dec 302009
 

De periode van het Carnaval komt met de dag dichterbij. Eerst nog even de feestdagen tussendoor en voor dat we het doorhebben staan we met z’n allen in de grootste polonaise van het Zuiden. Uiteraard vieren wij carnaval het liefst met iedereen en daarom presenteren wij alvast het programma.

Zaterdag 9 januari Prinsenbal CV de Spekzullekes. Aanvang: 20.15 uur.
Zondag 10 januari: Prinsenreceptie  CV Spekzullekes. Aanvang: 13.15 uur.
Vrijdag 5 februari: 1e Kletszullekesavond. 20.00 uur / zaal open: 19.00 uur.
Zaterdag 6 februari: 2e Kletszullekesavond 20.00 uur / zaal open: 19.00 uur.
Zondag 7 februari: Rode Neuzenbal om 13.30 uur.
Vrijdag 12 februari: 50+ Bal, aanvang: 20.00 uur.
Zaterdag 13 februari: Openingsbal, aanvang: 20.00 uur.
Zondag 14 februari: Optocht Helmond om 14.00 uur. Matinee: Aanvang: 14.00 uur. Speksation: Aanvang: 20.00 uur
Maandag 15 februari: Matinee: Aanvang: 14.00 uur. Ladies First Night, 20.00 uur
Dinsdag 16 februari: Kindermatinee: om 14.00 uur. Sluitingsbal: Aanvang: 20.00 uur
Woensdag 17 februari: Haringhappen: Aanvang: 20.30 uur Continue reading »

 Posted by at 15:13
nov 302009
 

Gebroeders Ko komen ook langs!
Megafeest op het rode neuzenbal in zaal Vissers
Ieder jaar kijken kinderen en ouders uit naar het feest wat C.V. de Spekzullekes organiseert speciaal voor de kinderen van groep 1 tot en met groep 7.
Het Rode Neuzenbal is in de wijken Rijpelberg, Brouwhuis, Dierdonk en tegenwoordig al ver daar buiten uitgegroeid tot een waar fenomeen.
Het Eindhovens Dagblad schreef vorig jaar over dit geweldig kinderfeest: “Rode Neuzenbal is echt kindercarnaval ten top!”

7 februari, van 14.00 uur tot 17.00 uur is het weer zo ver! Continue reading »

 Posted by at 14:00
okt 302009
 

De leden van CV de Spekzullekes weer volop aan de gang gegaan voor het organiseren van het carnaval van 2010!
In september hebben de leden van de Spekzullekes nog een fantastisch feest vanuit de vereniging gehad en zijn ze nu helemaal klaar voor om samen met u het carnaval te gaan vieren!
Uiteraard maken de Spekzullekes er weer een “spetterend” feest van in de eigen residentie, maar daarnaast organiseren de Spekzullekes al jaar en dag diverse evenementen.  De diverse commissies binnen de Spekzullekes zijn weer begonnen met het bedenken, plannen en voorbereiden van de diverse evenementen. Vooral zal het dit jaar nog beter, gezelliger en meer “Carnaval” worden dan de mensen van ons al gewend zijn. Na vorig jaar vele goede recensies te hebben gehad van diverse bladen en kranten zijn de Spekzullekes erop gebrand er een “Super Carnaval” van te maken in 2010! Continue reading »

 Posted by at 12:33
mei 232009
 

mei 008

Tijdens de algemene ledenvergadering heeft C.V. de Spekzullekes een vernieuw bestuur gekregen.
Het grote opvallende nieuws was toch wel dat Kees Swinkels, na twaalf  jaar (!) penningmeester geweest te zijn, besloten heeft om zijn functie neer te leggen. Kees, die in 1997 zelf nog Prins der Spekzullekes was, blijft binnen de vereniging nog wel actief als lid van het Genootschap der Oud Prinsen. Tevens is Kees Swinkels ook Erelid van C.V. de Spekzullekes. Ook liet Roger van den Broek weten te zullen stoppen als bestuurslid, na dit 3 jaar gedaan te hebben naar eenieders tevredenheid. Tevens zal Roger ook betrokken blijven in de vereniging met o.a. een adviseursfunctie en zal hij tevens een andere commissie onder zijn hoede gaan nemen. Continue reading »

