nov 162006
 

Gekken en dwazen schrijven hun naam op muren en glazen. Kent u die leuze nog? U misschien wel, u loopt waarschijnlijk ook niet rond met een spuitbus om links en rechts allerlei teksten en afbeeldingen op muren te spuiten.
Er zijn echter mensen die de leuze niet lijken te kennen. Kijk maar eens rond in de wijk, overal zie je bekladdingen. Niet alleen op gebouwen, zelfs treinen lijken op rijdende schilderijen.
Daders
De her en der gespoten graffiti maakt de wijk er niet mooier op en het is verboden. Daarom probeert de politie graffitispuiters, met andere woorden vernielers, te pakken. Zo zijn in de afgelopen tijd vier Helmonders gepakt. Zij hebben in augustus en september op allerlei plaatsen in Helmond graffiti aangebracht. Ze gingen soms alleen op pad maar ook met elkaar. Zo was het NS-station in Brouwhuis hun doelwit. Maar ook een supermarkt aan de Wederhof en de fietsbrug van het Sjef de Kimpepad en vooral veel muren, deuren en elektriciteitshuisjes in de stad.

Schoonmaakkosten
Om even een idee te geven wat het kost om een en ander schoon te maken, een paar voorbeelden.
Schoonmaken van:
• een tuinmuur 322 euro
• de fietsbrug 104 euro
• een geluidswal 322 euro
• een airco-unit 148 euro
Op zijn minst kost een schoonmaakactie 70 euro.

4000 euro
In totaal lag de schade die deze vier Helmonders veroorzaakten boven de 4000 euro. Deze onkosten worden uiteraard op hen verhaald. Maar als u in de wijk om u heen kijkt, ziet u ook graffiti van ‘kunstenaars’ die de politie niet te pakken krijgt. Ook hiervoor moet de schoonmaakploeg komen. En die komt echt niet voor niks.

Leuke dingen
U en ik betalen deze schoonmaakkosten. Dat is toch jammer dat er zo veel geld besteed moet worden aan het reinigen van al die gebouwen en muren. Bedenk eens wat voor leuke dingen je voor dat geld in uw buurt kunt doen.

Dus, spreek mensen aan als ze de boel bekladden of bel de politie.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)