mei 102008
 

Politie Brabant Zuid-Oost waarschuwt, evenals de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, voor nepgoudverkopers die actief zijn op toeritten, parkeerplaatsen en tankstations langs de snelwegen A2, A58 en A67 in Zuid-Oost Brabant.
Ook kwamen meldingen binnen vanaf de N279 in Deurne en Asten. De politie kreeg in april tientallen vergelijkbare meldingen binnen.
De nepgoudverkopers hanteren verschillende manieren om mensen geld afhandig te maken.
Ze wenken naar bestuurders en geven de indruk dat ze pech hebben. Ze stoppen daarbij niet alleen op parkeerplaatsen en tankstations, maar ook op op- en afritten en vluchtstroken. In eerste instantie komen ze met een zielig verhaal bijvoorbeeld dat ze geen brandstof meer hebben en op weg zijn naar zieke familie. Als er geld gegeven wordt geven ze daarvoor in ruil nepgouden sieraden. Als men niet snel genoeg met geld over de brug komt gaan ze intimiderend te werk en proberen ze onder dwang de nepgouden sieraden te verkopen.
Mochten mensen benaderd worden door dit soort ‘goudverkopers’ dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie op 0900-8844 en probeer zoveel mogelijk vast te stellen welke personen de (verkoop)handelingen verrichten. Probeer een duidelijk signalement van de personen op te nemen en noteer de kentekens van de voertuigen waarmee zij zich verplaatsen.

Bent u deze fiets kwijt?

Een man werd enkele weken geleden aangehouden bij het NS-station Helmond-Brouwhuis in het bezit van een afgesloten fiets die vermoedelijk gestolen is.
Tot nu toe is geen aangifte gedaan van diefstal van deze fiets.
De eigenaar van deze fiets verzoeken wij om zich bij Politie Helmond-Oost te melden.
Geen eigendomspapieren
De aangehouden verdachte kan geen eigendomspapieren van de fiets overleggen. Aan zijn verklaring over hoe hij aan deze fiets is gekomen, wordt ernstig getwijfeld. Het is daarom van groot belang dat de eigenaar zich meldt bij de politie en aangifte doet. De aangifte is nodig om de verdachte strafrechtelijk te kunnen vervolgen.
Politie zoekt eigenaar tuinkabouter

De politie van Helmond is op zoek naar de eigenaar van een tuinkabouter, een fiets en een tuinbankje.
Aangetroffen spullen
De tuinkabouter, de fiets en het tuinbankje werden door de politie aangetroffen in het bosgebied achter de Dongenstraat in Helmond. De fiets (merk: Locomotief) is flink vernield en voorzien van een overgeschilderde postcode. De politie vermoed dat de tuinkabouter afkomstig is uit een tuintje in de omgeving.
De politie roept de eigenaar van de spullen op om zich te melden, zodat er aangifte gedaan kan worden. Contact opnemen met Politie Helmond Oost kan via telefoonnummer 0900-8844

 Posted by at 15:07

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)