sep 122008
 

Zeskamp met luchtkussen
De zeskamp werd ook dit jaar wederom gehouden op de sportvelden van voetbalvereniging Rood-Wit ’62. De zeskamp voor onze Jongeren en Midden groepen. Helaas was in de ochtend de temperatuur wat minder en moest menigmaal gevlucht worden voor de regen. De deelnemers speelden de diverse spellen de gehele dag en competitie was er voldoende.
De spellen, aangevuld met een luchtkussen en een skelterrace waren, zo vernamen we van de deelnemers, erg leuk en attractief. Ook de organisatie en het spelschema, die zoals vanouds voor dit onderdeel in handen was van Folker, de  zeskampspecialist, staken prima in elkaar. Een dankwoord is ook op z’n plaats voor het bestuur van Rood-Wit ’62, want ook dit jaar mochten we weer gratis gebruik maken van hun accommodatie.

Berkendonk.
De Jeugdzeilvereniging Berkendonk, de windsurfvereniging Berkendonk en de Kanovereniging De Helmvaarders organiseerden in samenwerking het NOC*NSF een waterfundag voor de Kindervakantieweek Rijpelberg – Brouwhuis. Het was heel leuk kennis te  maken met deze sporten. Doelstelling  van deze “proeftuin” was om zoveel mogelijk kinderen op het water te krijgen. Alle kinderen die deelnamen krijgen allemaal een reddingsvest om.
Omstreeks 09:40 waren we bij de containers van de verenigingen op Berkendonk. Er werd instructie en uitleg gegeven (die moest iedereen aan!) over het zwemvest.
In drie verschillende groepen hebben we op deze dag gevaren met bootjes en kanoën en geleerd om te windsurfen. Naast de zwemvestjes zorgde natuurlijk ook de reddingsbrigade van De Watervrienden voor onze veiligheid.  Het werd een topdag voor de jeugd, ondanks de vele regen, maar nat worden zouden we toch!

Dierenkliniek BrouwhuisOp dinsdag hebben 14 kinderen van de O-groepen een bezoek gebracht aan de dierenkliniek in Brouwhuis, geregeld door Cas.
Om drie uur fietsten we aan en na een kleine fietstocht kwamen we bij de dierenkliniek aan, daar werden we opgewacht door Cas.
Binnen werden we opgedeeld in twee groepen.
De ene groep moest even wachten in de wachtkamer terwijl de andere groep, eerst een diavoorstelling kreeg over wat er zoal gebeurt in de dierenkliniek.
Daarna konden we vragen stellen.
Na de diavoorstelling stond er ranja en een snoepje klaar en heeft de eerste groep kennis gemaakt met de “praktijk”hond. Een lieve vriendelijke hond, die een nadeel had. Zij plaste onze leidster nat.
Toen kregen we een rondleiding door de verschillende behandelkamers en de operatiekamers. De echte zieke dieren mochten we alleen door de deur bekijken, want die hadden rust nodig.
Hierna ging groep 1 naar de wachtkamer en kreeg groep 2 de rondleiding, terwijl groep 1 even moest wachten. Hierna fietsen we gezamenlijk naar De Brem terug.

Dinsdagavond. Film.
Op dinsdagavond werd er in de grote zaal van wijkhuis De Brem voor de deelnemers vanaf 10 jaar een film gedraaid.
Dat de film spannend was bleek wel uit het toiletgebruik dat tot het absolute minimum was gedaald.

Ingezonden
Uit het dagverslag van Niek van Veghel: We begonnen om half 10. Vanaf de Brem gingen de jongeren en midden naar Rood-Wit’62. Zij gingen een zeskamp doen.
En de Ouderen groepen gingen van De Brem de fiets op, op weg naar Berkendonk Ik ook. En daar aangekomen kregen de kinderen instructies over hoe je een peddel vast moet houden en hoe je moet sturen in een klein zeilbootje en ze leerden hoe ze moesten staan op een surfplank en hoe ze de goede windrichting hadden.

Maar de ochtend zat het niet echt mee, het miezerde en ook rond half 11 een kleine stevige bui gehad. Maar daarna ging iedereen weer vrolijk door en na het eten kwam er weer een kleine stevige bui maar dat had Rene al voorspeld. Rond half twee, en het klopte bijna.

Daarna weer verder gegaan met de activiteiten en toen hadden we het goed de zon kwam en degene die nat waren konden lekker in de zon opdrogen.
Er gingen 14 kinderen naar de Dierenkliniek Brouwhuis ik ben niet mee geweest want vond het gezelliger bij het zeilen, kanoën en windsurfen. Ik ben zelf het water niet in geweest.
Maar ik spreek meer voor de kinderen, die hebben een kei en kei gezellige dag gehad dat weet ik zeker. De dag was geslaagd en misschien voor herhaling vatbaar, want iedereen had plezier.

Het was kwart voor vier en de laatsten moesten nog omkleden, maar vijf minuten later zaten we weer op de fiets terug naar De Brem. We hebben daar nog een verjaardag gehad van Inge Smits en Emy Rutjens maandag jarig van O1.
Toen was de dinsdagmiddag afgesloten en iedereen kon naar huis.

Dinsdagavond (film avond)
De avond was voor de kinderen vanaf 10 jaar en ouder en ook de begeleiders mochten komen.
De film was mooi hoewel ik sommigen hoorde zeggen dat ze die al hadden gezien. In de pauze hebben we chips en drinken gehad
Toen de film afgelopen was en iedereen naar huis wilde begon het heel hard te regenen en dat hield maar niet op. En dat was dan ook weer de dinsdagavond.

 Posted by at 21:02

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)