sep 122008
 

Zo’n 250 deelnemers werden vandaag met niet minder dan vijf bussen door Van Berlo Tours, vervoerd naar het Land van Toos Toverhoed, dochter van de goede heks Hocus Pocus en de machtige tovenaar Sim sa la Buik, jawel, Toverland in het Limburgse Sevenum.
Om 09.20 uur, dus prima in het schema van Rene, de regelaar van deze dag, vertrokken de bussen.

Verzamelpunt
Nog voor de opening van het park stond onze groep al voor de ingang te trappelen om toegelaten te worden. Een medewerkster van het park bracht ons naar een prachtig grasveld waar de zon de gehele dag kon werken aan het krijgen van een kleurtje. Dit was voor die dag ons verzamelpunt. Op deze locatie, waar altijd mensen van de organisatie aanwezig waren, konden onze deelnemers rusten, eten en drinken. Er was genoeg te beleven in het park. De racemotoren van de Boosterbike leken die dag nog harder te gaan dan meestal het geval was. Het water van de Backstroke spetterde nog hoger op door de boomstammetjes die vol zaten met de Brouwhuisse en Rijpelbergse jeugd. Zelfs de Towers of Adventure leken er dit jaar een gele top bij gekregen te hebben. Ook het survivalparcours werd door onze durfallen volop bezocht. De Aqua Snake, een razendsnelle bootbaan, was een belevenis op zich.

Rustig aan kan ook
Wie het wat rustiger aan wilde doen kon zich dol laten draaien in de Theekoppen of kon zijn hoogtevrees overwinnen op de ongevaarlijke Toverhoed.
En wie helemaal geen zin had in draaien, afdalen of klimmen kon een bezoek brengen aan de theatershow, de speelweide of kon de geheimen ontdekken van Villa Fiasco. Een bezoek aan Toverland staat altijd garant voor een succesvolle dag en op deze laatste Kindervakantiedag was dat niet anders.

Prijsuitreiking en AfsluitingDe prijsuitreiking is het laatste onderdeel van deze week. De prestaties van alle groepen van de afgelopen week werden opgeteld en zo kwamen de winnende groepen naar voren. De certificaten werden uitgereikt door Rene en Folker, de voorzitter van de jury. Na het dankwoord van Rene was deze Kindervakantie-week ten einde en namen alle deelnemers, het merendeel tevreden, afscheid van De Brem en van elkaar en niet zelden met de slotzin: “volgend jaar doe ik weer mee”.

Geslaagde week
De werkgroep kan ook dit jaar weer terugzien op een leuke en geslaagde week. Een week met allemaal kinderen, begeleiding, facilitair medewerkers en personeel in ons Wijkhuis die er zin in hadden. Een week waarin de organisatie het prettig vond het positieve resultaat te ervaren van een jaar lang bedenken en organiseren. Een week waarin weer samengewerkt, samengespeeld en samen gelachen kon worden. Een week waarin elke dag voor de jarige kinderen werd gezongen. Een week waarvan we hopen dat er zo nog velen mogen volgen. Wil je nog eens nazien wat we allemaal deze week gedaan hebben, dan kun je de honderden foto’s bekijken op www.kindervakantieweek.eu

Begeleiders onmisbaar
We hebben het al vaak gezegd en nog meer keren geschreven: een week zoals deze is helaas niet meer mogelijk zonder de steun, de inzet en de tijd van al onze vrijwilligers. Eén begeleider wil ik hier in het bijzonder danken. Niek van Veghel. Hij was de begeleider die elke dag een rapport maakte van zijn ervaringen in deze Kindervakantieweek. Zijn opmerkingen en verslagen zijn mede de basis van dit artikel. Niek heeft al toegezegd het volgende jaar mee te doen, maar we hopen natuurlijk dat we alle vrijwilligers, die ons dit jaar geholpen hebben, ook het komende jaar weer in mogen schrijven als groeps-begeleiding of als facilitair mede-werker.
En mochten er enthousiaste mensen zijn die tijd en zin hebben om mee te werken aan de organisatie van onze Kinder-vakantieweek 2009, dan kunnen zij zich altijd melden via
re.zand@zonnet.nl, ook
bereikbaar via tel. 510952.

Weer op weg naar KVW 2009
De organisatie, een werkgroep van Wijkraadvereniging Rijpelberg, heeft het ook dit jaar weer een spannende uitdaging gevonden om iets leuks, iets avontuurlijks en iets amusants te organiseren voor alle kinderen uit onze wijken. We gaan weer evalueren, oneffenheden gladstrijken en schoonheidsfoutjes elimineren en natuurlijk weer een frisse start maken met het programma voor 2009.

Dank
Wij willen graag alle mensen die hebben meegeholpen, die gesponsord hebben, die diensten hebben verricht en of materialen beschikbaar hebben gesteld bedanken.

De werkgroep
Kindervakantieweek 2008.

 Posted by at 20:53

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)