feb 212009
 

Eerste hulp voor senioren
Met het ouder worden, wordt de kans op ongelukken of het krijgen van acute ziekten groter.
De Zorgboog Gezondheidsservice biedt de cursus Eerste Hulp Bij Senioren aan. Door het volgen van deze cursus worden senioren beter voorbereid op situaties en leren zij hoe te handelen wanneer het toch een keer misgaat. De cursus is bedoeld voor senioren (55+), of voor mensen die met senioren werken, dit kan op professioneel gebied zijn maar ook mantelzorgers kunnen deelnemen.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden verschillende onderwerpen behandeld, onder andere hoe te handelen bij: thermische letsels, zoals brandwonden, oververhitting, koorts, bevriezing onderkoeling of botbreuken.
Eerst Hulp voor Senioren start op 10 maart in Helmond in het wijkgebouw aan De Generaal Snijdersstraat. De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 uur en wordt begeleid door een gediplomeerde docent.U kunt zich opgeven bij De Zorgboog Gezondheidsservice via telefoonnummer 0492-348 677  of  www.zorgboog.nl

Dinsdag 10 maart Themabijeenkomst “Stervensbegeleiding” voor vrijwilligers
Deze avond biedt enerzijds theorie en informatie en anderzijds Continue reading »

 Posted by at 23:39
jan 212009
 

Gedeeltelijke cliëntenstop thuiszorg De Zorgboog opgeheven
De gedeeltelijke cliëntenstop die De Zorgboog vanaf 20 augustus 2008 noodgedwongen heeft moeten doorvoeren binnen de thuiszorg, is deze week opgeheven.
Voor 2008 heeft De Zorgboog een substantiële volumeafspraak voor extramurale productie met het Zorgkantoor gemaakt. De vraag naar thuiszorg door De Zorgboog is dit jaar echter zo sterk gestegen dat bij het in zorg nemen van deze cliënten het afgesproken maximale volume 2008 fors zou worden overschreden. Eind augustus moest De Zorgboog dan ook een gedeeltelijke cliëntenstop afkondigen voor persoonlijke verzorging.  Met het opheffen van de gedeeltelijke cliëntenstop is het niet langer nodig om cliënten door te verwijzen naar collega zorgaanbieders. Het was een ingrijpende en pijnlijke maatregel voor cliënten en hun familie die zorg wilden ontvangen van De Zorgboog als ook voor het personeel van De Zorgboog die deze zorg graag wilden bieden.
De Zorgboog blijft de situatie het komende jaar dan ook nauwlettend volgen. Zorgboog, telefoon (0492) 34 86 08.

HKZ-kwaliteitscertificaat Zorgorganisatie De Zorgboog
Heeft eind november 2008 het HKZ-kwaliteitscertificaat voor Zorg met verblijf (verzorgingshuizen) en Zorg met Verblijf & Behandeling (verpleeghuizen) behaald. Continue reading »

 Posted by at 22:56
okt 252008
 

Gezocht: winkelmedewerkers.
De Wereldwinkel in Helmond zoekt vrijwilligers (m/v), die als verkoper in onze winkel in de Ameidestraat willen werken.
De Wereldwinkel verkoopt vele mooie wereldcadeaus. Elk product is met zorg gemaakt en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Door de handel met Wereldwinkels verdienen de makers van deze cadeaus een geregeld inkomen en krijgen zij ondersteuning bij het ontwikkelen van hun producten. Wij maken hiermee duidelijk dat die armoede zo ook bestreden kan worden.  Bij de Wereldwinkel werken ongeveer 40 vrijwilligers, waarvan een 30-tal in de winkel. De medewerkers werken een halve dag tot een dag per week in de winkel.  Door normaal verloop van medewerkers zijn we op zoek naar nieuwe collega’s.

