sep 122008
 

Wat is dat nu weer zou een argeloze lezer kunnen denken.
Nou, het gaat hier om het zoveelste ideetje (waar bijna de hele gemeenteraad mee instemt, behalve de SP) van een lid van het college van B & W wat een slordige kwart miljoen euro’s gaat kosten. Het gaat erom dat onze gemeenteraad om te beginnen 250.000 euro wil uittrekken om iemand aan te stellen om zich te gaan bezig houden met het opkrikken van het imago van Helmond.
Let goed op de formulering, deze kwart miljoen is volgens de krant om een persoon aan te stellen om een start te maken met citymarketing. Het gaat dus om een heel dure man of vrouw met een wel een heel sjiek bureau op zijn kamer. Deze aan te stellen ambtenaar gaat het eerste jaar natuurlijk broeden op wat er te marketingen valt in Helmond. Vervolgens zal de volgende greep in onze kas plaatsvinden, want dan komen de plannen die ook natuurlijk niet zonder kosten kunnen worden uitgevoerd. Per woning gaan wij in Helmond alleen al om deze start te maken dus bijna 7 euro betalen aan een persoon voor de marketing van Helmond. De onroerendezaakbelasting en andere heffingen zullen dus tenminste weer met dit bedrag verhoogd dienen te worden.
Nou heb ik als Naald liever dat ze wat anders opkrikken met deze 250.000 euro. Ik heb zo wel een paar ideeën. Waarom krikken we het groen in onze wijk niet op voor dat geld. Op veel plekken ligt het er erg slecht onderhouden bij. Of een ander iets wat wel eens opgekrikt mag worden, de zuinige straatverlichting of gebrekkige bestrating.
Nee met de wijk Brandevoort, de Autocampus en de Kasteeltuinconcerten wil Helmond haar imago opkrikken, alsof iedere burger van Helmond daar op zit te wachten. Wat hebben wij daaraan?
Je hoeft me niet te geloven, maar dit is het zoveelste plannetje dat alleen maar geld kost en het imago niet zal opkrikken. Een imago kun je het best opkrikken via je eigen burgers door te zorgen dat ze in een prettige, schone en veilige omgeving kunnen wonen, met voldoende voorzieningen. Dan worden je burgers ambassadeurs van je stad en daarmee krik je pas echt je imago op.

De Naald.

 Posted by at 20:52

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)