sep 122008
 

In het Tienerhuis repeteert al sinds een jaar of vier een groepje dames, dat zich uitleeft op djembé’s en trommels. Het werkt aanstekelijk om ze bezig te zien – en te horen: het is een en al ritme en ‘sound’ wat er klinkt.
Ze zijn enkele jaren geleden begonnen, toen Marjon van den Tillaart in Rijpelberg les gaf op een djembé. Dat beviel zo goed, dat na afloop van de cursus enkele dames door wilden gaan. Ze vormden een trio, en dachten erover om ook eens te gaan optreden. Zo ontstond Culture Drums, dat zijn eerste optreden had in Plato. Ze hadden de smaak van de muziek zo zeer te pakken dat het groepje geleidelijk uitgroeide tot zes mensen. “Het is de lol en plezier wat er bij ons telt en als we eenmaal lekker kunnen ‘knallen’ zijn we niet gauw te stoppen”, aldus Marjon, de leidster. “We hebben al diverse optredens gedaan, maar we vinden de lijst nog niet lang genoeg.” Waar zijn ze zoal geweest? Marjon begint op te sommen. Ze hebben meegedaan met het SBS6programma ‘Holland got talent’, waar ze om onduidelijke redenen niet verder kwamen dan de tweede ronde. Vervolgens waren ze te zien in de VekaHal, tijdens het beachvol-leybaltoernooi van RVC. De dames van Culture Drums waren ook te bewonderen op de Roze Maandag in Tilburg, wat ze deden op verzoek van Amnesty International. En er waren nog de optredens in het Slokdarm Festival in Veghel, en in het Slagin festival in Hagestein. Maar ze willen meer optredens, het liefst op culturele manifestaties en evenementen.
Marjon geeft ook nog les op de woensdagavond van 21.00 tot 22.15 uur, in buurthuis De Fonkel. Geïnteresseerden mogen komen luisteren, en kunnen zich daar ook opgeven om mee te doen. Voor meer informatie kun je bellen, of kijken op de website van Culture Drums. Het liefst zou Marjon ook nog een soort sponsor willen hebben want de instrumenten zijn behoorlijk duur. Die betalen ze nu nog uit eigen zak maar dat is haast niet meer te doen. Verder geeft Marjon nog een workshop percussie en slagwerk in Boerdonk, die plaatsvindt op 10 t/m 12 oktober, en treedt Culture Drums op in de Brem in Rijpelberg , op 16 november.Voor de geïnteresseerden volgt hier het tel. nummer: 06-54222102. E-mail adres:
djembeemt@hotmail.comm
Hofkompas wenst de dames van Culture Drums heel veel succes. We zullen nog wel meer van ze horen.
Hans Choufoer

 Posted by at 20:24

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)