 Posted by at 15:13
mrt 222009
 

Nu het feestje van carnaval definitief voorbij is, kijkt C.V. de Spekzullekes en Prins Ronald d’n Urste terug op een fantastische periode van een aaneenschakeling van diverse hoogtepunten, zoals het Rode Neuzenbal, Lady’s First Night, de Kletzullekesavonden en Speksation.
Mede door inzet van alle vrijwilligers, leden en begunstigers van C.V. de Spekzullekes en de gastvrijheid van zaal Vissers zijn we erin geslaagd er een “MEGA-Carnaval” van te maken. Het afgelopen seizoen heeft C.V. de Spekzullekes er zeer veel aangedaan om carnaval nog beter op de kaart te zetten en dat is zeker gelukt! Mede door de vele positieve reacties op de activiteiten, de energieke Raad van 11 en de Hoogheden is carnaval vieren bij de Spekzullekes één groot feest geworden!
Momenteel wordt er weer langzaam begonnen door de Spekzullekes aan carnaval 2010. Volgend jaar gaan de Spekzullekes het uiteraard weer proberen om dit carnavalsjaar te overtreffen.

Om met woorden van onze Prins Ronald d´n Urste af te sluiten: “UT WAR EEN SKÔN FISKE!!”

 Posted by at 19:15
mrt 222009
 

maart 007

Op maandag 23 februari was het feest in Rijpelberg, het Kindercarnaval! Als vanouds weer een gezellig feest voor de jeugd van onze wijk, maar ook een beetje voor de ouders…
Natuurlijk was de jeugdraad van Rijpelberg er bij met dit jaar prins Connor, prinses Audrey en ceremoniemeester Luca! Naast de muziek traden enkele groepen en solo’s van Show en Dansvereniging De Lolbroeken op. Tegen het einde van de middag gaf de Neos Breakdance een spetterend optreden op vette muziek! Ook  zorgde clown Lusko voor grappige creaties met ballonnen.
Omdat het Kindercarnaval al jaren door een groep enthousiaste vrijwilligers wordt georganiseerd zijn de oudgediende Wim van den Heuvel, Hans van Dalen en Sjaak van der Putten voor hun inzet benoemd tot erelid van het Kindercarnaval in Rijpelberg! Bij dezen wil ik iedereen bedanken die aan deze activiteit hebben meegeholpen en iedereen die op deze dag aanwezig was!
Tot de volgende keer!
Koen Bos

 Posted by at 19:10
jan 212009
 

jan 005Inmiddels is het alweer 2009 en C.V. de Spekzullekes maken zich al op voor opnieuw een fantastisch carnavalsjaar.
Uiteraard vieren wij carnaval het liefst met iedereen en daarom presenteren wij alvast een gedeelte van het programma voor dit jaar. Pak dus alvast uw agenda en noteer de volgende data!

Rode Neuzenbal Zondag 15 februari
Het Rode Neuzen Bal is hét feest voor kinderen van de groepen 1
t/m 7. Het grandioze feest begint om twee uur ‘s middags en duurt tot half vijf. Een kaartje kost 2.- maar daar krijg je dan ook heel veel voor. Er is een discjockey, de Raad van Elf is er, de dansma-rietjes zijn er en natuurlijk ook de clowns Spekkie en Zullie zijn er weer.  In de zaal kunnen jullie feesten en hossen en allerlei ande-re leuke dingen hebben we voor jullie bedacht. Je moet echt komen. O ja, er is natuurlijk ook chips, snoep, limonade en je krijgt een verrassing mee als je naar huis gaat. Papa en mama mogen er niet bij zijn, zij kunnen alles op een groot beeldscherm volgen. De kaartverkoop is op 5 januari gestart bij Z & Z WC. Brouwhorst en bij Cafetaria Vissers.
Zorg dat je er bij bent.

