mrt 102008
 

De politie regio Brabant Zuid-Oost gaat haar service op het internet uitbreiden. Om te beginnen kunnen burgers in een viertal gemeenten en wijken (ook in Rijpelberg) terecht voor lokale politieinformatie via internet.

Surfen naar politie
In Bergeijk, Waalre, Gemert-Bakel en in stadsdeel Helmond Oost kunnen burgers surfen naar lokale politiewebsites. Daar vinden bezoekers lokaal politienieuws, opsporingsberichten en informatie over  politieactiviteiten in hun directe woonomgeving. De politie wil op die manier dichter bij burgers komen. Om mensen te informeren over wat de politie doet en om burgers hulp te vragen.

Meer veiligheid
Contact tussen politie en burger is goed voor de veiligheid. Op de websites kan via e-mail gereageerd worden op zowel projecten als opsporingsberichten. Ondanks de snelheid van het internet is de politie natuurlijk ook gewoon via telefoon bereikbaar: voor spoed 112 en alle andere vragen 0900-8844.

Het gaat voorlopig om een proef, maar het voornemen is uiterlijk eind 2008 in alle gemeenten in Oost-Brabant een lokale politiewebsite in de lucht te hebben.
Kijk op www.politiehelmondoost.nl

Politie houdt looddief aan
De politie kreeg de melding dat er lood van een aanbouw werd gestolen. Toen de politie arriveerde trof ze de melder.
Hij had een geluid gehoord en vervolgens een auto weg horen rijden. Toen hij polshoogte nam zag hij dat er lood van de aanbouw van zijn huis was ontvreemd. De politie keek in de omgeving en trof de verdachten aan. De Helmonder bleef bij het zien van de politie staan waarop hij kon worden aangehouden.
De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. Het lood is in beslag genomen.

Er even tussen uit?  Laat het ons weten
Gaat u zeven dagen of langer op vakantie? Bedenk dan dat inbrekers nooit vakantie hebben. Natuurlijk probeert de politie zoveel mogelijk inbraken te voorkomen. Maar u kunt zelf ook veel doen, samen met uw politie.
De politie Helmond start vanaf nu met de Vakantiekaartactie.
Het werkt  eenvoudig: u laat ons weten wanneer u op vakantie gaat en wij controleren tenminste één keer uw woning tijdens de normale surveillances. Het inleveren van de vakantiekaart betekent dus niet dat uw woning permanent bewaakt wordt. U treft bij thuiskomst een kaart in uw bus. Daarop kunt u zien wanneer en op welk tijdstip de politie uw woning heeft bezocht en of er bijzonderheden zijn aangetroffen. Het hele jaar door kunt u de vakantiekaart inleveren bij uw politiebureau. U moet wel tenminste zeven dagen aaneengesloten van huis zijn.

Wat moet u doen?
U kunt de Vakantiekaart persoonlijk ophalen bij de balie van uw politiebureau en daar ook weer persoonlijk inleveren. U vult uw gegevens in, de periode dat u op vakantie bent, plus de namen en telefoonnummers van twee sleutelhouders. Dan kunnen we in geval van brand, inbraak of andere calamiteiten de persoon benaderen aan wie u uw woning heeft toevertrouwd. Op de vakantiekaart staan ook preventietips.

De openingstijden van de drie politiebureaus in Helmond:
Helmond Centrum.
Kasteel-Traverse 101,
dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur (ook in het weekend), op vrijdag tot 22.00 uur.
Helmond West.
Steenovenweg 40-42, maandag
t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Helmond Oost.
Deltaweg 185, maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Heeft u vragen?
Belt u dan 0900-8844.

 Posted by at 12:40

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)