sep 122008
 

Beste dierenvrienden
Er is gevraagd: “Mijn kat doet zijn behoefte naast de kattenbak; is daar iets aan te doen?”
Er bestaan katten die, omdat de kattenbak naar hun mening te ‘vies’ was, hebben geleerd om hun behoeften naast de kattenbak te doen in plaats van erin. Omdat zij wel zindelijk zijn, doen zij hun behoefte niet zonder meer op een of andere plek in huis, maar juist direct naast de kattenbak. Als de gewoonte niet al te vast is verankerd in hun gedrag, kunnen dergelijke katten worden gecorrigeerd door ervoor te zorgen dat de kattenbak altijd schoon is en ook fris ruikt. Een ding staat als een paal boven water: katten zijn van nature erg zindelijke dieren en zij bevuilen hun omgeving niet graag. Daarom begraven zij hun behoeften. Ook binnenshuis doen zij dat, en wel in de kattenbak. Het is min of meer logisch dat een kat niet ‘wil’ op een vuile kattenbak, maar er bestaan ook katten die al niet meer op de bak willen als zij zelf daar maar een keer eerder zijn geweest. Als uw kat toevallig zo’n hyperzindelijk dier is, zit er voor u niets anders op dan – elke keer als uw kat op de bak is geweest – de kattenbak te verschonen. Strooi daarom maar een dun laagje grit in de bak en verschoon dat telkens. Spoel de bak na het wassen steeds met verdund bleekwater uit. U heeft dan grote kans dat uw kat wel op de bak gaat. Plaats de kattenbak op een ondergrond die gemakkelijk is te reinigen (plavuizen, linoleum, enz.) zodat u zich u niet hoeft te ergeren als uw kat zich toch eens ‘vergist’. Voor een goede kattenbakvulling kunt u terecht bij de dierenspeciaalzaak waar veel variatie is.

“En, mijnheer Frans, nog een vraagje:
“Zijn tulpenbollen giftig voor de kat?”
Er zijn veel giftige tuin- en kamerplanten waaronder ook tulpenbollen.
Hierbij een paar erg giftige planten: herfsttijloos (knollen erg giftig), doornappel (geheel erg giftig), kerstroos (wortelstok erg giftig), oleander (wortelstok erg giftig), lelietjes van dalen (plant is giftig).

Heeft u nog vragen, indien mogelijk helpen wij u graag.
Frans en Betsie
Rijnlaan 142
Telefoonnummer 510513

Miauw Miauw

 Posted by at 20:38

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)