sep 122008
 

Zondag 14 september organiseert A.B.V. de eerste tourpuzzelrit.
Verzamel tijd 11.00 uur in wijkhuis ”de Brem”, Rijpelplein 1 Helmond. Iedereen is van harte welkom en mag mee doen mits ze in een brommobiel rijden of met iemand meerijden. Vertrektijd van de tourpuzzelrit is om 12.00 uur, een kopje koffie/thee staat voor u klaar.
Deze krijgt u aan geboden van de vereniging. Graag even aanmelden via 06 24178464 zodat we weten wie er komt en of iedereen aanwezig is voor we vertrekken. Neem voor onderweg drinken e.d. mee, er zijn stopplaatsen in de route maar er is niet altijd iets aanwezig waar u dit kan kopen.
Wij zijn een brommobielvereniging i.o. en zoeken leden, donateurs en sponsors die een advertentie willen plaatsen in ons verenigingblad! Wat hebben wij u te bieden? Een website met forum, een verenigingsblad dat 4 x per jaar wordt uitgegeven, collectieve belangenbehartiging van de leden, het ondersteunen en promoten van de vereniging, 1x per jaar een tourrit of meeting (georganiseerd door het bestuur), het geven van routeinformatie.
Wat kost het lidmaatschap? 12,00 euro per jaar, elk ander lid van dezelfde wooneenheid of donateur betaalt € 7,50 per jaar. Info: www.algemenebrommobielenvereniging.nl
Email: brommobiel15@gmail.com  Tel. 06-24178464. Postadres: Veluwehof 56 5709 KB Helmond.

Lezing over het klimaat
Kees Floor, oud medewerker van het KNMI, verzorgt dinsdag 16 september om 20.00 uur een lezing in het leescafé van de Bibliotheek Helmond. De lezing gaat over het klimaat, klimaatverandering en de  gevolgen  daarvan voor mens en natuur. De entree is gratis, maar vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld.
Aanmelden kan via telefoonnummer 0492-52 22 20.

Rommelmarkt in DE BREM
Seniorenvereniging “DE RIJPEL” organiseert op zondag 14 september een rommelmarkt in DE BREM Rijpelplein 1 te Helmond. Van 11.00 uur tot 14.30 uur.
Toegang € 0.70, kinderen tot 4 jaar gratis. Leuke spullen “van allus wa !!!

Klankbordgroepvergadering.
In december komt het College van B&W naar Rijpelberg voor het tweede klankbord van dit jaar. Het klankbord is het overleg tussen het College en de wijk.
Wilt u meepraten op dit klankbord of punten inbrengen, dan moet u aanwezig zijn op de voorbereidende vergadering, waarop de wijk de agendapunten bespreekt. De voorbereidende vergadering is op 23 oktober om 20.00 uur in De Brem.
WVR

Borstkanker
Vereniging Nederland BVN Helmond e.o.
Elke 3e woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Dus woensdag 17 september 2008 is weer de koffieochtend voor borstkankerpatiënten in wijkgebouw De Zonnesteen.

Hobbyclub in De Brem
Ook zin om mooie werkstukjes te maken, en ben je tussen de 5 en 11 jaar? Elke donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur komt de Hobbyclub bij elkaar. Lijkt het je leuk om met de Hobbyclub mee te doen, bel dan met Jolanda Saelmans op 511344.

Kaarten maken B & W (Beckles & Webb)

Iedere maandag  (van 9.00-11.45 u), dinsdag (van 19.30-22.00 u) en woensdag (van 9.00-11.45 u) kaarten maken met diverse technieken. De kosten zijn 2,60 euro. Dit is inclusief een kop koffie of thee en al het materiaal dat u nodig heeft. Kom gerust eens kijken wat we maken. Als u interesse heeft en/of iets meer wil weten, bel ons dan gerust op 517635 of 517877. Plaats van deze activiteit: Wijkhuis De Brem.

Informatieavond Pleegzorg
Interesse in pleegzorg of vragen die u graag beantwoord zou willen zien? Tijdens de informatieavond van het Centrum voor Pleeggezinnen Zuidoost Brabant worden de verschillende vormen van pleegzorg uitgelegd. Ook wordt verteld hoe het kan zijn om een pleegkind in huis op te nemen en hoe de contacten met de ouders van het kind verlopen.
Het Centrum voor Pleeggezinnen is onderdeel van Stichting De Combinatie Jeugdzorg, en is altijd op zoek naar nieuwe pleegouders. Zij worden begeleid en ontvangen een vergoeding.
Wilt u de informatieavond bezoeken? U bent welkom op dinsdag 16 september van 20:00 tot 22:00 uur, Nuenenseweg 4 in Eindhoven.
U kunt zich aanmelden via telefoonnummer (040) 239 52 52 of per email:
triangel@ decombinatie.nu.
Ook kunt u via dit nummer en mailadres een informatiepakket aanvragen. Meer informatie over pleegzorg is ook te vinden op: www.decombinatie.nu en www.pleegzorg.nl.

‘Nee zeggen’ Wat levert het de mantelzorger op?
Het volgende Mantelzorg Café staat alweer gepland.
Thema van deze keer is “nee zeggen’. Wat levert het de mantelzorger op?

Het is heel lastig om als mantelzorger ‘nee’ te zeggen. Het is veel gemakkelijker om ja te zeggen op alles. Zo houd je iedereen te vriend en blijf je populair.
Je kunt er echter wel last van krijgen als je geen ‘nee’ durft te zeggen. Naderhand zit je met de problemen: ‘nee’ zeggen kan de mantelzorger iets opleveren.
Vragen komen aan de orde zoals:
* Hoe moeilijk is het om nee te zeggen?
* Wat levert het de mantelzorger op?
* Hoe om te gaan met schuldgevoelens?
* Is ‘nee’ zeggen te leren?
Gastspreekster op deze avond is een mantelzorger die goed ‘nee’ kan zeggen en uitlegt wat haar dit opgeleverd heeft.

De avond is niet alleen interessant voor mantelzorgers en degenen voor wie zij zorgen, maar ook voor iedereen die over dit onderwerp meer wil weten.
De toegang is gratis en elke gast krijgt door de organisatie twee consumpties aangeboden.

Het Mantelzorg Café vindt plaats op dinsdagavond 16 september 2008.
Locatie: Bavaria House, Steenweg 19, 5707 CD Helmond. Zaal: Brabant Business Lounge.

Inloop vanaf 19.30 uur. Het programma duurt tot 21.30 uur. Daarna is er tot 22.00 uur nog gelegenheid gezellig na te praten en wat te drinken.
Aanmelden is niet nodig!

 Posted by at 20:14

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)