sep 122008
 

Na de zomervakantie is basisschool “Den Bongerd” aan het Betuwehof 10, in Helmond er fris tegenaangegaan. Op de eerste donderdag van dit schooljaar werd het ‘Fruitbuffet’ op het podium geopend.
In samenwerking met de G.G.D. Brabant zuidoost, de gemeente Helmond, in het kader van het project ‘Gezond gewicht Helmond’ en Den Bongerd willen we het fruit eten tijdens de pauze stimuleren. Bij de meeste kinderen komt er lekker en gezond fruit uit de trommeltjes te voorschijn tijdens of voor het speelkwartier. Om bij alle gezinnen deze gezonde leefstijl te promoten is er een ‘Fruitbuffet’ aangeboden. Alle kinderen, leerkrachten, aanwezige ouders en belangstellenden kregen een bakje en konden zelf kiezen uit verschillende soorten groenten en fruit. Ook is er op die dag extra aandacht besteed aan fruit en een gezonde leefstijl.
In september staat er voor alle groepen een excursie naar fruitteler Jurrius gepland. De kinderen krijgen een rondleiding en mogen zelf ook fruit plukken en proeven. Foto’s kunt u bekijken op www.denbongerd.nl

 Posted by at 20:49

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)