50+ bal Vrijdag 20 februari Continue reading »

 Posted by at 23:08
jan 212009
 

Bij deze nodigt het bestuur van Seniorenvereniging “de Rijpel“, en Carnavalsvereniging De Spekzullekes samen met hun dansgarde, u uit voor een grandioze carnavalsmiddag.
Het neusje van de zalm zal voor u acte de presence geven.
De muzikale omlijsting is in handen van hofkapel “VUR SPEK EN ZOOLE”, o.l.v. Harry Zoll.
Vervolgens kunt u genieten van:
– SPOIT 11
– EN NAW WAI
– HERS EN DWERS.

In de ton staan voor u: Continue reading »

 Posted by at 22:38
dec 142008
 

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari 2009 presenteert C.V. De Spekzullekes weer de bekende “Kletszullekesavonden” in de eigen residentie zaal Vissers in Brouwhuis.
Ook dit jaar is het C.V. De Spekzullekes weer gelukt om voor u een programma samen te stellen met de beste, leukste en gezelligste kletsers en amusementsgroepen! Op beide avonden kunt u genieten van de kampioenen onder de kletsers, te weten: Ronnie Peskens, Berry Knapen en uit Sterksel zal Rob Scheepers zijn opwachting maken.
De amusementsgroepen KUUB, Huhum, P-purklip, KÙjje-n-Øjjem en Moi Gewist zullen eveneens op beide avonden aanwezig zijn. De gehele avond wordt muzikaal omlijst door onze eigen hofkapel “Vur Spek en Zoole”. De “Kletszullekesavonden” staan al jaren bekend om haar kwaliteitsprogramma, de gezelligheid, spontaniteit, een fanatieke Raad van Elf en de ontspannen sfeer. Kortom, een avond die  u gewoon niet mag (en wilt) missen!
De voorverkoop is gestart op 1 december bij Zalencentrum Vissers, Peeleik 2, te Brouwhuis, tel. 0492-510986.
De kaarten kosten slechts 10,- euro. Wees er snel bij, want vol is vol! Beide avonden beginnen om 20.00 uur en de zaal zal om 19.00 uur open zijn! Voor meer informatie kunt u ook onze geheel vernieuwde website:
www.spekzullekes.

 Posted by at 19:42
nov 142008
 

Bij afnemen van het aantal bladeren aan de bomen neemt het aantal activiteiten van de diverse commissies binnen Carnavalsvereniging De Spekzullekes toe. Er is en er wordt hard gewerkt om weer een groots carnaval te organiseren in 2009.

Een belangrijke verbetering in de communicatie is de geheel vernieuwde website:
www.spekzullekes.nl die veel informatiever en actueler is dan voorheen en daardoor een communicatiemiddel voor het gehele jaar is geworden. Op deze website, die op 1 oktober gelanceerd is, vindt u algemene informatie, geplande activiteiten, historie en veel meer van De Spekzullekes.

Wat gaan De Spekzullekes de komende weken doen:
De Spekzullekes zullen op diverse plaatsen “acte de presence” geven bij diverse zustervereniging in de regio Helmond:
Zaterdag 15 november: organiseert C.V. De Spekzullekes samen met W.C. Brouwhorst de intocht van Sinterklaas in het winkelcentrum.
Zondag 16 november: Een ruime afvaardiging van De Spekzullekes zal als “Moi Gewist” optreden tijdens het schlagerfestival in het Brabant House. Vele Spekzullekes zullen als enthousiaste supporter aanwezig zijn;
Zaterdag 13 december zullen we op grootse wijze afscheid nemen van onze Prins Wilbert d’n Urste die ons het afgelopen jaar zo voortreffelijk is voorgegaan.
Met andere woorden, De Spekzullekes zijn er klaar voor en willen aan de slag om er samen met u weer een ouderwets carnaval van te maken.

