jul 102008
 

Politie Helmond waarschuwt: ‘brugspringen’ wordt dure grap
De politie in Helmond maakt zich zorgen over de hobby van een aantal jongeren. Zij lijken er plezier in te scheppen om op bruggen te klimmen en van daar af in het water te duiken of te springen. Nog los van het feit dat deze activiteit bijzonder hinderlijk is voor het scheepvaartverkeer, is het ook erg gevaarlijk voor de springers zelf. Vooral als ze tegelijkertijd of kort na elkaar springen.

Strafbaar
Voor de gemeenteraad van Helmond was dit reden genoeg om het brugspringen strafbaar te maken. Dat gebeurde in een zogenoemde Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarvan de letterlijke tekst luidt:
1.  Het is verboden op bruggen en fonteinen te klimmen en/of hiervan af te springen
2.   Het verbod geldt niet voor zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door het Wetboek van Strafrecht, het Binnenvaart politiereglement en de Wet beheer Rijkswaterstaatswerken.

Meldingen
Nu de zomer op het punt staat te beginnen en we al weer enkele lekkere dagen achter de rug hebben, zijn bij de politie ook weer de eerste meldingen van brugklimmers en – springers binnen gekomen. De politie zal daar repressief tegen op gaan treden. Dat wil zeggen dat we ze gaan controleren en dat jongeren die bij het brugspringen betrapt worden een boete kunnen verwachten. Dat doet ze niet om te pesten, maar om te voorkomen dat er (ernstige) ongelukken gebeuren.

 Posted by at 21:27

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)