4x Het goede gevoel: Continue reading »

 Posted by at 21:22
sep 112008
 

Wij zijn een groep mannen en vrouwen die op dinsdag- en donderdagochtend van 09:30 uur tot 11:00 uur (al 20 jaar) in de VEKAsporthal (in wijk Rijpelberg) lekker staan te badmintonnen.
Vol goede zin zijn wij het nieuwe seizoen begonnen. Op dit moment hebben we plaats voor een paar nieuwe leden. (1 op dinsdag en 2 op donderdag.)
We spelen geen competitie maar onderlinge wedstrijdjes. Iedereen speelt met en tegen iedereen. Dat gaat altijd op een heel plezierige manier. Continue reading »

 Posted by at 20:31
sep 112008
 

Bewegen moet, sporten mag!
De Stichting Welzijn Ouderen Helmond brengt u in beweging op een sportieve wijze.
Vanaf september kunt u deelnemen aan onze bewegingslessen sport en spel op diverse locaties in Helmond.
Het is de bedoeling met deze lessen 55 plussers actief te houden op een sportieve wijze en in contact te brengen allerlei vormen van sport en bewegen die in Helmond voorhanden zijn. Continue reading »

 Posted by at 20:28
sep 112008
 

Na de vakantieperiode zijn leerplichtambtenaren van de gemeen-te Helmond steekproefsgewijze op scholen de verzuimregistratie aan het controleren op de aan- of afwezigheid van leerlingen.
Een van de speerpunten van het ministerie van Onderwijs is het voorkomen van voortijdig schoolverlaten. In dat kader is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium signalen op te pikken die wijzen op ongeoorloofd schoolverzuim. Continue reading »

 Posted by at 20:28
sep 112008
 

De maand september is de feestmaand bij Spring Kinderopvang. Spring bestaat dan alweer 35 jaar! Ter gelegenheid hiervan worden er op alle locaties verschillende activiteiten georganiseerd.
Okapi gaat om die reden een speelgoed- en kinderkleding beurs organiseren. De gehele opbrengst hiervan gaat naar Kika kinderen kanker vrij.
Continue reading »

 Posted by at 20:26
sep 112008
 

De Brabantse GGD’en zijn in september gestart met Sense, centra voor seksuele gezondheid. Jongeren tot en met 24 jaar kunnen daar gratis en desgewenst anoniem deskundig advies krijgen over onder meer seksualiteit, anticonceptie, geslachtsziekten en zwangerschap. In Zuidoost-Brabant is Sense gevestigd bij de GGD-Brabant-Zuidoost. Jongeren kunnen hier terecht tijdens inloopspreekuren of door het maken van een afspraak.

De inloopspreekuren zijn:
Helmond: Callenburgh 2 – Dinsdag 14:30 uur-16:00 uur
Eindhoven:Stadhuisplein 2 – Donderdag 15:30 uur-17:00 uur
Om een afspraak te maken kunnen jongeren bellen naar
0900-3696969 (€ 0,10 cpm).

 Posted by at 20:25
sep 112008
 

Wonen, zorg en recreatie
Alles onder een dak.
De vakantiemaanden zijn weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen.
Zo beginnen wij ook weer met het organiseren van activiteiten.

Dinsdag 14 oktober
Prijskienen
Aanvang: 19.00 uur
Entree:    gratis

Ook willen wij u uitnodigen om een kopje koffie te komen drinken in ons vernieuwde restaurant.

Openingstijden bar recreatie zaal:
Maandag tot en met vrijdag
09.30    tot      11.15 uur
14.00    tot      15.45 uur
19.00    tot    20.15 uur.
Zaterdag en zondag
09.30    tot    11.15 uur
14.30    tot    16.00 uur
19.00    tot    20.15 uur

Ook voor andere activiteiten bent u van harte welkom zoals sjoelen, handwerken enz.
Loop even binnen, dan kan team welzijn u alle informatie geven die u wilt hebben.                     Team welzijn

 Posted by at 20:23
jun 102008
 

Leergeld Helmond Zoekt Vrijwilligers. Word vrijwilliger bij Leergeld!
De vrijwilligers worden intermediairs genoemd. Zij werken als contactpersoon tussen de aanvragers en Leergeld Helmond. Wij zoeken vooral gemotiveerde mensen met – levenservaring, – ervaring met een laag inkomen, dus vooral ervaringsdeskundigen. Zij kunnen namelijk een goede en vertrouwde gesprekspartner zijn. De intermediairs gaan op huisbezoek, brengen verslag uit en geven advies aan de coördinator die de aanvragen verder afhandelt.
Doe ook mee en word vrijwilliger en steun de doelen van Leergeld. De intermediairs die bij Leergeld werken of hebben gewerkt, krijgen bij hun activiteiten een zeer goed gevoel en ze zijn er trots op dat zij door middel van hun inzet een extra bijdrage kunnen leveren aan de ontplooiingskansen van kinderen.
Ontplooi jezelf en word vrijwilliger bij Leergeld Helmond. Interesse?
Leergeld Helmond telefoon 0492-52 28 28
Leergeld.helmond@planet.nl / www.leergeldhelmond.nl Continue reading »

