jul 232009
 

De politie in Helmond maakt zich zorgen over de hobby van een aantal jongeren. Zij vinden het schijnbaar uitdagend om op bruggen te klimmen en er vanaf te duiken of te springen.
Nog los van het feit dat deze activiteit bijzonder hinderlijk is voor het scheepvaartverkeer, is het ook erg gevaarlijk voor de springers zelf. Vooral als ze tegelijkertijd of kort na elkaar springen kunnen er ongelukken gebeuren.

StrafbaarVoor de gemeenteraad van Helmond was dit reden genoeg om het brugspringen strafbaar te maken. Dat gebeurde in een zogenoemde Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Een aantal bruggen, viaducten en sluizen waar het springverbod voor geldt: zijn o.a. Rochadeweg, Vossenbeemd, Sjef de Kimpepad, Deurneseweg, Bloemvelderbrug en Ockenburgpark

Meldingen
Nu de zomer is begonnen en we ook al weer verschillende lekkere dagen achter de rug hebben, zijn bij de politie weer de eerste meldingen van brugklimmers en – springers binnen gekomen. De politie zal daar repressief tegen op  treden. Dat wil zeggen dat we gaan controleren en dat jongeren die bij het brugspringen betrapt worden een boete kunnen verwachten.

 Posted by at 20:37

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)