 Posted by at 17:24
apr 102008
 

Een echt carnavalesk jubileum is het niet, maar toch het vermelden waard. Blaaskapel “vur Spek en Zoole” bestaat 21 april a.s.10 jaar. Uiteraard wordt dit intern een beetje gevierd. Je 10 jaar staande houden in een wereld, waar veel kapellen worden opgeheven, is iets, waar deze kapel trots op is. Kapel “vur Spek en Zoole” bestaat op dit moment uit 14 muzikanten, die iedere week, weer of geen weer, op de repetities aanwezig zijn. Zij zijn regelmatig te horen in Brouwhuis en verre omgeving.
De muzikanten komen uit de Rips, Mierlo-Hout, Deurne, Brouwhuis en Rijpelberg.
Een Dierdonker is voor een gloeilampenfabriek uit Eindhoven voor 3 jaar uitgezonden naar China, maar ook die periode zit er bijna op. Continue reading »

 Posted by at 14:17
feb 012008
 

Spekzullekes, Spekzullerinnekes,
Na 4 maanden gek worden van ongeduld volgde er op 5 januari een enorme explosie.
Letterlijk, een explosie van kleuren, muziek, emotie, vriendschap en activiteit knalde er in een maand tijd aan mij voorbij.
In het voortraject naar carnaval heb ik ontzettend genoten van de kinderen op het Rode Neuzen bal en op de scholen tijdens onze speciale carnavalslessen waarin we in een ongedwongen sfeer eens iets meer konden vertellen over wat carnaval is en waar het vandaan komt.
Continue reading »

 Posted by at 13:42
jan 242008
 

Kindercarnaval
Op maandag 4 februari is het Kindercarnaval in wijkcentrum De Brem. Op deze middag zijn er verschillende optredens van de show- en dansvereniging De Lolbroeken en de break- en streetdancegroep NEOS Crew Helmond. Natuurlijk zal de jeugdraad ‘de Fredjes’ aanwezig zijn. Een DJ zal zorgen voor lekkere carnavalsmuziek en er zal worden geschminkt! De middag duurt van 13:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Allemaal tot maandag 4 februari! Continue reading »

 Posted by at 11:37
jan 232008
 

Prins Wilbert 1
C.V. De Spekzullekes.
Onder een enorme belangstelling is in residentie Zaal Vissers zaterdag 5 januari Prins Wilbert 1 onthuld als de nieuwe prins van C.V. de Spekzullekes. Prins Wilbert 1 zal voorop gaan om er ook dit jaar weer een fantastisch carnavals jaar van te maken.
Ik mag me inmiddels dus aan u voorstellen als Prins Wilbert I.
Ik ben 37 jaar, getrouwd met Ellis en vader van Caroline (3) en Charlotte (1). Als vertegenwoordiger voor 3M’s autoschadeafdeling reis ik door Zuidoost Brabant en Limburg om lakkendealers en autoschadebedrijven te bezoeken. Als autoliefhebber is dat één van de leukste dingen die je kunt doen. Mocht ik dan naast mijn gezin nog tijd over hebben dan doe ik alle onderhoud in huis graag zelf. Voor de broodnodige conditie stap ik graag met vrienden op de mountainbike. Iets wat ik hooguit oversla voor bijvoorbeeld… Carnaval. Het mooiste feest van het jaar staat weer voor de deur, en ik ben ongelofelijk vereerd dat ik jullie mag voorgaan in dit fantastische Carnavalsjaar 2008. We gaan er samen “ ut skonste fist van Hellemond “ van maken.
Graag tot ziens bij Zaal Vissers, Residentie der Spekzullekes.