 Posted by at 19:14
apr 102008
 

De Reumapatiëntenvereniging Helmond e.o. viert op 19 april 2008 haar 25-jarig jubileum.
De vereniging is na de oprichting in 1983 uitgroeid naar een vereniging in 2008 met bijna 400 leden. De doelstelling van de vereniging is om zo breed mogelijk bezig te zijn voor mensen met een reumatische aandoening. De reumapatiëntenvereniging Helmond en omstreken is o.a. actief in Helmond, Deurne, Laarbeek, Gemert, Mierlo, Someren, Asten, enz.
Wij organiseren ledenavonden en activiteiten waarbij informatie, beweging, gezelligheid en lotgenotencontact voorop staat.
Ook verzorgt de vereniging een jaarlijkse busreis en een vakantieweek voor onze leden. De vakantieweek gaat al meer dan 15 jaar naar Groot Stokkert. Dit is ‘n hotel speciaal aangepast voor mensen met een vorm van reuma. Ook zijn er enkele bungalows die geheel zijn aangepast.
De vereniging heeft een eigen website www.rpvhelmond.nl. Op deze website vindt u de meeste antwoorden op uw vragen m.b.t. reuma en wat de vereniging eventueel voor u kan betekenen.
De vereniging kunt u bereiken op het adres:
Postbus 45, 5700AA te Helmond
Tel: 0493-688187
email: rpv.helmondeo@hetnet.nl

Bericht van bewonersgroep Residentie Brouwhorst.
Op dinsdag 7 mei a.s. organiseert De Zorgboog een demonstratie- en voorlichtingsavond over het gebruik van hulpmiddelen.
Zij geven voorlichting over verschillende hulpmiddelen die bij De Zorgboog voorhanden zijn om het dagelijks leven wat aangenamer te maken voor mensen met een handicap en het ouder worden te ondersteunen.
Deze avond is toegankelijk voor alle mensen die hiervoor zijn geïnteresseerd. Aanvang 19.00 uur in de ontmoetingsruimte van de residentie.
De bewonersgroep heet u van harte welkom. Continue reading »

 Posted by at 13:09
feb 012008
 

Kaarten maken B & W (Beckles & Webb)
Iedere maandag  (van 9.00-11.45 u), dinsdag (van 19.30-22.00 u) en woensdag (van 9.00-11.45 u) kaarten maken met diverse technieken. De kosten zijn 2,60 euro. Dit is inclusief een kop koffie of thee en al het materiaal dat u nodig heeft. Kom gerust eens kijken wat we maken. Als u interesse heeft en/of iets meer wil weten, bel ons dan gerust op 517635 of 517877. Plaats van deze activiteit: Wijkhuis De Brem.

Hobbyclub in De Brem
Ook zin om mooie werkstukjes te maken, en ben je tussen de 5 en 11 jaar? Elke donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur komt de Hobbyclub bij elkaar. Lijkt het je leuk om met de Hobbyclub mee te doen, bel dan met Jolanda Saelmans op 511344. Continue reading »

 Posted by at 12:38
dec 142007
 

Hobbyclub in De Brem
Ook zin om mooie werkstukjes te maken, en ben je tussen de 5 en 11 jaar? Elke donderdag avond van 18:30 tot 20:00 uur komt de Hobbyclub bij elkaar. Lijkt het je leuk om met de Hobbyclub mee te doen, bel dan met Jolanda Saelmans op 511344. Je mag natuurlijk ook bellen als je vragen over de Hobbyclub hebt.

