okt 302009
 

Vrijdagavond 25 september werd bij woningen aan de Jan Bungenershof en de Baroniehof een boompje in de voortuin in brand gezet. Al een tijdje constateert de politie in Helmond Oost dat opvallend vaak op deze wijze brand wordt gesticht.
Rijpelberg
In Helmond Oost is in 2009 nu al zo’n 55 keer een brandje aangestoken. Het grootste gedeelte daarvan in de wijk Rijpelberg. Tot nu toe zijn er gelukkig geen gewonden gevallen, maar het is natuurlijk levensgevaarlijk. Als een brand overslaat naar een woning zijn de gevolgen niet te overzien.Prioriteit
De politie in Helmond Oost doet er alles aan om de dader(s) op te pakken. Tot nu toe is dat helaas nog niet gelukt. De komende tijd zal er extra mankracht vrij gemaakt worden om de serie branden te onderzoeken. Ook wordt er door agenten te voet, op de fiets en met de auto vaker in de Rijpelberg gesurveilleerd. Voor de politie heeft het oplossen van de reeks brandstichtingen absolute prioriteit.

Hulp
De politie in Helmond Oost heeft de wijkbewoners geïnformeerd en gewaarschuwd en een oproep gedaan aan de inwoners van Helmond en die van de Rijpelberg in het bijzonder,  om de komende tijd extra alert te zijn. Deze oproep werd ook gedaan met een bewonersbrief die in Rijpelberg huis-aan-huis is bezorgd. De politie kan niet 24 uur per dag, zeven dagen per week in de wijk aanwezig zijn. De burger is dat wel. De politie vraagt u dan ook om contact met hen op te nemen als u iets verdachts ziet of hoort. Dat kan via het algemene nummer van de politie: 0900 – 8844. U kunt via de website
www.politiehelmondoost.nl ook een e-mail sturen.

 Posted by at 13:07

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)