mei 232009
 

Politie pakt woninginbraken aan
De aanpak van woninginbraken staat voor de politie  hoog op de prioriteitenlijst. Een inbraak of een insluiping in een woning is namelijk een ingrijpende gebeurtenis.
Aangifte van groot belang
Mocht u toch slachtoffer worden van een woninginbraak dan is het van groot belang dat u  altijd aangifte doet. De politie moet natuurlijk eerst op de hoogte zijn voordat een onderzoek opgestart kan worden. Zelfs als een inbraak niet opgelost kan worden is het voor de politie van groot belang dat zij deze gegevens wel heeft. Aan de hand van die informatie kan de politie bijvoorbeeld zien of in een bepaalde wijk meer inbraken worden gepleegd dan elders.Onderzoek
Na elke woninginbraak komt in principe een politieagent bij de gedupeerde thuis de aangifte opnemen. Ook zal de politie onderzoek doen. Daarvoor zijn verschillende manieren die afhankelijk van de mogelijkheden worden ingezet.
Er kan bijvoorbeeld sporenonderzoek worden gedaan in en om de woning. Ook een buurtonderzoek is mogelijk. Verder zal de politie kijken of de werkwijze van de inbrekers lijkt op die bij inbraken die wellicht eerder in de wijk zijn gepleegd.

Zelf maatregelen nemen
Als de politie bij mensen thuis komt om aangifte op te nemen van een woninginbraak valt vaak op dat er veel had kunnen gebeuren om de inbraak te voorkomen. Veel mensen vergeten bijvoorbeeld het voordeurslot op het nachtslot te draaien, ze doen de extra knip aan de binnenkant van de deur niet dicht, ze sluiten de achterdeur niet af als ze even naar boven gaan, of ze laten een raam openstaan als ze boodschappen gaan doen of even de kinderen uit school gaan halen.

Inbraaktest
Als u wilt zien hoe inbraakveilig uw woning is, kunt u de ‘inbraaktest’ op www.politie.nl/brabant-zuidoost dan ziet u meteen hoe goed uw huis is beveiligd.

 Posted by at 14:40

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)