mrt 022007
 

zwerfvuil-maart-2007.jpg

Politie en McDonalds slaan handen ineen
Zwerfvuil is helaas ook in Helmond geen ongewoon beeld.
Uit de inwonersenquête blijkt dat rommel op straat al jaren de tweede grootste ergernis in de stad is. Het geeft de stad een verloederde en onveilige indruk. Helaas zijn er nog altijd mensen die de vuilnisbakken op straat niet weten te vinden. Zo ook bij restaurant McDonalds aan de Deltaweg.
Op en in de omgeving van het terrein staan meer dan voldoende vuilnisbakken waar men zelfs vanuit de auto eenvoudig het afval kwijt kan. Het personeel spant zich ook extra in om het eigen terrein goed schoon te houden.
Ondanks deze maatregelen wordt er veelvuldig afval op straat gegooid, met name in het weekend en in de avonduren.
Extra politiecontrole
Bezoekers van Mc Donalds werden al via posters in het restaurant opgeroepen om hun eigen rommel netjes in de prullenbakken te doen. Vanaf nu gaat politie Helmond-Oost in goed overleg met de leiding van McDonalds intensiever controleren. Bezoekers zijn inmiddels vaak aangesproken om hun afval op de juiste plaats weg te gooien. Nu gaan we de overtreders ook beboeten. Indien men niet de moeite neemt om het afval in de juiste vuilnisbakken te gooien kan men een boete van € 75 verwachten. Op  deze manier verwacht de politie Helmond in samenwerking met de McDonalds Helmond bij te dragen aan een fijnere leefomgeving voor al haar inwoners.

 Posted by at 11:32

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)