Klachten?
Een straatlantaarn die het niet doet? Een beschadiging in de bestrating? Tegels of klinkers die scheef liggen?
Bouwwortelgroei die de bestrating omhoog duwt? Groen dat het uitzicht belemmert? Voorwerpen op de openbare weg? Vervuiling in het groen? Vernielingen?
Kortom allemaal klachten over het onderhoud van de openbare ruimte. Deze kunt u melden bij het bureau klantenservice van de gemeente Helmond. Telefonisch via 587690 (op werkdagen tussen 9.00 u en 16.00 uur) of via internet,

Kaarten maken B & W (Beckles & Webb)
Iedere maandag (van 9.00-11.45 u), dinsdag (van 19.30-22.00 u) en woensdag (van 9.00-11.45 u) kaarten maken met diverse technieken. Continue reading »

 Posted by at 19:19
nov 092007
 

Goed doel hobbymarkt Zorgboogcentrum De Regt
Zorgboogcentrum De Regt, Otterweg 19 te Beek en Donk, organiseert op zondag 11 november a.s. de jaarlijkse hobbymarkt. Onder meer artikelen die door bewoners, medewerkers en vrijwilligers zijn gemaakt, worden dan verkocht. Tevens worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een loterij met prachtige prijzen, een plantenmarkt en een rommelmarkt.
De opbrengst van de hobbymarkt is bedoeld om extra voorzieningen te treffen ten behoeve van de bewoners in het verzorgingshuis, zoals extra ontspanningsavonden en uitstapjes.
De openingstijd van de hobbymarkt is van 11.00 uur tot 17.00 uur. U bent allen van harte welkom!
Vanaf woensdag 7 november kunt u nog bruikbare spullen inleveren bij de receptie van De Regt ten behoeve van de rommelmarkt. Echter geen koelkasten, fornuizen, diepvriezers, grote meubelen etc.

Kerstmarkt 9 december a.s.
Een kerstmarkt, gecombineerd met een creamarkt in wijkhuis de Brem, Rijpelplein (Rijpelberg).
Van 11.00 uur tot 14.30 uur.
Toegang 1.00 euro, kinderen tot 4 jaar 0.50 euro.

Dag van de Vrijwilliger
7 december is de nationale Dag van de Vrijwilliger.
Stichting Welzijn Helmond gaat in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale en Stichting Welzijn Ouderen Helmond hier speciale aandacht aan schenken. Continue reading »

 Posted by at 11:27
okt 082007
 

Iedereen vergeet wel eens wat!
Iedereen vergeet wel eens wat. Meestal is er niets ergs aan de hand. En toch blijf je je ongerust maken. Dan is het belangrijk om na te gaan of er iets aan de hand is. Bij vergeetachtigheid heb je soms de neiging om te denken aan een beginnende dementie. Vergeetachtigheid kan echter ook worden veroorzaakt door het overlijden van een partner, spanningen,lichamelijke oorzaken en medicijngebruik.
Het geheugenspreekuur Dit spreekuur is er voor iedereen die vragen of twijfels heeft over vergeetachtigheid bij zichzelf of bij iemand in zijn/haar omgeving. Dus niet alleen voor ouderen, maar zeker ook voor mantelzorgers.
Wat kan men op het spreekuur voor u doen?
– een luisterend oor bieden voor uw persoonlijke vragen
– informatie en voorlichting geven over het geheugen en vergeetachtigheid,
– tips of adviezen geven,
– de mogelijkheid bieden om direct eenvoudige geheugentest te doen,
– behulpzaam zijn bij mogelijke verwijzing indien u dat wenst.
Het spreekuur is gratis en voor iedereen toegankelijk Elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur kunt u terecht in het kantoor van de Stichting Welzijn Ouderen Helmond.

Basiscursus Vrijwillige Thuiszorg voor vrijwilligers

In de praktijk wordt u als vrijwilliger in de thuiszorg met een groot aantal verschillende situaties geconfronteerd, situaties die een beroep doen op wat u zowel praktisch als theoretisch in huis hebt. Continue reading »

 Posted by at 21:48
sep 082007
 

De Eerste H. Communie ontvangen de kinderen die in groep 4 van de basisschool zitten. Voorafgaand hieraan worden de kinderen voorbereid door de communiewerkgroep.
Indien uw zoon of dochter elders naar school gaat en wel in onze parochie woont, dan mag hij of zij toch meedoen met de voorbereiding op het ontvangen van het sacrament. De kinderen in groep 4 die op school zitten in Brouwhuis of Rijpelberg, krijgen binnenkort informatie over de Eerste H. Communie in het parochiële jaar 2007-2008. Kinderen van andere scholen (bijv. bijzonder onderwijs) kunnen het beste contact opnemen met het parochiesecretariaat (tel. 511 394) of mailen naar: Continue reading »