50+Bal “Spekzolen”
Continue reading »

 Posted by at 22:16
dec 142007
 

Zondagmiddag 20 januari voor de kinderen van de basisschool groep 1 t/m 7. Een geweldige feestmiddag voor € 2,— met vele activiteiten zoals: Clowns Spekkie en Zullie, Verkiezing: Wie is het mooist verkleed???
Inclusief o.a. limonade, chips en…? M.m.v D.J. TIMO.
Aanvang: 14.00 uur. Einde: 16.00 uur. Entree: € 2,-
In de zaal wordt niet gerookt en wordt géén alcohol geschonken. Ouders kunnen plaatsnemen voor in het café vanwaar ze op een groot scherm deze middag kunnen volgen.
Onze PRINS, met de RAAD van ELF en de DANSMARIETJES
feesten gezellig met jullie mee, DUS KOM!!!!!!
Voorverkoopadressen: Gerrit & Klazien winkelcentrum Brouwhorst Zalencentrum Vissers Brouwhuis

25e Prinsenbal C.V. de Spekzullekes
Op 5 januari 2008 zal de 25e PRINS van de Spekzullekes bekend worden gemaakt bij zalencentrum Vissers te Continue reading »

 Posted by at 19:24
nov 092007
 

Carnavalsvereniging De Spekzullekes is er dit jaar wederom in geslaagd een geweldige amusementsavond in elkaar te zetten. Op 25 en 26 januari 2008 kan iedereen weer genieten van een keur aan artiesten.
Als kletsers zullen hun opwachting maken: Mathie v Hoof, vorig jaar nog 2e bij de Narrenkap, Cees Verhulst, behaalde in de loop der jaren diverse ereplaatsen en publieksprijzen en Frank Schrijen,  gewoon “lekkere humor” die binnen notime de zaak aan de rol krijgt. Verder treden voor u op de amusementsgroepen Hers en Dwers,  Spoit Elluf,  KÙjj-en-Øjjem, en als absolute uitsmijter De Penthouse Boys, deze geweldige drie muzikanten zullen het  publiek op eigen wijze confronteren met hun kennis, of het gebrek hieraan. Afgelopen jaar stond de zaal compleet op zijn kop door dit interactieve programma.

Onder begeleiding van onze Hofkapel ”vur Spek en Zoole” kunt u genieten van een heerlijke avond amusement.

Vanaf 1 december kunt u kaarten kopen bij Zalencentrum Vissers, Peeleik 2, te Brouwhuis, tel. 0492-510986.

Aanvang: 20:00 uur.
Zaal open vanaf: 19:00 uur.
Prijs: € 10,— (let op Vol is Vol)

 Posted by at 12:14
mrt 022007
 

wvr-carnaval-2007.jpg

Maandag 19 december was het weer Kindercarnaval in de Brem. Dit jaar was het weer lekker druk met heel veel verklede kinderen. Ceremoniemeester Lodewijk den Breejen opende de middag samen met de Jeugdraad de Fredjes gevolgd door het spetterende optreden van show- en dansvereniging De Lolbroeken.
DJ Tom zorgde voor de muziek en er waren verschillende optredens van De Lolbroeken en, ook dit jaar weer, de break- en streetdancegroep NEOS Crew Helmond.
Vond je dat je niet genoeg was verkleed of dat je wel een kleurtje kon gebruiken dan kon je door Lenie en Rimke worden geschminkt!
Al met al weer een leuke middag waar de werkgroep Kindercarnaval van de WVR op kan terugkijken. We willen daarom iedereen bedanken die dit feest dit jaar weer mogelijk hebben gemaakt.

Namens de werkgroep
Kindercarnaval,
Koen Bos

 Posted by at 12:00
feb 012007
 

Op maandag 19 februari is het Kindercarnaval in wijkhuis De Brem. Op deze middag zijn er spetterende optredens van de show- en dansvereniging De Lolbroeken en de jeugdraad ‘de Fredjes’. Daarnaast zijn ook rapgroep DRS en de break- en streetdancegroep NEOS Crew Helmond met een optreden aanwezig! Natuurlijk zal er ook een DJ zijn en is er schminken! De middag zal onder leiding staan van ceremoniemeester Lodewijk den Breejen.
De middag duurt van 13:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Dus kom allemaal naar De Brem!

 Posted by at 23:59
feb 012007
 

Vrijdag 16 februari 50+ bal
Toegang gratis. Koffie met iets lekkers erbij. Optreden van bandparodist Maarten de Groot.
Een fantastische tombola. M.m.v. de kapel Vur Spek en Zoole en eenmansorkest  “ The Musicman”.

