jan 212009
 

Het gebeurt regelmatig dat mensen met verkeerde bedoelingen met een smoesje aanbellen en zo een huis weten binnen te komen.
Ook in Helmond wordt de politie daar  wel eens mee geconfronteerd. In november van het vorige jaar waarschuwde de politie bijvoorbeeld voor een neppakketbezorger die langs de deuren ging. Hij liet mensen een klein bedrag pinnen en kreeg zo hun bankgegevens in handen.

Smoezen
De oplichters gebruiken verschillende smoezen: soms vragen ze u om een glaasje water of om pen en papier en glipt een handlanger uw huis binnen, terwijl u hiermee bezig bent. Ook doen ze zich wel voor als meteropnemer of reparateur. De dieven kunnen mannen, vrouwen of kinderen zijn.
Vaak zijn oudere mensen slachtoffer van deze praktijken.

Preventietips
Om te voorkomen dat u hier het slachtoffer van wordt, biedt de politie Helmond Oost een aantal preventietips:
– Laat nooit zomaar een  onbekende binnen;  Wilt u iemand ergens mee helpen, laat ze dan buiten     staan en sluit de buitendeur terwijl u haalt wat u wilt  geven (een pen of een glas water bijvoorbeeld); Dieven en oplichters komen in alle vormen en maten en dragen vaak keurige pakken. Ook schattig ogende kinderen of moeders met kinderen zijn niet per definitie te vertrouwen;
– Laat vreemden geen gebruik maken van uw toilet, verwijs ze liever naar een openbaar toilet;
– Vraag meteropnemers en reparateurs naar hun legitimatie en controleer deze goed. Vertel direct dat u met het bedrijf of de instelling zult bellen en doe dit ook echt. Kijk in het telefoonboek voor het nummer. Sluit de deur terwijl u belt. Bonafide bedrijven kondigen in de regel controles en/of reparaties vooraf aan via brieven.
– Laat mensen geen gebruik maken van uw (mobiele) telefoon. U kunt ze eventueel kleingeld geven voor een munttelefoon.
– Betaal geen (porto)kosten voor pakjes die u niet heeft besteld. Er zijn gevallen bekend waarbij een nepkoerier mensen vraagt te pinnen via een mobiel pinapparaat. Het verkeerde pasje wordt dan teruggegeven en er wordt geld van de rekening gestolen.

Politie berichten
Politie pakt man op voor huiselijk geweld
Helmond Oost, 03-01-2009 Op het politiebureau aan de Deltaweg is vrijdagmiddag 2 januari rond 16.00 uur, een 39-jarige man uit Helmond aangehouden. De man kwam het politiebureau binnenlopen omdat zijn 22-jarige vriendin naar het politiebureau was gekomen om melding te maken van huiselijk geweld. Toen hij het bureau binnenkwam werd hij meteen aangehouden. Hij zou eerder die middag zijn vriendin in hun woning in Helmond Oost bij haar keel hebben gegrepen en haar hebben bedreigd. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Politie pakt man op voor rijden zonder rijbewijs
De politie heeft maandagmorgen 22-12-08 om 11.30 uur een 21-jarige man uit Helmond aangehouden op de Rivierensingel in Helmond. Surveillerende agenten zagen de man op de Maaslaan in een personenauto rijden. Omdat de agenten bekend was dat de verdachte geen geldig rijbewijs bezit, hebben ze hem een stopteken gegeven. Nadat de verdachte op de Rivierensingel gestopt was, werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt.

 Posted by at 22:20

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)