren-ambulance van wie dat katje is. Continue reading »

 Posted by at 20:02
sep 122008
 

Aan de Molenstraat 74A in Helmond is sinds kort een bijzondere winkel te vinden. Wie op zoek is naar een handgemaakt sieraad, keramiek, een schilderij of mozaïekwerk moet beslist eens bij ‘Clara’ binnenlopen.

De winkel is te vinden in het onlangs gerenoveerde Clara-klooster. Aan de binnenplaats, door de grote poort meteen links, zijn cadeauwinkel en kunstuitleen ‘Clara’ gelegen. Alle producten zijn gemaakt door deelnemers aan de diverse creatieve ateliers van het Ontmoetings- en dagactiviteitencentrum, onderdeel van GGZ Oost Brabant.

Voor een eerlijke prijs zijn diverse sieraden, mozaïekwerken, keramiek, schilderijen, nestkastjes en nog veel meer te koop. De producten hebben allemaal iets eigens en zijn zonder uitzondering handgemaakt.

In de kunstuitleen kan men voor 25 euro per half jaar een schilderij lenen. Mocht de keuze uiteindelijk op dit schilderij vallen en wil men het aanschaffen, dan wordt het leenbedrag van het aankoop-bedrag afgetrokken.

De winkel en de kunstuitleen zijn geopend op dinsdagochtend en vrijdagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur. Adres: Molenstraat 74A, Helmond.

 Posted by at 20:02
jul 102008
 

Een vrijwilligersorganisatie bestaande uit actieve 50-plussers die hun kennis en ervaring informeel over willen dragen aan de mensen die daar behoefte aan hebben.

Wij zoeken nieuwe aanbieders voor Engels, Spaans en het project SamenSpraak. Elke andere kennis is natuurlijk welkom.
SamenSpraak is een uniek taal- en integratieproject, gewoon praten met anderstaligen in de huiskamer over alledaagse onderwerpen. Geen officiële lessen. Wij vragen uw hulp als vrijwilliger om dit project te ondersteunen.
Heeft u belangstelling, neem dan contact op met het Gilde!
Tel:  0492-537330/535574 maandag t/m donderdag 9.00-16.00 uur.

 Posted by at 21:37
jul 102008
 

Bij peuterspeelzaal Ukkepuk kan uw peuter al vanaf 2 jaar op dinsdagochtend lekker spelen met leeftijd-genootjes.

Vanaf de leeftijd van 2 jaar en 3 maanden wordt uw peuter dan geplaatst in een reguliere groep (2 dagdelen; 1 ochtend en 1 middag).
Het inschrijfgeld bedraagt 5,00 euro. Voor informate kunt u contact opnemen met: Diana Nijenhuis, tel. 0492-515111

 Posted by at 21:29
jul 102008
 

Café Brein houdt maandag 14 juli van 19.00u tot 21.30u een bijeenkomst voor mensen met Niet Aangeboren  Hersenletsel (N.A.H.) in Lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond.

Niet alleen mensen met N.A.H., bijvoorbeeld door een beroerte, ongeval of herseninfarct, maar ook hun partner of ouders zijn welkom.
Het thema van de avond gaat over Spraak en Taal.

Na een hersenaandoening hebben getroffenen vaak moeite met het vinden en uitspreken van de juiste woorden (woordvindingsproblemen). Vaak weet je in je hoofd wel wat je wilt zeggen, maar je zegt  andere woorden, hetgeen tot onbegrip of verwarring kan leiden. Of je kunt het juiste woord niet meer vinden in je brein, waardoor het gesprek moeizaam kan verlopen en gesprekspartners uiteindelijk afhaken.  Degene die geïnterviewd wordt is logopediste op een revalidatiecentrum. Na de pauze is er een half uur ruimte voor het stellen van vragen aan haar.

Voor meer informatie telefoonnummer . 0492-5545586
E-mail: info@vrijwilligethuiszorghelmond.nl

 Posted by at 21:28
jun 102008
 

Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg regio Helmond zoekt enthousiaste vrijwilligers voor diverse vacatures in de gehele regio. Voor meer informatie over de vacatures: 0492-554586
Vacatures mei 2008
Helmond (Brouwhuis): Voor een 85-jarige dame die slecht ziet en hoort, Continue reading »