Vervoersproblemen?
Een telefoontje naar C.V. de Spekzullekes en u wordt gratis gehaald en thuisgebracht.

Zaterdag 17 februari
Opening carnaval om 11.11 uur in winkelcentrum Brouwhorst.
Bezoek langdurig zieken in de Rijpelberg, Brouwhuis en Dierdonk.
Openingsbal m.m.v. “Soundation”. Toegang v.a. 18 jaar, € 10,- p.p. incl. 2  consumptiebonnen.
Aanvang 20.30 uur.
Continue reading »

 Posted by at 23:58
feb 012007
 

 spek-carn-2006.jpg

(foto: Hoffotograaf Stephan van Hout CV  ”De Spekzullekes”)

De kletsavonden bij Carnavalsvereniging De Spekzullekes op 9 en 10 februari jl. waren weer een daverend succes. Beide avonden waren uitverkocht en niet voor niets. De Spekzullekes wisten weer een prachtig programma op de planken te zetten. Voor veel wijkbewoners een prachtig begin van het carnaval.

 Posted by at 19:29
dec 162006
 

Zaterdagavond 6 januari 2007 wordt bij carnavalsvereniging de Spekzullekes hun 24ste Prins bekendgemaakt. Zo rond 11 voor 11 uur weten ze wie hun voorgaat tijdens de carnaval.
Ook zal deze avond hun nieuwe grootvorst Arthur gepresenteerd worden aan het publiek. Arthur Yzendoorn is binnen c.v. de Spekzullekes geen onbekende. Hij mocht in 2004 de Spekzullekes al voorgaan als hun Prins. Hij neemt de microfoon van Koen Meeusen over.
In hun residentie zaal Vissers zullen veel collega-verenigingen hun opwachting maken. De avond begint om 20.30 uur.

Carnavalsvereniging de Spekzullekes organiseert op 9 en 10 februari 2007 hun alom bekende kletszullekesavonden. De volgende kletsers en amusement zullen op deze twee identieke avonden voor u optreden: Jan Strik, Robert van Lamoen, Rob Scheepers uit Heeze, Plus Minus, Plek Plek, Dubbel Trubbel en de Penthouse Boys. De toegangskaarten kosten € 10,- en zijn alleen te koop bij zaal Vissers te Brouwhuis. De verkoop is op 1 december al gestart. De avond begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.00 uur open.

mrt 062006
 

C.V. De Spekzullekes in het bezit van indrukwekkende dansmariekes
Bij elke Carnavalsvereniging horen dansmariekes, ze zijn vaak het visitekaartje van de vereniging. De meisjes beginnen al vaak heel jong. Soms al met 6 jaar. Zo ook bij de Spekzullekes. Deze vereniging heeft wel een erg grote luxe, de groep dansmariekes bestaat maar liefst uit 24

feb 082006
 

Ook dit jaar zal de WVR weer een kindermiddag verzorgen in wijkhuis de Brem. Dit zal plaatsvinden op maandagmiddag 27 februari 2006. De middag zal net als voorgaande jaren bestaan uit een aantal grandioze optredens van dansmarietjes, dj Niek Seegers and friends, de jeugdraad

feb 082006
 

C.V. De Spekzullekes
Carnavalsprogramma 2006

Zondag 12 februari
Rode Neuzen Bal
Speciale kindermiddag voor de jeugd van de basisschoolgroepen 1 t/m 7. Voor de ouders of verzor-gers is een plaatsje gereserveerd in het cafégedeelte van Zalencentrum Vissers, waar de middag op een groot scherm is te volgen.
Kaartjes verkrijgbaar aan de zaal, bij Z&Z, W.C. Brouwhorst en bij mevr. den Ouden tel. 510140.
Vrijdag 24 februari
50 + Bal
Grandioze avond, speciaal voor mensen van 50 jaar en ouder.