apr 102008
 

Woensdagavond 5 maart jl. rond 20.15 uur is een 33-jarige Helmonder overvallen door twee mannen met een vuurwapen en een mes. Dit gebeurde op de Berkelstraat.

De Helmonder zat daar in een geparkeerde auto. Vervolgens openden twee mannen het portier en het slachtoffer werd met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. De andere man dreigde met een mes. Het slachtoffer raakte door de klap gewond aan zijn hoofd en gezicht en heeft zich hiervoor laten behandelen in een ziekenhuis. De verdachten zijn er met enkele honderden euro’s vandoor gegaan in de richting van de Rijnlaan. De daders zijn getint (vermoedelijk Antilliaans), tussen de 18 en 20 jaar oud en een tenger postuur. Eén van de daders droeg een lange jas in de kleur rood en een muts, eroverheen een capuchon.
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die weten wie en/of waar de daders zijn. Zij kunnen bellen met de politie in Helmond-Oost via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Fietsendief aangehoudenDe politie heeft zaterdag 29 maart 2008 rond 13.30 uur op het Rijpelplein een 22-jarige man uit Helmond aangehouden.
De man had even daarvoor een fiets weggehaald van een CDA raadslid die in wijkcentrum De Brem een bijeenkomst bijwoonde van de WVR. De beheerder van het wijkhuis had dit gezien en kon de man, samen met een bestuurslid van de WVR, vastpakken. De verdachte verzette zich en probeerde los te komen. Tijdens deze worsteling viel de weggenomen fiets en raakte beschadigd. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

Hennepdag
Politie houdt hennepdag en rolt vier kwekerijen op
De politie van Helmond Oost heeft donderdag 20 maart een hennepdag gehouden. In vier woningen werden hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. In totaal werden 1.135 planten in beslag genomen.
De stroom werd bij alle kwekerijen illegaal afgetapt. De politie zette twintig mensen in voor deze actiedag.
In een woning aan de Rijnlaan werd een kwekerij met 266 planten ontruimd. De 40-jarige bewoner werd aangehouden. Ook in een pand aan de Theo Driessenhof werden hennepplanten aangetroffen, het ging hier om 84 stuks. De 43-jarige bewoner werd door de politie gehoord. Op de Gooisehof trof de politie een kwekerij met 540 planten aan en werd een 42-jarige bewoner opgepakt. Een kwekerij met 245 hennepplanten werd op de Eecohofstraat ontmanteld. Ook hier werd de 48-jarige bewoner aangehouden. Tevens werd een nog onbekende persoon opgepakt vanwege het zich niet kunnen legitimeren.Tegen allen werd een procesverbaal opgemaakt.

 Posted by at 14:33

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)