feb 012008
 

De gemeente en de politie willen de bewoners van Helmond helpen auto-inbraken zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is er een speciale spiegelhanger gemaakt.
Aanleiding campagne
Het aantal auto-inbraken in Helmond blijft stijgen. In 2007 is het aantal inbraken in auto’s aan het einde van het jaar 778. In 2006 was er sprake van 995 auto-inbraken, in het jaar daarvoor was dat aantal 678, een afname ten opzichte van 2004 toen het ging om een aantal van 871.
Wanneer speciale aandacht wordt gevraagd voor het terugdringen van auto-inbraken, blijkt het aantal terug te lopen.

Spiegelhangers
De gemeente en de politie willen de bewoners van Helmond helpen auto-inbraken zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is er een speciale spiegelhanger gemaakt. Deze kan je aan de binnenspiegel van de auto hangen.
Hiermee maak je duidelijk dat er geen waardevolle spullen in de auto liggen.
Op de achterkant  staan bovendien handige tips om de kans op auto-inbraken te verminderen.
Vanaf 17 januari 2008 werden spiegelhangers huis-aan-huis bezorgd.
Burgers die die deze hanger nog  niet hebben kunnen deze spiegelhangers ophalen bij de Helmondse politiebureaus of bij het Stadskantoor van Helmond.

Preventie
Op hotspots (parkeerplaatsen waar vaker sprake is van auto-inbraken) worden onder andere struiken gesnoeid en de verlichting geïnspecteerd en zonodig verbeterd. De politie zal op de hotspots ook extra surveillance uitvoeren. Met het plaatsen van borden en het ophangen van spandoeken worden automobilisten gewaarschuwd en erop gewezen om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen.
Ook in woonwijken schuwen dieven niet om hun slag te slaan. Via huis-aan-huis-informatie gaat de Gemeente Helmond de burgers attenderen op het treffen van maatregelen. De alertheid van de burgers is belangrijk. Als u iets verdachts ziet is het verstandig dit direct (eventueel anoniem) te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

De politie raadt u aan om alert te zijn. Zet uw voertuig niet op onverlichte parkeerterreinen of in een onbewaakte parkeergarage.

 Posted by at 21:22

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)