 Posted by at 19:26
sep 082007
 

De Zorgboog op TV
Vanaf 5 september a.s. is De Zorgboog en haar medewerkers en cliënten wekelijks op TV zien! Omroep Brabant zendt dan het programma Gezond TV uit: 13 informatieve afleveringen over gezondheid, lifestyle en ontwikkelingen in de medische en in de zorgwereld.
Gezond TV wordt wekelijks uitgezonden vanaf woensdag 5 september om 19:00u op Omroep Brabant TV. Een aflevering duurt ongeveer 20 minuten en kent 6 items.
Eén item betreft ‘de stage’ bij de Zorgboog: Presentator Rogier van Oosterhout loopt wekelijks stage bij een Zorgboogmedewerker. Zo toont hij onder meer zijn kwaliteiten als kraamverzorgende, fysiotherapeut, diëtist, activiteitenbegeleider en wijkverpleegkundige. Verder gaat hij op bezoek in de keuken van de Nieuwenhof in Deurne, in het Alzheimercafé in Helmond en in enkele verzorgings- en verpleeghuizen van De Zorgboog.
De moeite waard om te kijken, dus stemt u af op Omroep Brabant TV!
Vanaf 5 september vindt u op www.zorgboog.nl ook meer informatie over alle onderwerpen die in de afleveringen aan bod komen.

Vernieuwd cursusaanbod voor mantelzorgers en vrijwilligers in de thuiszorg
Om de deskundigheid van mantelzorgers en vrijwilligers in de thuiszorg te vergroten worden door het Coördinatiepunt Vrijwillige Thuiszorg jaarlijks een groot aantal cursussen en thema-avonden georganiseerd. Continue reading »

 Posted by at 17:25
jul 062007
 

Sinds 1 januari 2007  zijn de huisartsen Dr. Dams, Dr. Somers, Dr. Scholten en Dr. v.d. Nieuwenhof en de dokters uit Helmond en Bakel bereikbaar onder nummer 0900-8861.
In geval van spoed kan een patiënt nu voorrang krijgen op andere bellers door de 1 in te toetsen.

De Zorgboog Kruiswerk
Voor kraamzorg, jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar, verpleging en verzorging thuis, voedingvoorlichting en dieetadvisering, uitleen van hulpmiddelen en gezondheidsservice belt u de zorgcentrale telefoon 0900-8998636.
Acute zorg thuis
Voor acute zorg thuis binnen 20 min. voor iedereen, 24 uur per dag, 7 dagen per week:
telefoon nummer 0900-8998636
Bellen met het 0900-nummer kost 10 cent per minuut

Gratis cursus Eerste Hulp bij Sportletsels.

Sporten is een gezonde bezigheid. Toch krijgen jaarlijks meer dan 1 miljoen sporters ook met sportletsels te maken. Een belangrijke taak van de eerste hulp verlener is om de schade te beperken. Goede eerste hulp voorkomt erger. Het herstel van een sportblessure begint al op het moment dat de eerste hulp wordt geboden.
Vrijwilligerscentrale Helmond organiseert daarom een cursus Eerste Hulp bij Sportletsels. Deze cursus wordt gratis aangeboden aan vrijwilligers in Helmond.
Deelnemers aan deze cursus dienen in het bezit te zijn van een officieel EHBO-diploma, een certificaat EHBO van de Vrijwilligerscentrale of een diploma BHV.
In 4 avonden leert u de gevolgen van sportletsels beperkt te houden en krijgt u inzicht in de wijze waarop letsels voorkomen kunnen worden. De cursus start op donderdag 6 september
Voor meer informatie en/of inschrijven kan men terecht bij:
Vrijwilligerscentrale Helmond
Stationsplein 15-21
5701 PE  HELMOND
tel. 0492-535574

Het project Burenhulp van de Vrijwilligerscentrale Helmond zoekt met spoed vrijwilligers
die hun oudere stadsgenoten in de tuin willen helpen met o.a. opruimen, planten, snoeien etc.
Informatie:Gilde/Burenhulp Helmond, Stationsplein 15-21, Helmond, tel. 0492-53 73 30

