jun 102008
 

Per 1 januari 2008 zijn de Postzegelvereniging “De Helm, Helmond en Omstreken” en de Vereniging van Postzegelverzamelaars “Helmond” samengegaan.
Zij hebben hun krachten gebundeld om de filatelie in de regio Helmond in de meest brede zin van het woord te bevorderen. Hierdoor is er een nieuwe vereniging ontstaan van bijna 200 leden uit Helmond en omliggende gemeenten.

In het kader van dit samengaan heeft een voorbereidingscommissie een doortimmerde lijst met afspraken opgesteld die door de algemene ledenvergaderingen van beide ‘oude’ verenigingen in oktober 2007 is aangenomen. Vanaf dat moment zijn de afspraken met vereende krachten uitgevoerd, waaronder het kiezen van een nieuw  bestuur, een nieuwe naam en een nieuw logo voor de nieuwe vereniging. Na een spannende verkiezing, waarvoor diverse leden een naam en een conceptlogo hadden bedacht, is de keuze van de leden gevallen op de naam Filatelistenvereniging “De Helmveste Helmond en omstreken”. Als u het logo bekijkt, begrijpt u de naam waarschijnlijk meteen: de helm uit het gemeentewapen van Helmond en het Helmondse kasteel prijken prominent in dat logo. Beide symbolen kwamen al voor in de logo’s van de beide oude verenigingen. Een mooier en sprekender teken van samengaan en saamhorigheid van vele filatelisten in de regio Helmond is er dus niet!

Het nieuw gekozen bestuur van Filatelistenvereniging “De Helmveste Helmond en omstreken” is met enthousiasme van start gegaan. De bestuursleden zien voor de filatelie in Helmond en omgeving een mooie toekomst voor een interessante hobby met vele aspecten. Zij hopen ook dat vele verzamelaars deze gelegenheid te baat nemen om lid te worden van “De Helmveste” zodat zij nog meer uit hun hobby kunnen halen.
“De Helmveste” houdt haar maandelijkse ledenbijeenkomsten in Wijkhuis Brede School “De Fonkel”, Prins Karelstraat 131 in Helmond.  Heeft u interesse om lid  te worden? Neemt u dan contact op met de secretaris,
dhr. Theo Leijten
(via t.leijten2@chello.nl
of 0492-534793)

Agenda voor juni
Op zondag 29 juni houdt de Filatelistenvereniging  “De Helmveste Helmond e.o.” een ruilbeurs voor postzegels in De Kamenij, Jeroen Boschstraat 19 in Helmond. De beurs is van 10.00 uur tot 14.00 uur. Entree één euro. Ook de jeugd is van harte welkom!

 Posted by at 19:39

  One Response to “Postzegelverzamelaars bundelen krachten”

  1. iN VERBAND MET MIJN LEEFTIJD WIL IK MIJN VERZAMELING VAN DE HAND DOEN.
    WAT IS EEN PRAKTISCHE OPLOSSING ?
    mijn dank . 532 332.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)