jul 062007
 

Tot mijn grote verrassing ontving ik de nieuwe verhoogde tarieven van de Wamob. Lezende de krant zie ik dat iedere Nederlander lagere kosten krijgt te betalen voor energie. Schijnbaar gaat dit buiten de Wamob om, die ons inwoners van Helmond toch wel weet te vinden met kostenverhogingen.
Toen de Gemeente Helmond besloot om in de jaren tachtig woningen te bouwen zonder gasaansluiting heeft hij nooit de kopers van deze woningen geïnformeerd over de extra kosten die aan die gemeentelijke beslissing vastzaten.
Vastrecht Wamob: Zonder gasaansluiting  € 21,96.
Met gasaansluiting € 7,96.
Plus als extra toetje daarbovenop een milieutoeslag op elektraverbruik, zijnde meer als normaal verbruik per gezinswoning. Want wij hebben alleen elektra en kunnen dus geen gebruik van gasverwarming maken. Kunnen die extra kosten als rekening naar de gemeente worden gestuurd? Die heeft ons hiermee opgescheept. Maar ja, de politiek leert nooit en iedere 4 jaar komt er wel een ander met lumineuze ideeën die de belastingbetaler moet betalen.
NV

Stadsverwarming.
“Meevallers voor huishoudens door lagere energieprijzen” kopten enige tijd terug sommige kranten.
Alleen voor klanten van Wamob is ‘t ’n ander verhaal. Betaalden we in 2006 € 23,96 per Giga Joule inclusief BTW. Per 1 januari 2007 wordt dit € 24,88 per Giga Joule inclusief BTW. Per 1 juli 2007 wordt het € 23,44 per Giga Joule inclusief BTW. Nou dit mag echt in de krant en dan te bedenken dat we meer betalen voor het elektrisch koken ten opzichte van aardgas. Het NMDA (niet meer dan anders) –principe waar men mee schermt kun je mijns inziens vervangen door WVWWW (we vragen wat we willen) want ZHTGK (ze hebben toch geen keus)! Welke organisatie gaat zich inzetten om de stadsverwarming op te doeken en ons van gas te voorzien zodat we onze eigen energieleverancier(s) kunnen kiezen?
JdB

Stadsverwarming.
Heeft u ook de aankondiging gelezen van Obragas over de nieuwe tarieven van stadsverwarming. Weet u wat daar nu zo aan opviel? Omdat het tarief een paar cent omlaag is gegaan publiceerde men in hun advertentie ook het tarief dat gold voor 1 juli. Dat is dus de eerste keer dat men dit heeft gedaan, niet gek het is ook de eerste keer dat men er een paar cent van afdoet. Bij mensen die op gas mogen en kunnen verwarmen en koken gaat het ook om een paar cent maar dan per kuub gas. En volgens Obragas zit er in 1 giga joule wel 40 kuub gas. Hoelang laten Rijpelbergers zich nog voor de gek houden? Wie wil en kan de kar gaan trekken om een eind te maken aan jarenlange uitbuiting?
AvR

 Posted by at 22:52

  One Response to “Stadsverwarming.”

  1. Woon elders maar volgens regering zou warmwaterlevering zo’n € 300,00 per jaar goedkoper zijn dan gas en blijkt wel € 300,00 duurder., wat verschil geeft van € 600,00 en dus € 50,00 per maand. Ik moest plots laatst zelfs € 200,00 bijbetalen over 2019 maar heb al 4 jaar de verwarming alléén in hal en logeer bij vorst op 15° en standje 2 gehad. Mijn haar alléén en niet èlke dag gewassen (ook nog even apart) met lauw water, lijf na koude scrubbeurt alléén met lauw afgespoeld (en dan nog door ongeval meestal bij ’n ander gedoucht vanwege hulp), vaatwasser gebruikt en waterkokertje voor handafwas, dweilen, ramen lappen, enz. enz. enz. Krijg alléén maar te horen dat ik slechts voor vaste kosten betaal en weinig voor gebruik!!! Stel je voor dat ik alles zou doen wat ik nu niet doe, wat zou ik dàn wel moeten betalen? Ik kan niet nog méér bezuinigen maar óók niet overstappen, want ik word door de woningbouwvereniging verplicht om bij deze leverancier af te nemen. Ik kan zelfs niet een andere oplossing zoeken zoals bijv. boiler en infrarood warmtepanelen, want moet dan tòch nog voor de aansluiting de vaste kosten blijven betalen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)