Geheugenspreekuur ook tijdens de zomervakantie!
Ook in de maanden juli en augustus gaat het wekelijkse geheugenspreekuur van de Stichting Welzijn Ouderen Helmond gewoon door. Op iedere dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur kunt u vrijblijvend binnenlopen.
Dit spreekuur is er voor iedereen die vragen of twijfels heeft over vergeetachtigheid bij zichzelf of bij iemand in zijn/haar omgeving. Het is er dus niet alleen voor ouderen. Een afspraak maken is niet noodzakelijk.
Het spreekuur is gratis en voor ieder toegankelijk.
Wat kan men op het spreekuur voor u doen?
–    een luisterend oor bieden voor uw persoonlijke vragen
–    informatie en voorlichting geven over het geheugen en vergeetachtigheid,
–    tips of adviezen geven de mogelijkheid bieden om direct een eenvoudige geheugentest te doen
–    behulpzaam zijn bij mogelijke verwijzing indien u dat wenst
–    zonodig kan er een vervolgafspraak worden gemaakt.
Het geheugenspreekuur vindt plaats bij Stichting Welzijn Ouderen Helmond
Penningstraat 55 (oude belastingkantoor)
Telefoon (0492) 54 11 81 E-mail:     info@swohelmond.nl

MANTELZORG
“Hoe versterk ik mijn sociale contacten” in Helmond voor mantelzorgers
Iedereen heeft contacten met mensen. Men noemt dit het sociale netwerk van iemand.
Veel mantelzorgers zien in de loop der tijd hun sociale netwerk kleiner worden: mensen komen niet meer op bezoek of de mantelzorger neemt zelf niet meer de tijd en moeite om nog ergens naar toe te gaan.
Deze cursus is voor mantelzorgers en vindt plaats op:
woensdag 26 september en 10 oktober van 19.30-21.30 u
Informatie tel: 0492-554586

In september starten wij weer met een nieuwe EHBO cursus
De cursus zal  worden gegeven
op donderdag van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Locatie: wijkhuis “de Brem”
Rijpelplein 1 te Helmond.
Indien u nog interesse heeft om ook een EHBO cursus te volgen, kunt u informatie inwinnen op onze website. Via onderstaand  telefoonnummer of emailadres, kunt u zich hier ook aanmelden.
Bent u al in het bezit van een geldig EHBO diploma, dan kunt u bij ons ook lid worden en de herhalingslessen volgen.
Willy van Stiphout
Secretariaat E.H.B.O. vereniging Brouwhuis
Jan de Withof 8
5709 AJ Helmond
Tel: 0492-514096
E-mail ehbo-brouwhuis@planet.nl
Website www.ehbo-brouwhuis.nl
Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk

 Posted by at 22:35
jun 042007
 

Consultatiebureau voor ouderen
Voor een gratis en deskundig gezondheidsonderzoek
Het Consultatiebureau voor ouderen biedt mensen vanaf 55 jaar, die in de gemeente Helmond wonen, een gratis en deskundig gezondheidsonderzoek. Dit wordt aangeboden door De Zorgboog en de GGZ Oost Brabant Regio Helmond, in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen Helmond.
Het onderzoek richt zich op lichamelijk en geestelijk gebied, waarbij ook sociale elementen worden betrokken. Er wordt aandacht besteed aan lichamelijke problemen, gehoor en gezichtsvermogen, bloeddruk, bloedsuiker, cholesterol, lengte en gewicht, geheugen, stemming en eventuele eenzaamheid. Op basis van de onderzoeksresultaten krijgt u informatie en advies over uw gezondheid. Ook kunt u bij het consultatiebureau terecht voor al uw vragen op het gebied van gezondheid, psychisch welbevinden, voeding, hulpmiddelen en de mogelijkheden voor daginvulling en sociale contacten. Het consultatiebureau vindt plaats iedere dinsdag van de maand van 13.00-16.00 uur bij de Stichting Welzijn Ouderen, Penningstraat 55 te Helmond.
Voor aanmelding kunt u contact opnemen met de zorgcentrale van De Zorgboog 0900  –  89 9 86  36  (0,10 ct per minuut).