 Posted by at 20:11
jun 102008
 

Je hoeft niet ver weg te gaan om je te vermaken.
Bespaar de kinderen de files en andere vacantiestress.
Leuke mogelijkheden in de buurt, die ook per fiets bereikbaar zijn:
-Speeltuin de Rijpelroets, Rijpelberg.
-Holten’s Molen, aan de Veldstraat in Deurne. Maalt graan, slaat olie, en zal t.z.t. ook hout gaan zagen. Het vriendelijke personeel heeft interessante verhalen te vertellen. Op zondagmiddagen en op maandagavonden bij genoeg wind is ie aan het werk.
-Het Beiaard- en Natuurmuseum in Asten, Ostaderstraat 23.
Expositie van luidklokken, carillons, bellen, torenuurwerken en nog veel meer. Je mag er zelf klokken luiden en carillons bespelen. Alle middagen open. Zie www.museumasten.nl .
-Dierenrijk Europa, Gulbergen Mierlo. Zie: www.dierenrijkeuropa.nl .
-En bij slechter weer, voor de kleineren: Trollenland, in Deurne. Zie www.trollenland.nl .
Voor de groteren:
-Het Helmonds kasteel.
-Prinsenmeer Tropisch Zwemparadijs, Ommel.
-Laatste week van de schoolvakantie de Kindervakantieweek voor Rijpelberg en Brouwhuis. Info: WVR-Rijpelberg@zonnet.nl.

En natuurlijk kunnen er ook stukken van het Rondje Helmond (40 Km) gefietst worden, of een deel van het fietsroutenetwerk in de omgeving. Je weet wel, van het ene nummerbordje naar het andere fietsen.
Heeft als voordeel dat je onderweg gemakkelijk van plan kan veranderen.

De VVV heeft er kaarten van

 Posted by at 20:09
jun 102008
 

Door omstandigheden is de website van onze vereniging niet bereikbaar via internet!
Dit hopen we snel onder controle te hebben want we wachten namelijk op een nieuwe modem. De provider heeft toegezegd deze zo snel mogelijk te zenden.
Ook is onze webmaster Mark druk met zijn verhuizing en we weten allemaal wel wat zo’n verhuizing met zich meebrengt. Maar het grootste deel is voor hem al achter de rug. Uiteraard kunt u zich aanmelden bij onze vereniging: Telefoon: 06-24178464
Website: www.algemenebommobielenvereniging.nl
Email: brommobiel15@gmail.com
Secretariaat;  A.B.V. p.a. Veluwehof 56  5709 KB Helmond
Ook aan de eerste tourrit wordt hard gewerkt en is het eerste verkenningsritje al gemaakt. Zodra deze gereed is maken wij dat bekend via uw wijkblad, op posters en op onze website. Dan is ook de datum bekend en de wijze van aanmelden.
Aan het nieuwsblad van onze vereniging wordt hard gewerkt door het redactieteam van de A.B.V. zodat het eerste nummer binnenkort uitgebracht kan worden.
Heeft u zelf ideeën of wilt u meer willen weten van  onze vereniging, naam dan met ons contact op.
Het A.B.V. team.

 Posted by at 19:54
mei 102008
 

Zoals u in het vorige Hofkompas heeft kunnen lezen zijn wij een vereniging in oprichting en wij moeten zeggen dat het tot nu toe erg prettig verloopt.
Indien u interesse heeft kunt u zich nu al inschrijven via onze website: www.algemene
brommobielenvereniging.nl
Ook kunt u via telefoonnummer: 06-24178464 zich aanmelden of via emailadres:
brommobiel15@gmail.com.
Wilt u meer informatie? Bel of  email ons.
Graag nodigen wij u hierbij uit om een kijkje te nemen op onze website.
Heeft u voor onze A.B.V. ideeën, dan zouden wij dit graag van u vernemen.
met vriendelijke groeten: het A.B.V -Team

 Posted by at 18:12
mei 102008
 

Café Brein houdt maandag 19 mei  (inloop van 19.00  tot 21.30 uur) een bijeenkomst voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (N.A.H.) in Lunchroom De Keyser aan de Torenstraat in Helmond.
Niet alleen mensen met NAH, bijvoorbeeld door een beroerte, ongeval of tumor, maar ook hun partner of andere belangstellenden zijn welkom. Het thema van de avond is “Grenzen stellen”.
Zowel getroffenen als partners krijgen hiermee te maken. Immers wat vóór het hersenletsel als normale bezigheden werd ervaren, kan nu een totaal andere betekenis hebben gekregen.
Bijvoorbeeld:
Wat betekent het om iedere dag zelf te bepalen wat te doen? Wat kun je nog wel en wat niet?  Kun je nog het initiatief nemen om zelf iets te ondernemen?
Kortom, kun je zelf grenzen stellen aan je eigen initiatieven? In de pauze kan gebruik worden gemaakt van de informatietafel die op het thema ingericht zal zijn. Wilt u meer informatie: dan kunt u bellen met: tel. 5545586 coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg  Helmond.

 Posted by at 15:00
apr 102008
 

Voor sommige ouderen vormt het bijhouden van de eigen administratie een probleem.
Naarmate de leeftijd vordert, kan de vaardigheid of de interesse om de eigen administratie te regelen, afnemen. Of de partner, die altijd verantwoordelijk was voor de administratie, komt te overlijden. Niet iedereen kan of wil dan een beroep doen op de omgeving. Voor deze ouderen heeft de Stichting Welzijn Ouderen Helmond “Hulp bij Thuisadministratie” georganiseerd. Continue reading »

 Posted by at 14:20