sep 122008
 

Onze Kindervakantieweek ging van start met zo’n kleine 250 kinderen. Vanzelfsprekend hoorden daar ook het aantal begeleiders bij. En jawel, die waren er ook. Allemaal enthousiaste moeders, vaders en natuurlijk de vaste kern ongebonden vrijwilligers op wie we gelukkig elk jaar kunnen rekenen. Ook dit jaar hadden we een hoog aantal jeugdige begeleiders. Petje af voor al deze mensen die het ook dit jaar weer mogelijk maakten om een dergelijk evenement te organiseren. Met het weer zouden we, volgens de weersprofeten, wel wat last kunnen krijgen, maar achteraf bleek het weer toch geen grote spelbreker, al had het natuurlijk wel wat zonniger gekund.

Opening
Even voorbij de klok van één uur opende Michel Loch de 15e  Kindervakantieweek.
Zijn openingswoord, dat in het teken stond van veiligheid, samenwerking en plezier maken, duurde gelukkig en zoals gebruikelijk, niet lang en werd daarom met applaus ontvangen. We konden van start.

Stokbrood bakken
Michel, dit jaar voor het eerst in de organiserende werkgroep had voor dit jaar een uitdagende activiteit voor de ouderen. Stokbrood bakken in een ton gevuld met gloeiende cokes. En dat het zelf gebakken brood lekker was bleek al ras, er bleef geen kruimel over.

Spellencircus
Door Bianca, ook nieuw in de werkgroep, was samen met Evert een spellencircus bestaande uit oud Hollandse spelen opgezet in speeltuin De Rijpelroets. De Jongeren konden zich hier uitstekend vermaken met de vele spellen. En dat niet alleen. Met een tweetal chocoladefonteinen konden de Jongeren koekjes en spekjes voorzien van een laagje witte of bruine chocolade en dat ging er in.

Groepsnaam
En dan de groepsnaam. Alweer een traditie in onze Kindervakantieweek. Het is gebruikelijk dat de gevormde groepen een originele, spraakmakende maar vooral een ladingdekkende groepsnaam bedenken. Onder leiding van Rianne konden onze deelnemers hun creativiteit kwijt op witte kartonnen platen. Deze posters, met fraaie namen, fleurige tekeningen en felle belettering, gaven ons versierde wijkhuis De Brem het aanzien van een kunstatelier.

Pannenkoekjes bakken
Voor de Midden stond er op het programma het bakken van pannenkoekjes boven een waxinelichtje. Bij de ene groep lukte dat beter dan bij de andere. Waar dat aan zou liggen, daar waren de meningen over verdeeld.

Luchtballon maken
Onder leiding van Michel was het voor de Ouderen ook nog knutselen geblazen. Met de groep moest men een heuse luchtballon bouwen. Nadat deze gereed was werd deze gevuld met warme lucht en warempel, diverse luchtballonen kozen het luchtruim en hebben we niet meer teruggezien.Ingezonden
Uit het dagverslag van Niek van Veghel: Vandaag vanuit de Pronto naar Rijpelberg  gereden. Heb kennis gemaakt met de groep en de andere begeleider, Angelie v.d. Zanden, haar kon ik al van vorige jaren.
We hebben een affiche gemaakt hoe onze groep gaat heten de Flower Girls O1.
Toen hebben we brood gebakken, mooi de tijd om kennis te maken met de kinderen. Het was spannend want iedereen was stil en later hebben ze samengewerkt met de luchtballon maken en het oplaten. WAT KWAM ONZE BALLON HOOG DAMES!

 Posted by at 21:05

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)