Bewegen in water
Bewegen in het water gaat gemakkelijker dan daarbuiten.
Met minder spierkracht kan men tot meer beweging komen, bovendien is het gezond en plezierig.
De lessen worden gegeven door docenten, die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Continue reading »

 Posted by at 22:26
mei 022007
 

Annatheater
Zaterdag 26 mei “Artironde” onderdeel van het lentefestival Artimond van 12.00 tot 17.00 uur.
In het Annatheater gonst het weer van de activiteiten. Er zijn open lessen en demonstraties van de diverse cursussen die bij ons aan kinderen, jongeren en volwassenen gegeven worden zoals: acteren, biodanza, buikdansen, clownerie, tango en toneelspelen.
Om 16.00 uur treedt de jongerentheatergroep van het Annatheater op met “Plons”. In een stad is opeens een keihard geluid te horen, een ‘’plons’’. Iedereen vlucht een kelder in maar weet niet precies wat er aan de hand is.
Deze korte voorstelling is vanuit improvisaties ontstaan. Na een aantal basislessen acteren heeft iedere speler een rol gekozen.
Deze personages ontmoeten elkaar in de kelder en proberen zich uit deze situatie te redden.

WOONZORGCENTRUM RIVIERENHOF
Wonen, zorg en recreatie alles onder een dak
Hieronder volgen de activiteiten van de maand mei en juni. U bent van harte welkom.
Woensdag 23 mei Zonnebloemkien. Aanvang: 14.30 uur in de recreatiezaal.
Dinsdag 29 mei Optreden van een liederentafel. Aanvang: 19.30 in de recreatiezaal.
Entree: 1.50 euro.
Kom gezellig meezingen. U bent van harte uitgenodigd. Continue reading »

 Posted by at 16:14
mrt 022007
 

21 maart Peuteruurtje
Op woensdagmiddag 21 maart a.s. van 14.00 tot 15.00 uur heeft de Montessoribasisschool, Dinkelstraat 65 in Brouwhuis een PEUTERUURTJE. Alle peuters en hun ouders mogen met Montessorimateriaal komen werken. De leerkrachten begeleiden de peuters. Op het peuteruurtje is er voldoende gelegenheid om in de klassen een kijkje te nemen en vragen te stellen aan de leerkrachten. Wij willen u graag laten zien hoe we met Montessorimaterialen werken en welke uitgangspunten we hebben.
Wilt u graag kennis maken met de Montessorimethode en -werkwijze dan is deze middag hiervoor heel geschikt.
Iedereen is van harte welkom!!!
Dinkelstraat 65, 5704 GK Helmond
Tel. 0492-510017

Hebt u altijd al graag willen zingen in een goede sfeer?

Bij zangkoor CRESCENDO kunt u terecht. Wij zijn een gemengd koor en zingen verschillende soorten muziek, variërend van lichtklassiek tot musicals enevergreens. Zowel dames als heren zijn bij ons van harte welkom. Continue reading »

 Posted by at 00:18
okt 202006
 

Aanmelding Helmonder van het jaar 2006
Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie 2007 van de gemeente Helmond wordt opnieuw een Helmonder van het Jaar benoemd. Kandidaten voor deze uitverkiezing kunnen schriftelijk aangemeld worden. Een jury zal uit de aanmeldingen drie genomineerden en uiteindelijk een winnaar kiezen. Het is alweer de twaalfde keer dat er een Helmonder van het Jaar wordt benoemd. Het gaat om een persoon of instelling die zich op cultureel, sociaal of maatschappelijk gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad. Continue reading »

sep 172006
 

Maandag 9 oktober a.s. is er van 14.00 uur tot 16.30 uur een sieradenbeurs in DE BREM.

De organisatie is in handen van de seniorenvereniging �??De Rijpel�?�. Dit betreft: sieraden, tassen, horloges, riemen enz. enz. Echt de moeite waard. De beurs wordt verzorgd door een jong bedrijf uit Waalre nl. SORCERELLA JEWELS.
De toegang is gratis.

Djembee/slagwerklessen
Woensdagavond 13 september 2006 beginnen de lessen weer voor djembee/slagwerk. De lessen worden gegeven in De Terp in Helmond.
Wil jij dat ook… dat kan…..!!!! Continue reading »